Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
-
kew
senior tag
Sziasztok!
Számomra érthetetlen, amit ma művelt nálunk a macs, hátha megtudjátok mondani mi lelte szerencsétlent
Igazából nem a miénk, csak mindig átjön szomszédolni. Na reggel hót álmosan megyek ki a konyhába, látom ott ül a széken, mondom szia Bocika, erre úgy megilyedt, hogy nekiugrott a falnak majd csak lesett az asztal alól.. namondom jólvan hülyevagy. Tettem-vettem tovább, közbe megsimogattam hogy ne féljen már.
Elmentem fogatmosni, majd kifele jövet Bocika meglátott az ajtóba, farkát felborzolta, elkezdett irdatlan hangon nyávogni (mintha egy gyereket ölnének), felvett valamiféle támadóállást és elkezdett fújni. Namondom ejj, ki se mertem jönni tőle
Erre jött barátnőm, hogy mivan, őrá ugyan így reagált. Össze is pisilte magát úgy meg volt rémülve (mármint a macska ), pedig mindig kikéreckedik és hazamegy, ha kell neki.
Ezekután gyorsan kinyitottam az ablakot, és kihajtottam...
Na ezt miért csinálta vajon? Sose hallottam még macskát így nyivákolni, mély erős hangon hosszan ''sikoltozott''. Pedig nem is csináltam semmit, hozzá se értem, nem léptem rá semmijére, stb...
[Szerkesztve] -
kew
senior tag
Hát mit mondjak róla? Kislány, kb 1 éves. Sokkal többet nem tudok, mert nem a miénk.
Lehet tüzel, én is arra gondoltam előszőr. Ettől ennyire meg tudnak bolondulni?
Most itt járt, centiméterenként kezdte szagolgatni a helyet ahova odacsurgatott. Pedig már vagy 3x felmostuk... Aztán bent a szobába ugyanigy elkezdte a szőnyeget szagolgatni, és kezdett borzolódni a szőr a hátán. Na ekkor kiraktam, nehogy nekem megint rájöjjjön az 5 perc... Most egy hétig kizárjuk, menjen haza megőrülni, majd utána visszajöhet -
kew
senior tag
Sziasztok,
Néhány hét múlva hozzám is érkezik egy cicmic (Thomas ), mivel ő lesz az első, kicsit még bizonytalan vagyok etetésügyben
Ma nekiálltam bevásárolni neki, tápból mindenképp valami jobb minőségűt szeretnék adni. Szárazból Orijen-t ajánlották, most abbol rendeltem 2 féle 400g-osat, majd meglátjuk melyiket szereti.
Nedvestápból viszont nem tudom, melyik lenne megfelelő, egyáltalán mennyit eszik meg belőle, stb. Míg kicsi, elég neki egy alutasak egy napra, vagy egy negyed konzerv, plusz a száraz? Ha nagyobb lesz, kb mennyi konzervet / tasakot eszik meg egy nap, szintén szárazzal kombinálva?
Egyáltalán kell-e abból is royal canin, hills, stb márkásabb, vagy ha szárazból megkapja a minőséget, nedvesből elég a whiskas, vagy érdemes inkább házi kosztot (csirke, májkrém, stb) adni neki?köszii előre is
-
kew
senior tag
oksa, köszönöm! Akkor szárazból kapja majd a jobbat, mellé pedig házikoszt (párizsi,májkrém,sajtkrém, tej, tejföl, stb) és konzerv
hjajj már alig várom, hogy elhozhassam a kis törpét... majd még biztos jövök kérdezősködni
-
kew
senior tag
válasz PhoenixK #6581 üzenetére
kösziköszi!
Meglátogattam a hétvégén, kicsit már nőtt az előző képek óta:
Thomas és Thomas a gőzmozdonyAz orra még sebes neki, mert ahogy cumizik (cumisüvegből etetik még, nincs anyukája), annyira rugkapál, hogy mindig sikerül neki összekarmolnia magát De lassan már szoktatják a szilárd kajára, akkor majd meggyógyul neki
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Nálunk a fenekébe ragad gyakran egy darab xar, és az hordozgatja körbe a lakásba. Mivel ő is benti cicc, és velünk alszik, gyakran keni össze az ágyat / kanapét, de már nem idegeskedünk rajta, fogjuk és kimossuk a huzatot / lepedőt, stb Ha épp halljuk, mikor wczik, utána megnézzük a fenekét, és ha kenőcsös, akkor kitörlöm neki, hogy ne kenje szét (bár ezt utálja, sikít mintha ölném ), de mást nem tudok tenni ellene sajnos
Már azon sem húztam fel magam, mikor a tisztítóból frissen visszahozott világos kanapéhuzatot pecsételte körbe a szaros seggével Nem tehet róla szegény. Folyamatos takarítással viszont rendben tartható a dolog -
kew
senior tag
Tegnap kutyaséta közben figyeltem fel egy keserves nyávogásra, közelebb mentem és egy kisebb, nagyon lefogyott cica rohant felém bőgve, dörgölőzve. Emlékeztem, hogy pár napja láttam kitéve papírokat, amin elveszett macsekot kerestek, és mivel emlékeim szerint ráillett a "személyleírás" felkaptam, megkerestük a papírt és ő volt az
Szegény több, mint egy hete veszett el, azóta kint volt. Baromira örültek neki a gazdik Nekem meg baromi jó érzés volt, hogy sikerült megtalálni és megmenteni ezt a kis vakarcsot. Volt egy 20 ropis pénzjutalom is, de nagyon meglepődtek, mikor nem voltunk hajlandóak elfogadni Elég öröm volt, hogy sikerült hazajuttatni.
Szóval ha láttok a környéketeken ilyen elveszett cicás kiírást, mindig olvassátok el!
-
kew
senior tag
válasz shteer #11235 üzenetére
Pár utcányira, de azon a területen szökött el ahol megtaláltam, épp vitték állatorvoshoz csak valami hülye doboza volt amiből kibújt.
De mákja volt, hogy nem lett semmi baja, mert az a rész tele van szabadon rohangáló kutyákkal, és a vonat is ott jár-kel. Aki ismeri a 11 kert, ez a Hamzsabégi úton volt, a Fehérvári és a Bartók Béla közötti parkos részen. -
kew
senior tag
válasz shteer #11273 üzenetére
Mi a Noétól hoztuk a cicankat, nem volt semmi bonyodalom Ha szimpi vagy nekik es a korulmenyeid is megfeleloek, semmi akadalya nem lesz a befogadasnak. Ivartalanitasi kotelezettseget vallalni kell, es talan csak lakasban tartasra adnak orokbe, de elvileg ennyi. Meg persze figyelembe veszik, hogy a kivalasztott allatka hogy viszonyul hozzad, "elfogad-e" gazdinak
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz KunEmber #11352 üzenetére
Ha az a középső ülőke csak egy fémkeretre húzott anyag, akkor nem ajánlom, mert hamar elgörbül/lehajlik. Nekünk ilyen van, de azt a középső részt már rég leszedtem róla, mert teljesen elhajlott E mellett az egész illeg-billeg. Igaz, már 4 éves, mondjuk ahhoz képest jól bírja, de mindig azt várom, mikor dől el vele a macsek, mikor nekifutásból ráugrik
Én inkább javasolnék kicsit stabilabb verziót, ami két kaparó rúdon áll. Ez vagy ez. Szerintem ezek jóval stabilabban állnak.
Én is már szemezek egy ideje velük, mert lassan csereérett a régi.
Amúgy egy ismerősöm gyártott régebben ilyen bútorokat, de úgy sem volt sokkal olcsóbb, mint megvenni a boltban szerintem.
-
kew
senior tag
válasz Nazara #11407 üzenetére
Én néha vettem, rágcsálta is, de olyan szemetelős módon, hogy minden füves volt utána Szerintem meg se ette, csak ledarálta a fűszálakat a földre.. Szerintem megvan nélküle is
A növényeket természetesen nálunk is rágcsálja, és jól megsértődik mikor elhajtom onnan[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz Ed3r_X_ #11429 üzenetére
Én ilyesmi ollóval vágom, nyugodtabb, kómás állapotában szépen engedi A mellső lábain szokott hegyesre, élesre megnőni, ott szoktam csak vágni. Kb havonta 1x elég. Hátul valamiért nem élesek, ott csak akkor vágom, ha nagyon hosszúnak tűnik.
Kaparója is van neki, azt is szokta gyűrni, ha olyanja van. -
kew
senior tag
válasz wertigo1984 #11448 üzenetére
Pikk pakk felépül Nálunk addig volt kóma, míg ki nem ment belőle az altató, de miután kipihente magát, minden a régi volt, másnapra semmi baja sem volt.
Pedig sajnos én egy baromhoz vittem először, aki elrontotta a műtétet, és valami cafat csonkot otthagyott, amire azt mondta az normális, csak bőr és majd leszárad..persze begyulladt és vérzett, úgyhogy egy antibiotikumos kezelés után egy másik helyen újraműtötték, és akkor már minden rendben volt. De jól tűrte mindkét beavatkozást. Kaját ugyanazt kapta.
A lényeg, hogy amíg kómás, ne adj neki enni inni, nehogy félrenyeljen, de ha már normálisan mozog, nyugodtan lehet neki adni a szokásosat. -
kew
senior tag
válasz wertigo1984 #11450 üzenetére
Nekem is nagyon rossz volt, mikor raktam vissza helyére a dokinál, még aludt, olyan volt, mintha nem is élne szegénykém Aztán ahogy ébredezett, alig bírt lábra állni, és maga alá is pisilt egy kicsit, ki akart menni wcre, de nem bírt Majd tegyél alá valami rongyot otthon, hátha ti is így jártok
Néhány óra alatt helyre jön amúgy -
kew
senior tag
válasz shteer #11639 üzenetére
Hát nem tudom, én nem merném kiengedni oda A belső párkány is elég széles, ahogy nézem, ott is el tud nézelődni Bár nálunk Tomi cica bárhonnan képes leesni lakáson belül is, olyan béna, úgyhogy belőle indulok ki. A kedvencem mikor császkál a belső ablakpárkányon, félrelép és beesik a konvektor és a fal közé (akinél konvektor van, tudja ez mekkora ricsajjal jár), no meg mikor a kád szélén játszik akrobatásat mert imád a kádból inni, 5-ből 3x megcsúszik és beleesik a fél testével a vízbe El nem merem képzelni, meddig élne, ha kiengedném egy emeleti ablakba
-
kew
senior tag
válasz Nazara #11688 üzenetére
Én próbáltam 1-2x, de ahogy kiviszem, és leteszem a földre, lemerevedik, csak áll és néz Volt, hogy már ki is szökött a társasház kertjébe, de egy fa tövében kuporogva várta, míg észrevesszük és megkeressük, úgyhogy annyira nem erőltetem a kintlétet Mikor kimentem, hogy hátha kint van, szólítgattam a nevén, akkor odarohant a rejtekhelyéről és a nyakamba ugrott
-
kew
senior tag
[link] (fb)
-
kew
senior tag
válasz emiki6 #11702 üzenetére
fajtatiszta? Nekem valami maine coon keveréknek tűnik A fülén nincs ott az a kis szőrpamacs
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
Mi szilikonos almot használunk (Silica), szerintem sokkal jobb, mint a sima poros/zuzalékos fajták. Jól tartja a szagokat, és egy csomag olyan 3 hétig (hivatalosan 1 hónap, de a végére azért már van szaga) bőven elég egy cicára. Csak a kakit kell kiszedni, a pisit magába szívja.
-
-
kew
senior tag
válasz Nazara #11816 üzenetére
Nálunk ha valaki fürdik, Tomasz felül a kád szélére és kb 10 percen keresztül folyamatosan iszik a meleg vízből Ahogy meghallja, hogy indul a víz, már ott is terem, és vár hogy elérje a víz szintjét és ihassa.. Nem értem, miért jó neki a meleg víz.
Zuhanyzás után is bemegy a kádba és kinyalja a maradék vizet belőle. Ha a wc fedelet nem csukjuk le, akkor onnan is kiissza a vizet Fura szokásBtw ő is már beleesett párszor, addig jár-kel a kádszélén, amíg megcsúszik a segge, és beleesik félig a vízbe. Aztán perszer kirohan és a fél lakást összepacsálja. Utána meg jön az órás nyalakodás, mire megszárad
[ Szerkesztve ]
-
kew
senior tag
válasz wertigo1984 #11878 üzenetére
Jó ez a Specific táp? Trovet hipoallergén helyett ajánlották nemrég ennek az ételallergiás kivitelét, de még nem hallottam róla. Tomika minden táptól kiütéses lesz, eddig a Trovet vált be, de próbálnék mást is adni.
Füle érjen bokáig Maffiának! Mi is nem rég lettünk 5 évesek, de én szégyen szemre elfelejtettem, és csak néhány napra rá jutott eszembe
-
kew
senior tag
válasz fi:zi'k #12024 üzenetére
Semmi baja nem lesz. Mi is hagytuk már otthon 2-3 éjszakára. Jó adag száraz kaja, víz, és elvan mint a befőtt
No meg meg lehet kérni szomszédot / barátot / szülőt, hogy nézzen rá mondjuk a második nap, kis plusz finomsággal lássa el.
Szerintem felesleges emiatt panzióba tenni, ott az idegen helyen még szarabbul érezné magát, mint a megszokott környezetében. -
kew
senior tag
válasz werszomjas #12300 üzenetére
Nagyon jófej! Nekünk is belemegy a kádba, de csak miután lement a víz, hogy kinyalhassa a maradékot Próbáltam én is, hogy engedek vizet, mikor benne van, de miután már érzi, hogy lepi el a lábát, spuri van kifele
-
kew
senior tag
Van macskariasztó spray is, bár nem tudom, mennyire hatásos
De vannak házi praktikák is, szerintem ezek jópofák
Meg találtam ilyen tüskét is, ezt mondjuk átugorja, de érdekességképp beteszem, elég durva
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Úgy tűnik 5 év után elkezdtem allergiás lenni a cicára. Kb 2 éve kezdődött, gyakori köhögés, nehézlégzés, voltam már mindenféle vizsgálaton, de nem találtak semmit. Bár voltam ilyen bőrmegszurkálós allergia teszten is, ahol szvsz néznek cicát is, de az is negatív volt.
Mostanában viszont feltűnt, hogy ha nem otthon vagyok, semmi bajom nincsen. Pl most négy napra elutaztunk, majd ahogy hazaértem, fél óra után elkezdtem prüszkölni, bedugult az orrom, stb..Bár még nem mentem el vérvételes tesztre, de gyanítom Tomika lesz a ludas, úgyhogy most próbaképp kizártuk szegénykét a hálóból és alaposan kitakarítottunk, kíváncsi leszek, hoz-e változást. Szegénykének nagy trauma lehet, mert imádott az ágyban aludni, de tényleg elég idegesítő volt, hogy minden csupa szőr.
Kérdés, hogy akadt-e már ilyen problémája valakinek? Milyen gyógyszert érdemes szedni vagy milyen alternatív megoldások léteznek? Én most Cetirizin hexal tablettát kapok be esténként egyet, és ezzel elég jól elvagyok, de hosszú távon nem akarom szedni.
Olvastam egy új oltásról is, amit a cicának kell beadni (Hypo Pet), semlegesíti benne azt a Fel d 1 fehérjét, ami az allergiát okozza. Hallott erről már valaki? Itthon elérhető? Bár nem tudom, a cicának ez mennyire árthat vajon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hálózati / IP kamera
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Háztartási gépek
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Óvodások homokozója
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon