Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
válasz
sakal83
üzenetére
Te vagy a géped előtt én csak találgatok...
A PCI-E ferkijét fixáltad a biosban, mert ha nem az együtt megy a procival és lehet, hogy ezt még birta az X2, de a CF már nem...
Driver hiba, vagy hibás feltétel ?
Ha minden oké esküszöm, hogy egy táppróbát is megejtenék, mert nem vagyok ugyan egy "VGA bubus", de szerintem két kártya több áramot igényel, mint egy, dupla magos és a procid is húzva volt...Állíts vissza mindent, ahogy volt (tuning) és dugj egy feszmérőt valamelyik szabad csatlakozó sárga + és feketéje - közé. Terhelés alatt a 12 voltnak meg kéne lennie...
-
Logan
csendes tag
válasz
leviske
üzenetére
Szia!
Ok köszi a segítséget.
Bocsi csak nem vagyok annyira járatos még itt a prohardver forum részében aztán ahogy megláttam ezt a topikot annyira megörűltem neki hogy ide írtam be a kérdésemet. 
Lehet hogy hülyeséget kérdezek de az x48-as az az i7-es alaplap?
Előre is Köszi.
-
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Nos...egy kis fejlemény:
Egyelőre 2 db kártya van a gépben, egy FirePro V8700 (elsődleges) és egy FireGL V7600 (természetesen nincsenek összekötve). A driver tökéletesen látja és konfigurálható külün-külön a 2 kártya. Mindkettőre külön kötöttem 1-1 monitort.
- WinXP64 alatt amíg az egyik monitoron megy egy 3D-s tesztprogram addig a másikon a 3D megjelenítés megáll a 2D tökéletes.
- Win7 64 alatt tökéletesen megy a 3D-s teszt mindkét monitoron
Lefuttattam 1 monitoron ill. 2 monitoron (kiterjesztve) is a tesztprogit és semmilyen teljesítmény csökkenést nem tapasztaltam. Tehát ws kártyákkal úgy tűnik, hogy működik a dolog
-
sakal83
addikt
Jó estét mindenkinek.
Lenne egy számomra megoldhatatlan rejtélyem.
Volt egy 4870x2-m egy 3.8ghz-re húzott e7300-assal.
Minden szépen ment, nem fagyott.
4870x2 csere 2xhd5750-re. COD6 3 perc után fagy.
A vga-t ekkor húztam, mondom nem bírja, Alapórajelre le a vga-t, fagy még mindig

Na akkor fejtörés, proci alapra, vga-k alapon, nem fagy. Próba vga húzva, proci alapon, nem fagy.
Teljesen egyértelmű elsőre, a proci volt túlhúzva. Lejjebb veszem az eddigi 3.8 ghz-es órajelet és a voltot a procin, újra fagy.

A régi vga-val húzva is ment a proci tökéletesen.Valakinek megoldás?
Ui.: Konfigom az adatlapon.
-
leviske
veterán
(#1093) sitzoookaaa: Jó alaplap és magas felbontás.

(#1094) Logan: Bár a 3dmark topikban ezt biztos jobban vágják, de én úgy emlékszem, hogy 1 szem HD4850 jár úgy 15000 pont körül egy 4magossal. A HD5770 meg elméletileg ugye erősebb azért, mint a HD4850...
Szerintem nem, nem jó. Bőven 20.000 fölött kéne kapnod. Valószínűleg a lapod nagyon visszafogja a kártyákat. Ha mindenképp szükséged van annak a két HD5770-esnek a teljesítményére, akkor az árukból vegyél egy HD5850-et, vagy az alaplapod cseréld le egy X48-asra.
-
Logan
csendes tag
Sziasztok!
Légyszives segítsetek abban hogy a 3DMark06-tal 14800 pont jött ki hogy az jó-e?
Konfig: Asus p5q pro alaplap, 2db Asus eah5770-es vga kártya (mind a kettő 1 gigás memóval crossfire-be összekötve), 2X 2GB csx ddr2-800-as memória, Intel core 2 quad q9400-as proci és 64 bites xp.
Előre is köszi a segítséget.
-
sitzoookaaa
csendes tag
sziasztok!
azt szeretném tudni hogy ati crossfire x böl hogylehet kihozni a maximumot? -
mclaren-d
aktív tag
Hát elég sok feszt kap
1.4100 körül 50 max 55 Fok -
mclaren-d
aktív tag
őő Mivel most perpill 2 giga ram van a gépembe és 2 512-es 4870
-
mclaren-d
aktív tag
Üdv szerintetek 4870 CrossFire alá érdmesebb egy 64 bit-es op rendszer?
-
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Viszont hogyha hardveresen nem kötöm össze a 3. kártyát, akkor nem szabadna neki hozzáfűznie a CF-hez driver szinten, hanem külön kártyaként kellene kezelnie
ergo, ha belerakok 2 kártyát és nem kötöm őket össze, akkor is működnie kellene a CF-nek, ami ugye nem igaz... -
Köszi minkettőtöknek.

-
arthur3d
tag
válasz
adamssss
üzenetére
Összekötni nem tudod őket. Itt a link amiben részletesen megtalálod a kérdésedre a választ: Radeon és Physx
-
Lenne egy kérdésem. Vhol hallottam, hogy lehet olyat csinálni, hogy összekötök egy ati- és egy nvidiát és így lehet használni a physx-et. Ez tényleg működik vagy csak kamu. Ha igen hogy kell megcsinálni?
Köszi
-
arthur3d
tag
-
arthur3d
tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
3D munkára akarok most újabb gépet összerakni 2 kártyával (ezen menne a modellezés). Ebből adódóan a fölbontás 2x 1920x1200 lenne (tehát nem klónozni, hanem kiterjeszteni akarom az asztalt), ahol az egyik monitoron menne a 3D modellezés, a másikon pedig ugyanannak a programnak a 2D-s kiegészítői.
Vagy vegyek egy harmadik kártyát is a második monitornak és akkor az elsőre csak a CF jutna? -
arthur3d
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy ha CF-be kötök 2 kártyát és mindkettőre kötök 1-1 monitort, akkor csökken-e a 3D-s teljesítmény ahhoz képest, hogyha csak az egyikre kötnék 1 monitort? Vagy semmi köze nincs hozzá?
Előre is köszönöm
-
mclaren-d
aktív tag
Cf-el miinden maxon 1920*1080. fix a 250
-
ADAM1337
nagyúr
-
mclaren-d
aktív tag
Sziasztok ,holnap megjön a tápom és 4870 Cf lessz (512) Cod4 az elsődleges célpont milyen drivert rakjak fel szerintetek?ja és még 1 kérdés 2 különböző kártyám van az egyik gainward gs magasabb órajel az probléma?vissza vegyem vagy hagyhatom ?
-
Ricko
tag
Hello
1950 Pro topik ki van halva, ezért kérdezem itt.
Van egy Asus 1950 Pro-m, meg tesómnak van egy MSI 1950 Pro-ja.
Ezeket össze tudom kötni Crossfire-be vagy fontos, hogy azonos gyártótól származzon mind a 2? 1 db Crossfire hídam van csak. Gondolom 2 kell hozzá. -
popey37
addikt
valószínű behalt a karim: nem megy az egyik gpu bármit csinálok.
van valakinek valami ötlete? -
monosz
őstag
válasz
Cootermain
üzenetére
Ha kiütöd a gyári bios-t,akkor valszeg működni fog a CCC-ben az overdrive.
Az MSI bios-a ragaszkodik a D.O.T.funkcióhoz. -
monosz
őstag
válasz
Cootermain
üzenetére
Tedd fel az MSI gyári drivert!! Azzal megjelenik a D.O.T.funkció.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Cootermain
üzenetére
ez az msi zsírul kezeli a 2 magot ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Szerintem elbírja simán.
Nekem i7-em van 3.8gigán és hd3870x2 mellette.
A te rendszered csak 2 magos szóval szerintem gond nélkül viszi, annyi hogy a tápcsatit vga-ra szerezned kell mert csak 2db 6+2-es ág van a tx650-en -
CheaterBandi
tag
most jelenleg tx-650w-om van teljesen új 1 hónapos mig 1 volt benne addig azt használtam szerintetek megpróbálkozzak a 2-vel is vele vagy felejtsem el ?
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Cootermain
üzenetére
Elfogadnám szívesen.

Kérdés a ccc overdrive limitek mennyire vannak kitolva ?CheaterBandi: Simán elég, szerintem a szerelgetés megkönnyítése miatt válaszd a hx750-t az moduláris.
-
zuchy
őstag
válasz
CheaterBandi
üzenetére
Bőven.
-
CheaterBandi
tag
hy!
2db hd5850
e8600
4x2gb kingstone ram
2x500gb vinyo
2 neon
3 hütő
1 bluray olvasómegkora táp kéne ? egy corsair tx850 elég ?
-
ADAM1337
nagyúr
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Létezik olyan CF híd ami az 1. és 3. slotban lévő kártyákat köti össze? Ha igen hol lehet kapni?
-
popey37
addikt
érdekes eset a következő: a 3870x2 tuningjánál csak az egyik magot lehet húzni, a második mindig alapon megy.
MSI a karim, alap 850/900 tuning: 910/1100 de csak az első mag, a második csak ugy megy többet, ha a vga biosában átirom az órajeleket.
tud valaki esetleg egyszerübb módszert? -
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
a következő lenne a kérdésem (még láma vagyok a témában)
ha cf-be szeretnék kötni két 3870x2-t, akkor mind a 2 cf-hidat fel kell tenni, vagy csak az egyiket?Üdv!
-
DjAaron
tag
Amúgy, ha nem crossfire-re van megcsinálva akkor mi értelme a két Pci-e csatinak?
Több monitor? -
DjAaron
tag
Hy all.
Crossfire rendszert állítok össze amibe egy 4870 és egy 1950 szerepel.
Egy Asus P5KC alaplapba szeretném megvalósítani, ha lehet.
Beleraktam szépen felismeri az új vga-t,de hogyan tovább?
-
potato
csendes tag
hali mindenki
lenne 1 kérdésem
eggy MSI R4890 mellé betok kötni eggy MSI RX3850 es VGA-t minden további nélkül ?? -
helkis
veterán
válasz
Ger_man
üzenetére
tudom hogy alapban nem megy, de szvsz driverből van tiltva ez a dolog, tehát akkor is be lehetne kapcsolni
vagy valami progival elhitetni a catalisttal, hogy egy másik 48xx van a gépben, stb.. hátha valaki hackelt már ilyesmit..
körbenéztem külföldi oldalakon is de még nem találtam semmit, bár lehet rosszul keresem..
ha nagyon nem jön össze, akkor kedden jön mellé egy 4850 toxic, azzal már mennie kell
Ger_man - még nincs, eddig egy 790FXT-UD5P-m volt (2x16), 4770-nel + a kölcsönkarival elég szépen ment a cucc, de jóáron megváltam tőle, így visszatértem am2-+ra..
-
Ger_man
senior tag
helkis,
Amúgy van már bármilyen CrossFireX tapasztalotod, a lappal? Engem az érdekelne, hogy a 8X-8X sebesség nem-e túlságosan lassítja a karikat?
Üdv,
Ger_man -
Ger_man
senior tag
Én is kíváncsi lennék, egy 790X-UD3P CF tesztre, de szerintem sem fog menni a két kari... nézd csak:
-
helkis
veterán
üdv all!
mondom a konfigot:
790X-UD3P + HD4890 + HD4770 (kölcsönkari) rá kellett döbbennem, hogy normálisan a "kaszt"-különbség miatt nem engedélyezi a catalyst a cfx-et, hogy lehetne mégis rávenni? csak tesztcél vezérel..
előre is köszi!
-
mclaren-d
aktív tag
válasz
danikarate
üzenetére
ő persze igen
csak szerezz be egy Crossfire hidat a procid és a vga-d között
Új hozzászólás Aktív témák
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Google Pixel topik
- Google Home/Nest
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5V BOOST-os ASRock PRO tápok jöttek a középkategóriába
- Jövedelem
- További aktív témák...
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 128SSD + 500HDD
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- Toshiba KIOXIA XG8 4TB M.2 Gen4 SSD (7,000 MB/s and 5,800 MB/s)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bocsi csak nem vagyok annyira járatos még itt a prohardver forum részében aztán ahogy megláttam ezt a topikot annyira megörűltem neki hogy ide írtam be a kérdésemet.

No majd ha összeáll a rendszer pár hónap múlva, akkor kipróbálom és referálok róla

, mód most látom a p35-t nem is veszi részletesen...

. Minden esetre feltöltöttem a