- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
YanezTTrain
tag
Szép lassan elkészül az utolsó hegy is az asztalon. A mellékvonal és a teher állomás felső vezetékesítése után jöhet a terepfüvezés, alagútkapuk és támfalak építése. Néhány fényjelző és állomási közvilágítás elkészítése. Majd fa,bokor és épület gyártás. Lehet, hogy előbb utóbb lesz valami terepasztalnak látszó tárgy a birtokomban.............
Addig is a nosztalgia vonat új festésben... -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1695 üzenetére
Szia jó nyaralálst ha egyáltalán az :d
-
jamaica77
újonc
Kapott vasút [L:/dl/upc/2009-07/27/223053_d8mdvq9ic8ulzolr_dsc00jam1_2.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/27/223053_d8mdvq9ic8ulzolr_dsc00jam1_2.thumb.jpg][L:/dl/upc/2009-07/27/223053_of2xcchq3br5curk_dsc00jam.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/27/223053_of2xcchq3br5curk_dsc00jam.thumb.jpg][L:/dl/upc/2009-07/27/223053_bjyrsw6dplepgt5c_dsc0jam3.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/27/223053_bjyrsw6dplepgt5c_dsc0jam3.thumb.jpg][L:/dl/upc/2009-07/27/223053_umlxixsh9mxesxjo_dscjam6.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/27/223053_umlxixsh9mxesxjo_dscjam6.thumb.jpg]
[/IMG][/L][/IMG][/L][/IMG][/L][/IMG][/L]modell eladó sajnos nem nagyon értek hozzá.Ezért is szeretném eladni.az ár 80000ft lenne képet rakok fel.
-
sanyi4012
csendes tag
van egy új fenyőfakészítési módszer!
egy másik fórumon találtam valakinél aki valami német honlapról szedte!
na tehát...
kell hozzá nem túl vékony ,könnyen hajlítható rézdrót.
ezt félbehajlítjuk,közé vagy kenderkócot,vagy én személyszerint egy rossz autómosókefe 4-5 cm-es szőrát majdnem végig 1-2 mm vastagságban,laposan végigrakjuk,a drót egyikvégét vagy kampóra akasztjuk,vagy satuba fogjuk,a másikra( ahol ketős) rárakjuk a fúrógépet.(lehet elektromos,de valószínüleg kézivel egyszerűbb)Szépen lassan elindítjuk-tekerjűk és a szálak a drótköré csavarodnak.A végén fenyőfa alakura vágjuk,és beszórjuk valaamivel.
A másik fajta módszer ugyanez,csak ott rövidebb drótdarabokra rövid 1.2-1 cm-es szálakat végig tekerünk,majd egy egyenes gallyba-botba vékony kézifúróval(ami nem feltétlenül van mindenkinek) 2-3 mm átmérőjü lyukakat fúrunk,és az ágakat beleragasztjuk úgy,,hogy felfelé vékonyodjanak.De ez a módszer cédrusokra -nekem aki mediterrán növényzetet is akar- is nagyon jó,ahol nem muszály az ágaknal kúpalakba rendeződnie.Ja,és csavasás után be kell fújni ragasztóval-vagy lakkal- ,hogy a szálak ne csússzanak ki.Gyors módszer,és sokkal pénztárcakímélőbb bármeik boltinál!
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1692 üzenetére
Szia 9. én ott leszel?
-
jákob13
tag
És valaki aki börzét is tud??
-
jákob13
tag
válasz
Quiksilver #1689 üzenetére
Köszy hogy válszoltál.
-
jákob13
tag
válasz
Quiksilver #1687 üzenetére
Szasztok nem tudjátok mikor lesz legközelebb Vasutmodell kiállitás vagy börze??
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #1685 üzenetére
Az lehet de ahoz látnom kéne élőbe.
Én is néztem már ezt az oldalt de nem tudom az árakat.A kaszni teljesen réz ami jóis meg nemis.Valószínüleg hangosak a fém kasznitól,viszont a közeli képeken elég jónak látszik a maratás.Szerintem még drága is az egész!Az ajtók nyithatók,a belsőtér nagyon szép.A feliratozás lehet nem a legjobb de az végülis nem baj.Digi előkészítés,belsővilágítást is lehet kérni,menetirány szerinti világítás,rugós ütközők,a motortól persze lehet félni de nem biztos.Nemtom van e rajta lendítőkerék.Amúgy külsőleg teljesen jó valószínüleg jobb mint egy deák,de ezeket rendelésre készítik így biztos jobban odafigyelnek minden eggyes darabra. -
sanyi4012
csendes tag
Raktam még fel pár képet a nagyvasút galériámba.FŐleg internetről de saját kép is van.Szépek,érdekesek.
-
sanyi4012
csendes tag
a zzemoki honlapján a legújabb TT-s villanymozdony aminek a képe az első-na ilyet vettem H0-ába.
Találtam a vaterán új állapotu DOM modell M44-est 45000.-na ezt se veszem meg. -
Jester01
veterán
válasz
Quiksilver #1680 üzenetére
Ügyes vagy, hogy megtaláltad
MOD: ha nem vállalják, szólj, mert holnap megyek arra! -
Quiksilver
aktív tag
No találtam csörgő alkatrészt itt...írtam nekik mailt, hogy postázást is vállalnak-e (remélem ekkora cumónál is vállalják)
-
sanyi4012
csendes tag
Az indafotómon (sanyi4012) van két kép a tervek albumba ahol az
egyik képen a másik képen-pirossal be van karikázva, -kékkel hogy hol lesz
hol lesz a magas hegy a nagy alapterületü hegy -
sanyi4012
csendes tag
Nah PIKO sínekből megcsináljuk végülis a harmadik szintet az átrakóval majd később a kisvasutat ha lesz rá pénz.Most az egész hegy váza lenne ezután a lényeg.Valószínüleg ez lesz a terepasztal terepítésének a leg nehezebb pontja mivel hegy belsejébe még el kell helyezni annyi drótot ,hogy az csúcs!Külön bele kell építenem a vázba a házak,utak,kisvasúti vágányok helyeit és az egész hegyminimum 180 cm lesz.(legmagasabb pont)Persze lehet lesz ennél egy magasabb amire van akár 3 méter hely is függőlegesen ,csakhogy az jóval egyszerűbb lesz,mert az falhoz fog támaszkodni.
-
traxxas
újonc
válasz
Quiksilver #1676 üzenetére
9000ft
Jah elektronikája szerkezete jo kiváló,nem akadozik megy,áramleszedöji ütközöji kaszni jo csak az egyik szélvédö van kitörve.Vigye már el valaki a terepasztalt léci!!!!!
-
traxxas
újonc
Eladó teljes modellvasutam.
Mozdonyok:
Piko Gyesv Taurus ütközői és áram leszedöji sérűltek.
Piko MÁV Taurus alkatrésznek jó csak de működik rendesen.
Roco BR-nemtudom pontosan gőzmozdony a motor nem tudja eltólni vagy kicsi a tapadása nem tudom de menne amúgy és pár kisebb alkatrész levan törve.
Külön Német gyártmány sinaláverő hibátlan álapotban.
Roco ICE készlet:Mozdony áramleszedője sérült.
1db étkezőkocsi
1db 1.osztályu kocsi
1db 2.osztályu kocsi.
Személyvagonok
émetgyártmány fajtáját nem tudom pontosan de hibátlan állapotban vannak nagyonjól néznek ki.
Teherkocsik:
Roco pörekocsi
Roco nyitott teherkocsi CSD
Roco zártteherkocsi barna
Roco zártteherkocsi fekete
Terepaszal:
Egyben eladó olcsón:
Gyári IGB öntött terepasztal álapota jó.
Roco váltók elektromos
Roco sinek
Roco vagonszétkapcsolo elektromos
Fajtáját nem tudom pontosan elektromos fénysorompó
Kiegészítők:
Mindegyik Faller:
3db híd 1 nagy 2 kicsi
fák
teljesen lefüvezve
kavicságy
épitmények:
templom
hotel
vár
állomás
váltóház
fűtőház
mallom elektromos motoral meg lehet hajtani
a terepasztal kinézete 2 körös sinpályás.van egy hegy az alat egy alagút,hegyröl jön le egy patak ami egy tóba csatlakozik egy elektromos vizpumpával megoldható a működése és lehet venni is hozzá.
Ha terepasztalt megveszed most kapsz hozzá ingyen Piko hobby gőzmozdonyt 1l sötét füvet egy alagútat és ingyen jár hozzá egy kompatibilis Roco szabályzó is.
Elérhetőségeg:
Email:bubig@citromail.hu
Msn:fi-lisz@hotmail.com
Mobil:06702190195
Képeket küldök mailben,
Sürgös lenne!!!! -
sanyi4012
csendes tag
Megtaláltak a régi fémtollbetétből és rézlemezből készített 2fényü jelzőmet,kissé feljavítottam és kiraktam kőriskút egyik nyíltszakaszára.
Tervbe vettem ,hogy veszek két db.4 fényü jelzőt még hétfőn mivel már csak a világítások hiányoznak.Utcailámpára nagyon jó módszert találtam mivel az inyekcióstű tartója pont úgynéz ki (olyan csíkos) mint egy régimódi lámpa.A baj csak az hogy kevés van belőle és nemtom mennyi már egy olyan.Egyépként majd rakok fel képeket az indapass-ra.Asszem ez lett az eddig legjobban sikerült rész ami alapján átalakítom a többi eddig elkészült részt is.Most épp egy "made in china" exxonos tartálykocsi átalakításán dolgozom "made in sanyi4012" MOL -osra. -
Jester01
veterán
válasz
Quiksilver #1671 üzenetére
-
Jégkokó
veterán
válasz
Quiksilver #1671 üzenetére
Jah azok sztem roco cuccok lehetnek, de pontosan nem tudom, hogy miböl származnak.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Quiksilver #1666 üzenetére
A kapaszkodókat nem elég csak felragasztani, mert alapból rá vannak fröccsöntve a kasznira.Itt nem olyan mint a V43 nál, ahol utólag kell feltenni mindent.Először simára kellet csiszolni a kiálló elemeket és csak aztán kerülhettek fel a fém kapaszkodók
-
sanyi4012
csendes tag
Debrecenbe vége az ikarusos éveknek mivel már csak a vidékin jár néha 1-2-ttő.
Az új volvo nincs olyan jó mint az ikarus!(najó ez tulzás de ha az ikarus még működne gyárthatott volna a DKV-nak új buszokat ezzel munkátadva az embereknek és pénzt az államnak.Ahellyett hogy a volvókat vesszük meg)
A hajdúvolánt felváltotta a DKV -
sanyi4012
csendes tag
Pesten a medikernél beszereztem egy digielőkészített DB-AG 151-ES 6 tengelyes villanyt 31.000-ér.Nagon jól néz ki bár volt egy régi flecsman -vagy hogy kell leírni-is de túl zajos volt a fém kaszni miatt és ráadásul mint kiderült ez még egy régebbi típus volt és csak az egyik zsámolya volt hajtott.Pedig volt rajta fém ütköző minden szinte olyan volt mint egy egyedi modell .Jobban nézett ki mint a roco de a hibái miatt inkább ezt vettem.RÁadásul nem volt benne dekóderfoglalat.Asszem 26.000 vagy mennyi lett volna.
Az első 6 tengelyes villanyom!hurrá
27.mozdony
Az már nem olyan örömteli mikor megtudtam mennyibe kerül egy heki wildgras 40x40 centis,(7000Ft.) de végülis vettem egyet,másnap meg egy noch szóróanyagot és egy fújható lakkspray-t illetve egy doboz lakkot. -
sanyi4012
csendes tag
Kész a füvesítés!
Lassan kész a trafóház(ződ doboz az állomás melett)és készül az állomás
Ja meg a drótkerítés menyasszonyi fátyolból(boltban kérd : tűanyag)-Ez az eggyetlen anyag ami jó drótkerítésnek. -
sanyi4012
csendes tag
válasz
Quiksilver #1661 üzenetére
Miazhogy!
Ja..nemtom már ki itt debreceni de ha valakit érdekel a simonfy u.-i modell és h.-ban van egy szürke V43-as.
-
Jégkokó
veterán
válasz
Hát ezt konkrétan nem a boltba vettem, hanem egyedi festésű és átalakítású mozdony.Az alap modellt meg használtan vettem a neten, és ezt lehetett belőle kihozni
-
Jester01
veterán
válasz
zzemokiban szokott lenni m41-es kiegészítő pakk.
MOD: de a héten zárva -
YanezTTrain
tag
Síntisztító házilag. Nem szép, de csúnya. Viszont működik, méghozzá nagyon jól.
Hozzávalók: Egy lepukkant PIKO kocsi alváza(én egy romos kéttengelyes személyből mentettem), egy sörösdoboz(abból vágtam ki a lemezt amire a tisztító került), egy darab jobb minőségű szivacs(az a tisztító), két csavar a lemez felfogatásához és viszonylag nagyobb mennyiségű súly a kocsi lesúlyozásához(én két kezdőkészletes gőzösbe való súlyt használtam.) Valamilyen ragasztó a súlyok felragasztásához és festék a színezéshez. Tiszta alkohol a tisztító átitatásához(házipálesz nem jó!) és egy bika mozdony a vonszoláshoz.
-
sanyi4012
csendes tag
Kész van kőriskút állomás összes(kettő)peronja!-és a kőágy-
Még szerencse hogy a nagyállomáson nem leselejtezett betontalpfa lesz minden peronnak a széle! Holnap jöhet a nagy bevásárlás pesten és elkezdem a füvesítést,aztán további épületek,táblák,kerítések korlátok ütközőbak,jelzőlámpák ,felsővezeték és végül a fásítás.Várom már hogy az új részen végigzakatoljon az M41-es egy ingajárattal!Vagy esetleg a V43-mas egy személlyel.Vagy akár a szergely egy teherrel. -
YanezTTrain
tag
Lassan, de biztosan készül az asztal domborzata. Mekkora hülye vagyok! Az egyik alagútba elfelejtettem megcsinálni a felső vezetéket. Na akkor most csipesz, fejlámpa, Weller páka.
-
Jégkokó
veterán
-
sanyi4012
csendes tag
Egyenlőre örülnék ha hozzájutnák kedden vagy szerdán végre egy ikarus260-as és egy 55-öshöz,de mármeg be lesz zárva a bolt 20.-áig!
Viszont bemegyek a medikerbe és veszek Heki flort,windgrast és wiesengrast+még egy akciós V100-ast,és ha marad pénz akkor 1-2 fuggerth bhv-t a V43-asomhoz. -
-
YanezTTrain
tag
H0 méretű E-44 vagy E-11, E-42 mozdonyt keresgélek. Esetleg E-499 gorillát. PIKO gyártmányú gép érdekelne, ilyenekre van költségvetés. Kisebb esztétikai hiba nem akadály, fő kritérium: működjön felső vezetékről.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1645 üzenetére
Szia mikor küldöd azt az index et??
-
YanezTTrain
tag
válasz
sanyi4012 #1644 üzenetére
atw-n közvetlenül nem tudsz szerkeszteni. Valamilyen weblap szerkesztő progi kell, teszem azt Microsoft Frontpage, vagy Adobe Dreamvawer. Ezek elég egyszerűen használható progik. Megszerkeszted az oldalad, és ftp-n feltöltöd atw-re. pl. total commanderrel. én oldalam is igy készült. http://kisvasut69.atw.hu
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1630 üzenetére
csináltam egy tárhelyet az ATW-n
nem, tudod véletlenül hogy kell szerkeszteni? -
jákob13
tag
válasz
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1641 üzenetére
-
sanyi4012
csendes tag
feladatok:
kétsines betonozott autóutas felüljáró kőböl kirakott vaskorláttal
domb betonúttal ,betonkorláttal (magyarszabvány)
kis falu 3 házzal,1 templommal
állomás
-épületek
.felvételiépület
.szolgálati épületek
-korlát-kerítés ilysmi.
.mávos kerítés
.vízdaru
.kavicsos peron betonszéllel
kézi vasúti átjáró
-betonozott átjáró
-bakterház
füvesítés
fák bokrok
táblák
jelzőlámpák
-alakjelző karos szemaforok
figurák
ikarus 260
ikarus 66
2db. trabant
barkas
1db. IFA platós
alagútbejárat
fénysorompó
kövek
ágyazat
sziklafal
erdőA sorrend rossz de mosmán mindegy
VAN MIT CSINÁLNI!
És ez csak az 1:20-ad részeLerövidítve:
erdő
falu
állomás
2 átjáró
jelzőlámpák
táblák
fák
bokrok
hegy
alagút
felüljáró
kerítések-korlátpk
füvesítés
járművek
emberek
állatok
út
peron -
sanyi4012
csendes tag
nah csináltam öntőformát öntöttem bele gipszet
hogy mi lesz belőle?
...hát még nem tudom de egy kövezett felüljáró lenne majd amibe a köveket utólag vésem bele.
Két sín felett ível át egy út.
Képet nem rakok fel az öntésrűl mert elég csúnya látvány! -
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1636 üzenetére
Képet tudnál küldeni??
-
sanyi4012
csendes tag
Nah jóvan meguntam
felmegyk pestre a medikerhez és bezabálom az összes HEKI terméket ,hogy fát éscsinálhassak és a rét füve jó hosszú,gazos legyen! -
sanyi4012
csendes tag
Nah jóvan meguntam
felmegyk pestre a medikerhez és bezabálom az összes HEKI terméket ,hogy fát éscsinálhassak és a rét füve jó hosszú,gazos legyen! -
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #1628 üzenetére
1. főállomás ami tulajdonképpen kettős-ezen belül 8 alsó,2 felső fővágány,3 iparvágány az állomás végénél
2.Kisállomás magyaros névvel:kőriskút 2 fő és egy iparvágánnyal
3.vagontároló-járműjavító 2 nagyonhosszú két közepes és 1 rövid vakvágánnyal
4.Szénbánya éllomás ez is kettős mivel a másodikszint belemegy-ezenvan egy fő áthaladó és 4 vakvágány
5.egy hosszú kétvágányos megálló a felsőszinten
6.egy rövid kétvágányu megálló az alsószinten
7.A harmagik szinten egy átrakó állomás kétvágánnyal
8-9.Lehet lesz még 2 kisvasúti is -az egyik a harmadik szinti átrakónál 2 vágánnyal a másik szintén kétvágány -
jákob13
tag
válasz
Hol kell kezdölapot fel tölteni??
-
jákob13
tag
válasz
Oksi regizek is mert nagyon tetszik a te oldalad is ahol a képek vanak.Más keresek tt sint 3 váltót 1 környi ivest és 25 darab egyenest olcson
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1620 üzenetére
Szia az atw oldalad ingyenes vagy fizetni kell érte??
-
sanyi4012
csendes tag
olcsó fuggerth személykocsit keresek főleg mávosat,de lehet gyeseves is
OLCSÓN! -
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #1623 üzenetére
nemigazán mert úgy elég messze vannak az ágak illetve mivel egy idő után a tűlevél lehullik jó belemártani a lakkba.Amit én vette elég olcsó,100 forintér kapsz olyat,sokkal olcsóbb mint a szóróanyag,sok van benne és apró szárított így a színét se veszti el.kb. 20 10-12 cs-es fa kitelik belőle!
-
YanezTTrain
tag
válasz
sanyi4012 #1619 üzenetére
Hali!
Nyílt vonali oszlop: átmérő 4mm bükk fapálca. OBI áruházban vettem, darabja 95 pénz volt, 1 méteres darabokban árulják. Le van csiszolva, szép sima felület és a bükk elég kemény anyag, annyit biztos kibír mint a műanyag oszlopok. Az állomáson 5x8 mm-es modellező lécet használtam torony oszlopnak és 3 mm-es bükköt a kereszttartókhoz. A vezeték kétféle rézdrótból van. A munkavezeték, amivel az áramszedő érintkezik egy LADA önindítóhoz való mágneskapcsolóból lett kinyerve. Lakkozott drót, először lecsiszoltam a lakkot utána ónnal befuttattam a vezetéket, még felhasználás előtt. A függesztő vezeték pedig sima mezei 8 eres UTP kábelből lett bontva. Lényeg, hogy egy szálas kemény rézdrót legyen, ne sodrott. UTP kábelt is leónoztam használat előtt. Utána jött a több napos forrasztgatás, festegetés. A végeredmény egy működőképes felső vezeték rendszer. Mivel nem digitális, hanem analóg a pályám, a fv. is feszültség alatt lesz, megfelelő mozdony onnan kapja majd a táplálást, ha lesz. PIKO E-44 van tervbe véve 2motoros változatban, a hegyi pályára kimondottan előnyös lenne... -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1612 üzenetére
Tettszik a vezeték én is házilag akarom de bonyolúlt lesz!
-
sanyi4012
csendes tag
Pár kép a még el nem készült részről ,a V43-asról,szabadban fotózott modulképek,szivacsaljból készített veteményes-ezt külön kiemelem mert nagyon jó lett(szerintem)
indafoto.hu/sanyi4012/terepasztal/page/2
-
sanyi4012
csendes tag
Nah meguntam mindennemü kinlódást,egy nap elmegyek a deák modell boltjába és veszek egy két egyedi modellt(egyelőre inkább 1-et)
Nem tudja valaki hogy a dom modellnél mien árak vannak?és a qabla gyártja e még az Mdmot-ot? -
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #1612 üzenetére
A nyíltvonali felsővezeték oszlopot miből csináltad?
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
jákob13 #1606 üzenetére
Attólfügg meiket.
A fenyőfát fenyőágból kúpalakura levágtam,belemártottam lakkba és beszortam szárított petrezselyemmel(spar).
Újabban alombhullatókat szivacsmorzsalékból csinálom amit párnába találsz de ne biztos hogy elég apró. Ezt erdőből szedett facsemete gyökerekre szórom mert az elég aprólékos.(a szivacsmorzyalékot ismerőstől szerzem be)
Újabban belekezdek mediterrán növényzetbe de még nem sok ötletem van. -
Jester01
veterán
válasz
YanezTTrain #1611 üzenetére
Nagyon király a felsővezeték
Nálam az történt, hogy vásároltam a héten egy halom SMD alkatrészt, most éppen a mozdonydekóder nyák lapját tervezem - egyelőre inkább kevesebb mint több sikerrel
Felsővezetékben nem gondolkodom, de ha tudok szerezni egy lerobbant szilit vagy taut akkor dízellel előfogatolva el tudok képzelni egy szerelvényt.
-
YanezTTrain
tag
Két hét kényszerszabi nagy dolog! Ha már itthon hát adjunk a terepasztalnak! Legyalultam a felső pályakőrt, lett helyette mellékvonal nagy S kanyarral, fejállomással. Meg keskeny nyomközű erdei vasút. Meg felső vezeték.
[L:/dl/upc/2009-07/03/199786_f45vd8ezveo0syzx_asztal01.jpg][IMG:/dl/upc/2009-07/03/199786_f45vd8ezveo0syzx_asztal01.thumb.jpg][/IMG][/L]
-
jákob13
tag
Képek:
[link] -
jákob13
tag
válasz
jákob13 #1606 üzenetére
Sziasztok kész a domb másik része is most már az utat csinálom utána be fejezem a peronok készitését is van már pár házam lehet egy uj állomást kellene csinálnom mert ez amit csináltam nem lett szerintem valami jó.Máris csinálok pár képet hogy hogy néz ki az asztal most.
-
Jester01
veterán
válasz
Jester01 #1603 üzenetére
Be is kötöttem, nagyon muris már 2 vonattal és 4 váltóval (ebből egy elektromos, egyet kézzel állítok, a maradék meg csak "felvágós"). A szoftvert is fejlesztettem kicsit, már hálózaton keresztül is működik és egyszerre több gépről is lehet használni.
Most a nyák készítési technikámat kell csiszolni, akkor lesz majd mozdonydekóder (és 3 szerelvény
) valamint 16 váltó vezérléséhez elektronika. Ez utóbbihoz még jó lenne kidolgozni egy visszajelzési mechanizmust is, ami megmondja melyik irányba áll a váltó. Úgy nézem az általam használt piko A váltók csúcssínjei (ebből a szempontból) sajnos eleve elektromosan össze vannak kötve a megfelelő tősínnel, tehát ezt a kézenfekvő módszert nem használhatom.
-
jákob13
tag
Szia miböl csináltad a fáidat??Más kész a domb vagy hegy egyik része.
-
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #1602 üzenetére
Kösz már nálam van vettem 6 tehervagont 2 tengelyes piko és 2 roco majd rakok fel képet ha lesz.Ja és 21 darab német gyártmányú fenyő fát .NDK
-
Jester01
veterán
Hehe, a digitális jel miatt az analóg csörgő nem csörög, hanem dórémi-zik mint a taurus, majdnem
Ja és rájöttem, hogy ha direkt hagyok kis hézagot a sín illesztéseknél, akkor szépen zakatolnak a fuggerth kocsik. -
Jester01
veterán
-
jákob13
tag
válasz
pirosvilamos #1600 üzenetére
Azon kivül??Mien lehetet??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest