Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24166) bambano válasza Exodion (#24163) üzenetére


bambano
titán

Ez a gyakorlatban semmit nem jelent.
Ezt sajnos se az eu, se az nmhh nem érti, de ettől még így van.
A garantált sebesség mindig úgy alakul, hogy van egy szerver, amiről letöltenek illetve feltöltenek tesztfájlokat és lemérik az időt, ebből számolnak sebességet.
ami nem tiszta a jogászoknak, hogy ez a szám jelentősen más lehet attól függően, hogy hol van a szerver. A szerverre a szolgáltatónak kevés ráhatása van, azt tehát számonkérni rajta nem lehetséges.

A korábbi hatósági gyakorlat az volt, hogy legalább a bix-ig mérni kell. A nemrég hatályba lépett eu-s hírközlési kódexnél az a hatósági gyakorlat, hogy SAJÁT HÁLÓZATON BELÜL kell mérni. Ha a szolgáltató hatóságilag nincs kötelezve arra, hogy hálózaton kívül mérjen, akkor azt számonkérni sem lehet.

ennek következménye, amit leírtam, hogy az nmhh-s mérés, a hiedelmekkel ellentétben, jogilag nem köt. a saját szerveres mérés viszont igen. Ha az előfizető ugyanazzal a metódussal mér, mint amivel a szolgáltató a saját minőségtanúsításához mér, akkor az jogilag kényszerítő erejű.

A 2011-es nmhh rendeleteket felejtsük el ebben a témában, mert 2018-tól van eu-s szabályozás, azóta lettek a 18-as eu-s szabályozáshoz illeszkedő nmhh rendeletek is (2020-asok vagy újabbak).

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.