Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
Van egy érvényes munkaszerződésed, nem kötelezhetnek rá, hogy másik cégnél másikat írj alá.
Ezek után, mivel Kolbászországban minden lehetséges, valamilyen okkal elbocsátanak majd. Még az is lehet, hogy kifizetnek rendesen. Meg az is, hogy az egyetlen bevételi forrásától megfosztott céget eladják egy hajléktalannak. Aki benne maradt, mint alkalmazott az lófaszt sem kap, nemhogy fizetést meg végkielégítést. Sőt még a mindenféle munkaügyi papírjait sem látja viszont, aztán lehet rohangálni újakért. -
jerry311
nagyúr
Szerintem nem megy.
[link]
5. § (1) Társasházat fennálló vagy felépítendő épületre* lehet alapítani, ha abban legalább két, külön tulajdonként bejegyezhető lakás, illetőleg nem lakás céljára szolgáló helyiség van vagy alakítható ki.* Ez itt bizony 1 db épületet mond.
Viszont ha több generációs családi ház, akkor meg lehet nézni, hogy szét lehet-e választani a lakrészeket, hogy legyen külön bejáratuk, és akkor 1-1 épület már lehet társasház. Viszont ebben az esetben lehet még több a költség, mint a 2 gáz (és villany) órás megoldásnál.
-
jerry311
nagyúr
válasz zsoltzsolt #24238 üzenetére
Ügyvéd kell, máshogy nem megy.
És ha már úgyis ingatlanos ügyvédhez mész, akkor azt is meg tudja mondani, hogy éppen mi a legolcsóbb módszer. (adó, illeték, stb...) -
jerry311
nagyúr
válasz bandi0000 #24236 üzenetére
Nálunk is volt ilyen, hogy tanulmányi szerződést akartak aláíratni, csak sosem történt meg.
Ugyanitt, egy kollégámmal alá akarták íratni a képzés után. Megtagadta. Nem lett belőle semmi. Aztán kilépett 1 éven belül (annyi lett volna a tanulmányi szerződés hatálya) és akkor sem lett semmi. -
jerry311
nagyúr
válasz bandi0000 #24233 üzenetére
Egyrészt aláírtál ilyet vagy sem? Ha nem, akkor nincs miről beszélni. MTK-ban nincs ilyen kikötés, hogy fizuemelés után ott kell dolgozni X időt.
Ha mégis aláírtál ilyet, akkor az a kérdés, hogyan volt megfogalmazva. Ha az van benne, hogy nem mondhatsz fel másfél évig, akkor másfél év után adhatod be a felmondásod, és onnan számít a felmondási idő. Ha az van benne, hogy másfél évig ott kell dolgoznod, akkor az utolsó munkanapod számít. Tehát felmondhatsz 1 év 5 hónap után (standard 1 hónapos felmondási idővel számolva), és 1 év 6 hónap ledolgozott időd lesz mire kilépsz.
-
jerry311
nagyúr
válasz mephi666 #24188 üzenetére
Ha jól emlékszem csoportos felmondást legalább 90 nappal előbb be kell jelenteni. Lehet ennek tett eleget a munkáltató, abban a reményben, hogy mindenki menekül, hogy ne legyen munkanélküli január elsején.
Fecogame
Ha van valami nagyon jó új állás, akkor lépj le akár a végkielégítés nélkül.
Ha kevésbé jó, akkor próbálj egyezkedni.
De ha kivárod a végét, és kapsz 2 hónapnyi fizut, akkor van 2 hónapod állást találni, mielőtt még a megtakarításaidhoz kellene nyúlni. Ha a cég nem jó fej, akkor csak ebben az esetben fogod megkapni azt a pénzt. Viszont ha a cég nem jó fej, akkor a dolgozónak sem kell annak lenni (egyébként se), és elég csak a kötelező minimumot adni, nem kell kidolgozni a beled. Van abban valami szép, amikor egy már kirúgott embert próbálnak jobb teljesítményre ösztönözni. Mi lesz ha nem csinálom, kirúgnak még egyszer?[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Szvsz, az utolsó mondatodban magad is elárultad a kulcsszót: DNS.
Ha egy 12 hetes magzat DNS-éből nem is lehet megmondani, hogy fog-e tudni zongorázni, azt már simán megállapítják, hogy lesznek-e örökletes betegségei, illetve bizonyos betegségekre mennyire lesz hajlamos.
A keresztezés (nemesítés) már régóta inkább laboratóriumokban működik, ahol génszekvenciákat szerkesztgetnek, a kívánt végterméknek megfelelően. Szerintem, elég nagy biztonsággal meg tudják mondani bizonyos gének jelenléte alapján, hogy mire lehet számítani optimális termesztés esetén.A CBD-re pedig kb 1 napja osztottam meg a cikket, ami a magas hőmérsékleten történő CBD --> THC átalakulással foglalkozik. Ha nagyon basztatni akarják a fogyasztót, akkor erre hivatkozva majd kábítószer előállításához használt alapanyag birtoklásáért (vagy valami hasonló) ítélik el.
-
jerry311
nagyúr
válasz Elektrosokk #21060 üzenetére
Nem ez lenne az első orbitális baromság az EU vezetőinek körében.
-
jerry311
nagyúr
válasz Sir Pocok #5697 üzenetére
Úgy érted tartozikvalaki 10 misivel és 5 éven át fizet havi 10k-t (600k HUF összesen) és ezzel letudta a 10M-es tartozást.
Hahahahaha, a hét vicce már hétfőn!
A bíróság megállapította a tartozást, elrendelte a végrehajtást az illető fizetéséből. Ezt addig vonják, amíg a tartozást ki nem fizeti. Nem fog csak úgy eltűnni, mert eltelt 5 év. Ha ez így lenne, akkor már én is felvettem volna néhány milliárd forintnyi hitelt, amit aztán nem fizetek ki, mert úgyis csak 5 évig vonhatják a minimálbéremből. -
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #5634 üzenetére
Tegyük fel, hogy...
Blablabla...ingatlan eladó...összközműves... Ár: 15 000 000 HUF
Ha ezek után az eladó még kér 130k HUF-ot, mert eszébe jutott a csatornázásra felvett hitel, akkor elküldöm melegebb éghajlatra vagy nem. Mindez attól függ, hogy mennyire kell nekem az ingatlan és mennyi másik jelentkező van rá. Természetesen megpróbálnám lealkudni. Az biztos, hogyha nem banki átutalással történik a fizetés, akkor a kikényszerített +130 000 az olyan papírpénz formájában jelenne meg amivel kitöröltem a...
Blablabla...ingatlan eladó...víz, villany gáz bevezetve, csatorna nincs... Ár: 15 000 000 HUF
Ha ezek után az eladó még kér 130k HUF-ot, mert (elég sokáig futott a hirdetés és) közben bekötötték a csatornát is, akkor azért könnyebben hajlok a plusz pénz kifizetésére, mint az első esetben, de még mindig nem biztos, hogy kifizetem és megveszem az ingatlant.
-
jerry311
nagyúr
válasz bambano #5632 üzenetére
Egy ilyen sima vállról indítható mészteap***ába elég lehet.
Hát attól függően mi volt meghirdetve lehet arra hivatkozni vagy egyszerűen csak nemet mondani a magasabb árra. Ha eleve alacsony az ár vagy még a magasabb is megfelelő, akkor majd megveszi más, ha amúgy is drága vagy nincs rá kereslet, akkor meg idővel enged az eladó. -
jerry311
nagyúr
válasz bambano #5630 üzenetére
A csatorna be van már kötve, csak még fut a Fundamentás hitel, ami viszont nem terheli jelzáloggal az ingatlant.
Szerintem, ebben a helyzetben simán csak alku kérdése, hogy mennyiért fog elkelni a ház. Az hogy most éppen a csatornázásra hivatkozva akarja fentebb tolni az eladó, már egy másik kérdés.(Annak idején azért nem tudtuk megvenni nagynénémék részét a házból, mert amikor rábólintottunk egy összegre, akkor mindig előjött valami új tétel. Pl. radiátor, kazán, villanybojler és egyéb sületlenségek. Egy idő után meguntuk és maradt az 1/3 tulajdonrész / per testvér)
-
jerry311
nagyúr
Yepp, ha nem jelzálogalapú a Fundamentás hitel (vagy ha jelzálogalapú, de nem erre az ingatlanra van terhelve), akkor az nem zavarja az adásvételt. Az előző tulaj szerződött a Fundamentával, nem te. Neked jogilag, pénzügyileg semmi kötelességed nincs abban az ügyletben.
-
jerry311
nagyúr
Erkölcsi bizonyítvány és azzal kapcsolatos kérdések: [link]
-
jerry311
nagyúr
válasz Vandit. #5578 üzenetére
Egyébként meg a Mt. is egy vicc kb. olyan, mintha a munkáltatók írták volna maguknak. Majd morzsolok is pár könnycseppet a munkáltatkóért
2012. július 1 óta hatályos.
FIDESZ ezt is elintézte. Kb. kevesebb társadalmi konzultáció volt ezzel kapcsolatban, mint a felcsúti stadion megépítéséről. -
jerry311
nagyúr
válasz dokee78 #5571 üzenetére
Ha 100%-ban igaz amit írtál, akkor a rendőrség már eldöntötte, hogy ki a vétkes fél. Ha te nem, akkor a másik autós. Innentől kezdve az igazságügyi szakértőnek már csak a kár mértékét kell megállapítani, ehhez meg ott van a törött autó.
Már miért szeretnének fizetni? A biztosítás sosem arról szólt, hogy boldogan kifizetnek mindent. Az ÁSzF-ben hosszabb a kivételek listája, mint amiért fizetnek. Alapvetően bármilyen törvényes lehetőséget kihasználnak, hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Ha elég nagy az összeg, akkor hajlamosak átlépni a határt is, persze csak annyira, hogy ha nagyon kell akkor meg tudják védeni egy-két szép jogi triplaszaltóval.
Vannak kifejezetten biztosítási ügyekre szakosodott ügyvédek is... -
-
jerry311
nagyúr
A közterületen történő alkoholfogyasztás korlátozása önkormányzati hatáskörbe tartozik. --> Nem országosan egységes, sőt akár városrészenként változhat. Szabad a bulinegyedben, nem szabad a kertvárosban.
Teljesen normális, hogy egy jogállamban megbüntetnek valakit, aki nem tartja be a szabályokat. -
jerry311
nagyúr
Így is lehetne, de nem mindenhol van így.
FŐTÁV pl. azt nézi (nézte?), hogy az adott azonosítójú számla be lett-e fizetve.
Ha nem, akkor küld felszólítást. Ha utána sem, akkor már küldi is tovább behajtásra, ott rákerül az összes költség, ami egy rendes fizetési meghagyáshoz kell, persze ügyvéd/közjegyző mittoménmi is..
Így lett az elmaradt 23k HUF-os távhő számlámból 38k HUF. Senkit nem érdekelt, hogy előtte és utána is be van fizetve mind, ezt meg számlát meg valahogy benéztem.Ezzel szemben DIGI-nél másfél évig görgettem 1 havi internetdíj tartozást. Minden hónapban kiküldték a számlát, amin 6800 HUF szerepelt. Minden hónapban befizettem. Már nemtom hogyan, de nem azért mert a DIGI szólt, kiderült, hogy minden hónapban -3700 HUF-on van az egyenlegem. 20 perc deriválás után sikerült kitalálnia az ügyfélszolgának, hogy valószínűleg a bekötés hónapjában nem küldtek számlát (csak emailben jön, én kértem így) és azért maradhatott el.
UPC meg a harmadik állatfajta, ott ha elmaradás van akkor a következő havi számla annyival több, mint a hátralék.
-
jerry311
nagyúr
válasz philoxenia #4462 üzenetére
Sajnos van pár kivétel (joghézag inkább) és az
APEHNAV hajlamos eztkihasználnifigyelmen kívül hagyni.
Vannak esetek, amikor a "papírmunkát" 5 évig kell megőrizni, de tanult parlamenti képviselőink és tanácsadóik úgy fogadták el a törvényt, hogy nem csak 5 éven belül hanem az ötödik naptári év végéig kérhetik, mint bizonyítékot. Tehát extrém példával élve 2010 Január 2-án befizettél egy csekket, letelik az 5 év 2015 Január 2-án, de 2015 December 31-ig kérheti a NAV a befizetést igazoló szelvényt, amit gyakorlatilag mindenki 6 évnek számol már.
Éljen a jogbiztonság!Aztán ott vannak a hőpapíros bizonylatok...
Tárolási feltételeik kb. azt feltételezik, hogy minden magyar állampolgár legalább egy klimatizált (értsd: hőmérséklet és páratartalom szabályozott) tárolóhellyel rendelkezik. Kedves állampolgár nem tárolta megfelelően? Az ő felelőssége, hogy megsemmisült az egyetlen bizonyíték. -
jerry311
nagyúr
válasz philoxenia #4459 üzenetére
Csak akkor évül el ha nem foglalkozik vele szolgáltató (vagy akinek eladta a tartozást).
-
jerry311
nagyúr
válasz bambano #4454 üzenetére
Amikor jön a hatóság végrehajtani, akkor lehet filozofálni róla, hogy jogos vagy sem, de amíg megfelelő jogi lépéseket nem tesznek ellene*, addig ez csak elmélkedés a múlton.
* feltéve, hogy az adós nem csúszott ki jogvesztő határidőkből.
De hogy értelmes hozzászólás is legyen, szerintem első körben a kézbesítési vélelmeket kellene megdönteni, utána lehetne tovább lépni. Amíg a szolgáltató, a végrehajtó és hivatalok részéről jogilag kézbesítettnek tekintett minden értesítés, addig valószínűleg elutasítanak mindent, ami már kicsúszott a jogvesztő határidőkből.
Ami meg nem (perújrafelvétel), az meg drága. -
jerry311
nagyúr
válasz bambano #4449 üzenetére
Kb. lényegtelen mikor költözött be valaki az ingatlanba, aki szerződve van a szolgáltatókkal, az köteles fizetni a számlát. Ezért kell átíratni, de legalább a ki- és beköltözés napján felírni az összes óraállást és rögzíteni, hogy ki mikortól felelős a fogyasztásért.
Ha a vevő nem hajlandó aláírni a nyilatkozatot, hogy "bocs én nem fizettem évekig, de majd most hirtelen befizetek pár millát" azt legfeljebb polgári peres úton lehet majd behajtani rajta. Ezt nektek kell intézni, nem a szolgáltatónak.
El lett kúrva? El.
Drága lesz? Igen. -
jerry311
nagyúr
válasz Vismajor01 #4425 üzenetére
Kinek a nevén voltak a mérőórák?
Ha senki nem íratta át, akkor gyakorlatilag a ti álltatok szerződésben a szolgáltatóval. Az mindegy ki volt éppen a tulajdonos vagy hogy éppenséggel kinek volt bejárása az ingatlanba.
Emlékeim szerint 5 (vagy csak 1?) év alatt elévül a követelés ha nem volt közben semmilyen megkeresés. Ha küldözgettek levelet róla akkor nem évült el. Akkor sem évül el ha tértivevényes levelet küldtek és azt nem vette át senki és úgy ment vissza, hogy "nem kereste".Szvsz ha szigorúan a jogi oldalát nézzük, akkor a szolgáltatóval szerződéses jogviszonyban álló személynek kell a számlát kiegyenlíteni, utána pedig polgári peres eljárásban követelheted ezt azon, aki a kérdéses időszakban a valós fogyasztó volt.
Nem lesz egyszerű és rövid menet.
Mondjuk az az ügyvéd is szüljön sünt, amelyik erre nem figyelmeztetett szerződéskötéskor.
-
jerry311
nagyúr
válasz philoxenia #4419 üzenetére
Bérlőnek akkor lehet a nevén ha a tulajdonos engedi.
Viszont az ELMŰ meg gci és a bérlő nélkül kb. lehetetlen leíratni a nevéről. Ilyen esetben inkább a pre-paid villanyórát javasolnám.Az én villanyórám még mindig anyám nevén van. Akkor döntöttem úgy, hogy a nevén marad, amikor a halotti anyakönyvi, az új tulajdoni lap, személyi és lakcímkártya nem volt elég. Azóta se szóltak, hogy nem fizethetek, mert nincs a nevemen.
-
jerry311
nagyúr
válasz Apollo17hu #4412 üzenetére
A rendőrnek bizonyos esetekben nincs mérlegelési lehetősége.
Tehát ha olyan szabálysértést követsz el, ami az objektív felelősség körébe tartozik, akkor kapod a csekket mérlegelés nélkül.
Ha átmész egy záróvonalon (ami nem tartozik a fenti csoportba), mert a haldokló kutyáddal/macskáddal/gyerekeddel/anyósoddal rohansz a legközelebbi orvoshoz, akkor dönthet úgy, hogy nem fizetsz csak szóban jól megbüntet. Ha meg azért előztél záróvonalon, mert későn indultál a moziba és nem akarod lekésni, akkor valószínűleg fizetni fogsz.
Mondjuk lehet akkor is büntet, ha az anyósoddal rohansz kórházba. -
jerry311
nagyúr
válasz szab.tam #4404 üzenetére
Ez nagyban függ attól, ki, mikor, mit mondott és csinált. Ha az elkövető felajánlott valamit, hogy ne büntessék meg vagy a rendőr kért valamit, hogy ne büntesse meg az teljesen tiszta, mindkettő elítélendő. Ha meg szó sem esik ilyesmiről, de az elkövető örül, hogy a teljes történet ismertetése után mégsem büntették meg és a konstruktív együttműködést meghálálja, az már szürkébb helyzet. Ha nincs bizonyíték (pl. kép- és hangfelvétel), ami az ártatlanságot vagy bűnösséget bizonyítaná, akkor a bíróság valószínűleg a büntetés és az ajándék értékaránya alapján fog dönteni.
Valamelyik rendőrnek volt valami hasonló ügye egy közbeszerzéssel kapcsolatban. Ott egy sál volt a "vesztegetés" vagy inkább hivatallal való visszaélés, befolyással való üzérkedés alapja(?).
Emlékeim szerint a bíróság azzal ejtette az ügyet, hogy a sál nem képviselt akkora értéket, ami befolyásolhatta volna a rendőr döntését. Tehát ha a rendőr meg akar büntetni 300k HUF-ra mert akármiért, de az enyhítő körülmények ismertetése után mégsem büntet meg és én adok neki egy tábla csokit (~300 HUF), akkor azt a bírói gyakorlat nem úgy értelmezi, hogy én azzal jól megkentem a rendőrt és ezért nem is fognak elítélni senkit. Hiszen 1000-szeres különbség van a kettő közt. Ha mondjuk ugyanennek a történetnek a végén átadnék 50k HUF-ot, az már nagyon más megítélés alá esne -
-
jerry311
nagyúr
Passz. Ez a legbiztosabb velemenyem.
A kevesbe biztos, hogy 8 napon belul szolj:
- ha bajod van a szakvelennyel, egyebkent varjal szepen a targyalasig.
- akkor is ha elfogadod a szakvelemenyt.bitpork
Jo hat ezzel eddig se tudodd mit kezdeni az atlagember. Ilyen perek mindig is voltak, valoszinuleg lesznek is. A kerdes hogy szaporodik-e a szamuk vagy sem, de ezt meg nem tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3500 üzenetére
Ez volt eddig. Most már a véletlen fotóért is kifordítanak , átgőzölnek , és adnak 5 év száraz gumibotot.
Éppen az autós kamerákon törtem a fejem, hogy azzal mit lehet kezdeni, mert ha egy biciklis beperel hogy a balesetről készült videón véletlenül felbukkant, akkor nagyon csúnya vége lehet
Ez kb. az indexes/blikkes rémhírkeltés 1:1-es átvétele. --> Nem túl valós, nem túl hasznos.
-
jerry311
nagyúr
Vegulis, ilyenkor mar mindegy hogy eppen uzsorakamattal vagy maganokirat hamisitassal ultetnek le.
A masik fele meg, hogy miert kellene rajta ekkorat nyerni.
Ugy ertem, meg lehet nezni egy atlagos gyorskolcsont aztan akkora kamatot rarakni, ha mar annyira kell az a kamat. De akkor remelem az adobevallasba is bekerul majd, mint jovedelem. -
jerry311
nagyúr
válasz trisztan94 #3470 üzenetére
Szerintem nyugodtan adj neki kölcsön papír nélkül.
Teljesen mindegy, hogy papírral vagy anélkül nem látod többet azt a pénzt. -
jerry311
nagyúr
válasz albinolynx #3433 üzenetére
Annyival, amennyivel többről volt szó az interjún. (jellemzően 0-30%, nekem eddig minden melóhelyemen 100%-os volt a bérem első naptól kezdve) Persze sok esetben az ilyen szóbeli megegyezések gyakorlatilag a nullával egyenlőek. Te ott maradsz 3 hónapra, utána nem kapsz béremelést, felmondasz... Kidolgoztad a beled 3 hónapon át (vagy egy kicsit tovább is) valami gyenge bérért. Jön utánad a következő.
Bocs ha túl negatív voltam. -
jerry311
nagyúr
Anyám köztisztviselő volt, náluk is volt zúgolódás, amikor bevezették ezt az új szabályozást.
Nem egy kolléganőjének volt óvónői diplomája (nemtom pontos nevét, de nem egy agysebész diploma), ami után megkapták a diplomás köztisztviselői bért. Mindezt úgy, hogy a munkakörüknek semmi köze sincs a diplomához. Ezért lett bevezetve, hogy különböző bérpótlékokat csak akkor kaphat meg a dolgozó, ha a munkaköréhez szükséges az adott végzettség.
Pl. nem fog nyelvi pótlékot kapni az, aki pl. csak magyar nyelven végez munkát. Nem fog háromdiplomás bért kapni az a takarító sem, akinek csak egy OKJ-s (érettségihez sem kötött) szakmai bizonyítványra van szüksége, hogy takaríthasson.
Ez az a változat, amit én ismerek a benne dolgozóktól. -
jerry311
nagyúr
Hahahahahahahahahaha, ekkor marhaságot.
Bocs, de nem bírtam ki.Kötöttél egy szerződést, amiben (ha jól értem) nem teljesítetted a rád eső részt (nem fizettél biztosítási díjat).
A szerződésen a te neved szerepel, a te aláírásoddal. Ennél bonyolultabb ügyeket is megoldottak már Magyarországon. Fizetsz vagy behajtják rajtad, utóbbi jóval drágább lesz.Eleve nem értem, hogy kinek a fejéből pattant ki, hogy a te nevedre kötött biztosítás díjhátraléka miatt majd az üzembentartót zaklatják. Neki ehhez a szerződéshez semmi köze, nem ezt a biztosítást íratta a nevére, hanem kötött sajátot.
Ha netán tilosban parkol az üzembentartó, akkor majd lobogtathatod a papírt, hogy te nem használod az autót, keressék Kis Pistát. Ha jön egy 300k-s csekk, a rendőrségtől, nekik is visszaküldheted, hogy zaklassák az üzembentartót. De attól, hogy üzembentartó váltás történt, nem lesz hirtelenjében ő a felelős a régi biztosításod díjhátralékáért.[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3393 üzenetére
Meg azt hogy a külföldön normálisan szervizelt autót nem éri meg behozni
Dehogynem, meg igy is nagyon megeri behozni, mert ha a rendesen szervizelt, kulfoldrol hztt autora a regado csak feleannyi, mint az itthon tekergetett fosokra az elso eves szervizkoltseg, akkor mar jobban jartam.
Bennem inkabb az a kerdes merult fel, hogy nem lett volna egyszerubb csak siman megemelni a regaodt vagy egy masik adot?
-
-
jerry311
nagyúr
válasz Apollo17hu #3369 üzenetére
Nyilván az elkövetőre, ha megvan és ha egyáltalán kiszabják...
Szóval még ez sem biztos.gergo5991
Egészségedre!
Szóltak akárcsak egyszer is, hogy nem fasza a kód? Már használt, akármi?
Meg amúgy is, pénztártól való távozás után, mindenki bekaphatja. Az eladó is, nemcsak a vevő. -
jerry311
nagyúr
válasz gergo5991 #3365 üzenetére
Feljelented rendőrségen, rendőrök körberöhögnek, 2 hónap múlva lezárják pénzbírsággal az ügyet és minden marad a régiben. Esélyes, hogy sosem látod többé azt a 6k HUF-ot vagy mire igen, addigra már többe került neked, hogy visszakapd. Kb. ez a kis magyar valóság.
Ja, mindez persze akkor ha megfelelő bizonyítékokkal rendelkezel. -
-
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3356 üzenetére
Van lehetőséged fellebbezni.
DE
Volt piroson átmenés és ennek következtében koccanás.
(Mellesleg a piroson átmenés nem egy azonnali 300k-s csekkel jár? )
Meg lehet próbálni, lehet érvelni ezerrel, de szerintem nem fog csökkenni a bírság és még az is elképzelhető, hogy "másodfokon" még emelik is.
Persze esély az van. -
jerry311
nagyúr
válasz plaschil #3305 üzenetére
Lehet hatarozott ideju szerzodest kotni, rovidebb probaidovel.
Tenyleg csak annyi, hogy meg kell kerdezni miert mennek el.
Mindezt nyugodtan lehet azzal inditani, hogy kijelented nem akarsz az uj munkaado kileterol kerdezni. Csak azokrol az okokrol, akar osszehasonlitas jelleguen, ami miatt elmennek.
Aztan lehet jobb munkakorulmenyeket teremteni.
Persze ha kint van az isten hata mogott az iroda, akkor nehez odacsabitani az embereket. Ugyanez vonatkozik a kornyek egyeb infrastrukturajara is. Ha van hol vasarolgatni ebed kozben, ha egyaltalan van hol ebedelni (kifozde, pizzeria, akarmi) az mar egy jo pont. -
jerry311
nagyúr
válasz Daniel Alves #3280 üzenetére
Megdicsérni nem fognak érte, az biztos.
Tippelem első bűntényes vagy legalábbis valami ilyesmit írtál. Esélyes, hogy megúszod olcsón, értsd: nem csuknak le és nem kell vagyonokat fizetned, mint büntetést.
Persze a sértett bepróbálkozhat polgári peres úton egy nem vagyoni kártérítéssel... -
jerry311
nagyúr
válasz Daniel Alves #3276 üzenetére
Szobeli vitat tetlegessegre valtani itthon sem erdemes. Szerbiahoz hasonloan itt is azt szoktak elmeszelni, aki eloszor ut. Es nincs ilyen mentseg, hogy kiprovokalta valaki a pofont. Nyilvan egy kiba nagy maflas eleg meggyozo tud lenni, de a magyar torvenyek szerencsere/sajnos nem teszik lehetove ezt a megoldast.
Na most sulyos testi sertes az emlekeim szerint 8 napon tul gyogyulo serulest jelent. Egy monokli meg nem az, de ha mondjuk eltort az orra, kiesett egy foga, stb...Rosszkor rossz helyen meg akkor lehet az ember, ha kap egy pofont vagy tobbet. Ugy nem, hogy ad egy pofont. Kezdj el valamilyen kuzdosportot, valami olyan helyen, ahol nagy fgyelmet forditanak az onuralomra is. Illetve vesd jol az eszedbe, hogy az baszik ra aki eloszor ut.
Vagy legalabb ugy csinald, hogy ne legyenek tanuk. -
jerry311
nagyúr
válasz plaschil #3259 üzenetére
Email? Az nem er semmit.
Khm, ennel ez tobbe fog kerulni.
Hivatalos formanak max. az alairt, papir alapu, hagyomanyos levelezes tekintheto. Ebbol is leginkabb a tertivevenyes. Mennyi is ez most? 2-300 HUF?
Pontosan tudjak ezt ok is, azt is, hogy ha vissza akarod szerezni azt az ezrest, akkor az neked joval tobb penzedbe es idodbe kerul majd.
GL HF! -
jerry311
nagyúr
Néhány díjnál önmagával ellentétes, de alapvetően semmi extra.
A 9. pont érdekes, de végülis csak azt "erőszakolja" ki, hogy a rendőrség döntse el ki volt a hibás, ne az autós.
CASCO kifizetés nincs, egyáltalán kár sem keletkezett az autóban, a kötelező biztosítás díja meg legfeljebb valamelyik "egyéb költség" rovatba húzható be, de alapvetően nem rendelkezik róla a szerződés. -
jerry311
nagyúr
Ehh, ez nem rendőrségi határozat. Abból mindenképpen kapnia kell majd. És 99% hogy tértivevényes lesz.
Ez csak egy értesítés a biztosítótól, ezen sehol sincs olyan írva, hogy fizetni kell, csak az hogy lehet.A másik meg, hogy meg kell nézni a bérleti szerződést, abban benne van, hogy mikor és mit követelhet a bérbeadó cég.
Lehet fáradt vagyok ma már az ilyesmihez?
-
jerry311
nagyúr
Továbbra sem értem, hogy miért nem kapott a határozatból, hiszen ő is érintett volt az ügyben, nemcsak az autót bérbeadó cég. Sőt, nemcsak hogy érintett, de jelen állás szerint konkrétan a baleset okozója. Tippelem oda küldték, ahova be van/volt jelentve. Netán más címen lakott, mint ahova küldték a határozatot?
A bérbeadónak kb. teljesen mindegy, hogy mi van a határozatban, esélyes hogy külön szerződése van a biztosítóval bonus/malus nélkül. Tehát ők valószínűleg nem léptek semmit, csak tudomásul vették a határozatot.
Mivel nem az állam a károsult, így nem tudom, hogy ezt a tartozást átválthatják-e szabadságvesztésre. Ha igen, akkor emlékeim szerint 5k HUF/nap --> 180 nap elzárás.
Ezen legfeljebb úgy tud változtatni, hogy ha bebizonyítja, hogy kellett volna kapnia ahatározatból és nem kapott. Mivel kifutott az összes jogvesztő határidőből, mással már nem tud védekezni.Raadasul elhajtott az utkozes helyerol a masik kocsi - ha nem lett volna bunos gondolom a helyen maradt volna a rendorok kierkezeseig...
Na látod, ez az ami mindkét autónál kérdéses. Mindkét sofőrre ráhúzható mondat: ha nem lett volna bunos gondolom a helyen maradt volna a rendorok kierkezeseig... -
jerry311
nagyúr
Nem kell azon semmit se scannelni, az nem változtat azon, hogy C elállt a baleset helyszínén elfoglalt helyéről, míg B-t arra kérte, hogy ne mozduljon. Márpedig ha ő balra akart kanyarodni, akkor (meg)állhatott úgy is, hogy B-t elkerülő manőverre kényszerítse és belehajtson A parkoló autóba. Bár eléggé összeesküvés elmélet szaga van, amíg nincs pl. térfigyelő kamerás felvétel, addig bizony ez is egy lehetőség.
Mindegy is, jog szerint a jelen tényállás (azok alapján amit eddig írtál), hogy C (legalább papíron) "átvette" a határozatot és mivel nem élt időben azon jogával, hogy megkérdőjelezze az abban foglaltakat, az egész jogerőre emelkedett és most pénzt követel tőle a biztosító. Ez jelenleg úgy másíthat, ha sikeresen bizonyítja, hogy nem kapta meg a határozatot mielőtt az jogerőre emelkedett volna és emiatt nem tudott fellebbezéssel élni. (bár lehet hogy már így sem)
Ha csak simán nem vette át, mert nem akarta, elfelejtette, azt hitte így majd jobb lesz, akármi, akkor az pont olyan mintha átvette volna.Mellesleg nem konzekvens as az A, B,C használat a történetedben.
-
jerry311
nagyúr
ha nem kapott semmilyen ertesitest, akkor lehet kezdemenyezni a kezbesitesi velelem megdonteset es ha az sikerul, akkor lehet tovabblepni.
Ha a kezbesitesi velelmet nem sikerul megdonteni, akkor bizony torveny szerint ugy nez ki, hogy kezbe kapta a hatarozatot es nem elt fellebbezessel, ellentmodassal nemtommivel. Tehat az egesz jogerore emelkedett es vegleges.A masik meg, mi az hogy keri B autost, hogy nem mozduljon a helyszini szemleig, o meg felreparkol. Tippelem nem keveset szamitott volna, hogy pontosan hol is allt meg.
Na meg ha van annyi lelekjelenlete, hogy felszolitja B-t, hogy ne valtoztassa meg a baleset helzsyinete, akkor mindez hova tunt amikor alairta a helyszini jegyzokonyvet?
Santit a sztori. -
jerry311
nagyúr
Pofatlanul magas osszeget kell kereni, mert akkor abbol kezdenek alkudozni, nem a kicsibol.
Vagy rogton polgari peres eljarast inditasz a karokozo ellen es majd a jogeros birosagi itelettel mesz a biztositohoz, aki elmeletileg helytall a karokozo helyett, mar ami a kifizeteseket illeti. -
jerry311
nagyúr
Ilyen ügyem még nekem sem volt, pont ezért, valószínűleg ügyvédhez fordulnék, de nem valószínű, hogy az így agyonreklámozott irodákhoz. Úgy érzem olyan ez, mint amikor tíz méteres órásplakáton hirdetik az Tesco-s akciós paradicsomot, de ha kimész a piacra jobbat is kaphatsz olcsóbban.ű
Egyébként egy haver apja pl. mindent belevett a kártérítési igényébe. Azt is, hogy amíg nem fizetett a biztosító (4.5 év) és ezért nem tudta megjavíttatni a Passatot, addig alacsonyabb komfortfokozatú gépjárművel volt kénytelen dolgozni. Így az ülésfűtés hiánya miatt az eltelt 4 télen jelentősen rosszabbodott az aranyerének állapota, komoly fájdalmakat is okozva...
A törött keze rendszeresen fáj ha időjárás változás van, hidegre különösen érzékeny lett.
Csak pislogtam, amikor vagy 5 percen át sorolta az ilyen és ehhez hasonló érveket a nem vagyoni kártérítés érdekében...
Ugye, azóta összerezzensz minden autóhangtól a hátad mögött? Biztosan nagyon stresszes is vagy, ha forgalmas utca mellett kell gyalogosan közlekedned... Adjak még ötleteket? -
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz bambano #3107 üzenetére
Nem mindig a hátsó a hibás, mert ha a paraszt elé vág valakinek és büntetősatuz, akkor nem az a hibás aki hátul volt...
Más kérdés, hogy fedélzeti kamera nélkül bizonyíthatatlan az elöl haladó szándékos magatartása.
Ugyanez vonatkozik a azokra a béna szarokra, akik piros lámpánál (vagy éppen zöldnél) beletolatnak a mögöttük lévőbe. -
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3105 üzenetére
És? Ettől még a biztosítónak fizetnie kellene, ha nem akarna kibújni a fizetési kötelezettsége alól, csak mert a károkozó és a károsult egy család (és háztartás) tagja, ami viszont a kötelező biztosításnál nem mentesíti a biztosítót a kártérítés alól.
De hát a biztosítós biznisz már csak ilyen, ha nem teljesen egyértelmű, hogy lehetetlen kibújni a fizetés alól, akkor meg kell küzdeni minden fillérért. -
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3101 üzenetére
A kovetesi tavolsag be nem tartasat szerintem pont nem lehet szandekosan elkovetni. Minden autonal mas a fekero, minden vezetonek mas a reakcioideje, valtoznak a tapadasi viszonyok is. Ki tudja milyen lesz az elottunk halado fektavolsaga a mienkhez kepest? Es az egesz kovetesi tavolsag kerdes a vezetore van bizva: hirtelen fekezes eseten meg tudjon allni. Ezek utan szandekosan elkovetni? Ugyan mar.
Persze ki lehet talalni, hogy ha akkora tavolsagot tartott volna, mint ha jegen kellene 130-rol megallni, na akkor biztosan nem megy bele az elotte fekezobe! Nem ekkorat tartott? Akkor szandekosan huje volt es lojuk az arokba rogton. -
jerry311
nagyúr
válasz bambano #3098 üzenetére
Igen, de az eloveteli jog eseten a kesz szerzodesre lehet azt mondani, hogy kell vagy sem.(pont ez megy most koztem meg ket masik orokos kozt)
Tehat az nem mukodik, hogy masik tulajdonos ker egy ajanlatot toled vagy eledall egy ajanlattal, hogy 5 milla kell vagy nem? Aztan ha nemet mondasz akkor eladja masnak. Persze ha odajon es eladja 5millaert mert nekem tetszik az jo, de meg akkor is meg kell kerdezni a masik tualjdonosokat.
Ha 'kulso' vevo van, akkor a kesz szerzodesre bolithat ra, aki elovasarlasi joggal rendelkezik. Tehat ha en nem vettem meg 5 millioert es kesobb csak 3-ert tudja eladni Gipsz Jakabnak, akkor arra a szerzodesre az elovasarlasi joggal rendelkezok mndhatjak, hogy 'nekem igy jo, megveszem ezekkel a feltetelekkel'.
Ebben az esetben az elovasarlasi joggal elo szemely az eredeti vevo helyebe lep.
Nemtom vegrehajtas eseten hogy alakul, mert ugye ott elmeletileg arveres van. Elofordulhat, hogy az arveresen nyertes osszegre mondhatja az elovasarlasi joggal rendelkezo, hogy 'ennyiert nekem is kell'?qdak
Fel erdot kepletesen kell erteni. Nem irtad hany tulajdonos van, igy abbol indultam ki, hogy ketto es 50-50%-ban osztozkodtok. -
jerry311
nagyúr
válasz bitpork #3060 üzenetére
Bocs, felreerthetoen fogalmaztam. Nagynenem lanya nem tekint magaenak semmit, csak a nagynenem, aki a valosagban is 33% tulajdonos. Gyakorlatilag a felujitas elso percetol kezdve ugy gondolja, hogy a felujitas jogan a haz nagyobbik lakasa az ove lett hirtelen.
Egesz eddig csak szoban lett felszolitva altalunk (66%), hogy szamoljon el, de mar eldontott teny, hogy az ervenytelen* ajanlatteteli keresere valaszkent visszamegy a felszolitas irasbeli elszamoltasra is.
* ervenytelen, mert hianyos.
-
jerry311
nagyúr
Tobb szem tobbet lat alapon...
Pls segitsetek milyen lehetosegeim vannak.Evekkel ezelott edesanyam reven orokoltem kb 1/3-ot egy budapesti ingatlanbol (osztatlan kozos tulajdon, telek+haz).
A hazban 2 kulon lakas, egyikben nagyanyo, masikban nagynenem. Utobbiak par eve felujitottak azt a felet, ahova aztan nagynenem lanya be is koltozott, mert eppen nem volt alberlete. Szobeli megegyezes szuletett, hgoy a felujitas erteket lelakja, aztan fizet vagy elhuzza a csikot. Nem fizet, nem is koltozott el, de azt a lakreszt msotmar gyakorlatilag magukenak tekintik. Oda kulcsunk nincs, bemenni egyikunk sem tud. (gyakorlatilag a tulajdonosok 2/3-at kizarta onnan)
Kaptam most egy szep tertivevenyes levelet, hogy megvalna a tulajdoni hanyadatol irjak neki arajanlatot ha elni akarok az eloveteli jogommal.Tulzottan nem felek a dologtol, mert az ingatlan arak lent vannak, lakast alig lehet eladni, nemhogy tulajdonreszt... Vagy meglesz olcson vagy nem jut penzhez mert senki sem veszi meg.
Erdekelne meg, hogy milyen lehetosegeink vannak az elmult 5-6 ev rendes elszamolasara. Eleg valoszinu hogy a felujitas koltsegeit mar tobbszorosen lelaktak. Ha csak az elozo berlo altal fizetett 60k HUF-fal szamolok akkor kb. 3.1M HUF amit 'lelaktak'. A felujitas utan lattuk a lakreszt ezert eros a gyanu, hogy az kb. csak 1.2-1.5M HUF volt.
Na kb. ennyi.
Elore is koszi. -
jerry311
nagyúr
válasz szaszayanou #2005 üzenetére
Nem érted vagy nem akarod megérteni.
Nem lehet a kortól függetlenül ugyanolyan szavatossági követelményeket meghatározni egy eszközre, ami öregszik.
Ez a használt termék/eszköz elhasználtsága (kora) miatt egy idő után aránytalanul nehéz helyzetbe hozza az eladót.
A gépjármű példánál maradva: egy 40 éves veterán autón jó eséllyel minden 1000 km után lesz javítanivaló. A meghibásodás valószínűsége pedig még így is igen magas. Ezt a vevő már akkor tudja, amikor ilyet vesz. (ha nem tudja, akkor elég hülye, de ez más kérdés)
Míg egy 4 éves autónál elvárható, hogy ne kelljen minden 1000 km után szervizbe vinni. Sőt. az is, hogy a kötelező szervizeken kívül ne legyen egyéb baja. -
jerry311
nagyúr
válasz szaszayanou #2002 üzenetére
Egy 10 eves faradt hajtokar, megvolt a vetelkor is, ez nem hiba, hanem a motor korabol adodo allapot.
Gyakorlatilag hibatlanul mmukodik vele a motor, amig teljesen el nem farad es eltorik.
Hogy eppen a vasarlonal, a kilencedik kilometer utan, az pech.Mas kerdes ha az adott alkatreszt x futott kilometer utan cserelni kell, es ez nem tortent meg. Ez mar a valoban a vevo gondja.
-
jerry311
nagyúr
válasz runner 125 #1994 üzenetére
Mit lehetne kovetelni...
Mit akarsz?
A penzedet vissza vagy a javitott motort hasznalni? -
jerry311
nagyúr
válasz Woodslave #1987 üzenetére
A diak is mehetne vele birosagra.
Egyreszt koteleznek a munkaltatot a pihenoido es egyeb kotelezo munkaegeszsegugyi szabalyok betartasara. Masreszt kapna a nyakaba egy csinos kis birsagot. Harmadreszt a perelo munkavallalo altalaban min. 2 havi atlagbert is kap karteriteskent, de ez lehet akar 12 honapnyi is.Ha nem lenne ekkora a munkanelkuliseg es a munkavallalok ki mernek nyitni a szajukat, akkor szebb vilag jonne rajuk. De mivel minenki felti az allasat ezert inkabb turnek. (a sajat egeszseguk karara is.)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest