- kraftxld: Untappd lista
- Peter Kiss: Cockpit
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BloodRay
veterán
válasz
nrg.960 #9400 üzenetére
Gratula! Nagyon frankó az egér! Le nem cserélném G10-re a paneljét...
Amúgy kéne legyen gyári panel hozzá, mert van G10-es kiadása ha jól rémlik.
Nekem jövő héten jön meg végre a Robicska EDC, már alig várom élőben is lássam.
Utána meg végre érkezik majd 2 héten bellül a Vero, úgyhogy idénre megvagyok. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
nrg.960 #8440 üzenetére
Pontosan ezért vagyok "köszörűfüggő" mert az én kéz méretemhez is a 10-11cm hosszú nyél passzol. A 8 cm alatti bicskáknak meg általában ennél kisebb a markolata. Ez érthető is. A könnyebb hordozhatóság miatt mi a fenének készítenének nagyobb markolatot mint amiben elfér a penge. A Para 3, a Sage 5 és a Bugout hozza a megfelelő méretet de ezek ritka kivételek. Ilyen a nagykezűek sorsa.
-
BloodRay
veterán
válasz
nrg.960 #8429 üzenetére
Nekem egy kék Yaru-m van, brutálisan jó minőség.
Nyitás, megmunkálás példás.
Egy para 3-hoz, bugout-hoz képest egy tank.
Negatívumai: nem deep carry klip és a framelock kicsit szoros (korrigálható) és relatíve kényelmetlenül hozzáférhető(nagyon egy szintben van a markolat másik felével).petipetya - > Sz@rni bele, de mire való a kagyló??
-
törölt tag
válasz
nrg.960 #8407 üzenetére
Az élhosszúsága az pontosan 80mm. Mérd meg magad! Egy vonalzó 0 jelzéséhez illeszd a tövét és gördítsd a pengét a hegy végéig a vonalzón.
Neked házilag még meg is lehetne csinálni. Epoxy gyanta fekete festékkel keverve, majd ecsettel rétegenként felkenni. Pár napig eltartana, de utána már csak csiszoló papírral az ívet kialakítani és kész.
-
válasz
nrg.960 #8296 üzenetére
Úgy tűnk, hogy a Bugout-ot direkt moddolásra tervezték. Rákeresve a "bugout scales"-re, temérdek variáció van hozzá. Én bezzeg hiába keresek rá a "Buck vantage scales"-re, kereskedők nem árulnak se gyári, se moddolt nyélpanelt, pedig ez a kés elég népszerű. Marad a maszekolás, de bepróbálkozom a Buck supportnál is (mindenhol dicsérik őket), hátha sikerül egy rózsafa nyelet szerezni tőlük.
-
BloodRay
veterán
válasz
nrg.960 #8253 üzenetére
Markolat ezeknél ugye a súly minimalizálása miatt ilyen, ezért szeretnék én is majd egyszer alu, vagy titán markolatost ha rászánom magam.
Ezt a tenyeret végigkarcoló pengét nem teljesen értem a zár hátrahúzásánál. A zárat penge nyitásakor nem kell piszkálnod, anélkül nyitható a nyitópöcökkel. Vagy félreértettem valamit? -
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960 #8121 üzenetére
Megnéztem volna azt a piros markolatot a Parádon. Nekem már a zome green színű Delica 4 is olyan belső harcot okozott, melyhez képest az amerikai polgárháború kutyafüle
Amikor a bladeshop jelezte, hogy a fekete helyett milyen színek érhetőek el, akkor a barnánál az attól elütő fekete clip nem tetszett, így lett belőle zome green. Élőben megkedveltem, amúgy a fotók egyáltalán nem adják vissza a valóságos színt, de egy-két videó már közelít hozzá.
-
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960 #8116 üzenetére
Lehet, hogy emiatt van csavar a compression locknál is, miközben a G10 verzión ott csak egy szegecs található? Józan paraszti ésszel ha a fém kikoptatja a műanyagot, akkor a pivot és a lock csavaroknál utána kell húzni a feszességet.
Mindenesetre önmagában egyetlen bicskaként remek cucc a Para 3 LW, a gyenge clipet leszámítva (orvosolható), és nem ismerve a hosszútávú hatását az egyik oldali washer hiányának. Viszont egy Delicánál nem klasszisokkal jobb, hanem csak szimplán jobb a kényelem miatt. Egy Para 3 G10 mellett pedig számomra nincs létjogosultsága, hiszen egy LW-től ezeket várom:
- könnyebb
- kisebb
- kinézetre vagy színre más (barátságosabb)Ezeket a feltételeket a Para 3 G10 mellett nem a Para 3 LW, hanem a Delica 4 teljesíti.
-
törölt tag
válasz
nrg.960 #8116 üzenetére
Az egyik oldalon van egy pici liner amin csúszkál az egyetlen bronz alátét a másik oldalon semmi nincs. Se liner se bronz alátét. Valószínűleg hamar kikezdené a bronz az FRN-t. Viszont marhattak volna bele egy kör mélyedést amiben egy acél alátét elfér és akkor mehetett volna rá a bronz. Láttam már ilyen acél alátétes megoldást bár csapágy forgott rajta.
-
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960 #7849 üzenetére
Tapasztalat nékül, a neten olvasottak alapján (például itt) az S30V - S35VN - S45VN között nincsenek egetrengető különbségek, csak szép fokozatos fejlesztések az éltartás és korrózióállóság növelése érdekében. Mindegyik porkohászati acél, melyeket a pengék számára fejlesztettek ki.
Szerintem (és itt hangsúlyozom a szerintemet) a magunkfajta felhasználónál ezek a különbségek nem igazán látszódnak, így jómagam az S30V-vel is abszolút elégedett lennék. Emellett ugyanazon gyártó ugyanazon modelljénél még nehezebb lehet különbséget tenni közöttük, például a Para 2 és Para 3 esetén, ha az egyik S30V, míg a másik S45VN pengével van felszerelve.
-
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960 #7841 üzenetére
Gratula
Nekem is befutott a Para 3 (ebay), már csak ezt a clipet várom hozzá: ali2. Majd fotózd le légyszi, hogy a deep carry clippel milyen, illetve van-e hotspot a bicska használata közben miatta? Ennél a Para 3-as lengyel ebay eladónál megfigyeltem, hogy először felemeli az árát 63e HUF-ra, majd onnan viszi le 53e HUF-ra - ekkor érdemes megvenni. Emellett a leírásban S30V szerepel, de a pengén S45V van. A barcodespider.com rendben lévőnek mutatja a doboz kódját, illetve a számlán kívül blokkot is kaptam hozzá.
Olajozáshoz egy ideje már a Ballistol Univerzális olaj van képben. Ezzel a pengére is szoktam cseppenteni egy leheletnyit, ha meg akarom tisztítani a különféle ragacsoktól (szigszalag stb.). Régebben használtam WD40-et és sima műszerész olajat is. A mechanikához mindegyik jó, viszont a Ballistollal egyrészt lehet utána kájálásra használni a bicskát (nyilván ilyenkor el is mosom utána a pengét), másrészt bőr tárcát is be lehet vele kenni.
-
BloodRay
veterán
-
dzsi23
addikt
válasz
nrg.960 #7031 üzenetére
Nyilván a gyártó is tisztában van vele, hogy az emberek nem szeretik a színeket, vagyis inkább nem merik bevállalni a színeket, a fekete mindig tuti választás, azt a keveset pedig, amit mégis legyártanak, gyorsan elviszi az a kevés ember, akik be merik vállalni.
A QSP Penguint nézegettem pirosban, de nagyon "műanyag" hatása van ennek a piros micartának. -
BloodRay
veterán
válasz
nrg.960 #7031 üzenetére
Ne félj találsz majd jófajta piros bicskát.
Spyderco-ból ezek az exkluzívok, a sprint run-ok nagyon gyorsan elfogynak általában és pont az a lényegük, hogy pontosan ugyan ilyet nem kapni többször.
Viszont vehetsz kb bármilyen Para 3-at és veszel rá külön valami extrább markolatot. -
petipetya
nagyúr
válasz
nrg.960 #6915 üzenetére
Anno volt egy-két olyan bicskám, azokból kilazultak és elvesztek a csavarok.De nem csak nekem: vicces sztori, egy ilyesmit akart kinyitni egy kolléganőm, és azzal a mozdulattal repült is a pengéje, szerencsére nem felénk
Nyilván a Victorinox Spartanom megmentette a sárkánytól: kinyithatta vele a frissen érkezett csomagját, a csipesz segítségével pedig kipiszkálhattuk a linerek közül az egyik kihullott csavart.
A Civivi Elementumot napi szinten használva érezhető, hogy lehet egy ligában említeni azokkal a bicskákkal. Elhiheted, hogy rendesen össze van rakva, a pivot pedig olyan mechanizmusú, hogy ne lazuljon kifelé a nyitás/zárás okozta rezgés miatt. Már nem emlékszem, de szétszedésnél mintha azt láttam volna, hogy gyárilag is használtak hozzá csavarrögzítőt, de lehet az a QSP Penguin volt, passzolom. Mindenesetre ez házilag is pótolható a kék csavarrögzítővel. -
vaakuum
addikt
válasz
nrg.960 #6841 üzenetére
Szép darab, a penge és markolat mintázata is tetszetős.
Bár mióta hasonló markolat-penge konstrukcióról a pengére csúszott a kezem szalonnabőr lékelése közben, és a kisujjam második ujjperce zokon vette, azóta az ilyeneket komoly használatban el nem tudnám képzelni, max. fokhagymapucoláshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC (fapad) 169e km, NEM KLÍMÁS 699.990Ft
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest