Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25959) FerNandor válasza biker (#25958) üzenetére


FerNandor
őstag

A garázsbehajtot mindenki saját magának takarítja. Lépcsőházi takarítás van csak. A garázsban nincs fűtés, nincs víz. Az áram a saját lakásunkból megy, mint kb mindenkinek, tudomásom szerint. A garázzsal semmi költsége nincs a "képviselőnek" és szerintem semmi köze hozzá, bár ez akkor leginkább talán saját vélemény. Egyedül a biztosítást fizetjük rá, ami kb 300-400Ft, de véleményem szerint azt se kéne, mert a garázs senkiben nem tud kárt okozni. Egyedül talán a garázsban tudnának, ha leaztatjak. De akkor meg a karokozonak kéne biztosítással rendelkeznie, ami egy lakás mondjuk és arra amúgy is van tarsashazi biztosítás. A garazsnak szerintem tarsashazi biztosítás sem kéne... A saját lakásbiztosítás meg ki tud terjedni a garázsra is.

A tárolónak nincs fűtése, az áram a lépcsőházból megy, de arra a 13m²-re az 40Ft kb. Biztosítás ilyen elven minek? Szemétszallitasi díjat sem kellett arra eddig fizetni, láttam a dokumentumot. Takarítás ott nincs. Be se tudnának menni, mert magántulajdon. Víz nincs.

Biztos meg tudják ezt igy jogszabályokban határozni meg rendeletekben, de szerintem az is nonszensz, hogy eg, tárolóra ugyanúgy kéne felújítási alapot fizetni stb. Mégis miért?
De ott van a közös tároló, gondolom az az alapító okiratban is úgy szerepel, hogy közös. Arra semmit nem fizetünk, nincs tétel hozzá az elszámolásban, akkor ez mi??

Ez egy 1978-ban épült ház. A kaputól a földszintre jutunk egy fél fordulónyi lépcsőn.
Lefelé fél fordulónyi lépcső kb az alagsor, tárolók, fő vízóra stb. Ezen a szinten vannak a garazsak, de az az épület mögül behajtva földszint, tehát valamennyire van egy kis szinteltolás. A garázskapu minden garazshoz külön van és ahhoz tartozik, semmi közös nincs ezekben a garazsakban, max a fal. Ha az én garázsammal van bármi, én fizetek rá mindent. Ha megveszem a tárolót az az én tulajdonom lesz, fizetem rá az ingatlanadót és semmilyen költsége nem oszlik. Ha az áramot is átviszem a garázsból, akkor az esetleges tarsashazi biztosításon kívül semmi egyéb költsége nem lenne a társasház felé.

A lift egy 10 emeletesben, mélygarázs közös kapuja stb ezek lehetnek közös használatú eszközök, de a mi esetünkben ilyenről nincs szó egyáltalán.

[ Szerkesztve ]

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.