Új hozzászólás Aktív témák

• YanezTTrain

tag

Akkor lehet szurkolni!

Miután két héttel ezelőtt emberünk, aki szállította volna a terepasztalt, rommá törte az autóját és némileg magát is, teljesen kérdésessé vált az idei Temofeszten szereplés. Első variáció, lemondjuk a dolgot, idén nincs hepajozás. Második variáció, elővakarni valaki mást aki a szállítást bevállalja. Az első variáció természetesen szóba sem jöhet.
    Elkezdtem kutatni, kérdezősködni az ismerősök között, ki tud valami fuvaros embert, aki bevállalná a dolgot? Összesen egy nevet telószámot kaptam, fel is hívtam az embert. Ő bevállalta minden további nélkül, csak mikor rákérdezett a méretekre, akkor jött a pofára esés. Mert az ő autójába 180 cm-nél hosszabb cucc nem fér be.
    Hát ez sz...s, mert az asztal hossza 198 cm, a fejállomás meg 186 cm! Jött az okos ötlet! Vágjam ketté az asztalokat! Mondtam nővérét, láncfűrésszel, azt!

Na bakker, akkor mit csináljak??? Már kezdtem az emilt írni, hogy sorry, de a sors közbeszólt, amikor idióta cimborám megszólalt, építsél egy akkora asztalt, ami befér az autóba. Te hülye vagy, mondom neki, miből, hogyan? Mondja Marklinből és gyorsan. Na ebben maradtunk, de a dolog csak elkezdte birizgálni az agyamat. Némi leltározás következett a cuccok között, némi számolás, mi kellene és mibe fájna.
    Múlt hét hétfőn pedig nekiugrottunk, irány a fakereskedés, és hajrá!

Az alábbi képek -az első kivételével- ma készültek, durván másfél heti megerőltetett munka utáni munka után. Van még mit csinálni erősen, de a pálya készen van, az elektromos szerelések úgy szintén, akad jó pár épület is, másik jópár pedig készül. Holnap megérkeznek az eredeti Marklin kapcsolópultok és egy transzformátor.

Mielőtt kérdeznétek, ez egy teljesen új cucc, nem bontottam el a másik asztalt, az fent van a szobában a helyén. Ez kimondottan hurcolásra készül 2db 100x160-as elemből, amiket szállításnál összefordítunk mint két vajaskenyeret és 30 cm-es oldalfalakkal összekötve egy ládát csinálunk az asztalból. Nem sérül. könnyű cipelni, akár rá is lehet pakolni, mindent kibír.
    Sőt! Ez még csak a kezdet, mert további elemek építését tervezzük, aminek következtében a most 320x100-as asztal méretei jelentősen megnövekednek majd. Lesznek hegyek is, hungarocellből, levehető változatban, dobozban azok sem sérülnek. Szóval, ha sikerül időre befejezni, jövő hét utáni hét végére, akkor irány vele a Temofeszt. Ha nem, akkor megszívtuk.

A kopasz asztallap, leszórva sztatikus fűvel. Ventillátor szárítja mint állat!

Ágyazatolás indul... Bár a Marklin sín töltéses, de jobb ha nem látszik a találkozás a talajjal. Ágyazat ápol és eltakar. Nagyon praktikus és olcsó megoldás, állatkereskedésben vett akváriunba való anyag. Nagyon apró és nagyon jó szine van.

Az állomás. Itt még keményen kell füvesíteni, ágyazatozni. A peronokat is el kell vágni az asztalrészek találkozási vonalában, majd rögzíteni, utána jöhetnek a kis lámpácskák a helyükre. Már amennyi van.

A tehertároló egy része. Itt kézikapcsolású váltók vannak, mert ez a rész csak díszlet lesz jelenleg.

Marklin mechanikus sorompó. A rudak utángyártása folyamatban, mert azok sajnos nincsenek meg. Az áthaladó vonat súlya működteti a sorompókarokat. Nem olyan élethű, mint egy elektromos, motoros cucc, de ez egy érdekesség, nem lehetett kihagyni.

Állomás a másik oldalról és falurészlet. A kép alján lévő vágány jelenleg egy csonkavágány, végén egy ütközőbakkal. Később oda csatlakozik majd egy hurokvágány modul, ami egy fűtőház és környéke elem lesz.

És a végére egy kép a tehertárolóról. A hátsó kihúzóvágány már lemaradt a képről.

Na. Hát ez a terv. Illetve már nem is terv, mert megvalósulófélben van.

A jelenlegi vágányzat. Az hegy és alagút mint mondtam készül, hungarocellből. Amúgy pedig az a rész lesz majd felszedve és máshogy letéve, ott fog az asztal folytatódni további elemekkel, a pályát meghosszabbítandó. Minden elem szabványosított 100 x 160-as darab lesz, így a szállítás pofon egyszerű mutatvány lesz az egységes méretek miatt.

Szóval szurkoljatok, hogy elkészüljön!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés