Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vaakuum
addikt
válasz nrg.960 #6841 üzenetére
Szép darab, a penge és markolat mintázata is tetszetős.
Bár mióta hasonló markolat-penge konstrukcióról a pengére csúszott a kezem szalonnabőr lékelése közben, és a kisujjam második ujjperce zokon vette, azóta az ilyeneket komoly használatban el nem tudnám képzelni, max. fokhagymapucoláshoz.
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
BloodRay
veterán
válasz nrg.960 #6917 üzenetére
Victorinox egy kis multitool. Alapvetően az a gagyi megoldás. Attól hogy valami csavarozott nem kellene atomjaira hullania...
Esetleg szétszedés, összerakás után némi csavarrögzítő nem árthat."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #6915 üzenetére
Anno volt egy-két olyan bicskám, azokból kilazultak és elvesztek a csavarok.De nem csak nekem: vicces sztori, egy ilyesmit akart kinyitni egy kolléganőm, és azzal a mozdulattal repült is a pengéje, szerencsére nem felénk Nyilván a Victorinox Spartanom megmentette a sárkánytól: kinyithatta vele a frissen érkezett csomagját, a csipesz segítségével pedig kipiszkálhattuk a linerek közül az egyik kihullott csavart.
A Civivi Elementumot napi szinten használva érezhető, hogy lehet egy ligában említeni azokkal a bicskákkal. Elhiheted, hogy rendesen össze van rakva, a pivot pedig olyan mechanizmusú, hogy ne lazuljon kifelé a nyitás/zárás okozta rezgés miatt. Már nem emlékszem, de szétszedésnél mintha azt láttam volna, hogy gyárilag is használtak hozzá csavarrögzítőt, de lehet az a QSP Penguin volt, passzolom. Mindenesetre ez házilag is pótolható a kék csavarrögzítővel."nincs rá lezsóidő"
-
BloodRay
veterán
válasz nrg.960 #7031 üzenetére
Ne félj találsz majd jófajta piros bicskát.
Spyderco-ból ezek az exkluzívok, a sprint run-ok nagyon gyorsan elfogynak általában és pont az a lényegük, hogy pontosan ugyan ilyet nem kapni többször.
Viszont vehetsz kb bármilyen Para 3-at és veszel rá külön valami extrább markolatot."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
dzsi23
addikt
válasz nrg.960 #7031 üzenetére
Nyilván a gyártó is tisztában van vele, hogy az emberek nem szeretik a színeket, vagyis inkább nem merik bevállalni a színeket, a fekete mindig tuti választás, azt a keveset pedig, amit mégis legyártanak, gyorsan elviszi az a kevés ember, akik be merik vállalni.
A QSP Penguint nézegettem pirosban, de nagyon "műanyag" hatása van ennek a piros micartának. -
BloodRay
veterán
válasz nrg.960 #7807 üzenetére
Mindkettő jó kés, ha nem durvább felhasználásra kell akkor a Para 3 zárja sokkal kényelmesebben, gyorsabban nyitható, zárható. Native 5-é meg erősebb.
Klipje egyiknek se az igazi szerintem, de a Para 3 zsinórlyukja elég fogyatékos helyen van ha ez számít."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #7841 üzenetére
Gratula Nekem is befutott a Para 3 (ebay), már csak ezt a clipet várom hozzá: ali2. Majd fotózd le légyszi, hogy a deep carry clippel milyen, illetve van-e hotspot a bicska használata közben miatta? Ennél a Para 3-as lengyel ebay eladónál megfigyeltem, hogy először felemeli az árát 63e HUF-ra, majd onnan viszi le 53e HUF-ra - ekkor érdemes megvenni. Emellett a leírásban S30V szerepel, de a pengén S45V van. A barcodespider.com rendben lévőnek mutatja a doboz kódját, illetve a számlán kívül blokkot is kaptam hozzá.
Olajozáshoz egy ideje már a Ballistol Univerzális olaj van képben. Ezzel a pengére is szoktam cseppenteni egy leheletnyit, ha meg akarom tisztítani a különféle ragacsoktól (szigszalag stb.). Régebben használtam WD40-et és sima műszerész olajat is. A mechanikához mindegyik jó, viszont a Ballistollal egyrészt lehet utána kájálásra használni a bicskát (nyilván ilyenkor el is mosom utána a pengét), másrészt bőr tárcát is be lehet vele kenni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #7849 üzenetére
Tapasztalat nékül, a neten olvasottak alapján (például itt) az S30V - S35VN - S45VN között nincsenek egetrengető különbségek, csak szép fokozatos fejlesztések az éltartás és korrózióállóság növelése érdekében. Mindegyik porkohászati acél, melyeket a pengék számára fejlesztettek ki.
Szerintem (és itt hangsúlyozom a szerintemet) a magunkfajta felhasználónál ezek a különbségek nem igazán látszódnak, így jómagam az S30V-vel is abszolút elégedett lennék. Emellett ugyanazon gyártó ugyanazon modelljénél még nehezebb lehet különbséget tenni közöttük, például a Para 2 és Para 3 esetén, ha az egyik S30V, míg a másik S45VN pengével van felszerelve.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
törölt tag
válasz nrg.960 #8116 üzenetére
Az egyik oldalon van egy pici liner amin csúszkál az egyetlen bronz alátét a másik oldalon semmi nincs. Se liner se bronz alátét. Valószínűleg hamar kikezdené a bronz az FRN-t. Viszont marhattak volna bele egy kör mélyedést amiben egy acél alátét elfér és akkor mehetett volna rá a bronz. Láttam már ilyen acél alátétes megoldást bár csapágy forgott rajta.
[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #8116 üzenetére
Lehet, hogy emiatt van csavar a compression locknál is, miközben a G10 verzión ott csak egy szegecs található? Józan paraszti ésszel ha a fém kikoptatja a műanyagot, akkor a pivot és a lock csavaroknál utána kell húzni a feszességet.
Mindenesetre önmagában egyetlen bicskaként remek cucc a Para 3 LW, a gyenge clipet leszámítva (orvosolható), és nem ismerve a hosszútávú hatását az egyik oldali washer hiányának. Viszont egy Delicánál nem klasszisokkal jobb, hanem csak szimplán jobb a kényelem miatt. Egy Para 3 G10 mellett pedig számomra nincs létjogosultsága, hiszen egy LW-től ezeket várom:
- könnyebb
- kisebb
- kinézetre vagy színre más (barátságosabb)Ezeket a feltételeket a Para 3 G10 mellett nem a Para 3 LW, hanem a Delica 4 teljesíti.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
válasz nrg.960 #8121 üzenetére
Megnéztem volna azt a piros markolatot a Parádon. Nekem már a zome green színű Delica 4 is olyan belső harcot okozott, melyhez képest az amerikai polgárháború kutyafüle Amikor a bladeshop jelezte, hogy a fekete helyett milyen színek érhetőek el, akkor a barnánál az attól elütő fekete clip nem tetszett, így lett belőle zome green. Élőben megkedveltem, amúgy a fotók egyáltalán nem adják vissza a valóságos színt, de egy-két videó már közelít hozzá.
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- Társasjáték topic
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs