- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
A topik mindazokhoz szól akik foglalkozni szeretnének, vagy már foglalkoznak vasútmodellezéssel. Nem csak szegecs számláló technikákról szól az oldal, elfér rajta minden ami modellvasút. Vagyis a legpontosabb, profin kivitelezett modelltől, a házilagosan, papírmasé-fűrészpor technikával készült terepasztalig bármi.
Új vagy régi, digitális vagy analóg, bárki bármilyen témával jelentkezhet, hogy a közösség okuljon, szórakozzon általa. Kiállításokon készült képekkel, vagy a saját alkotásokról készült fotókkal és persze megfelelő magyarázó szöveggel a képekhez.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyi4012
csendes tag
válasz
YanezTTrain #796 üzenetére
én egy kétszintes pályát ajánlanák inkább de nem tudom mekkora lesz a hely a szekrényben!
nálunk 3 szint van persze 4szer6 plusz néhány centi helyen
az alsó a leghoszabb ami a járórészek miatt tagolt asztal szélén fut végig 50 métert
ezen több külön szakasz is van amik a szerelvények ideje és hossza miatt hosszú de tulajdonképpen csak egy vágányos fővonal villamosítva 2 db kisállomással az egyik egy szénbányánál van, és egy nagy 4m-essel 9 vágánnyal.
de ami a lényeg hogy nagyon feltagolják majd a hegyek-dombok ami miatt mégnagyobb lesz,egy nagy várossal és néhány kisebbel.
nah a második szint azér is épült mert a nagy kőzösöknek a kisívek nem tesznek jót, így egy kétvágányos szintén fővonal végigmegy az asztal szélén az egyik villamosítva,ennek a főállomás felett fut el a két vágánya és egy váltóval a végén még egy végállomás lesz.
Persze a sín tovább megy mert nem szeretem a tolatgatást főleg nagy személykocsikkal.
itt eltér belőle egy sín ami egy tizenvalahány vágányos fűtőházhoz vezet.
A harmadik szint ebből kiindúlva már az asztaltol 2,5-3 méterre megy fel és ott kisívekkel köröz.itt pár vagonos pöfögő megy majd.Itt már úgy terveztem hogy az egész cucc már naggyábol a hegy tetőn megy több csúcs között,de itt lesz a legmagasabb és itt mát hó is lesz. -
sanyi4012
csendes tag
nah most döbbentem rá hogy mekkora munka egy ekkora terepasztal megépítése számítógépes vezérléssel stb....
a terepítés talán élvezetesebb lesz!
lassan egy múzeum lesz ebből ...mint a keszthelyi... -
pirosvilamos
tag
Amúgy végre elkészült a scannelése a Minitrix kiadványnak.
Megtekinthető, ahol az eleje
Használjátok egészséggel!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #796 üzenetére
Ez kísértetiesen emlékeztet a már kitárgyalt TT 8-as pályára
))))
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #795 üzenetére
Végül is az ívet össze tudtam rakni, az emelkedő részből, az első váltóig. Alátámogattam kazettadoboz, meg mit tudom én, 8 - 8.5 cm magasságig. Hát elég brutális emelkedése lenne. 2-3 kisebb kocsinál többet nem tudna felvinni egy mozdony. Kicsit átdolgoztam a pályát.
Így már van megfelelő pályahossz az emelkedéshez. Összerakni nem tudom egyelőre, még nincs annyi sín, de ez jobban hangzik a felső szint állomása is komolyabb és van hely fűtőháznak is. -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #794 üzenetére
Ahogy nézegettem ezt a H0-os terveket, ott átlag 80 a amagasság, gondolom ez nem felsővezetékes üzemet takar.
Viszont az emelkedők sokkal hosszabbak, mint amit terveztél.
Lehet, hogy már a váltók környékét is emelni kell majd? -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #792 üzenetére
8,5 - 9 cm magasra kell feljutnom a mellékvonallal, a fővonal felső vezetéke miatt. Mondjuk Tau áramszedője elbírna alacsonyabb munkavezetéket is, de nem akarom kicentizni, régebbi mozdonyok szedői meg nem olyan rugalmasak, esetleg lecsukódnának menet közben. Ha valamikor összetudom állítani az emelkedő vágányát, akkor kivágom az alá kellő lemezcsíkot és kikísérletezem egy mozdonnyal, majd egy szerelvénnyel, hogy mi az optimális emelkedés.
-
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #790 üzenetére
Mekkora emelkedést tervezel?
Nem lesz rövid, illetve túl meredek az emelkedő rész? -
jákob13
tag
válasz
YanezTTrain #790 üzenetére
Szia ez tök baro jol néz ki!És ere tervezel fütöházat is??
-
YanezTTrain
tag
Elsőre zsúfoltnak tűnik nekem is. De a hegyek, völgyek alagutak, stb. talán segítenek valamit, hogy ne tűnjön egy káosznak az egész.
Ez a terv. A felső szint állomása és a hozzá vezető pályarész még nincsen meg, az holnap érkezik remélhetőleg. A többi már provizore össze van illesztve a leendő asztallapon. A 220x125 centibe kényelmesen belefér. Ebbe kell majd még beleilleszkednie a TT pályás erdei vasútnak. -
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #788 üzenetére
Nem lesz ez egy kicsit túlzsúfolt? Csak szimplán érdekességből kérdem.
-
YanezTTrain
tag
Alapvetően kicsi. H0-ban olyan 3x1,5 méternél kezdődik egy jobb asztal, ahogy a pályaterveket elnézegetem. De vannak 1x2 méter körüli tervek is. Ezekből kiindulva vagyok kénytelen valami elfogadható pályát összerakni. Nagyjából már összeállt a fejemben a dolog. De igazából majd jövő héten esténként, amikor az asztalon tudom próbálgatni, el e fér amire gondoltam.
Kétvágányos fővonal, egy három vágányos állomással plusz 2-3 csonka vágány, és egy mellékvonal, ami felmegy egy magaslati részre. Ott egy 2-3 vágányos állomás. Ebbe még belekombinálódik a TT hajtásra és sínre készített keskeny nyomközű vasút is. Mozgalmas pálya lesz. -
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #786 üzenetére
Az nem kicsike H0-hoz?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #785 üzenetére
Kazánház macerás lenne, mert kicsit át kéne szerelni a fél fűtés rendszert. Hobby szoba meg nincsen, csak sima lakószoba. Azért ment el másik asztal, mert ha össze volt állítva akkor lakni nem lehetett a szobában. Marad egy olyan megoldás, hogy egy szekrénybe behajtható asztal készül erre van 125x220 cm max. helyem. Dolgozom rajta, H0-ban egy kicsit nehéz de azért össze lehet hozni...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #784 üzenetére
Akkor a hobby szobát és a kazánházat kösd össze
Akkor tuti elfér -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #783 üzenetére
A TT terepasztal is úgy kezdődött, hogy egy modul, meg még egy. Utána nem fért el a szobában.
Nem szeretném, ha asszony ezt is kiutálná a lakásból. Összefog jönni.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #782 üzenetére
Szerintem egy modulon meg is lehetne valósítani, amit hozzácsatolhatsz a "fő" asztalhoz.
Hosszt azt valószínűleg torzítani kell majd. -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #780 üzenetére
Természetesen lesznek képek feltéve! Most egyelőre leszedek mindent a lapról, szépen eldobozolok és nekiállok az asztal merevítésének. És ha már van egy asztalom, akkor lesz rajta vasút is. Mivel nálunk is van vasútállomás, lehet érdemes lenne az egyik állomást a valódiról megmintázni. Persze a vágányzatot csak rövidítve tudom modellezni. [link] Sajnos vonat már nem jár erre, csak néha egy-egy teher, meg tolató egység, mert ugye bezárták a vonalat a kihasználatlansága miatt. Csak akkor azt tudnám, hogy miért voltak mindig rogyásig tele a Bz-k utassal?
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #779 üzenetére
Szia!
Majd képeket teszel fel, vagy küldesz a munkafázisokról?
Sok sikert!
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #778 üzenetére
Hali!
Az a zacsek sín meg a befényképezett tervek tegnapról segítettek a tervezésben. Alakul a terepasztal vágányzata. Egy biztos, sűrű sínhálózat lesz a lapon. Többé kevésbé felépítettem a 39-es pályát. 2470x1370 es a gyári méret azt bele kellett gyűrni 2200x1250-be. Nem egyszerű. Éljen a flexi sín!
Ha holnap megérkezik a doboznyi cucc, akkor este befejezem a provizórikus összeépítést.
-
sanyi4012
csendes tag
LEHET HOGY MINDKETTŐT
IDŐVEL HA LESZ RÁ PÉNZEM! -
sanyi4012
csendes tag
fogok építeni még vagy egy N méretű vagy egy TT -s terepasztalt
amelyík olcsóbb lesz -
sanyi4012
csendes tag
jajj de rossz ha valami nem jön!
le kellett állnunk teljesen mert 2 hete nem jön meg az a csekély 20 1 méterer húsz rövid és 24 görbe
illetve 2 hónapja várok néhány vagonra!
szörnyűűűűűűűűű -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #773 üzenetére
Nyah!
Találtam némi sínt, meg egy személykocsit.
Ezeket viszem ,majd egyeztetünk -
YanezTTrain
tag
Fejlődik a dolog!
Oda reccsentettem egyet vaterán keresztül embernek, semmi perc múlva tudott jelentkezni, hogy hát ő tulajdonképpen feladta a cuccokat és hétfői kézbesítés(azt én kértem, hogy szombaton ne, mert ugye börze és Vagy itt vagyok vagy Pesten, a kettő együtt nem megy) meg dolgozik, stb, stb... De úgy látom azért a számítógép meg a net ott van a keze ügyében. Akkor mér' nem képes egy emilt nyomni, hogy ember ne idegeskedj, megy a cucc!?
Ebből következik, hogy hétfőn éjszakába nyúló vasutazás lesz... he-he...
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #771 üzenetére
Egy napot még várok. Nem új a figura a Vaterán, 66 aukciója volt mind pozitív, most néztem meg. [link]
Talán még összejön a dolog. Hívogatom, emilezek, lehet, hogy csak valami technikai mallőr, de azért fura, hogy pont az után lehetetlen vele kapcsolatba lépni, hogy befizettem a számlájára egy rahedli pénzt. -
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #769 üzenetére
Amúgy belinkelhetnéd a bukódott aukciódat, nehogy még valaki belefusson...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #769 üzenetére
nem sok van, azt elvihetem...
A Vaterás eladót meg jelentsd be! Biztos van ilyen menüpont is valahol...
Engem egy német f*sz vert át ebayon, mintegy 15 euroval -
jákob13
tag
Sziasztok hétfön vetem egy fz1-es trafot ma meg is érkezet és teljesen jól müködik!!!!!
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #766 üzenetére
Régi U profilú H0-ás síneket hozol esetleg holnap magaddal? Lehet kellene pár tucat. Vaterán vettem ezt-azt de mióta átutaltam a zsét emberünknek, emilre nem válaszol, telefonon csak a rögzítő, szal lehet megszívtam...
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #765 üzenetére
Nem állítólag, hanem tuti
Szoktam látni a Keletiben is hétvégenként.
Meg néha Rákoson is szembejön néha egy-egy -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #763 üzenetére
Bár, ha család azt mondja nem jön, akkor vonat. Állítólag hétvégeken Egerbe Talentok járnak. Ki kéne próbálni.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #763 üzenetére
Autó. Avval tényleg nincs. Kedden voltam Pesten, mikor rohadt nagy havazás volt, na akkor nem volt egyszerű az élet az utakon. Errefelé hókotró, sószóró, nem látható soha. Ha ma éjjel nem esik le valami bődületes hómennyiség akkor laza két órás út. Már ha nem pályán megy az ember.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #762 üzenetére
Busz, vonat, vagy kocsi?
Mondjuk kocsival nincs messze -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #761 üzenetére
Kilenc az baráti. Innen Eger mellől kicsit odébb van a Láng. Nem kell hajnalban indulnom :-)
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #760 üzenetére
8-12-ig.
Nem tudom, mikorra érek oda, előtte még máshová is megyek, de igyekszem 9 körül ott lenni.
Sietnem kell, mert délután (ebédre) vendégség ígérkezik, haza kéne érnem...
Telefonszámomat elküldtem már priviben, holnap meglelsz rajta -
YanezTTrain
tag
Akkor holnap mikortól is van börze a Lángban?
-
pirosvilamos
tag
-
Kraptor
őstag
Azt vágom, de dupláknál miért nem így kötik össze őket: mozdony-vezérlőkocsi-vezérlőkocsi-mozdony, nekem valahogy jobban tetszik így mint, hogy középen van egy mozdony
-
pirosvilamos
tag
Azért, mert ezek majdnem "fixen" összeállított szerelvények.
Nem kell a mozdonynak körüljárni.
Az egyik vége mozdony, a másik vezérlő.
A Keletiben is mindíg mozdony van az ütközőbaknál, vezérlő meg az elején.
A mozdonyvezető csak lezárja a Taurust, átsétál a túlvégre, fékpróba, és már indulhat is vissza a szekér Bécsországba -
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #753 üzenetére
Igen utána én is rájöttem, de miért így kötik össze őket? Miért nem úgy, hogy a mozdonyok vannak a végén és nem középen az egyik?
-
pirosvilamos
tag
Yeah!
Ez nem egy szerelvény volt, hanem kettő.
Az első videon is láthatod, a "középső" mozdony után egy Dostow vezérlőkocsi jön, utána egy komplett szerelvény, a végén még egy Taurus
A második videonál pedig a cím is ez: Dupla Railjet (tehát két szerelvény)
Az első video valószínűleg a tavaly év végi teszt alatt készülhetett.Üdv
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #751 üzenetére
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #749 üzenetére
Railjetnél miért van néhe egy plusz mozdony az egész szerelvény közepén?
-
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #742 üzenetére
Köszi. Azért kérdezem, mert egy kicsit fölé löttem a 110cms lábakkal
95cm tűnik jónak és kényelmesnek nekem, holnap viszem vvágatni (megint)
Ez nagyon állat[link]. Nem is tudtam, hogy ezek ílyen hangot adnak induláskor
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #744 üzenetére
Nekem nincs új TT-s mozdonyom ,csak ősrégiek.
Viszont az új N-es Taurusok, valami elképesztő lopakodó üzemmódot tudnak produkálni a régi PIKO, és egyéb társaikhoz képest
Bár egy terepasztalon azért zörögjön valami -
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #743 üzenetére
Ha elhozod belenéznék. van pár pálya ami felcsigázta a kíváncsiságomat. Scanneléssel nem kell fáradni, viszek egy fényképgépet és ha lehet azt a két pályát befényképezem.
-
YanezTTrain
tag
Persze az új mai mozdonyoknak szinte semelyiknek nincs hangja. Fejlődött a technika rendesen. Sokkal pontosabb alkatrészeket csinálnak, jobb anyagokat használnak, na és a minőségi motorok is sokat számítanak. Bár pl. Van egy Mechano dízel mozdonyom, olyan nagy hat tengelyes kék szörnyeteg, az sem túl hangos. Épp most áll átfestés alatt, kap "magyaros" színeket. Az a fröccsöntött-kék kaszni borzalmas volt.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #741 üzenetére
Megnézted azt a H0-os kiadványt?
Mert papíron megvan!
Ha gondolod, elviszem, beleqkkolhatsz...(nem eladó)
És ami kell, felscannelem Inda-ra -
YanezTTrain
tag
Terepasztal magasság relatív. Vannak bizonyos szabványok, de ha nem akarsz kiállításra, versenyre menni az asztallal akkor szabadon választott. Nekem a készülő asztal lapja pillanatnyilag két OBI-ban vásárolt összecsukható munkapadon van. Az pontosan 80 centi magasság a földtől. Nekem éppen kényelmes, dolgozni az asztalon, Stabilan meg is áll rajta az asztal, és mozgatni is könnyű a cuccot.
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #740 üzenetére
Épp arra gondoltam bepakolom ami van és nem kell. Némi TT sínt azért meghagyok, mert TT hajtásra építettem egy-két erdei vasúti járművet. Szerintem belekomponálom a H0-ás pályába majd az erdei vasutat is. De összeszedem főképp az alkatrészeket. Abból is van elég sok minden.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #737 üzenetére
Találj ki rá vmi emberi árat, és hozd el szombaton...
-
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #735 üzenetére
Az új TT-knél sincs semmi zaj
-
Kraptor
őstag
Milyen magasra lábakra érdemes építeni a terepasztalt, 100 cm magas?
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #736 üzenetére
Van egy két motor, mozdony alkatrészek, BR118, BR 92, kerekek, hajtórudazat. Egy cipős doboznyi vágányanyag. Váltók keresztezések egyenesek és ívek különböző méretekben.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #735 üzenetére
Baccus!
TT-d nem maradt semmi?
Akkor mozdonyt sem nagyon viszek....
Ha valami maradékot lelsz, szólj!Üdv
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #734 üzenetére
Üdv! Persze megyek börzére körülnézni. Ha találok tengelyt azt is viszem. Közben kicsit változott a felállás a vasúttal. Ugyanis eladtam a teljes TT terepasztalt vonatostul és immár némi H0-ás sínanyag 3 Fuggerth kocsi és egy szép új PIKO Tau boldog tulajdonosa vagyok. Épp itt rója mellettem a próbaköröket, egy tábla OSB-re fektetett vágányzaton. Nagyon fini. A régi TT mozdonyok a nyomába nem jönnek... Semmi hang, csak megy mint egy vadló!
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #733 üzenetére
Szia!
#446-os hozzászólásnál van linkelve H0-ás kiadvány, less rá.
Szombaton ütközünk Börzén?Üdv
-
YanezTTrain
tag
Hi!
Valakinek H0-ás pályatervek elektronikus formában? mindegy milyen vágányrendszerhez, csak a vonalvezetések és egyéb megoldások érdekelnének. Asztal méretek, rajta megépíthető pálya motívuma, stb.
-
sanyi4012
csendes tag
legyártok egy MDmot-ot!
legalább is megpróbálok legyártani egyet -
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #726 üzenetére
Elnézést
Mivel érdemes kezelni a rétegelt lemezt, merevítést és a lábakat? Nem szeretném, hogy túl lakkos kinézete legyen. Sikerült elég jó fa anyagot szereznem egy kicsit túl sót is
jobb a fa minősége mint a bútoromé
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #723 üzenetére
Hát szedd szét, jó sok benne a műanyag még a forgózsámoly (szem úgy hívják) is műanyag. Nekem a Kuehn modellek nagyon tetszenek ott szemezgetek egy Arriva Szettel
meg ez[link]
-
pirosvilamos
tag
Amúgy, a legújabb Taum:
Ő csak márciusban ér ide...
10000HUF volt, ma vettem ebay-en)))
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #721 üzenetére
Jók nagyon
Taurusomban kiégett az egyik égő, hogy cserélem ki? Úgy tűnik,bele van ragasztva és nem tudom csak úgy kicserélni, meg mintha egybe lenne a drótozással az égő és csak egyben lehet kicserélni forrasztással?
-
pirosvilamos
tag
Nyah, eljutottam idáig is
Tettem fel pár képet, egy amcsi mozdonyról, és a saját kicsi Taurus flottámról...
A flotta azért is kicsi, mert N-es, meg azért is, mert csak ketten vannak
Jó nézelődést -
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #712 üzenetére
Nagyon nehezen forog. Áramszedés rendben, motorral van a gond.
Mehano mennyire csinál jó/szép TT-ket? Vettem egy Piko DB Taurust, elég jó, kidologozása nagyon szép ennyi pénzért és nagyon finoman mozog. Full műanyag benne minden (nem bírja majd annyira strapát mint a régi BBTT, jobban kell rá vigyázni.)
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #717 üzenetére
Előre is THX!
A 21-e áll még?
Már 4 db BR130-am van
-
YanezTTrain
tag
válasz
pirosvilamos #715 üzenetére
Feltúrom a susnyást, van pár dolog a dobozban. lehet még olyan tengely is.
-
akalamago
újonc
válasz
YanezTTrain #714 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, ment pü.
-
pirosvilamos
tag
válasz
YanezTTrain #714 üzenetére
-
YanezTTrain
tag
válasz
akalamago #713 üzenetére
Mázlista vagy. van egy szétcincált BR118-as a fiókban. a két kardán még benne van. jó az E94-be is mert NDK-s gyerekek szabvány dolgokkal csinálták a mozdonyokat kocsikat. szinte mindenben ugyan azt a dolgot találod. Ugyan ilyen kardán van a BR-118-as, a régi V-200-as, a Nohab, és a BR-130 gépekben.
-
akalamago
újonc
válasz
pirosvilamos #568 üzenetére
Sziasztok.
Előkerestem a szülői ház padlásáról a gyerekkori TT készletem. Magam sem tudom miért, de úgy döntöttem, rendbe hozom őket. Egy életképtelen mozdony sikeres újraélesztése után a kedvencem (E 94 065 krokodil) következik, a javítható dolgokon kívül a kerékhajtáshoz szükséges 2 db kardántengely hiányzik. A képen látszik, hogy mire gondolok. Tud valaki abban segíteni, hogyan lehet szert tenni ezekre? Olvastam, hogy valakinek egy használhatatlan ilyen mozdonya van, ha az menthetetlen akkor esetleg...
http://www.zeuke.nl/mambots/content/dynamicImage/popup.html?file=http://www.zeuke.nl/images/stories/zeuke/trains/e50.jpg&closeText=click%20to%20close -
YanezTTrain
tag
Hi!
Ez ha jól látom egy TT Nohab. Gyári motort Vaterán, vagy esetleg börzén, hétvégén Pesten a Pecsában tudsz szerezni. nagyjából 1000 pénz körül adnak egyet. Ha más mondjuk ötpólusúra akarod cserélni akkor vidd a mozdonyt is magaddal, belepróbálni, befér e, kihajtás megegyezik, stb.
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #698 üzenetére
Itt van szintekkel és meredekséggel jelezve. 10 cm magas lenne a "fennsík." Gondolkoztam 20 cm magasságban de akkor alagút kell és "helix" kör.
-
Kraptor
őstag
Új motor kell
-
jákob13
tag
Sziasztok kicsit meg késve de fel töltötem a képeket a miskolci kiállitásrol a picasára:[link]
-
YanezTTrain
tag
Belerajzoltam a tervrajzodba pirossal amire gondolok.
http://janibacsi.dnsalias.com/tervrajz/
ezen a címen meg tudod nézni. A nagyon régi TT kocsiknak elképzelhető, sőt biztos, hogy kicsit nagyobb volt a nyomkarimájuk. Onnan vettem észre, hogy van ilyen kocsim és lehet hallani, hogy a talpfákon megszámolja a sínszögeket. A régi Zeuke meg Rokal síneken nem volt kidolgozva a talpfa rendesen. Az utána készült síneken, viszont már kidudorodik a talpfából a sínszög és pattoghat rajta a kocsi.
-
Kraptor
őstag
válasz
YanezTTrain #697 üzenetére
Ezt, hogy érted pontosan, hogy átmenő vágány?
Tényleg a kocsiknak(Berlinen Bahnen) mekkora kerekeik voltak régen 8 vagy 7,5 mm?
-
-
YanezTTrain
tag
A teg tutibb a forrasztás. Minél kevesebb csatlakozási pont van egy vezetékben annál kisebb a lehetősége a kontakt hibának és a feszültségesésnek. Gyári dolgok nagyon szépen tudnak kinézni, arra biztosan jó, hogy ha csak időnként összerakod a vasutat, de állandó pálya, terepasztal építésénél a fix bekötések a biztos dolgok.
-
Kraptor
őstag
válasz
pirosvilamos #698 üzenetére
Hétvégén felrakom újra, most nem volt vele időm foglalkozni.
Tényleg az új Tillig síneknek miért olyan sz@r a betápja (elnézést a kifejezésért, de tényleg nagyon gyenge) tiszta alumínium az egész mind a kábel amit adnak a sínhez és maga a betáp egyság ami a sínhez csatlakozik nagyon gyenge aluból van. Valami más megoldás van, vagy inkább közvetlen a sínhez csatlakoztassam a réz kábeleket és kész?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest