Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
válasz
wertigo1984 #11448 üzenetére
Pikk pakk felépül
Nálunk addig volt kóma, míg ki nem ment belőle az altató, de miután kipihente magát, minden a régi volt, másnapra semmi baja sem volt.
Pedig sajnos én egy baromhoz vittem először, aki elrontotta a műtétet, és valami cafat csonkot otthagyott, amire azt mondta az normális, csak bőr és majd leszárad..persze begyulladt és vérzett, úgyhogy egy antibiotikumos kezelés után egy másik helyen újraműtötték, és akkor már minden rendben volt. De jól tűrte mindkét beavatkozást. Kaját ugyanazt kapta.
A lényeg, hogy amíg kómás, ne adj neki enni inni, nehogy félrenyeljen, de ha már normálisan mozog, nyugodtan lehet neki adni a szokásosat. -
wertigo1984
őstag
Holnap este viszem a fiamat ivartalanittatni.
Mennyi ido alatt fog visszaterni az etvagya? Labadozasa alatt ugyanazt az eledelt kaphatja mint eddig, vagy vegyek kulon? -
bbuffy
senior tag
válasz
wertigo1984 #11441 üzenetére
Azt a ribancot...
-
Orlin
addikt
-
Ed3r_X_
nagyúr
Na a mai nap lehet másik cica jön. Remélem ez már barátkozósabb lesz
Még a végén az is lehet, hogy hárman lesznek
Attól függ mennyire barátkozósak.
-
venge
aktív tag
válasz
-
emiki6
veterán
válasz
-
-
Ed3r_X_
nagyúr
Köszönöm a válaszokat. Egyszer volt neki is már vágva, csak anyám végezte, na neki a makró az nem az igazi ( a macska körme meg valljuk be nem olyan hatalmas dolog
) Utána kissé töredezett volt neki (gondolom hosszúra nőtt előtte). Első vágás, ezért gondoltam, hátha van valami tippetek, hogy lehet szakszerűen levágni a karmait.
Akkor majd óvatosan egy nyugis pillanatában megnézem
Nálam nincs gond a közelre látással, főleg a szemműtét után
-
bul07
nagyúr
FISKARS Classic[link] ollóval vágjuk, mamámtól örököltük állandóan emlegetjük is hogy ha látná hogy a macska körmét vágjuk rosszul is lenne, féltet kincse volt már mikkor hozzánk költözött 93-ba megvolt neki, ki tudja mikkor vette
Édesanyám ölbe veszi én meg szépen levágom a körme hegyét, nálunk ez nem csak a mi védelmünk miatt hanem hajlamos a szemébe karmolni mikkor mosakodik a belső karmos körmével , egyik szemét már meg is sértette, látszik a szeme hártyáján
-
kew
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #11429 üzenetére
Én ilyesmi ollóval vágom, nyugodtabb, kómás állapotában szépen engedi
A mellső lábain szokott hegyesre, élesre megnőni, ott szoktam csak vágni. Kb havonta 1x elég. Hátul valamiért nem élesek, ott csak akkor vágom, ha nagyon hosszúnak tűnik.
Kaparója is van neki, azt is szokta gyűrni, ha olyanja van. -
_ak_
addikt
válasz
shteer #11427 üzenetére
Mondasz valamit, lehet, hogy csak elraktározná, mert amúgy levakarni sem tudom magamról, ha meglátja a kezemben a konzervet. Később meg is eszi, minden további nélkül.
kribe: legalább nincs egyedül. Már kezdtem azt hinni, hogy eddig kutyák között nevelkedett.
Ed3r_X_: szerencsére egész jól tűrte, így nem kellett semmi extra. Kaja / játék után jött a pihenés és akkor szépen egyesével levágtam. Néha megpróbált megharapni, de szerintem csak valami játéknak hitte, mert épp hogy csak megmutatta a fogait, nem erősen harapott vagy nem próbált menekülni. Persze helyezkedni kellett mert nem tudtam egyből az összeset, így össz-vissz 5-10p volt.
Annyit érdemes tudni, hogy ajánlott ilyen tompa végű ollóval csinálni, hogy ne szúrja meg magát (pl.: [link]), ha esetleg kapálódzik, illetve figyelni kell a körmöt, rendes megvilágítás mellett látni, hogy honnantól kezd eresedni, na abba már nem jó belevágni. Egyrészt vérzik, másrészt fáj, de onnantól, csak türelem és kedv kérdése.
Törpenyúlnál már nem volt ilyen szerencsém, az komolyan tudott harapni, így szegényt kicsit határozottabban kellett ellátni. Egy törölköző segítségével betekertem úgy, hogy a lábát jól tudjam fogni, de a szájával ne érjen el... -
shteer
titán
nem egyértelmű. lehet akár egyszerűen a tartalékolás jele is mint a kutyáknál de valószínűbb, hogy a megmaradt ételt már nem tekinti későbbi tápláléknak és ugyanazt a sorsot szánja neki mint amit az alomba tesz
maradék esetében sok a kaja vagy jelezheti így is, hogy nem tetszik neki
-
_ak_
addikt
Meg volt a fürdetés, egész jól bírta, de azért annak örülök, hogy meglett az olló és levágtam a körmeit. Kb. 15 percre rá már jött dorombolva
Más. Macskánál mi az a hülyeség, hogy elássák a kajájukat? Ilyet én még nem láttam sem kinti, sem benti macskánál, de ez a konzerv kaját, ha nem bírja megenni, megpróbálja betemetni. Legalábbis a kaparó mozdulataiból ezt veszem ki, csak a padlószőnyeg nem akarja az igazságot.
-
Nazara
őstag
+ (#11409) glutamin
Javasolták közben, hogy adjak neki sima füvet az udvarról, ezt mindenképpen ki fogom próbálni először, aztán meglátjuk a továbbiakat. Mondjuk még kiscica, meg a macskapasztát is vagy 3-4 hete nyomom bele, szóval nem tudom, hogy áll a dolog. Egyelőre még nem öklendezett, nem tudom, hogy örüljek-e ennek, vagy sem.
Nálunk szerencsére nem nagyon tud hozzáférni a növényekhez, mert polcon vannak, egyetlen ilyen embernagyságú "fája" van anyának, ami a padlón van cserépben, na arra viszont rá tud cuppanni, fel akar rá mászni állandóan, vagy mikor ölben van, próbálja elkapni a hosszúkás leveleket és rágcsálni.
-
gatto_
senior tag
válasz
glutamin #11414 üzenetére
Ez a snidling dolog nem tudom mennyire tesz jót a macskának, mert minden cikkben ami arról szól, hogy mit nem ehet a macska elsők között a hagymafélék szerepelnek. Lásd:
"Vöröshagyma, fokhagyma, metélőhagyma
Minden féle hagyma minden módon elkészítve – porítva, nyersen, főzve, szárítva – képes lebontani a vörösvértesteket, ami vérszegénységhez vezethet. A hagymapor megtalálható egyes csecsemő tápszerben is, ami a babára is komoly veszélyt jelenthet. Ha alkalmanként eszik hagymát a cicus, de csak kis adagban, az még nem okozhat gondot. De, ha egyszerre nagyobb mennyiséget vagy többször kis mennyiséget adsz a kedvencednek, azt viszont rendszeresen, akkor a vérszegénység bekövetkezhet.A vöröshagyma és annak testvérei a vérszegénység mellett még gyomor- és bélrendszeri panaszokat is okozhat."
-
glutamin
őstag
válasz
devil-k #11413 üzenetére
Főleg, hogy általában rám hárul a feladat
Mondjuk viszonylag egyben marad a fűvel a cucc.
Amint megérzi a szatyorban a snidlinget, a hagymaszagtól megőrül. Alig bírja kivárni, hogy elé tegyük. Általában megmosás után a fű tetejét levágjuk és hasznosítjuk szendvicsben vagy más kajában. Többi mehet makkernak, így legalább nem borítja fel olyan könnyen a növényt.
-
Zjunior
veterán
Tippeket tudtok adni 2 macska összeszokatására?
-
bul07
nagyúr
válasz
wertigo1984 #11410 üzenetére
Könnyeben öklendezi fel a gyomrából a szőrt , főleg a hosszú szőrű macskának kell
-
-
kew
senior tag
-
Nazara
őstag
Érdekelne, hogy ti adtok a kedvenceiteknek macskafüvet? Nekem a cicatartó ismerős fű helyett macskapasztát javasolt ilyen célra, viszont mikor megvettem a pasztát, akkor a kereskedő mondta, hogy nem árt, ha fű is áll a cica rendelkezésére.
Igaz is, hogy nagyon szereti rágcsálni anya növényeit, amikor csak teheti.
-
emiki6
veterán
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Szerintetek kölyök kutya samponnal fürdethető egy kb. 5 hónapos macsek? Ha nem is állandóan, de legalább egyszer.
1-2 hétig még biztos nálunk lesz, de eddig kinti macs volt.
Bolhaírtás már volt, de a szőre között azért még o2 a kinti kosz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest