- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
CsiguszMaxim #1199 üzenetére
Ez biz' engem is érdekelne...
-
CsiguszMaxim
senior tag
Sziasztok! Nem igazán van jártasságom a témában. Adott az adalapomon lévő config. Mennyire érné meg fogyasztás és teljesítmény szempontjából egy CF kialakítása egy másik 4830-assal? Vagy inkább egy erősebb kártyára váltás jobb megoldás lenne?
-
Az első hsz-ben megemlített 2009Q2-es Kompatibilitási Lista nem említi a 785G azaz HD4200-as grafikusmaggal összeilleszthető kártyákat. Még mindig csak a 3450-esekkel lehet párosítani, vagy van már egyéb is? Azaz valami 4xxx-es modellel is van lehetőségem crssfirex létrehozására?
-
XP NINJA
őstag
sziasztok, az a kérdés hogy 2 ati hd4890 egy asrock p45x3 lapban menne-e cf-ben?
és kb hány fps lenne egy max grafikás dirt 2-ben?
És így menne 3 monitor?
-
MPowerPH
félisten
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Jelenleg van egy PoverColor Ati HD3870-em, GDDR4-es. Emellé szeretnék próbából egy társat, hogy mehessenek CF-ban. Teljesen ilyennek kell lennie gyártóig mindenig, vagy elég az is, hacsak szintén ddr4-es a kari, és a memóriaméret is stimmel?
Atesz
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
Először is:abszolút nem vagyok otthon a témában,úgyhogy ha hülyeséget kérdezek előre is bocs.
Tervben van 1 5850-es kari.A meglévő 4850-nel mennének együtt?
Ha igen,akkor táp ügyileg mi a helyzet?A mostani helyett 1 520-as minőségi tápot vennék(Enermax,Corsair). Vagy nagyobb kéne?
Egyelőre nem kérdezek többet,mert ha nem megy a 2 vga együtt akkor úgyis el van vágva az egész.
Köszönöm.
-
MPowerPH
félisten
Nah, úgy néz ki összeáll egy 4890 CF, a mostani 4870 X2 -met fogja leváltani. Teljesítményben milyen pluszt nyerhetek, és fogyasztás terén kb. mennyivel kell többet számolnom? Ugye egy single 4890 kevesebb kakaót kér mint egy 4870, de ugye az X2 az más tészta. 950/1100 -on lesz belőve mindkét 90 -esnél a bios, az X2 -őt csak 800/1000 -en használtam.
-
Nferi1
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 5870 cf-et összehozni (azt ne kérdezzétek hogy minek ez a teljesítmény
).
1 kártya már megvan GIGABYTE GV-R587D5-1GD-B 1GB DDR5 PCIE
A kérdésem az lenne hogy a 2. kártya lehet-e más márkájú, vagy annak is célszerű gigabyte-nak lennie?
Olvastam, hogy elvileg nem érzékeny erre, de szeretnék tapasztalatokat hallani.Előre is kösz.
-
andras888
aktív tag
egy fsp 500ghn elbír 2 hd5770 vga-t?
Egy tuningolt Phenom 2 x4-el, 1 hdd, dvd, meg 1-2 ventivel?
nem tudtam eldönteni hogy, ide vagy a táposba írja, de ide írtak már többen is akiknek 2 5770 ese van -
-
14adam
addikt
válasz
theFrontend #1180 üzenetére
Everest?
olanor: tépd meg annak a procinak a száját aztán futtasd le mégegyszer a 3dmarkot
-
theFrontend
csendes tag
Sziasztok!
Vettem két ATI Sapphire 5770 Vapor-X videokártyát, hogy crossfire-ben használjam őket. Eddig minden tesztprogram lefutott, de a kártyák intelligens hűtőrendszere egy komolyabb grafikai megjelenítésnél borzasztóan felpörög és elég hangos. Engem a hang nem zavar, inkább arra lennék kíváncsi, hogy mivel tudom megnézni a két kártya GPU-jának külön-külön a hőmérsékletét maximális terhelés mellett.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Zettabyte
csendes tag
Üdv az lenne a kérdésem, hogy egy HD4850 mennyire érdemes egy OC-s HD3850-nel összeházasítani, és ha igen akkor mekkora lenne a teljesítmény plusz a 4850-hez képest?
És egyáltalán lehet-e? -
liqquid
tag
Aki írt már át BIOS-ban ventillátor sebességeket az segíthetne nekem ezt részletesen, kockázat mentesen megcsinálni win7x64 alatt.
2db. 5750-esem van és 700/1150-ről 870/1320-ra sikerült MSI afterburnerrel felhúzni őket hibamentesen, de a gyári sebessége a ventilátornak számomra kevés ilyen tuning mellett így meg akartam növelni.
Na most az afterburnerben is van erre lehetőség de minden egyes 5 mp-ban vagy amennyire állítja az ember az autó sebesség állítást belassult 1 pillanatra a kép, és erre sokan panaszkodtak már így bios-ban kellene ezt átírnom.
Nagyon megköszönném, ha valaki segítene akinek már ez sikerült!
-
shadoan
tag
Sziasztok!
Holnap fogok kapni 2db XFX HD4830-ast és egy Asus P6T SE lapra aplikálnám rá, mi ennek a menete? Életemben nem láttam még cross fire összekötést, a gépben ugye van 2db PCI-E port, berakom a kártyákat és utána mi? Össze kell őket valahogy kötni hardveresen vagy az alaplap megoldja és nekem semmi dolgom nincs csak feltenni a drivereket?
Előre is köszi és elnézést az amatőr kérdésért.
Shad
-
olanor
tag
Üdv!
Egy (jó)ideje szemezgetek a CF rendszerekkel és mindig azt olvasom hogy "bivaly" táp kell alá. Ez el is vette tőle a kedvem, de a napokban a kezem ügyébe került egy fogyasztás mérő. Szóval vagy én értek félre valamit, vagy pedig a "kicsike" tápomnak is vinnie kell a CF-et.
Lényegében minden infó az adatlapomon van. Egy ilyen táp hajtja : Chieftec GPS-550AB
Kicsit izzasztottam a gépet hogy tényleg a maxon pörögjön a vga és a proci is.
A fogyasztásmérő bizony 170-180W -ot mutatott. A táp elvileg 400W körül tud leadni.Bárhogy nézem ha beteszek még egy HD4850-et el kell bírnia a rendszert. Viszont többször kaptam azt a választ itt a fórumon hogy a tápom kevés a CF-hez. Nos ?
-
priti
addikt
Ide csak akkor jönnek ha gond van? Tapasztalatcsere az smafu?
-
priti
addikt
Felküzdöttem a 06-os márkot a 64-es win7 alá, mivel arra emlékszem pistából és így már tényleg biztos vagyok abban, hogy az "5770CF = 4870X2 minimum" igaz, mert ugyanennyit hozott nekem a 4870X2 is annó, szóval az X2 mellett ma már ezt is érdemes megfontolni, mert sokkal olcsóbb bevizezni, akármilyen GPU blokk megfelel szinte a célra.
(amúgy ez a topic döglött?)
-
priti
addikt
válasz
sakal83 #1144 üzenetére
CF-re olyan VGA, amin a ramok csak úgy szabadon vannak hagyva élből felejtős szerintem. Nekem refihűtős a két 5770 és a refihűtőnél a műanyag alatt vannak bordák a ramokon is, de még így is picit emelnem kellett a mókuskerék fordulatán, mert egy óra stabil terhelés után elkezdett le-lecsökkenni az FPS, mondjuk nálam le nem fagyott. Amint emeltem egy picit a ventifordulaton stabil lett, úgyhogy csak addig lesz ez, amíg meg nem jönnek a ram sünik aztán folyik rá a víz azonnal. Amúgy az alaplapi hídhűtőt nézted? Csak mert simán lehet ám, hogy a két VGA túlfűti a házad és emiatt a lapod melegszik el attól simán fagyhat.
Amit monosz mondott az meg alap, azzal kezd hogy PEG2 és alsó VGA-ba a kábel, különben a felső nagyon izzad, mondjuk így is. -
priti
addikt
Itt egy Márk támpontnak, de biztos sokkal többet tud, most még csak betettem aztán annyi, még meg lehet sasolni a többi drivert, no meg persze OC, ha tudok szerezni ram süniket majd dobok rájuk egy-egy egy vizesblokkot, már rajta vagyok az ügyön. A proci egy 4GHz-re rántott E8500, szerintem nem hajtja ki rendesen, majd az OC-nál kiderül, de valszeg procilimitbe vagyok.
-
priti
addikt
Eladtam a 4870X2-őt, rádobtam 5k-t és összapattintottam egy 5770 CF-et, megérte, simán megy úgy mint az X2 mindenhol, de van ahol jobban, ergo erősebbnek mondható és dx11-et is tud, bátran vállalja be aki filózik rajta, én nem bántam meg. Mondjuk hírdettem pár napot, mire kaptam 60k-ért két 5770-et, de biztos van még olyan, aki csak egyet vett és csalódott. Szólóban nem egy nagy dobás, de CF-ben faca
Driverrel sincs gixer (win7 64bit)
-
14adam
addikt
Tudomásom szerint csak "y" kábellel fog menni a cf.De úgy rémlik mintha árultak volna ilyet itt a ph-n.Ilyen kéne neked
-
monosz
őstag
Hali!
Egy kis felvilágosítást kérnék:Adott 2Db 1950xtx Vga,namár most az lenne a kérdésem,Hogy ez a páros tudna-e működni úgy CF-be,hogy mivel,ezen a kártyán nincsen Cf híd,hogy maga a lap lenne a kapcsolat(X48-DS5).Sajnos ehhez a kártyához CF Master Vga kellene,egy "Y"kábellel.
Vajon tudná kezelni az alaplap?
Kösz. -
leviske
veterán
válasz
skitzoo #1150 üzenetére
A lapod oldala szerint a második PCIE sin 4x-es, nem tudom, hogy a PCIE2.0 4x visszafogja-e az R600-at, de azt biztos nem fogja meghálálni, hogy felemás sebességen üzemelnek.
Vagy érdemes volna egy 790GX-es, vagy 790X-es lapra váltani, vagy a HD2900 CFX helyett meg kéne fontolni egy HD3870X2 vásárlását.
MOD: De mint írtam, nem biztos, hogy visszafogó tényező a második PCIE sin sebessége, hiszen elvileg egy PCIE1.0 8x-nek felelne meg. Jó lenne pár tesztet meglesni.
-
leviske
veterán
válasz
skitzoo #1148 üzenetére
Egy minőségi 550W-os nagyon ajánlott, de ha biztosra akarsz menni, akkor lehet, hogy elkél egy Corsair HX620.
De erre biztosabb választ kapsz, ha itt kérdezed meg.
Amúgy milyen alaplapba lesznek téve? Mert a PCIE1.0 8X azért elkél ezeknek a kártyáknak is, tehát ha nem ROG lapod van, akkor a P45/P35/965P-re épülő lapokat érdemes kihagyni.
-
skitzoo
senior tag
sziasztok!
olyan kérdésem lenne hogy egy his radeon 2900pro és egy sapphire radeon 2900xt
mennyi fog e cf be? (512mb/512 bit mind2) -
monosz
őstag
válasz
sakal83 #1144 üzenetére
Lehet hogy a felső kártyád elmelegszik,és egyszerűen letiltja a védelem.Próbáld meg a bios-ban a PEG2-re tenni az elsődleges VGA-t,mentsd el a beállítást,azután mikor ujra indul a gép,tedd át a monitor csatlakozót az alsó kártyába.Anno 2db X2-vel én is hasonló cipőben jártam,de ezzel a megoldással megoldódott.
-
popey37
addikt
válasz
sakal83 #1141 üzenetére
az lehet, de a vga 83 foknál tuti hogy még müködőképes és nem okozhat ilyen gondot.
a tápnak meg sose nézd a leirását, a papirok szerint sokkal kissebb is elég lenne az uj vga-nak, de gyakorlatban jó ha a leirás 75%-át leadja.
indenesetre a 650W-os tápnak elégnek kell lennie, a vgaspeed.hu oldalon ugyanekkora táp van a tesztrendszerben és müködik.
probáld meg felcserélni a két vga-t / amelyik alul volt az legyen felül/ -
sakal83
addikt
válasz
#16939776 #1137 üzenetére
már próbáltam az oldalára fordítva, az eredmény dettó ugyanaz. 83C és kész... bát több ideig tartott, h. elérje
lehet h. lecserélem a cpu felőlit egy vapor-x-esre
ha kiveszem a társát, és egyedül van akkor 65C volt a max. agyontunigolva.
ha bennt van +18C és akkor lefagy
-
törölt tag
válasz
sakal83 #1133 üzenetére
Üdv!
próbáld meg hogy oldalára fordítod a gépet levett tetővel, mert ugye a meleg levegő felfelé száll...
ha így megy, akkor érdemes kísérletezni a hűtéssel.
a gyári hűtés azért van mókuskerekes ventivel megoldva, mert az akkor is tudja ugyanazt a légszállítást, ha eltakarod a beömlő nyílás egy részét. ugyanezt a mutatványt a propelleres társaik nem tudják.
ui: volt hagyományos 1 szlotos 4850 ből CF-em FEKVŐ házban, nagyon jó szellőzéssel(a kártyákból kijövő meleg egyből a házon kívülre került) és a cpu felöli mindig 10 fokkal melegebb volt a külsőnél. a mostani konfiguráció is ui. viselkedik hiba nélkül.
-
prmcsk
addikt
válasz
popey37 #1134 üzenetére
Azért linkeltem is többször ezt a tápot, mint lehetséges alternatívát, mert ennyi pénzért verhetetlen...Persze lehet azzal jönni, hogy nem 87% a hatásfoka, meg meddő fogyasztás, de vegyen már nekem valaki egy ferrarit öt milláért és 5 literes fogyasztással.
Akkor már te is meggyőződhettél arról, hogy mennyi anyag van benne és az nem véletlen.
-
popey37
addikt
válasz
sakal83 #1133 üzenetére
ezért van x2-őm.
a ventit a két kari végéhez tedd és teszteld le, hogy szívó vagy fújó oldallal jobb a hütés,
bár szerintem a legjobb megoldás egy csővel a venti szívónyílásához vezetni a hüvösebb levegőt, ha keskeny a nyilás akkor az első ötlet a jobb.
bár 83 foknál még nem igazán kellene lefagynia: a 3870x2-öm egyszer 10%-os ventifordulattal üzemelt/ elfelejtettem feljebb állítani/ amikor hozzáértem holyagosra égette a kezem. volt vagy 100 fok. és nem fagyott.
A gyári biosában olyan alacsonyra van véve a venti fordulata, hogy egyszerüen nem pörög fel. A teljesen passzív karik is kb 80-90 fok körül üzemelnek.
a tápodnak elvileg elégnek kellene lenni -
popey37
addikt
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #1096 üzenetére
Csao
Úgy néz ki megtaláltam az előzőekben leírt hibajelenség okát.
Még egyszer röviden:
Összedobtam egy CF-t asus (glaciator hűtős) 5750-ből. Sajnos egy idő után elkezdett fagyogatni játék közben a gép.
Sikerült kideríteni, hogy a felső vga hőmérséklete (mivel közel van a másik) eléri a 83C-t és ekkor a gép kifagy (4x pont ennél a hőmérsékletnél). A lenti vga 10-12C-al hűvösebb.
Úgy néz ki nem a táp a hiba.Szerintem a probléma, hogy a két kártya közötti kis helyen a venti a már meleg levegőt fújja rá.
Szerintetek egy jobb hűtésű 5750 kellene (vagy cseréljem le a kártyán lévőt egy 12cm-esre), valamilyen házventi (ha igen, hova kellene tennem), vagy egy jobb hűtés?
Milyen megoldást tudok alkalmazni? Persze költséghatékonyat, de végleges megoldást.
Köszi a segítséget.
-
Tanisz
senior tag
válasz
mclaren-d #1128 üzenetére
Na jó, de a 2 kártyát most vettem 2 napja!
Azért még nem akarom eladni, pont az lett volna a koncepció, hogy egy kis "izmot" nyerjek viszonylagosan kisebb beruházással!
Viszont ha most még a tápot is hozzászámolnám, már vehetnék egy 5870-et is, az a baj
Peches hónapom van, mostanában minden felemásan sikerül -
prmcsk
addikt
Igen, az volna a legegyszerűbb, ha lenne valami próbatáp a közeledben.
Nekem van egy Hipro 700W tápom ilyen teljesítménnyel, amit kölcsön is tudnék adni, de biztos vagy annyira peches, hogy jó messze lakunk egymástól...
Ha kérdésed van, privátban...
-
Tanisz
senior tag
Tudom, ez is benne van a pakliban, én örülnék a legjobban, ha nem kellene venni!
Szerintem nem most fogok rögtön, eldöcög ez így, vagy kiveszem addig az 1ik kártyát.Viszont mit csináljak, leszedtem mindent alapra, már úgy is kipróbáltam, hogy csak 1 merevlemez van csatlakoztatva, a proci ventin kívül más ventillátor nem megy a házban, csak a musashi két ventije közül az egyik, amit rádugtam az alaplapra és úgy sem megy, újraindul a gép, és ahogy olvastam a FurMark tudja kezelni a CF-et.
Ha meg a 2 kártya közötti összeférhetetlenség lenne, az már rég kibukott volna, ha jól gondolom? Mind 3D Mark és mind játék közben nem?!
Az lenne a legjobb, ha lenne valami ismerős akinek lenne egy hasonló Corsair, vagy Chieftech tápja és ki tudnám próbálni, de nincs.
-
Tanisz
senior tag
Nem sok fejlemény van
Teljesen szétkaptam a gépet, rendbe is tettem a kábelezést is egyúttal.
Most az egyik VGA-hoz megy a szokásos két 6+2 -es tápcsati, aztán 1-1 ág megy a másik VGA-hoz, igaz az egyik ágra kénytelen voltam rákötni egy T elágazással a Musashi ventijét mert máshova nem tudtam bekötni.Itt azért megfogalmazódott a kérdés bennem újfenn, hogy a 6 pin-es átalakító miért nem SATA tápcsatlakozójú, miért a régi IDE-hez használt tápcsati???
Aztán a 3. ágon (csak sata tápkábel kimenetes ág) pedig a 2 merevlemez van és az 1 DVD író.
Levettem a tuningot is, FurMark teszt, újraindul, ugyanez persze tuningal is.
Ahogy észreveszem ebből tényleg tápcsere lesz.
Feszültségeket nem tudtam mérni a kimeneteken, mert műszerem nincs sajna, ez is egy pótolandó hiányosság.
Csak még mindig nem fér a fejembe, hogy a 3D Mark Vantage alatt miért nem száll el, pedig minden maxon van és 1680x1050-ben tesztelem. Nem hajtja ki a rendszert? Fura....
Mindenkinek köszi, ebből is sokat tanultam, most már oda fogok figyelni ezekre az "apróságokra", holtig tanul az ember, szokták volt mondani
Nézegettem a tápokat, lenetebb említettétek is valami HYPER nevezetű tápot. Az valamennyire elérhető áron van, ahogy láttam, nekem elég noname-nek tűnik, érdemes olyat venni? Mert egy Corsair 750 vagy 850 jóval 30 fölött van, úgyszintén a Chieftech.
Igazából nekem az a bosszantó, ha 3-4 ezer Ft-val többet kiadok 1 éve, akkor nincs ilyen probléma
Pedig még spórolni sem akartam, csak megfelelőnek tűnt
-
14adam
addikt
A gond nem azzal van,hogy kevés lenne a 3x18A-s ág,azzal van a gond,hogy kombináltan csak 504w-t tud leadni összesen. És ez csak 42A.A te tápod meg így is elveri,mert az 540w-t tud 12v-s ágon.
Duracellm...: cf-hez vagy sli-hez én mindig azokat a tápokat ajánlom aminek egybe hagyták a 12v-s ágát.Corsait tx 650,ami ugye képes leadni 620w körül,ez bármelyik 1gpu-s vga-ból összerakott cf-hez elég
-
törölt tag
Üdv!
tudom hogy nem tápos topic de, valamelyest kapcsolódik a témához...esetleg össze lehetne írni:
hogy egy adott STABIL! CF-es konfigurációhoz milyen típusú tápot használtok.
a "stabil" alatt olyan konfiguráció érthető ami nem produkált sem instabilitást, sem fagyást legalább 6 hónapra visszamenőleg! (egy driver frissítés-fagyás-korábbi driver felrakása, nem számít instabilitásnak!
legyen feltüntetve:
-Táp típusa,évjárata
-videokártyák száma,tipusa
-Alaplap tipusa(Bios!)
-Cpu tipusa, fsb,szórzó
-ha van valami speciális beállítás/mod amitől "stabil" lett a rendszer akkor azt is!
-lehetőleg legyen a szellőzés megoldása is leírva.aki mégis csak-úgy beírja a tápja típusát mert "tetszik a színe meg nagyon sokba került akkor az biztos jó is", az a többiekkel baszik ki!
itt nem a hiper-szuper tuning a lényeg és a minél drágább cucc hanem hogy STABIL legyen!
engem is érdekelt CF-es rendszerhez-jó táp..de a legdrágább megoldást választottam mert annak "mindenképpen el kell bírnia"...ettől a fölösleges kiadástól szeretném megkímélni a CF-kiépítést tervezgetőket.
ha láttok benne fantáziát akkor hajrá, ha meg nem akkor bocs
-
Tanisz
senior tag
Olvasok, nyugi, csak épp szerkesztésben voltam, amikor írtál és közben még dolgozom is, szal lassan megy ma a kommentelés nálam
Valszeg azt fogom csinálni amit mondasz, hogy beleapplikálom a gépembe a szabad ágat, tegnap este már nagyon nem volt hozzá kedvem és energiám, de majd ma ha eljutok addig!Köszi!
Aztán nehogy összekapjatok az én "marhaságomon", mert nincs értelme!, úgyis kiderül pár napon belül, hogy mi a helyzet.
Mindenkinek köszönöm a segítséget és az ötleteket, ha van valami érdembeli fejlemény, akkor közlöm, ha kíváncsiak vagytok rá!
-
Tanisz
senior tag
Most már kezd egyre érdekesebb lenni a dolog!
Nekem is az a fura, hogy csak FurMark alatt indul újra a gép,de az sem rögtön, hanem kb 5 perc után, előtte 1 kártyával órákig futott a tesztelés vele, szal ha bárminemű összeférhetetlenség lenne a gépembe, akkor annál ki kellett volna jönnie akkor is, ha jól gondolom!
-
prmcsk
addikt
Mérd már le üzem alatt, hogy mennyit esik, ha esik a 12 voltos részed, a kártyánál...Az "ág elosztást" mégegyszer nézd át és a szabad SATA részt valahogy aplikáld bele a rendszerbe és ne csak írj, olvass is...
A drága tápok imádatáról már megírtam a véleményem. 8k. környékén teljesen korrekt tápokat lehet venni. Ezek persze nem csillivillik, nincsenek agyon reklámozva és matrica hegy sem borítja őket, csak háromszor annyi anyag van bennük, mint a nevesekben. Nem azért sok az anyag, mert mondjuk Hipro-ék nem tudnak tápot tervezni, hanem pont azért. A jelzett táp az szerverből való, amit nem kicsit kell jobban, más megfelelésnek megcsinálni. És ha valakinek nem elég a valós 4X16A tartós terhelés, lehet kilowattosat is venni úgy 60k. környékén. Erről ennyit...
Lehet cáfolni.
-
Tanisz
senior tag
válasz
popey37 #1115 üzenetére
Elszomorító
Azért ebben nekem az az érdekes, hogy aki mondjuk CF-et akar, az kapásból vegyen egy 35 rongyos tápot a biztonság kedvéért?Asszem meg hányom-vetem ezt a dolgot, mert most egy 30-35 rongyos kiadás nem hiányzik, pláne egy VGA után!
Szomorú, hogy egy anno 24 rongyos nem "sz@rnak" mondott táp nem bírja a CF-et!
Kölcsönkérni nem tudok, mivel a környezetemben senkinek sincs ilyen tápja
-
prmcsk
addikt
válasz
popey37 #1115 üzenetére
Na ne idegesítsetek már ezzel a tápmániával !
A haveromnak nemrég adtam el a gépem. Próbából széntuningra toltam mindent. E8500@4,5Ghz, 4850X2 amit birt és órákig játszás egy Chieftec GPS-650WAB-A táppal. 3x16A a kimenője...Én megnéztem a tápot belül is és valójában ez egyszer 48A, mert minden közösítve van, (mint a tápok 95%-a) csak így kiírva nem eu. kompatible.
Ezért gondolom, hogy a 3X18Amperjának vinnie kell a rendszerét, mert még az sem játszik bele, hogy van mondjuk 5db. vinyója...
Még az is lehet, amit ír, hogy bizonyos programok nem kajolják a CF.-et...
-
popey37
addikt
ne csodálkozz, hogy nem megy: a két kari CF-ben 234 wattot, full terhelésen pedig 440wattot kajázik. ehhez add még hozzá a rendszered többi fogyasztóját,
nekem 3870x2-öm van ahhoz is kellett a 700 wattos, 85+-os táp.
simán ujraindulgathat a kevés fesztől, és nem csak a vga miatt. -
Tanisz
senior tag
A két kártya miért ne férne meg egymással? Mik azok a tényezők amik ezt meghatározzák?
Ha esetleg nem a kártyák a gond, akkor még mi lehet? Extra dolog nincs a gépemben, merevlemez, alaplap, memória, táp, proci, dvd író,vga ennyi, több nincs ezek egymással 1 év óta nem veszekednek
Most az XFX 4870 lett az új a gépembe, más nem!
Pont most kipróbáltam játék közben, igaz a Dragon Age : Origins alatt csak, mert az volt rögtön elérhető, minden maxon 8x élsímítás, zökkenőmentesen ment minden, igaz max 20 percig játszottam.
Nem lehet,hogy a FurMark nem csipázza a CrossFireX-et?
-
-
Tanisz
senior tag
válasz
mclaren-d #1109 üzenetére
Nekem az a fura, hogy Vantage (max minden, 1680x1050) alatt tökéletes most már, egyedül a Furmark alatt döglik meg, biztos nem bírja stersszelés, ideges tipust vettemHmmm...most kapásból nincs 70 rongyom, időm és energiám meg eladni ezt a 2 kártyát pláne nincs, de ha tudsz valakit, aki megvenné mind a kettőt szólj és üzletelhetünk
-
Tanisz
senior tag
Hát nem tudom mit gondoljak!
Alapra visszaállítottam a processzort, 2,4-en tötymörgött, utánna futattam a FurMarkot és ugyanúgy újraindult a gép!
Azt már azért mégsem mondhatja senki, hogy nem elég neki az energy
Most vettem észre, hogy az egyik merevlemez ugyanazt az ágat használja, mint a kártya, így ha jól sejtem lehet az a gond, hogy nem tud elég energiát felvenni, ugye?
Viszont van egy teljesen szabad ágam, de az csak sata-s, asszem veszek holnap egy átalakítót és bepróbálkozom úgy, ha úgy sem megy, akkor komolyan elgondolkodom a dolgokon, hogy mit lehetne tenni!
Kicsit megdöbbentő számomra, hogy 610 W (papíron annyit ad le maximálisan, ha jól olvastam) nem elég a rendszernek!
Csak azért mert más 450 Wos tápokkal csinál crossfire-t (igaz nem 4870-et) és neki nincs ilyen gondja!
Fura..bár gondolom Ti mégis jobban értetek hozzá, én csak kezdő vagyok a témában!
Köszi mégegyszer!
-
14adam
addikt
Ha nagyon megrángatod a procit akkor Corsair tx 750, vagy Chieftec cft 750.Corsair azért lenne jobb mert 1-be hagyták a 12v-s ágat,de a chifinél 4 felé van szedve,de jóval olcsóbb.Nembaj,hogy négy felé van szedve,csak úgy kell majd bekötni,hogy minden ágra 1 vga jusson.
Te tápod csak sajnos 504w-t tud összesen 12v-n.Minden egyes ág 18A-t bírna el,de ha levan terhelve az összes ág akkor csak 504w
-
Tanisz
senior tag
Azóta van már fejlemény, a 3D Mark Vantage vígan lefutott, hiba nélkül, de FurMarkban Stabilty Test alatt egy idő után fogja magát a gép és újraindul.
Hőmérsékletekkel nem lehet gond, max 65-70 fokra melegszik fel a GPU az XFX-en, a Musashinál 56-58 fokra, ami tudtommal még normális terhelés alatt.
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!
Mint kezdő CrossFire-rel rendelkező ember kérdeznék!Adott ez a gép:
Gigabyte GA-EP45-DS3P , Q6600,
PowerColor 4870 512 Mb + Scythe Musashi,
XFX 4870 512 Mb,
2x2 Gb OCZ ReaperX, Samsung 750GB 32MB
valamint egy Gigabyte 720 W SuperbMindent felismert a rendszer, látja a Crossfire-t a Catalyst stb.
De mikor tesztelném 3D Mark Vantage-ban, az első tesztnél már hibásan jelenik meg a kép.
Valamint FurMarkban Stabilty Test alatt egy idő után fogja magát és újraindul a gép.A kártyák külön-külön jól működnek, nem hibásak..stb.
Biztos láma vagyok, de van valami ötletetek?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Mozilla Thunderbird
- Gyúrósok ide!
- Assetto Corsa EVO
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest