Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok, (első) lakásvásárlási illetékkel kapcsolatban lenne kérdésem.
    Eddig volt egy ilyen kedvezmény, hogy a vevő, ha 35 évnél fiatalabb, és 8mFt-nál olcsóbb lakást vásárol, az illeték felét, de max. 40eFt-ot elengednek. 2013-ban ezt elvileg 15mFt-os értékig tolják ki, de nem tudom, hogy a 40eFt határ marad-e, ezzel ellentétes infókat olvastam itt és itt.

    "A jövőben 15 millió forint lesz a kedvezményre jogosító lakásértékhatár, és az illeték felét elengedi az állam, nem csak 40 ezer forintot."
    Szemben:
    Fiatalok első lakáshoz jutási kedvezményének mértéke nem változik, viszont a 8 milliós értékhatárról 15 mFt-ra emelkedik az igénybevételi korlát felső határa. A kedvezmény mértéke továbbra is az illeték 50 %-a, de maximum 40 eFt.

    Illetve továbbra is úgy lesz, hogy 4mFt-ig 2%, a többire 4%, vagy ez is egységesen 4% lesz? Ezt itt láttam, és itt sem említ 40eFt-os keretet: [link]

    És még annyi, hogy az illeték mértékét milyen időpontban vonatkozó szabályok alapján számítják, az adásvételi megírásának idejét veszik alapul? Vagy a teljes összeg kifizetését? Vagy a lakás tényleges átadását?
    Csak, mert szemezünk egy lakással, amit ha megvennénk, akkor gondolom heteken belül megírnánk az adásvételit, de a kifizetéshez hitelt kell felvenni, aminek van azért egy hosszabb átfutási ideje, stb., szóval a tényleges hozzájutás már át is csúszhat jövőre, holott még idén, kb. novemberben indítanánk az egészet. És, ha tényleg nincs ez a 40eFt-os korlát, akkor nyernénk ~200eFt-ot akkor, ha jövőre kéne csak illetéket fizetni.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák