Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Holnap elvisszük dokihoz a macsekot, de mi lehet a baja?
Látszólag semmi baja, de kinnmaradt a nyelve, nem húzza vissza.. Kilóg neki Nem is csukja be a száját.. Bennmaradt valami a szájában? Tesóm nézte, nem láttunk semmit
Olyan fura Folyton mosdik és rángatja a száját néha mióta kinnvan a nyelve
-
KrAt
veterán
Szájában semmit nem láttam, torkáig nem engedett benézni.. A nyelvlógatás előtt megdézsmálta tesóm ketchup-os majonézes izéjét, de nem hiszem, h attól lenne bármi Amúgy rendesen viselkedik, felkeltem, jött dorombolni a hasamra, h simogassam 20 percet feküdt rajtam, teljesen eldobva magát, szóval nem tűnik rendetlen macskának.. Ugyanúgy mászkál, nyávog, ha beszélgetek vele, szal elvan, csak kinn a nyelve
Amúgy mennyi az átlagéletkora a macskáknak? Begu most lesz 11 év körül Én úgy saccolom, még egy 5 éve van hátra neki, nem?
-
KrAt
veterán
válasz cherilady #3094 üzenetére
Eszik folyamatosan, azzal nincs gond.. Mindig nagy evő volt, most se eszik azóta kevesebbet Adtunk neki akkor rögtön kaját, mi azt tippeltük, h beakadt vmi a fogai közé, de nem.. Evett, ivott, de semmi Szája meg csak szerintem büdös, macskakaja szagú Semmi extra szag, csak a szokásos
-
KrAt
veterán
Na megjött a macsek
Volt 2 rohadó / rohadt foga, kihúzta a doki, mostmár be is csukta a száját, és nyelve sincs kinn
Viszont az egyik mellén volt egy kis csomó, kapott egy injekciót, 2 hét múlva vissza kell vinni, és megnézi, ki kell-e venni neki.. Egyszer műtötték már kis korában (vmi ciszta volt?) és akkoris ilyesmi volt.. Most szárazat nem ehet (szinte csak azt szokott enni.. szegény mit fog szólni 2 hétig száraz nélkül?) meg tejet
-
KrAt
veterán
Na megint itt vagyok
Mint írtam, régebben alig evett rendes konzerves kaját a macs, csak szárazat.. Most ugye 4 napig nem kaphatott szárazkaját, konzervet evett csak.. DE RÁSZOKOTT!!! Meghülyült totálisan, 1 óránként jön és basztat minket, hogy adjunk neki kaját. Gyakorlatilag 3x annyit eszik, mint mielőtt kihúzták volna a fogát és csak konzervkaját kapott volna..
Mi történt vele? Mi rontottuk el, hogy sokkal többször kapott szárazkaját mint konzervet, vagy most a 3 nap alatt rájött, hogy nincs más és finom?
Most is kért kaját, adtam neki szárazat, 30mp-ig se volt kinn a konyhában, fél óra és jön kaját lejmolni
Nemnyert, már ittvan, és kaját kér
Ja, és szerelmes a laptoptáskámba
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Este 6-kor műtik Begut.. A melleinél van 2 csomó, azokat veszi ki.. 11 év körül van, mennyi az esélye, hogy semmi gáz nem lesz, és még sokáig fog élni? A dokiban bízok, "régi motoros"..
-
KrAt
veterán
Semmi érdekeset, 3 napig rossz lesz neki, most csak ihat, nem ehet..
Tesómék vitték el, ők hozták, meglátott engem, folyamatosan engem nézett, és fel akart állni, de még a fejét se tudja megmozdítani.. Engem meg a sírás kerülget (tudom, szégyen egy 2m magas állatnak), annyira szeretem ezt a macskát..
-
KrAt
veterán
Éjjel 5-ig tesóm virrasztott mellette, utána én.. Felkelt, menni alig tudott, és mindenhova fel akart ugrani.. Szekrényre, ágyra, puffra, mindenhova.. Így tesóm örködött 5ig (nem aludt semmit) majd 5kor keltett engem, és akkor én figyeltem rá.. Feküdt az ágyamon, mászkált, majd bement az ágyam mögé, és ott aludt 1-2 órát.. Azóta evett egy picit (csórinak beesett a hasa, 1 napja semmit nem evett) meg ivott egy picit.. Jobban van már, de ugrani még nem tud Csináltam az ágyamhoz egy "lépcsőt" neki, úgy feltud menni
-
KrAt
veterán
Nah visszatért a régi Begu, már jött az ágyamra dorombolva, dörgölőzve aludni
-
KrAt
veterán
Szegény Daginak begyulladt a sebe a műtét után, kapott augentint, amit a gyerekeknek kell innia, na ő nem szereti.. Így csórinak keverjük a kajájába, italába, most tojássárgájába kevertem (azt szereti) meg amibe érem.. Elvileg fecskendővel kéne a szájába nyomni, de az brutális..
mod: nah ahogy nézem, a tojássárgájában megette
[ Szerkesztve ]
-
KrAt
veterán
Mitől lehet 10x-esen több a megengedettnél a májenzime a macseknak? 12 éves, lefogyott, csomóban hullik a szőre, ma voltunk dokinál, az első leletek ezt mutatták.. Azt mondták, lehet, h a pajzsmirigye a ludas a lefogyásban és a szőrhullásban, de a májenzim (vagy mi?) nagyon nagyon sok még laikusnak is..
Nem akarok félni, már családtag..
-
KrAt
veterán
Hogy szoktatok macseknak gyógyszert adni, ha ő nem akarja? Első ötlet kaja volt, 1x bejött, megérezte, kiköpte.. Majd nyers tojássárgája jött (imádja) belenyalt, megérezte, kiköpte.. Letömésnél vmi humánusabb módszer kéne..
-
KrAt
veterán
Most állapították meg, hogy csontrákos a cicám.. Család cicája pontosabban..
Azt mondták, pár hét, hónap van hátra neki.. Állkapcsánál van egy csontdaganat, és az fog nőni és nőni, míg nagyon nagy nem lesz, akkor altatás..
Van valami, amivel lassítani lehet a folyamatot, bármilyen "csodaszer"? Annyira fáj, el se tudom mondani..
-
KrAt
veterán
válasz dízelracer #7203 üzenetére
14 évig volt velünk, a sors iróniája, hogy annak idején mikor még kicsi voltam, nem nagyon (= nagyon nem) szerettem.. Aztán elkezdett mellém nőni, mostmár mindennél (tényleg) jobban szerettem. De ma reggel már tántorgott, szemei mélyen ültek, és éreztük, itt az idő.. Ott voltam (tesómmal) vele végig, szerencsémre egy végtelenül kedves fiatal orvos srác volt, aki altatta. Nehéz volt elbúcsúzni, végigsírni az egészet, de utána egy kicsit megkönnyebbültem, hogy már jó neki, nem szenved. Aztán eltemettem (leendő házam kertjének a végében, azaz "ott leszek vele nagyon nagyon sokáig, remélem örökké"), és az volt még nehezebb. Most egyelőre nem is keresem a lakásban, talán már elfogadtam, hogy nincs többé. Próbálok másra koncentrálni, és ha rá gondolok, még mindig sírás a vége, de annyira rossz volt nézni, ahogy csontrákos, de küzdött, élni akart.
Szép élete volt, jó volt vele és fordítva, ez vigasztal talán..De sovány vigasz..
PhoenixK:
-
KrAt
veterán
Ma délelőtt anyum dobott egy sms-t, hogy behalt a gépe, menjek már át megnézni.. Meló után átugrottam, beszélgettünk, majd hívott tesóm, hogy menjek már be a nappaliba.. Megyek, erre egy cica van az ágyon.. Ugye ősszel halt meg a cicánk, már csak a blöki maradt, erre ott egy kiscica az ágyon.. Első döbbenet, második, amikor mondják, hogy az enyim (egyedül lakom itthon, sokszor szar) kitalálták, hogy mivel úgyis szeretem a macskákat, ahonnan az előző jött ~14 éve, a szomszédunk telkéről, hozatnak nekem egyet
Szóval immár nem egyedül lakom, kaptam egy 10 hetes kisfiút Tom(ci) (Tomcica, Tom) lett a neve, annyira játékos (meghoztam, 10 percet derítette fel a terepet, majd elkezdett játszani), hogy 30 perc alatt nem tudtam lefotózni, mert nem maradt egy helyben Mindent körbe lepókhálózott, bement a fotel alá is, elvolt
Most evett, pihen De még játék közben pár kép róla:
-
KrAt
veterán
válasz Yushchenko #7761 üzenetére
Köszi Elég nagy meglepi volt
Este itt elég korrekt vihar volt, én 3x teliraktam a gatyám, a macska meg vígan aludt az ágyában... Natessék..
Amúgy kérdés: a lakásban perpill mindenhova elfér a macsek, és félek, hogy meg fog enni 1-2 pókot, esetleg döglött rovart, stbstb (kád mögött szerintem vannak.. )
Ez baj, próbáljam meg mindenképp tiltani neki, vagy úgyse tudok mit tenni (mivel most se vagyok otthon, ő meg igen), és úgyse lesz semmi baja?
-
KrAt
veterán
Akkor köszönöm, megnyugodtam
Turbolada II: amitől "csúnyácskának" tűnik, hogy a szeme beteg még picit De már szebb
Meg amúgy meg kell hagyni, nem egy fotogén macska
-
KrAt
veterán
válasz radi8tor #7781 üzenetére
Még picike
Az amúgy gondolom normális, hogy teli van energiával (3 órát elrohangál szinte megállás nélkül), de az oké (jó, persze, 11 hetes kb), hogy durván játszik? Értve ezalatt, hogy hiába szólok rá, egy zoknit se tudok úgy felvenni, hogy ne ugrana 3x a lábamra Folyamatosan mindent "támad", ami mozog, aztán elkezd játszani vele, hiába szólok rá, rá se hederít
Nem mintha zavarna (picit azért de), de néha kikészülök tőle, hogy egy másodpercnyit se hagy békén
A másik fele, hogy teljesen transzban volt, amikor elmentem fürödni, és ő meg nem tudott utánam jönni, mert nem tud a kádra felugrani Felvettem, megmutattam neki a kádat, vizet, leraktam, majd jönni akart vissza, mert mégiscsak..
-
KrAt
veterán
Miért van az, hogy sehol nem találom, mennyi kaját adjak a macskának? Alutasakos kaját adok neki, napi 1-et eddig 2 bontásban + száraz. Az úgy jó?
Egyébként néha szétb.sz az ideg macskanevelés szempontjából.. Néha megérti, hogy nem ugrál fel az ölembe és rohan keresztül mindenen, néha szarik mindenre, de teljesen.. Ez meddig marad így? Mert őt bántani nem tudom (és soha nem is fogom..) ha olyat csinál, amit nem kéne, akkor az orrára koppintok, néha kicsit határozottabban, de ez lassan meg se hatja. Hangos szó szart se ér, de az idegrendszerem véges..
-
KrAt
veterán
Mivel lehet leszoktatni a macskát arról, hogy "rajtam / velem" játszon?
Van neki jópár játéka, de az sose olyan jó, mint a lábamon felmászni (legújabb dilije, hogy ha a lábam vízszintesen a puffon van, akkor a térdhajlatomba harap és csimpaszkodik, ami persze k.rvajó érzés...), amitől nekem már az utolsó másodpercem is rá kell fordítanom, hogy játszak vele, de sosem fárad el, hogy végre azt is csinálhassak, amit én akarok..
Bízom benne, hogy ahogy felnő, nevelődik, jobb lesz, de még csak 3 hónapos kb..
Vizipisztoly esélytelen, néz nagy szemekkel, hogy mi az, max egy ideig nem megy oda, de amikor már minden vizes volt körülötte, akkor is sz.rt rá
-
KrAt
veterán
Fura volt, hogy eltűnt a macska.. Rájöttem, hol van.. -> VIDEÓ
-
KrAt
veterán
válasz radi8tor #7999 üzenetére
Az a baj, hogy egyedül vagyok vele, és mikor dolgozok, unatkozik (alszik..), így akkor éli ki magát, mikor hazajövök. Ezekből sül ki pl ez..
Vasárnap volt ivartalanítva. Ivartalanítás után 30 percig kába volt, de rohant volna.. Utána már csak bepörgött volt, mint aki speed-ezett, 1 órával később tökéletes koordinációval játszott mindennel, ami mozog Még az állatorvos is meglepődött, hogy dehát nemrég "műtötte"
-
KrAt
veterán
Az normális, ha a macska a WC kagylóból iszik? Pár napja arra lettem figyelmes, h zajong a WC deszkával.. Bedugja alá a fejét, és bemászik szinte teljesen, és ott (gondolom) iszik.. Mellette a tiszta, friss víz, az nemjó neki.. Bár mindennel játszik, ami víz (a fürdőkádnyi vízbe is bemegy..)
-
KrAt
veterán
válasz wertigo1984 #8158 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest