Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabopeter73
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi - nem fiatal - gépemben egy GA-H67M-UD2H-B3 alaplap van, 4 gb ddr3 rammal, i5-2400 procival, és egy geforce 8400gs videókártyával.
Nem szoktam játszani, max stratégiai játékkal szeretnék, ha ez a konfiguráció legalább arra alkalmas lenne, de nem engedi felrakni a directx 11-t sem, így még egy age of empires sem indul.
A kérdésem az lenne, hogy ehhez az alaplaphoz van értelme akár a memóriát bővíteni, vagy egy normálisabb videókártyát berakni? Vagy inkább felejtsem és gondolkozzak újban.
Előre is köszi. -
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
ha valaki használ itt Z390 Aorus Ultra lapot F10g biossal, mi a tapasztalata, érdemes feltenni?
Nálam most az F9 van még fenn. -
Floyd80
addikt
GA-H81M-DS2 (Rev. 2.0) | Alaplap - GIGABYTE
Próbáld még meg az APP centert feltenni és hozzá a System Information Viewer-t, abban is van gyári fan control (smart fan, calibrate-re kell ráállni).
De ha a sys fan-nal működik, akkor valószínű a header nem jó. Nézd meg a CPU fan túloldalát a lapon, lehet, hogy az egyik forrasztás lötyög.
-
Attila2019
tag
Valaki tud megoldást az usb problémákra ? B550 aorus pro. F12b bios . Ramok manuálisan vannak beállítva nem xmp. Pl cyberpunk ultra rtx on a billentyűzet akadozva működik (60fps). Rtx off semmi probléma.
-
Még egy buta kérdés: jó csatlakozóra dugtad? Nem SYS FAN-ra? (Bár ott is mennie kellene lassabb fordulaton, PWM-mel.)
Hasonló - GA-H81M-HD3 - lapban megy 4570; én raktam össze ismerősömnek, PWM módban, silent beállításnál kb. 1100 RPM a PWM-es, rézmagos gyári cooler.szerk.: ...4570, elütöttem.
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
A lányomnak összeraktam egy asztali gépet.
4590
GA-H81M-DS2 - legfrissebb bios
2×4 1600 ddr3Gyári cooler van a cpu-n, az vele a gond, hogy semmivel nem lehet 2200rpm alá vinni a ventilátort.
Biosba bármit állítok, marad a fordulat...
Így baromi hangos.
Speedfan-nal szórakoztam tegnap egy fél napot, csak magasabb fordulatra tudtam állítani.Elég jól ismerem a progit, advenced-ben is kellett hozzá matatni.
Esetleg valami régebbi verzióval menne?
Ha igen, tud valaki küldeni?Köszi szépen!
Üdv:
L. -
steewcv65
őstag
Sziasztok!
B450 aorus elite+patriot viper steel 2x8 cl16 3000mhz +r5 3600
Létezhet olyan,hogy a memória valamiért túlcsordul és ez miatt kifagyhatok(warzoneban van,hogy 15gb-ra töltődik a ram és megfagy a játék) ?
xmp high frequency support :level 1,2,3,auto - ezzel mit csinálok?
pcie -nél lehet állítani gen1 gen2 gen3 ez pontosan mire utal?
Üdv -
Attila2019
tag
Hali. F2 bios van a b550 aorus pro lapomon érdemes a legfrissebbet felrakni ? Illetve mi a különbség az aorus b550 pro ac között? Jobb valamivel? Tudom van wifi es bl de azon kívül?
Konfig:
Ryzen 7 3700x
2x8 3200 cl14
3070 aorus -
ricsip
addikt
válasz
Alpachino #7185 üzenetére
Nekem x570 gaming x, haz coolermaster mb 520, friss bekapcsolaskor felporognek az első 3 haz-ventillátorok, majd windows boot kozben leallnak. Ha ezutan adok windowsnak egy restartot, akkor ismet felporognek, es mar igy is maradnak vegig. Ha a windows powerplan energy saving, akkor sűrűbben csinálja, ha a ryzen balanced power semat hasznalom, akkor ALTALABAN jo.
Pcx-es összerakott gép, nem ertek mar hozza annyira mint regebben, es meg nem basztam fel rajta az agyam annyira h. szetszedjem mi a francert mukodik ilyen szarul.
-
Alpachino
veterán
(Aorus b460 pro, i310100, 2x8gb hx predator 3200mhz)
Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy bekapcsolás után, a win töltése közben a prociventi és az alaplapra csatlakoztatott ventik leállnak egy pár másodpercre, majd újraindulnak ?...persze a win. Az folyamatosan tölt nincs gond a töltési idővel sem.
-
zolisx4
őstag
Na nem tudtam rájönni a hibára,miért nem lehet 1 Tb m.2 ssd bele tenni az alap lapba,mikor vettem ezt a lapot már nagyon gondolkoztam hogy ez kell nekem de az biztos a még egyszer gigabyte lapot többet nem veszek.
-
zolisx4
őstag
Igen ezt tudom hogy,nem mindegy hova rakod de a 2 legfelsőben kell mennie mert most is úgy van,ott van a 2 db 250 Gb M.2 NVMe ssd,de ugye beleteszem az 1 Tb osat és a biosba be sem tudok lépni mert elakad a hibakóddal,minden beállítás elméletileg jó mert most is arról írok,,nem tudom mi a baj már kicseréltettem másik tipusra azt hittem hogy az ssd nem jó .
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest