Új hozzászólás Aktív témák

• sanyi4012

csendes tag

van egy új fenyőfakészítési módszer!
    egy másik fórumon találtam valakinél aki valami német honlapról szedte!
    na tehát...
    kell hozzá nem túl vékony ,könnyen hajlítható rézdrót.
    ezt félbehajlítjuk,közé vagy kenderkócot,vagy én személyszerint egy rossz autómosókefe 4-5 cm-es szőrát majdnem végig 1-2 mm vastagságban,laposan végigrakjuk,a drót egyikvégét vagy kampóra akasztjuk,vagy satuba fogjuk,a másikra( ahol ketős) rárakjuk a fúrógépet.(lehet elektromos,de valószínüleg kézivel egyszerűbb)Szépen lassan elindítjuk-tekerjűk és a szálak a drótköré csavarodnak.A végén fenyőfa alakura vágjuk,és beszórjuk valaamivel.
    A másik fajta módszer ugyanez,csak ott rövidebb drótdarabokra rövid 1.2-1 cm-es szálakat végig tekerünk,majd egy egyenes gallyba-botba vékony kézifúróval(ami nem feltétlenül van mindenkinek) 2-3 mm átmérőjü lyukakat fúrunk,és az ágakat beleragasztjuk úgy,,hogy felfelé vékonyodjanak.De ez a módszer cédrusokra -nekem aki mediterrán növényzetet is akar- is nagyon jó,ahol nem muszály az ágaknal kúpalakba rendeződnie.

Ja,és csavasás után be kell fújni ragasztóval-vagy lakkal- ,hogy a szálak ne csússzanak ki.Gyors módszer,és sokkal pénztárcakímélőbb bármeik boltinál!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés