- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jákob13
tag
2. Verpeléti vasútmodell Kiállítás film első rész.
-
jákob13
tag
válasz
Triton21054
üzenetére
Szia!
Ment mail a flexw@freemail.hu címre -
Triton21054
újonc
Sziasztok!
Nekem szükségem lenne a régi "Helyes vágányon a TT vasúttal"
Ha valakinek meg van az jó lenne, ha letölthető verzióban van az is.
Előre is köszönöm. -
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
nekem is, mert 14:50-kor indul egy vonatom
priviben dobok telószámot, ne itt -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos
üzenetére
14:30-15:00 pont jó lenne.
-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
14:00-ig dolgozom
14:30 körül érek oda -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Csütörtökön a Keletinél jó lehet. Attól függ, mikor.
-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Vagy pesti átvétel hol?
Mert Keleti játszana csütörtökön, esetleg pénteken -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Rendben, ha tudsz, gyere. Szólok, ha idő közben elvisznek valamit.
Félrerakni neked már nem tudom.

-
pirosvilamos
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Jövő hétfőn tudnék menni az egészért
Esetleg vasárnap... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Még mindig messze van.
-
YanezTTrain
tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
TESCO-Zsömle
titán
Vegyétek, vigyétek.
-
TESCO-Zsömle
titán
Mennyiségi kedvezmény van.
Aki többet visz, az jobban jár.
-
kardy79
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Szia ! Az E - 94 villanymozdony mennyiért vihető? Köszi !
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Személyes átvétel BP-en is megoldható.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hali mindenki.
Friss lista a még meglevő cumókról.
Mozdony D - E 94 065
Tartálykocsi D - DR 705 3545-9
Rönkös kocsi D - DR558 7678-7
Szálfás kocsi D - ezen nincs bilog
Halas kocsi D (Seefische) - DR 18-30-01 - 2 db
Poggyászkocsi D - DR 742 009
Poggyászkocsi - DR 742 009
Poggyászkocsi - DR 742 009
Személykocsi - BTTB 13611
Kétkonténeres kocsi - CTI (Italy) U268504Sín(ek) és tartozékok:
Hosszú egyenes - ~23cm - 10db
Közepes egyenes - ~11cm - 13db
Rövid egyenes - ~5.5cm - 6db
Hosszú kanyar - ~23cm - 4db
szakító - ~5.5cm - 7db
Sínkereszteződés (X) - 2*~11cm - 2dbRelé D - 545/119
HR (Modelle) karos szemafor, dobozában rengeteg izzóval. (Nem hozzá való) D
Piko FZ1 tápegyság D.
D= Doboz(á)ban.
Aki egyben viszi az egészet, annak 20k.
-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szia ! A motor és a súly benne van , a teljes hajtás lánc hiányzik belőle. : a két kardán , elosztófogaskerék , meg a tengely két fogaskerékkel. Köszönöm ! Fényképet tudsz dobni a Mail cimemre , hogy milyen alkatrészeket találtál hozzá? Köszi !
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
-
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
...no, ez már jobb hír !

-
YanezTTrain
tag
Üdv mindenkinek!
A tegnapi napon négy és fél óra kőkemény tárgyalás árán elkészült és aláíródott a szerződés, a vasútmodell kiállítás megtartásáról. Tehát most már mindenképpen meg lesz tartva, lehet melegíteni a motorokat és jönni a kiállításra. Mindenkit szeretettel várunk!
-
Batman2
addikt
válasz
balu424
üzenetére
Szevasz
Semmi gond, a többiek már nagyrészben felvilágosítottak az ügyben.
Viszont az még mindíg nem árultad el, hogy mire építkezel, mi az alváz, a modelleknél ??
Bontott cuccra építkezel, vagy veszel valamilyen nem kidolgozott új alvázat és magad alakítod, vagy netán még azt is saját magad gyártod teljes egészében ?

Üdv.:
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
...szép kis alak az ilyen, szomorú...

-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szia ! Köszönöm , de már szereztem egyet . A BR 130 as hajtást sikerült megnézzni az alkatrészes dobozban? Köszi mégegyszer a segitséget !
-
balu424
csendes tag
-
YanezTTrain
tag
Figyelem, figyelem!
Fontos közlemény a verpeléti vasútmodell kiállítással kapcsolatban!
A művelődési ház igazgatójának munkaviszonya 2011 július elsejével megszűnik. Kérek mindenkit, hogy ha esetleg megkeres benneteket valamilyen módon, a kiállítással kapcsolatban, semmiféle segítséget ne adjatok neki, ne ígérkezzetek el a kiállításra, mint kiállító, vagy látogató. Ez az ember bosszúhadjáratot folytat, próbál mindent tönkretenni, minél több kárt okozni a környezetében. Így többek között nekiugrott a verpeléti vasútmodellező klubnak is, megrongálta a klub terepasztalát, megkísérelte lehetetlenné tenni, hogy az asztalhoz hozzáférjünk, ebből tegnap kisebb autós kergetődzés lett, illetve rendőrt kellett hívnunk, hogy az asztalhoz férhessünk.
-
YanezTTrain
tag
Hatvanban lesz egy jótékony célú modellvasút kiállítás. Cím Új-Hatvan Szent István plébánia. Van plakát is, de nem engedi feltenni a topic. Mindegy. VVM Klub honlapján fenn van ott meg lehet nézni.
-
Alien69
újonc
Sziasztok!
Roco 2,5 vágányzatot keresek megvételre, alig használt is lehet.
Köszönettel!
-
kardy79
csendes tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szia ! Köszönöm a segitségedet ! Az alsó súly megvan , inkább alkatrész kellene. A motorból kijövő tengely is megvan, amin egy kis fogaskerék van. De útána nincsen semmi ! Nincs szivem széttbontani alkatrésznek a hajtás miatt.
-
kardy79
csendes tag
Sziasztok ! Régi BTTB hajtása bontva van esetleg valakinek? Egy régi BR-130 - ast szeretnék rendbe hozzni , de hiányzik a hajtás belőle. A motor benne van !
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Szevasz
Azt tudom, hogy a modelleket ő készítette,
a mekettek alapja, vagyis a nyomtatott papír volt számomra kérdés, de már meg is kaptam a választ !
Köszi !Üdv.:
-
YanezTTrain
tag
válasz
Batman2
üzenetére
Nem tudom kihez szólt a kérdés. A villamosokat Balu424 gyártja, erről vele kell értekezned. Néhány villamos, hév, busz stb. papírmakett az interneten is megtalálható, papírmodell, papírmakett és hasonló kulcsszavakkal kerestem rájuk, le is lehet őket tölteni, de általában nem H0, stb. méretarányúak. Ezen gondolom kicsinyítéssel nagyítással lehet változtatni.Én részemről az erdei vasút modellket magam csinálom, képek, rajzok, tervrajzok adatai alapján, több kevesebb sikerrel. LÁEV modellek a Lillafüredi Erdei Vasút honlapjáról is letölthetőek, ezek 1:45 méretarányúak, vagyis ha H0 hajtást teszel bele és H0 sínen hajtod elvileg méretarányos 760 mm-es kisvasutat tudsz belőle építeni.
-
Batman2
addikt
válasz
balu424
üzenetére
Szevasz
Szép kollekció, ehhez csak gratulálni tudok !

Ezek szerint Te nagy rajongója vagy a villamosoknak, amit meg tudok érteni, én is szeretem őket és sajnálom, hogy villamos modelleket nem vagy nem nagyon gyárt egyik gyártó sem.Milyen vázra épitetted a modelleket ?
Fém, vagy kemény papir a vázuk ?Mármint ezt a működő példányokra értem, a makettek, úgy néztem, papirból készültek.
Üdv.:
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Szevasz
Biztosan nagyon jó lesz, látom, most is lesz villamos is !!!

Nagyon tetszenek a különféle villamos modellek, a legrégebbitől a legújabbig !!
Itt Debrecenben is hosszasan szemléltem a villamosos terepasztalt, készitettem egy jó adag fényképet is róla !
Jó kiállitást és sok-sok látogatót kivánok !!
Üdv.:
-
YanezTTrain
tag
Üdv mindenkinek!
Nagy nehézségek árán, - egyszer már teljesen lemondtunk róla, - de csak sikerült a dolog!
Május 6 - 7 - 8 időpontban ismét megtelik a verpeléti közösségi ház nagyterme kisvasúttal! Jónéhány terepasztalt sikerült összeverbuválni a hétvégére, lesz N, TT, H0 és néhány érdekes egyedi méret is. A novemberi kiállításon öt napig ment a Thomas a gőzmozdony, ezt most azért kicsit kihagyjuk. Szervezünk filmvetítést is, de nem csak Thomas fog röfögni egész nap. A beugró egységesen 250 magyar forint lesz. Gyertek el minél többen! (Nem csak azért, hogy sok bevétele legyen a klubnak, hanem mert tök jó buli volt a múltkori is. -
balu424
csendes tag
válasz
Batman2
üzenetére
Én túl léptem, de azt hittem ez a kettőnk privát ügye. Viszont ha rágalmazol a topicon belül, akkor van annyi önérzetem, hogy megvédjem magam. Én is fel tudom tenni a kedves csevejünket egymás között.
Én azt javaslom, hogy zárjuk le az ügyet s nem kötelező egymással üzletelnünk.De ha már itt tartunk. továbbra is eladó modellvasúti cuccok itt:
Érdeklődni csak emailben
-
pirosvilamos
tag
Üdv mindenkibe!
Holnaptól két hétig országon kívül tartózkodom, pár nap kivételével.
Ha valaki telefonálna, nem biztos, h felveszem, mert EU-n kívül leszek.
Április elején jövök haza, jó modellezést mindenkinek!
Itt tudok olvasni, mailra is válaszolok. -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Emberke!
Mért nem keresel?Szolnokon vagyok, kiállításon, mindennap, március 15-ig...
Meg aztán telefon is van...
Kuplungok meg nálam, illetve most én itthon, cucc Szolnokon
Hívj fel, ha még megvan a számomHa nincs, elküldöm priviben
Üdvözlet
-
YanezTTrain
tag
Üdv mindenkinek!
5-6 db régi fajta (Zeuke) TT vonószerkezetet kellene beújítanom. Hiánytalan példányok kellenének pótlásnak.
-
Batman2
addikt
válasz
balu424
üzenetére
Most szedjük szét a topikot is a hülyeséggel ?
Még mindíg nem érted ???

Még mindíg nem léptél túl rajta ???
Netán tegyem közzé még a privát üzeneteket, a trágár szavaidat is ???
Azért nem vagy korrekt, mert nem közölted, hogy miből mennyit adsz, csak feltettél egy képet, amin alig nehány darab cucc látszott és az árat sem tetted hozzá !
Aztán közölsz egy árat, persze hogy pontosan mit adsz érte, azt még akkor sem és még Te vagy felháborodva, mikor én jóval kevesebbet mondok !!!
Ember, Te nézz már magadba, aztán tanulj a hibádból !!!
A topikot pedig ne szabdaljuk tovább ilyenekkel !
Üdv.:
-
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Semmi gond!
-
pirosvilamos
tag
válasz
jákob13
üzenetére
Ezt picit bemoziztam, bocs mindenkitől :-)
3cm/m az igazi érték...5-ig lehet menni, de a 10-et szádra ne vedd, az már tényleg meredek
Sorry mégegyszer.
KÖZÉRDEKŰ:
Március 11 és 15 között Szolnokon, az Aba-Novák Művelődési házban kiállítás lesz, minden nap nyitva.
NEM közérdekű: minden nap ott leszek :-))
-
Nospa-pa
csendes tag
Húú...
Nagyon köszi mindenkinek a kimerítő válaszokat!

Egyszer majd meghálálom, ha a főnökeim nem figyelnek...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Nem inkább 4cm/m?
-
Batman2
addikt
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Hú, akkor nekünk jó erős emelkedőnk van, az 1m-en majdenm 10cm-t emelkedik !!!

A mozdony felmegy simán önmagában, bármelyik, de még egy rövidebb szerelvénnyel, 5-6 kisebb teherkocsival, vagy kettő személykocsival is fel tud menni a mozdonyok többsége.
A legjobban a NOHABok és a BR56-os, dupla tapadógyűrűs gőzös bírja.Üdv.:
-
Nospa-pa
csendes tag
Sziasztok!
Tervezéshez szeretnék segítséget kérni:
H0 pályámhoz mekkora emelkedés az amit, a mozdonyok elviselnek? Gondolok arra, hogy egymást keresztezné szintkülönbségben a 2 vágány és milyen távolságból kezdjem emelni a vágányzatot. (felső vezetéket nem tervezek)
Köszi előre is!

Nospa-ps
-
Batman2
addikt
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Az tény, hogy a pálya már nem teljesen sik, anno kartonokra épült a pálya, a kartonok mára viszont már megsülyedtek, vetemedtek
Ez évben tervezem a pálya átdolgozását egy fixebb alapra.Üdv.:
-
Batman2
addikt
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Az jó, akkor majd értekezünk ez ügyben is !
Erre figyelni fogok, mikor megállitom a szerelvényt, visszamenetbe kapcsolom a mozdonyt, hogy picit megtolja a szerelvényt (ha nem eleve úgy álltam oda), gondolom, akkor nem fognak feszülni a kapcsok.
Köszi !Üdv.:
-
Nospa-pa
csendes tag
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ.
Még tervezés alatt áll...az asszonynak lenne...
Én H0-ban utazom...Üdv: Nospa-pa
-
Batman2
addikt
Ilyen régi fajta akaszztókat vajon lehet még kapni manapság ?
Vagy csak bontásból ? -
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Szevasz
Igen. ezzel sajnos van bajunk, egyes akasztók rendszeresen szétakadnak menet közben, főként kanyarokban !

Elinditok három szerelvényt egyszerre (megfelelő időkülömbséggel és jelzőlámpával, szakaszolással szeparálva) aztán ha csak egy pillanatra is nem figyelek, máris átrendeződnek a szerelvények !!

Azért pesrze ez néha nem ennyire vicces, olykor elég bosszantó tud lenni, mikor a váltón áthaladva, ivben, már x-edjére hagyja ott a szerelvény a kocsit.Üdv.:
-
YanezTTrain
tag
válasz
Batman2
üzenetére
Üdv.
Aham, a régebbi változattal kicsit nehezebben boldogul a szétkapcsoló. Esetleg segít, ha egy kicsi fogóval állítasz a kapcsolón, a régi fémből van lehet kicsit hajlítani rajta, hogy a horog lejjebb kerüljön, akkor könnyebben szét lehet kapcsolni. Persze csak óvatosan a hajlítással, mert, ha nagyon lehajlítja az ember, akkor szétakad menet közben is.
-
Nospa-pa
csendes tag
Sziasztok!
Most kezdtem olvasni oldalatokat és sok hasznos infót találtam. Alkalmanként kérdezek is, de egyenlőre megfigyelek...

Pirosvilamos!
Azt szeretném kérdezni tőled, van-e N-es (esetleg digi) start szett nem ágyazatos sinnel?
Köszönöm!
Nospa-pa
-
Batman2
addikt
válasz
rita7107
üzenetére
Szia
Ahogy értettem itt a többiek magyarázatából, ez a fajta leakasztó egyik bekötésben felemelkedik, és beakad, úgy is marad, majd a másik csatlakozóira adva az áramot old és visszasülyed !
De ezt csak én gondolom, nem tudom biztosra, hogy így van.Tehát, ha olyan nyomógombos kapcsolóról üzemlteted, ami csak a gomb nyomvatartási idejére ad áramot (gondolom, a váltókat is ilyenre kötötted), akkor az megfelelő hozzá, csak egy másik nyomógombra meg be kell kötni a másik csatlkozóját, hogy a másik gombot megnyomva visszasülyedjen !
Üdv.:
-
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Szevasz
A régebbi fajta, nagy, kenygeles és horgos akasztót nehezebben szedi szét, mint az annál valamivel újabb, kisebb verziót (mindkető régi TT változat).
Üdv.:
-
Batman2
addikt
válasz
pirosvilamos
üzenetére
Szevasz
Az a helyzet, hogy emlékeim szerint, ha kézzel lenyomom sem akar rendesen leakasztani, de elektromosan működtetve semmiképpen sem emel ki elégg !
Lehet, épp egy selejtes példányt fogtam ki.
Lötyög az egész emelő lapja, alég gyenge alkotmánynak látszik.Üdv.:
-
pirosvilamos
tag
válasz
Batman2
üzenetére
Szia!
Nekem van jónéhány, és még működnek is...
Nem lehet, hogy nem emel ki rendesen?
Kézzel ha nyomod, akkor szétkapcsol?
Rövidebb mozdonyokon felakaddhat, de ha úgy állsz meg fölötte, hogy a "lejtős" része van a mozdony alváza alatt, akkor nem akad el benne.
Remélem, valamelyest érthető volt :-) -
rita7107
aktív tag
válasz
Batman2
üzenetére
Lehet rosszul magyaráztam...
Rákötöttem egy kapcsolóra ami a váltókat is kapcsolja.
Kapott áramot, és felnyílott a lekapcsoló, de ebben az állapotban is maradt!
Tehát csak manuálisan tudom visszakapcsolni. Én úgy gondoltam, hogy arra a kapcsolóra amivel a váltót kapcsolom arra rákötöm. De itt csak felemeli a lekapcsolót, de nem zárja vissza. Ma este megnézem egy másik fajta kapcsolóval, hátha azzal működik... -
Batman2
addikt
válasz
YanezTTrain
üzenetére
Ez is igaz, jó ötletnek tűnik !
Az az egyetlen kérdés van csak bennem, hogy felnyomott állpotban egyáltalán tud e leakasztani, a hosszúsága miatt nem akad e bele a kocsi, vagy mozdony alvázába.
De ezt majd megnézem a gyakorlatban.Neked van ilyen, és így működik rendesen ?
Üdv.:
-
Batman2
addikt
Sajnos Balu424 nem korrekt üzletember, mindeki úgy üzleteljen vele !
-
rita7107
aktív tag
Még egy kérdés.
Egy jó tervező szoftvert nem tud valaki? Amivel TT-t vagy N-t lehetne tervezni.
A wintrack demóban csak H0-t enged. Viszont mivel kisebb helyem lett mint amit előzőleg terveztem, ezért terveznem kell egy TT-s rendszert.. -
Batman2
addikt
válasz
rita7107
üzenetére
Nem kapott áramot és mégsem csukta le a leakasztót ??

Ezt nem értem.De végülis akkor megtaláltad a megfelelő bekötést, hagydd úgy és rendben van.
Nekem TT leakasztó van, azon csak 2 érintkező van, de hiába emel, nem akasztja le a kocsit, ez sajnos ennél tervezési hiba lehet.Üdv.:
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok.
Egy kis segítségkérés.
Piko H0 kocsilekapcsoló bekötése hogyan történik?
Van esetleg valakinek ilyen?
Én rá kötöttem a 2 jobb szélsőre (ha a csatlakozó szemben van velem), ekkor
működött, és felemelte a kocsilekapcsolót, de ha a másik 2-re kötöttem az áramot akkor nem csinált semmit. Illetve nem csukta be a lekapcsolót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Spórolós topik
- Nintendo Switch 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 256SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én H0-ban utazom...