Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudom mi baja lehet, de minden állat más. Ha nem bírja azt a kaját a gyomra, akkor ne add neki.
Mi is próbálkoztunk többfajta száraztáppal (a legjobbak közül) és volt, amelyiktől ment a hasa. Miután visszaálltunk a régebbire, nem ment a hasa. Nagy ritkán van hányás itt is, de csak akkor, ha evés után elkezd rögtön játszani, rohangálni. Akkor visszajön néha az ebéd.
Hosszú szőrű macskák szoktak hányni a sok tisztálkodás után is, ezt látni a hányásban, hogy mi van benne. -
Zirowe
nagyúr
Amúgy itt a nagy banda:

Anyu 3 macskája és a kutyus tavaly Olaszországban.
A kutyával kezdve óramutatóval megegyező irányba haladva: Gombóc, Sámuel, Prüntyőházi Prüntyő és Fofo.
Sámuel lenne a büdös macska.
Prüntyike elvileg egy félperzsa törpe macska, 7éve van nálunk, az utcában született, anyu etette, aztán egyik este úgy döntött, hogy követi a lépcsőházig, egészen a lakásunkba, azóta velünk van.
Bár enni mindig jön, de nagyon bizalmatlan, állandóan fut és bujkál, emberhez nagyon ritkán jön simire, és kb a Fofo kivételével minden másik állatot utál, mindenkire fúj és üti.
Fofo pedig az egyik lakásunk belső kertjében élt egy fán, kb a második emelet magasságában, ott etette egy darabig anyu, majd hazahozta.
Előző tulaja nagyon megverhette, mert azóta is eléggé félős, illetve a hasán jó pár helyen meg lett égetve cigivel. :S
Szegény elég butácska is, egyszer kiszökött, és a metszőfogai kivételével kb az összes fogát kitörte.
Kutyus meg ugyebár illegál menhelyről van, de azt már kutyás topicban írtam.
Ő pedig az én Garfieldom.
Nevén nem kell nevetni, kiskoromban neveztem el így.
Garfield utál minden más állatot, és kb embert is, csak velem van meg, de velem nagyon.
Mindig az oldalamon alszik, és a társaságomat keresi.Egyedül Garfield és Samu jár ki nyáron a nyaraló kertjébe, többi kettőt sajnos nem lehet kiengedni.
Na, hát ez lenne a mi nagy csapatunk.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, két kérdésem lenne.
Kb két éve van nálunk egy nagyobbacska/öregebb macska, aki csak úgy "bepofátlankodott" hozzánk (nyáron a nyaralónál anyu adott neki mindig enni+inni, napi 1liter tejet is megivott, majd végül kb már egész nap ott volt a kertünkben, a teraszon aludt, míg egyszer bejött a nyaralóba aludni)
, nagyon aranyos meg minden, csak egy gond van vele: baromi büdös.
Tehát nem az alommal van a gond, hanem konkrétan maga a macska büdös (narancs és tetves után szabadon én úgy jellemezném, hogy penetráns hulla szaga van), régebben még próbáltuk fürdetni párszor, de az se nagyon segített.
Hím és ivartalanítva van, vajon mi lehet a problémája?A másik pedig a saját macsekom, aki lassan 12éves, és a többi 3tól elég erősen eltér viselkedésben és szokásokban egyaránt (mondanom se kell, hogy ő a legintelligensebb), nagyon ritkán iszik tejet, akkor se mindig bírja meginni az összeset egyszerre (többi 3 meg a kutyus szinte bmennyit meg bírnak inni egyszerre), de a legnagyobb probléma, hogy kb alig bírja megenni a nyers vagy főtt belsőségeket (máj, lép, vese, szív, stb), mindig megeszi, aztán az esetek 95%-ban kihányja őket rögtön.
Kb világ életében ilyen volt, többi állat viszont mindent azonnal eltüntet.
Húst, csontot és nyakat bmilyen állapotban meg tud enni probléma nélkül, csak ezekkel van gondja.
Ez vajon mitől lehet? -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984
üzenetére
Tényleg, az a Szibériai macska.
-
Napsugárlány
csendes tag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Gergő cicám dettó ugyanilyen
majd rakok fel róla képet 
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984
üzenetére
Lehet az hamarabb is. Van ún. kopasz macska (kicsit randa, de nem allergén).
-
wertigo1984
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
nagyon cuki cica!
Kiderült, hogy a párom lánya allergiás a macska-kutyaszőrre, úgyhogy kb 1 év múlva lesz csak cicánk. Megfűztem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szép cicuk.

-
Mr.Csizmás
titán

-
radi8tor
MODERÁTOR
-
MaciG
addikt
-
bubi92
őstag
válasz
wertigo1984
üzenetére
hallod, anyám volt a legnagyobb állatellenes mióta kutyánkat elaltatták. még egy hörcsögöt se engedett(és nem az életkorom miatt), hanem szimplán "ebben a házban nem lesz állat, majd a sajátodban". úgy alakult, hogy mamáméknál kismacskák születtek, épphogy kinyílt a szemük anyjukat megmérgezték. megbeszéltem anyámmal, hogy, amíg magukat nem tudják ellátni addig maradnak nálunk. (panel 4.emelet). ez volt anyám végzete. beleszeretett a macskákba egy nap alatt
azóta egy nálunk lakik. másik hármat meg mamáméknál nevel.más: most én is akarok egy macsekot ide az albérletbe. vöröset, házi macsekot, amint bevásároltam neki mindent, cicawc, tálkák, kaja, stb. elkezdek nézeldni expresszen utánuk.
-
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Eddig az volt a legnagyobb húzása (és legveszélyesebb is egyben) amikor egy 50-60-al közlekedő autót akart megijeszteni oly módon,hogy közvetlen az út mellett felállt hátsó lábaira és mellső lábait szét tárva körmeit kieresztve sokkoló hatást gyakorolt az autóvezetőre.A Lilikével a kutyánkkal is így szokta amikor meg akarja mutatni,hogy ki az úr a házba.
Éjjel meg egymás mellett alszanak.
Nyáron vírusirtást csináltam
(elégettem néhány papírt egy PC házba,így csak kis helyen ég ki a fű) és akkor is paráztam mert kíváncsian nézte azokat az ugráló pirosas valamiket ott a doboz felett de szerencsére nem támadott.... -
-
wertigo1984
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
cuki

-
wertigo1984
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
csak előbb legyen meg! -
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
akkor csinálni ke' képet róla előbb, hogy megmutasd
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
wertigo1984
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
rátukmálom, mert tudom ő is akarja, de tudod milyenek eleinte a nők? ...

-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
Nem minden macska szuicid... A miénk szeret odafeküdni a nyitott ablakhoz és bámulni az autókat, vagy épp cserebogarakat hoz be az erkélyről a cipőinkbe.
Mr.Csizmás: Beindult a fűtésszezon, ki se lehet robbantani a fürdőkádból. A kád külső oldalában van egy jókora fűtőtest, ami a teljes hosszán melegít. 40-50°C-ig felmegy a kád oldala tőle.
Amúgy dombóvári a cicánk. Faterék ott voltak horgászni. Dél körül fater bedobta a botot, és elment egy szendvicsért, mikor kapása lett. Ő nem vette észre, de egy kétmaréknyi vörös gombolyag mászott elő a nádasból, és elkezdett játszani a fel-le mozgó csörgős kapásjelzővel.
Ezt már meghallotta apám is, de mikor megfordult már nem a kapás volt a fő attrakció...
Kb 6 törpeharcsa után a cica elvonult sziesztázni, majd pár perccel indulás előtt visszatért. Édesapám nem akart állatot, de édesanyám úgy szállt be a kocsiba, hogy a pulóvere alá rejtette. Félúton anyu hasa nyávogni kezdett, de akkor már nem volt visszaút, jött szépen haza...
Az elmúlt 12 év bővelkedett jópofa szitukban, sok csodálatos emlékkel gazdagodtunk.
És még nincs vége...
sz: Ja, és van egy érdekes mániája. Neki mindig valamin feküdnie kell. Telefon, távirányító, újság, egy kurfli a takarón, küszöb...
Ez egy utána-kép. Kissé morcosan ébredt, mikor megcsörrent alatta fater mobilja, és nem is volt hajlandó visszaaludni, míg be nem toltam alá egy távirányítót.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
nem fogja nézni, hogy mekkora és milyen drága ágyad van. nálunk egy lom selejt ágyon szoktak gombóckodni

-
wertigo1984
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
szerintem lenne helye az ágyon, mert óriási (240*200cm, egyedi megrendelés alapján) hidd el, én is ezt mondtam neki, vagy ami még egyszerűbb, hogy olló a kézbe azt egyenes vonalba megszabadítani a függönyt a fölöslegtől.

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
felhajtod a függönyt
vagy ha talál magának jobb dolgot (szennyeskosárban aludni, stb.) akkor békénhagyja a függönyt. a mieink csak a zuhanyfüggönnyel játszanak, de nem másznak fel rá, hanem alatta bujkálnak, és kapkodnak egymás után (a kicsik)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
12 éve van macskánk.
Panel, 9. emelet.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
wertigo1984
üzenetére
nem kell venni, adok én neked. még választék is van
batman cicához mit szólnál? (felül fekete a feje, és a szája vonalától lefele fehér
) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984
üzenetére
Mi is panelban lakunk. Ha játszol a macskával, akkor nem baj a panel.
Sőt még előny is, mivel az utcán rengeteg veszélyforrás van. -
wertigo1984
őstag
nagyon jó ez a topik, mi is nagyon szeretnénk venni cicust, csak sajna panelban lakunk...

(cukik a macsekok, amiket felraktok)
-
Drizzt
nagyúr
De cukik bakker!!!
Bátyáméknak egy Main Coon keverék van, az is nagyon szép cica. Bár még elég bolondos pedig lassan talán már két éves. Én szeretem a macskákat, de lakóházban nem tudnék tartani, volt nálam korábban, soha nem hagyott aludni, meg minden tapétát letépett. Ha kertes házban laknék tuti lenne macs.
-
TESCO-Zsömle
titán
Köszönöm a segítséget. Nálunk fedett alomtartó van, és a tetejére fektetve lett egy vastag törülköző, ami lengőajtó-szerűen eltakarja a bejáratot. Így nem jön ki a por. Emellett ott van a partvis is.
Persze hiszti ellen nem véd, de úgy általában bejön...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Nálunk a WC előtt van egy ilyen kilépő: [link]

Jó sok almot felfognak a bordái. Igaz csak egy irányból közelíthető meg a WC.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Na, ma már elérhető Fressnapf oldala. Itt van, amit mi használunk 3 éve: [link]

-
Kidus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
"Én" hasonlót használok. Fressnapf-ban kapni. Csomósodó a típusa, de a pontos neve most nincs előttem valami Premium akármi, egy Brit rövidszőrű kiscica van az elején.
Most nem tudom megnézni, mert már kidobtam a zacsit.
Ja és ez is lila színű (többnyire). -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok. Jéé, itt ilyen topic is van?
Szeretnék segítséget kérni. Egy időben volt egy alom, ami nagyon bevált, de már senki se emlékszik, hogy mi volt a neve, és azóta se találtunk hasonlót.
Az alom maga olyan volt, mintha apró porózus darabkákból állna. A részecskék mérete olyan 1-2mm lehetett, a színe viszont nagyon sötét szürke volt. Az illata elég jellegzetes, erős volt, mely nedvesség (vizelet) hatására még erősebbé vált. További jellemzője, hogy a vizelettől kötött. Gyakorlatilag 1-2 órával az akció után egy megkötött kődarabot kellett csak kiemelni az alomtartóból.
Emlékeim szerint a Cora-ból volt, és sötétlila kartondobozban árulták, de nem vagyok benne biztos...
Szóval ha valaki találkozott ilyen, vagy ehhez hasonló alommal, az kérem szóljon.
Tényleg nagyon sok félét kipróbáltunk, de a legtöbb nem jött be. A sima kövek zöme nagyon porol. A szilikátos nagyon szárítja a levegőt, és ha az ember rálép, csillagokat láz. Volt kukoricás is, de az meg mindenhova eljut, az összes zokniba bemászik.Előre is köszönöm.

-
venge
aktív tag
Van két Scottish Fold macsekunk, egyszerre vettük őket, négy éve.Ők a lakásban élnek és van egy házicicánk, aki udvaron, utcán él, a nagyobbik lógófülűnek (Edwardnak) örök ellensége. A minap dolgozgattunk kinnt az udvaron és véletlen nyitva maradt a konyhaajtó.A házi kedvenc pont arra járt és Edward rárontott, négy-öt másodpercig összeakaszkodtak, csak úgy szállt a macskabunda a levegőben! Miután rákiabáltunk a két cicára, ők szétugrottak, Edward, mint aki jól végezte dolgát, beballagott a konyhába, Ferenc elszaladt, de nem lett semmi baja!
Viszont, amiért írtam: a másik lógófülű (Kicsi) mindennek szemtanuja volt. Ahogy Edward beért, ő keserves nyávogásba kezdett és rátámadt. Ezt többször megismételte, felvettük, próbáltuk nyugtatni de mindhiába. Kicsi be-betámadta "korábbi" barátját. Nem segített más, csak egy fél pohár víz. Mi történhetett? Lehet, hogy sokkot kapott? -
JetiRulez
őstag
válasz
JetiRulez
üzenetére
Voltunk este. Még semmi pontosat nem tudott megmondani, csak valami vírusra gyanakszik, de lázcsillapító antibiotikumot most is kapott, illetve egy étvágygerjesztő injekciót. Egyelőre még mindig nem eszik és nem iszik, csak pihen az ágyon. Most viszont nyugisabb. Kevesebb a keserves nyekergés, sőt egyáltalán nincs, csöndben van. Holnap is kell menni szuriért és ha addig nem jön helyre valamelyest, akkor vasárnap vérvétel.
-
JetiRulez
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Esélyes lehet. Szántóföld mellett lakunk. Sok a rágcsáló. Több lakó is biztosan kihelyez a fészerbe, kertbe, hasonló helyekre csapdákat, mérgeket. Lehet abba kóstolt bele vagy egy mérgezett példányból falatozott.
Egy ismerősöm tapasztalatai alapján meg férgesedésre gyanakszik.
Mindkettő lehetőséget felhozom a dokinál. -
JetiRulez
őstag
Helló!
Körülbelül 3 napja betegeskedik már a cicánk. Nagyon sokat alszik, le van gyengülve, bizonytalan, szédelgő járása van. Alig van hangja, éppen csak nyekereg. Voltunk vele tegnap este az állatorvosnál, lázas volt (valamelyik éjszaka kint volt és valószínűleg megfázott). Kapott valami antibiotikumos injekciót és ma este kell visszavinni, hogy kideríthesse, mi a baj konkrétan. Ha meg is fázott, szerintem valami más baja is van, mert az utóbbi 1,5-2 napban nem igazán eszik-iszik. Ha odamegy a tálkáihoz, csak nézi és szimatolja az eledelt, a vizet, tejet, de nem fogyaszt. Korábban is fázott már meg, de akkor az nem befolyásolta az étvágyát különösebben. Most vajon mi történhetett?
-
Bendőke
tag
Nekünk is volt egy macskánk, aki szerette a csokit. Leszedte a karácsonyfáról a csokitobozt, kicsomagolta és megette. Szerencsére megkérdeztük az állatorvost, hogy szabad-e neki csokit enni, mert kiderült, hogy TILOS! Már nem emlékszem pontosan a magyarázatára (9 éve történt), annyit jegyeztem meg, hogy a macskákra nagyon komoly negatív hatásai lehetnek a csokoládéfogyasztásnak, akár halálos is lehet. Zárj el előle minden csokit.
#7210: Mindkét macska aranyos, a négylábút el is fogadnám, csak sajnos kicsi lenne neki a lakás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Kloden
senior tag
köszönöm a válaszokat

-
radi8tor
MODERÁTOR
Amit tőlünk kap enni, attól tutira nem lesz fogköve. Egy baj van vele, hogy csak 1 webshop árulja. De azt hiszem a jobb macskakaják mind olyanok (ami száraz és rágni kell), hogy eltávolítja a fogköveket.
Szájszag és plakk ellen az állatorvos ilyen algás mittudoménmit adott, ezt a nedves kajába kell keverni.
Mr.Csizmás: 1-2 éves kora óta már nem kívánja a tejtermékeket a mi cicusunk. De persze az is lehet, hogy válogatós

-
Kloden
senior tag
Csokit szabad adni a cicának? Imádja, kiszedi a zacsijából is csak hogy nyalogathassa
Rám ütött... -
Kloden
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Maximum az agyával van valami baj, mindent kipróbál amit csak lehet, ilyen okos cicánk még nem volt!
Nem eszi meg egyébként, csak tépked. Szerintem unatkozik kicsit, bár hiába játszunk vele, mindig Ő nyer, aztán meg szétszedi a játékát 
Általában akkor csinálja ezt amikor megtorol valamit, a kis mocsok bosszúálló
Ha rászólunk vagy lesöpörjük az asztalról akkor így bosszul. -
Kidus
őstag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Enni adsz neki Fritz Kandúr?
-
Kloden
senior tag
...a Ti macskátok is imád széttépni papírokat/dobozokat?

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Ez egy nagymacska. Végül is passzol a nagy macskatopicba

-
Mr.Csizmás
titán

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
KrenAtesz: Részvétem!
Fritz Kandúr: Képzeld a mi cicánk is bolhás lett augusztus végén, de csak szeptember elején derült ki. Egyik éjjel 3 bolhát szedtem ki belőle párom sűrű fésűjével.
Másnap elmentünk az állatorvoshoz és kapott cseppet a nyakára. Azt mondta a doki 2x kell még ismételni havonta.
Valószínű nyaralásunk alatt mászhatott bele egy bolha vidéken, mert sokat ült az ablakban (szúnyogháló volt pedig). -
nincsisbéla
aktív tag
Részvétem!
Nekünk 2 macskánk volt eddig, mindkettőt megmérgezték. Tudom hogy mit érzel
Pedig az idősebb (fehér hosszú szőrű) már elég sok mindent megélt... (nyílt lábtörést, aminek az lett a következménye [a sok pénz mellett ami a műtétre-kötözésekre elment, de egy forintot nem sajnálok természetesen] hogy amikor jött a front kicsit húzta a lábát. De a fagyálló folyadék neki is sok volt
Mindig is édes "szájú" cicus hírében állt, a legjobban a meleg cukros tejet szerette (állítólag a fagyálló folyadék is édes), de a kukoricát is nagyon kedvelte (ilyenkor ki kellett zárni, mert elviselhetetlen szagokat árasztott, de ez nem volt könnyű folyamat, mert a bejárati ajtót is megtanulta kinyitni. Amúgy mindig bent volt a házba, csak éjjel raktuk ki, de volt hogy télen nem volt szívünk (amit persze hajnal 3-kor megbántunk, mert felkeltett hogy ő játszani akar).Nem akartam ilyen hosszan, csak nekem is előjöttek az emlékek.

-
KrAt
veterán
válasz
dízelracer
üzenetére
14 évig volt velünk, a sors iróniája, hogy annak idején mikor még kicsi voltam, nem nagyon (= nagyon nem) szerettem.. Aztán elkezdett mellém nőni, mostmár mindennél (tényleg) jobban szerettem. De ma reggel már tántorgott, szemei mélyen ültek, és éreztük, itt az idő.. Ott voltam (tesómmal) vele végig, szerencsémre egy végtelenül kedves fiatal orvos srác volt, aki altatta. Nehéz volt elbúcsúzni, végigsírni az egészet, de utána egy kicsit megkönnyebbültem, hogy már jó neki, nem szenved. Aztán eltemettem (leendő házam kertjének a végében, azaz "ott leszek vele nagyon nagyon sokáig, remélem örökké"), és az volt még nehezebb. Most egyelőre nem is keresem a lakásban, talán már elfogadtam, hogy nincs többé. Próbálok másra koncentrálni, és ha rá gondolok, még mindig sírás a vége, de annyira rossz volt nézni, ahogy csontrákos, de küzdött, élni akart.
Szép élete volt, jó volt vele és fordítva, ez vigasztal talán..De sovány vigasz..
PhoenixK:

-
dízelracer
őstag
Nagyon sajnálom. A mi talált macskánknak a bal mellső lábán volt egy duzzanat ami nem akart múlni aztán a hasán is megjelent egy. Állatorvosi diagnózis: daganat. Ő kitapogatott még kettőt a hasán. Azt mondta nincs értelme műteni csak a macska szenvedését fokoznánk vele. 2hónap múlva el kellett altatni szegénykémet. Én elmentem otthonról mikor jött az állatorvos. Nem tudtam volna végignézni. Kóbor macska volt felnőtt korában az út széléről szedtük össze de nagyon a szívünkhöz nőtt. Jó pár éve volt de még most is hiányzik a kis büdös.

-
Mr.Csizmás
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BMW topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED monitor topic
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Ma van a szülinapom
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Lenovo X13 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(elégettem néhány papírt egy PC házba,így csak kis helyen ég ki a fű) és akkor is paráztam mert kíváncsian nézte azokat az ugráló pirosas valamiket ott a doboz felett de szerencsére nem támadott....

csak előbb legyen meg!