- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Duck001
tag
Sziasztok!
Fentebb érdeklődtem a 2db 4870-el (512mb+1024mg) kapcsolatban
szerintetek 1600x900-ban még jók lennének egy darabig?
Igaz a 4870/512 magában elég jó még eddig nem volt vele gondom (1280x1014-ben)
ja a másik kérdés el bírja az 550-es Chieftec tápegység a 2db karit,valakinek van már ilyen
tapasztalata hogy 512mb+1024mb-os karik CF-ben nincs vele gond mind a kettő sapphire? -
ADAM1337
nagyúr
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy ha betennék 2db sapphire 3870-est cf-be, akkor azt elbírná egy chieftec 550w-os tápegység? és egyáltalán megéri? van olyan teljesítménye mint egy db 4870-nek?
köszi
-
olizsoli
tag
Engedélyezve van anélkül még idle-re se tornázná fel magát amikor loadba kéne mennie :S
Most megvárom még a 10.7es catalystot aztán újrapakolom a win7-t vagy a 64bites win7 driver genyózik vagy a 64-es win7 mert 32es xp-n ment simán mind2
Csak nálam a win újrahúzás egy félnapos program mivel hülyén partícionáltam annó és van egy 80gigás partim meg egy 300as szal fél napos másolás C-ről haver hordozhatójára ha újra rakom a rendszert :S szal ehhez még el kell szánnom magam -
Sonec
tag
Sziasztok!
1280x1024-felbontásban játszik az ismerősöm általában.
790FX-es Msi lapja van. Meg egy Sapphire HD4830 Hdmi-je. A kérdés az lenne hogyha venne még egyet és berakná CF-be elvinné az 500-as FSP Bluestorm tápja. Procija egy Athlon II X3 435 3.4Ghz-en.Üdv
-
olizsoli
tag
-
Duck001
tag
Sziasztok!
Segítség kellene a gépemben van egy sapphire radeon 4870 512mb kari
és jó áron tudok egy sapphire RadeOn HD4870 1024mb vapor-x kártyát ezeket akarnám
crossfire-ben használni csak az a kérdés hogy megy-e a kettő együtt meg elég-e hozzá a 750-es táp?
azért a kérdések mert az amd honlapján nem találtam csak annyit hogy a 4870 mellé egy 4870 az úgy kompatibilis de ott nem ir semmit arról hogy egyformának kellene lenniük se órajel se memória!
Előre is köszi a válaszokat! -
kokoato
aktív tag
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Szuperzacskó #2280 üzenetére
Ha jól olvasom egy hd4870 és egy 4890-ed van egymás melett.
Ha igen akkor az órajel különbségek miatt lehetnek bugok simán.
Vagy felhuzod a 4870-et a 4890 szintjére vagy downlockolod a 4890-et ez biztosan menni fog. -
Dax27
csendes tag
válasz
Szuperzacskó #2280 üzenetére
köszi
-
krisz0202
csendes tag
Sziasztok...én nem régen vettem két 5850-est és crossfire-be kötöttem...a gond csak az ,h mikor belelépek a catalystbe csak az elsödleges videókártya höfokát stb látom és a második kártyáét nem mutatja.......légyszi segítsetek...elöre is köszönöm ...
-
Szuperzacskó
csendes tag
Üdv!
Nos te alaplapod a következő szériás VGA-kat fogadja a hybrid CFX-be: HD 2400-as, HD 3450-es és HD 5450-es széria a támogatott. Amúgy az alaplapod kézi könyvébe benne van (28. oldaltól van Hybrid CFX), hogy milyen VGA-kat támogat: [Használati útmutató]
Amúgy van külön topikja a Hybrid CFX-nek : [link]
Amúgy én is innen szereztem az információt kisza25 (69. hsz.) kollégától.Ui: Itt egy anandtech [tesztben] valami megfogott a Dual Graphics Support résznél: With 40 SPs the integrated Radeon HD 4290 can add 50% to the core count of a 5450. But go up to a 5670 and the 890GX can offer only 10%, and even less if you take into account clock frequencies.
Most itt a Hybrid CFX teljesítménye = HD 5670 vagy 5670 is befoghato CF-be?
ADAM1337 : Újratelepítettem a gépet: friss Win7 + Catalayst 10.5 hotfix, Crysis Warhead + 1.1 hotfix patch és még mindig fagyizik a game. Ez mitől lehet? Talán kevés a tápegység vagy a HD 4870 a ludas? Én az utóbbira gyanakszom, de akkor azt nem értem, hogy a Battlefield Bad Company 2 miért ment vele fagyás nélkül?
-
Dax27
csendes tag
Ezzel az alaplappal [link] milyen videokártya dolgozik együtt hybrid crossfireba? Sehol se találok kompatibilitási listát sajna, azt hallottam hogy ugyanazok mint a 790 gx es chipsettel, de nekem akkor se tiszta melyek azok a kártyák amik tudják használni.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laraxior #2277 üzenetére
Igen.
Egyetlen egy dolog ami alapvető ha sprintelsz a fegyo ne legyen kirögzítve főleg max speed-el.
Igazából a fizikai megoldások akkoriban nem voltak igazán a top-on, de legalább azóta megcsináltak 1-2 dolgot, kiváncsian várom a 2. részét de csak a multi miatt a single nem nagyon érdekel. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Szuperzacskó #2275 üzenetére
Nálam is akad a crysis de 1.3 csak a multihoz van tudtommal, ami a warheadhez jár.
A sima crysist 1.21-ig lehet patch-elni nálam megy a crossfire rendesen alatta viszont kijön a kevés ram problémám mert megakad a töltéseknél a játék és baromi idegesítő.
Hiába a 40fps stabilan dx10 very high 8x aa-val ha megakad a töltéseknél.
Pont a minap raktam fel de elkeserített mennyire levan maradva grafikailag a bfbc2-től.Jah a warhead-el nem volt anno problémám 3870x2-vel se csak a sima crysis nyűgős a cf-re.
-
Szuperzacskó
csendes tag
válasz
ADAM1337 #2274 üzenetére
Fel van frissítve a Crysis 1.3-ig míg a Warheadnak tudtommal nincs patch-e.
Nos ledaráltam a drivereket még a realtek-ét is (Driversweeper; Driver Cleaner Pro; CCleaner) és feltettem a 10.5 hotfixet. Nos játszottam a Warehead-vel és kifagyott megint, de most láttam, hogy a HD 4870 hátulján az egyik led világított, majd reset után 10-6 aticatalyst appprofiles feltelepítettem (Itt szeretném megkérdezni mivel, hogy hotfixet raktam fel és alapból ilyenkor AMD könytárat hozz létre a Catalyst, 10.6-os CFx optimalizálás pedig rendesen ATi könyvtárat és abba telepíti a dolgot. Ez gond a drivernek vagy nem?) utána is fagyizott de most nem világított led. Szerintem van 1 érzésem, hogy a HD 4870 lesz a ludas. Mivel én voltam a 4870-nek az első tulaja a következőket csinálta: mindig felhördült 1-2szer a ventilátora ilyenkor ált-ban megakadt a játék egy pillanatra. Szerintem nincs normálisan optimalizálva a ventilátor kezelése. Most mind2 VGA 65%-on hajtja ventilátort. Visszatérve a 4870-re míg a Catalyst alapállapotban a ventilátor használatát 0%-on hajtja, addig az everestben a következő érték olvasható 800 rmp.
Nos mint fentiekben is írtam szerintem a HD 4870 lesz a ludas, de további tanácsokat is szívesen elfogadok.
Üdv: Szuperzacskó
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Szuperzacskó #2273 üzenetére
crysis-ok legújabb patch-ekkel vannak felrakva ?
Csak mert ott vannak optimalizálva a cf profilok is. -
Szuperzacskó
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kölcsönbe kaptam egy Gainward HD 4870-et, ami szépen bent csücsül a HD 4890 mellett. Nos nekem olyan problémám keletkezett, hogy míg BF Bad Company 2-vel szépen megy, addig a Crysis-ok alatt pár perc után szépen fagyizik a rendszer.
Kipróbáltam 3 drivert (10.4; 10.5 hotfix; XG 10.6 + még egyes estekben a legújabb CFx profilt is feltettem), opre: Win7 X64. Mellékesen a CFx előtt hybrid rendszer volt egy 9800 GT társaságában, de az Nv-s drivereket ledaráltam kivéve a Physx-et.Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a probléma? Esetleg újra kell telepítenem a Win7-et?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sziszka_88
tag
Tommmmka: Nekem is voltak hasonló problémáim , nekem egy win reinstall segített azóta ok.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Sziszka_88 #2269 üzenetére
Nincsmit, én is benéztem a 10.6-t.
-
Sziszka_88
tag
Közben új fejlemény...
Köszönet ADAM1337 kollégának , ugyanis próbáltam 10.5 hotfix-el és megoldódott a probléma Stalker alatt , nagyon szépen fut 10.6-al ocsmány volt
Köszönöm mégegyszer , szép napot mindenkinek! -
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Kérdést szeretnék feltenni, mióta CFX van a gépben a Stalker COP néha érdekes dolgokat csinál... megáll néha másodpercekre winyó tölt mint az állat közbe és mindig akkor csinálja. Mi lehet ez VRAM? FPS átlag 40 de ingadozó valamikor felmegy 90 ig is. Egy kártyával nem csinálja, moat megcseréltem a kártyákat most valamivel jobb a helyzet de még mindig csinálja. Driver 10.6 de 10.5 el is csinálta, mondjuk akkor nem volt megcserélve a kártya.
A többi játékkal minden rendben...hibátlanul fut. Ja, vagyis nem BFBC 2-ben nemtudom forgatni a kamerát csak egy irányba és az eget nézi folyamatHa tudtok segítsetek.
-
Tommmmka
senior tag
nah már vagy 3-szor húztam újra a drivert, de a második slotban lévő kártyának, semmijét nem látom, se hőfok se fordulat sem az órajeleket.
Namost ha kikapcsolom a cf-et majd vissza akkor egy ideig látom, de amint állítok bármit catalysten belül a 2. kártyárnak az adatait nem látom csak az elsődlegesét.
Már kezd kissé idegesíteni ez a cf- annó 4850x2-vel semmi gondom nem volt ez meg itt szopat...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Tommmmka #2264 üzenetére
Aki cf-ezik 10.5 hotfix-et használjon a 10.6 egy vicc bc2 alatt mikro akadást tolt és a cf se ment.
Én egyből 10.5hotfix-et raktam fel csak amin a felső slot-ba raktam a kártyát a régi 10.6 indult el vele, aztán félóra szenvedéssel vissza ment a 10.5 hotfix.
Érdemes eszköz kezelőben eltávolítani a vga-kat mert akkor a dll-eket is leállítja menet közben.. -
monosz
őstag
válasz
Tommmmka #2264 üzenetére
Szerintem a 10.6-os drivert ne erőltesd,mert nálam nem működik a PowerPlay ezzel a driverrel.(Mondjuk,lehet hogy csak nálam) 2d-ben asztalon,3d-s órajelen megy a GPU,és a Ram is,a venti szabályzás pedig (2d-s) csökkentett fordulaton.Gyakorlatilag Forr mind a két Vga.Gyorsan vissza is tettem a 10.5-öt.
Az artifact,a nem megfelelően telepített drivertől lehet,próbáld meg mégegyszer ujra telepíteni. Nálam ez segített. -
Tommmmka
senior tag
Hi!
Adott egy 5770CF egyik new edition hűtős a másik a "régi" tégla.
Feldobtam a 10.6-os catalystet és vantage alatt olyan artifactok vannak h. rossz nézni.
Pontban rendben van (17k)Driverben csak egyik kártya hőfokait meg ventijét tudom csak állítani a másiknál ki sem tudja jelezni az órajeleket.
A Driver lehet szar? (előzőt leszedtem uninstallal újraindít majd feltettem az újat.
-
cyberkind
félisten
Kihagytál valamit :
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
válasz
cyberkind #2259 üzenetére
Egyébként meg az 5970 nem 2db 5850 GPU ugyanis az 5850-ben 1440 Shader Processzor van az 5970-ben pedig 2x1600 Shader Processzor, tehát megegyezik 2db 5870-el az 5850-es órajelein, a fogyasztás miatt vették vissza az órajeleket hogy ne lépje túl a kártya a 300W-os fogyasztást, a tuningról meg annyit hogy egy kis +feszel mennek 900-1000Mhz-t.
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind #2259 üzenetére
Tehát kb annyi lehetsz,"ebben a boltban" meg szubjektív...ezzel válaszoltam a harmadik mondatra is,bár ezt lehet nem érted.
Mutatok neked én is egy két helyet ahova én járok vásárolni,mert ott pont egyforma...
Stílusosan...
!!!!5850!!!!
!!!!5970!!!!
Persze van amikor az 5970-et beengedik 460-ra is,mert senki nem áldoz rá ennyit... az pont kettő darab 5850 ára...
Ja és majd elfelejtettem... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerk: lemaradt egy két felkiáltójel... ahová gondolod helyettesítsd be ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
TTomax
félisten
válasz
cyberkind #2257 üzenetére
Ezek szerint nincs is több megbízható webes bevásárlóhely igaz?Gondolom ezzel a 150 darab felkiáltójellel akarod nyomatékosítani az eddigi 13 életéved összes tapasztalatát
Ha megengedsz nekem egy tanácsot,mindig arra próbálj meg ilyenkor gondolni hogy a véleményed lehetőleg objektív legyen
És még valami... miután benyomtad a hozzászólás után az "ok" gombot,olvasd át még egyszer és javítsd ki ha kimaradt valami ...
Jut szembe, az 5850 CF pontosan az 5970 árán vásárolható meg -
cyberkind
félisten
-
cyberkind
félisten
válasz
Gaboman #2253 üzenetére
Az 5850 Cf vagy jobb az 5970-nél, vagy ugyan olyan, tény hogy az 5970 egy vagyon, és nem lehet tuningolni, és a hűtés sem az igazi, ennél fogva az 5850 CF a nyerő szerintem, de mindenki magának döntse el !!!!!!!!!!!!! Ár/teljesítmény-ben az 5850 CF ugyan azt tudja mint az 5970, csak fele annyiért !!!!!!!!!!
-
-
TTomax
félisten
válasz
Gaboman #2249 üzenetére
Több mint fél éves tesz.... "18. November 2009"
# Treiberversionen
* Nvidia GeForce 195.50 (GT 240)
* Nvidia GeForce 185.85
* ATi Catalyst 9.5
* ATi 8.66_RC6 (HD 5870, HD 5850)
* ATi 8.66.6 (HD 5770, HD 5750)
* ATi 8.663.1 (HD 5970)# Software
* Microsoft Windows Vista x64 SP2
* Microsoft DirectX 9.0c
* Microsoft Direct3D 10nem szerencsés erre a tesztre alapozni.. az 5970 igazi drivere ez után jött ki...
-
kokoato
aktív tag
válasz
Enclave #2244 üzenetére
Hát ha van egy 5850-ed, akkor pénztárca kimélőbb megoldás egy másikat venni mellé. Azt gondoltam hogy most akarsz beruházni 2 5850-re, igy már más a véleményem,akkor mégiscsak az 5850 cfx ajánlanám. De hozzáteszem, nem fog ugy menni mint egy 5970! Bár hozzá tenném azt is, hogy szerintem a mai game-eknél semmi gond nem lesz az 5850 cf-el, zakkanás nélkül fog menni minden, azt kell eldöntened , hogy egy game-ben van 80 fps az 5850 cf-el, az 5970-el lesz 100, csak egy példa volt! Aztán hogy 80 fps vagy 100, teljesen mindegy, 30 fps felett mindegy a dolog. Nincs értelme beruházni egy drága 5970-be, főleg így hogy a cf-ed fele meg van,pár fps-el többért, amit nem veszel észre!
Anno 1 éve mikor elkészült a 4870x2+4870 1GB cfx-em, sokan azt mondták fps vadász vagyok,szépeket vírítottam a bench-ekkel, és kész, ennyi,kb neked is csak ennyi lenne a különbség ha 5970-et vennéd, szemre nem látsz különbséget, meg igaze nem a bencmark-al jatszunk! -
Enclave
aktív tag
válasz
kokoato #2243 üzenetére
Kösz a tippet, viszont az 5970-es topikban azt olvastam,h. a hűtőjét ajánlott lecserélni mert hamar csapágyas lesz...
Ha pedig csere akkor csak AC Accelero Extreme 5970 (vagy mi a neve) és ez +15k a kártyára...
És mivel én displayportos monitort használok, az 5970-en pedig mini DP van, kell átalakító is ami +5k...
Tehát egy 5970re még +20k-t rá kellene költenem...
Míg a mostani 5850-em mellé +1db 5850CF-be lehet olcsóbban jönne ki...
Ráadásul ha később el szeretném adni, talán egyszerűbb 2db 5850-et (akár külön-külön) is eladni, mint 1 db 5970-et...Emiatt érdeklődöm,h. mennyivel jobb 2db 5850 CF-ben mint egy 5970...Vagy fordítva...
VIszont még megérdeklődöm az 5970 topikban is esetleg...
-
-
Enclave
aktív tag
A "vicces" az,h. ez a teszt szerint 2 db 5850 lenyomja az 5970-et...Viszont ez nem mostani cikk, így nem tudom mi a helyzet a legújabb Catalyst (10.6) esetén...
-
Enclave
aktív tag
Helló!
Próbáltam használni a keresőt de nem sok mindent találtam...
Arra lennék kíváncsi,hogy akit esetleg érdekelne 2 gpu-s Ati-s megoldás, melyik lenne a "bölcsebb" választás?
Előnyökre, hátrányokra vagyok kíváncsi, Crossfire-el eddig nem volt sok tapasztalatom... (olvastam valami "micro stuttering"-ről is külföldi fórumokon, ez a probléma most is fennáll?)
1x HD5970
vagy
2x HD5850 Crossfire-ben?
Köszönöm!
-
TTomax
félisten
Na akkor most vagy rám hallgatsz vagy nem..... annyi 4850-em volt már hogy magam sem tudom... hajtottam P45-ben,X48-ban is... a 4850 a határ ahol még a 8X PCI-E nem fogja vissza jelentősen...remélem azért azóta rágyúrtak a támogatásra is és eltűntek a hibák.
Ami igazán fontos,hogy csak akkor vegyél még egy 4850-et a mostani mellé,ha a mostani is 1G-s...ha 512-es 4850-ed van akkor felejtsd el 1680-ra a CF-et mert úgy elfogy a memó mint a huzat,és ezen nem segít semmi...viszont ha 1G-s a 4850-ed és abból lenne CF-ed akkor kb egy GTX280 teljesítményét várhatod...persze készülj fel arra is hogy lesznek bosszantó,apró hibák,sőt néha pár napig álligatsz mire minden rendben van,esetleg vársz egy új drivert vagy profilt....macerás néha... -
Ringman
félisten
Hello!
Nem tudom, hogy kimondottan a crossfire témához csatlakozik, de itt teszem fel a kérdésem
Valószínűleg egy AM3 785-ös vagy 890-es lapot veszek, egyelőre az integrált vgával használnám (tudtommal ez 2 monitorral is megy: dvi/hdmi+d-sub) ehhez jönne idővel még 1 monitor (valószínűleg ez is dvi portról menne). Ehhez mindegy milyen ati kártyát veszek? Elsősorban nem játékra kell, csak néha 5-6 ablakot kell néznem egyszerre és jól jönne a 3. monitor.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
finest
addikt
5770-re nem éri meg lecserélned a 4850-et, max 20%-kal gyorsabb, azért linkeltem a tesztet. Ha már cserélsz és érezni is akarsz valami változást, akkor 5850.
A 8x-os pci-e sáv sosem lesz szűk keresztmetszet 4850 mellett, a memória kevesebb mint a felét tudja hasznosítani. A 2x8 felállás ráadásul csak 1920-as felbontás felett lesz szűk, még 1920-on is elhanyagolható a 2x16-hoz képest jelentkező hiány, ami ca. 10%! De a 4850-et ez sose fogja érinteni, mert a rendelkezésre álló sávszélesség a buszon több mint duplája a kari memójának a sávszélességéhez képest. 2560-hoz meg gondolom nem 4850-et veszel. mekkora felbontáson fogod használni?
Szerintem P45 mellé a 4850 CF teljesen rendben van. -
scream
veterán
na de jó ... 2 válasz ami ellentétes
kinek higyjek ?
igazából azért kérdezem,mert most van egy 4850em és ,hogy azt eladjam-e és vegyek helyette egy 5770et vagy keressek Aprón 4850et olcsón és rakjam be mellé ?
Attól fog függeni szerintem,hogy lesz-e vevő a VGA-ra ... még fennhagyon Aprón vagy 3 hétig,ha valakinek kell eladom és 5770 ,ha nem akkor 4850CF
P45 mellé nem gázos a CF ?
-
-
scream
veterán
Sziasztok!
Szerintetek egy Gb P45-Extreme-ben egy HD5770 vagy egy 4850CF lenne gyorsabb ?
-
Sziszka_88
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni , hogy miért nemtudom szabályozni (CCC-ben) a kártya fordulatszámát manuálisan?A win-t is újradobtam a crossfire miatt. Az egyik kártyámon régen se lehetett mert fixen ment rajta a venti(lehet ezmiatt?
). Próbáltam más progit Rivatuner , Ati tray tools... azokkal tudtam szabályozni , de mindkettőnél teljesítmény csökkenést vettem észre(főleg ATT-nál). Valakinek valami tippje? Lehet ezzel valamit kezdeni?
-
-
TTomax
félisten
válasz
norb111kaaa #2222 üzenetére
Szívesen!
-
TTomax
félisten
válasz
norb111kaaa #2220 üzenetére
Nem értem miért csodálkozol,amikor egy 1Gb-os 4870 mellé beteszel egy 512.es 4850-et...A cf egészen addig gyorsabb lesz amíg ki nem fut a VRAM-ból a VRAM mennyisége a single 4870-nél ugye 1Gb,viszont CF-be a 4850 miatt csak 512Mb lesz.Ugyanis CF-be mindig a gyengébb kártya képességei a mérvadóak...amúgy a Vantage a jó példa kb 200-300Mb a VRAM igénye,így ott biztosan nem fogsz kifutni,míg játékoknál akár már 1280-ban is 512Mb fölé szaladhat szűrökkel néhány játék...Szerezz egy 1G-os radeont a mostani mellé és akkor minden rendben lesz...
(#2218) nmark
Bármilyen radeont belerakhatsz CF-be de csak 8X 2.0 PCI-E sáv áll ehhez rendelkezésedre,azaz néha akár a lap is visszafoghatja a VGA-at persze ehhez már a jobb fajtából kell egy pár... SLI-t felejtsd el,maximum csak hackeléssel lehet de azt nem garantálja senki,hogy müködni fog a lapod nem támogatja. -
norb111kaaa
csendes tag
Üdv! Minap kötöttem össze a 4870+4850 kártyáimat. A probléma az, hogy 3DMARK Vantagen szépen kiadja a + kártya jelentett előnyöket(12626pont), de játékok viszont nem hogy gyorsulnának, még lassulnak is. Valaki tapasztalt már ilyet netalántán?
Config:
Gigabyte X48-DS5 / 2x 16x PCIe
Asus 4850MATRIX 512 / Asus 4870 Glaciator 1024
Corsair 550vx
Vista 32bit
Catalyst: 10.6 (de régebbivel is ezt csinálta)Segítségeteket előre is köszönöm!
-
nmark
csendes tag
Senki-semmit?!
-
nmark
csendes tag
Sziasztok!
Azért toltam ide a képem, hogy megtudjam hogy ha van egy AsRock P55M Pro alaplapom akkor csak az alaplap által támogatott videókártyákat lehet benne Crossfirebe kötni?
Segítsetek PLS! -
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2213 üzenetére
A jó 'monosz" barátom mérte meg mennyit vesz fel a vas, mert egyforma a gépünk, ő azt mondta, hogy 2d-ben win asztalnál 200W, szőrösfánkkal valamivel több mint 700W.
X3-al vagy nélküle mindegy, mert úgy a TT eszi meg teljesen leterlve magát, igy meg megoszlik, egyik sem megy full-on.
Game alatt gondolom olyan 500-600W között lehet, mert ott a gpu-k nincsenek mindig full-on mint a Furmark alatt. -
MPowerPH
félisten
válasz
kokoato #2212 üzenetére
Egy jobb lapban, pl. Asus Rampage Extreme-ben nagyon szépen mennek a Wolfik, és elég kulturált lap is, talán a legjobb X48-as deszka. De X48-ba nem szabad Yorkfieldet rakni.
Érthető, hogy kímélni akarod a tápodat, mennyi az áramfelvétele konnektorból a teljes rendszerednek az X3-assal együtt?
-
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2211 üzenetére
Elmenne nekem is, nincs azzal gond, csak műszaki ember lévén tudom, hogy a táppal nem spórolunk, nem hajtjuk határon, és minél hüvösebbek az alkatrészek, annál hosszabb az élettartam, ezért lett egy kímélő x3 a TT mellé!
Mikor indult ez a cfx varázslat, emiatt cserélődött le az Asus Maximus II Formula dszka a mostani Giga-ra.A proci az Wolfdale, a deszka x48-as, és stabilan megy 444x9,5-ön.
De tööbet nem megy, már 445-ös fsb-nél haldoklik! Ebből ennyit lehet kihozni, ez most még elég! -
MPowerPH
félisten
válasz
kokoato #2210 üzenetére
Igen, de pl. a HX750-es Corsair 12v-n egy ágon 62A -t, tehát 744W-t tud leadni. Az meg bőven elég, én is betettem az X2-es mellé a 4890-t, csak kíváncsiságból.
Prociról annyit, hogy sokáig én is azt hittem elég, nekem anno az E8400-asom 4,6GHz-n -t tudott 24/7 játékok alatt, vitt mindent. De egy York 4Ghz-nál meghal, nem beszélve arról, hogy X48 a Yorkal FSB wallos, így 3.8Ghz-nél nagyon nem tudsz feljebb menni stabilan, néha összejön a 4Ghz, de több esélytelen. Erre lehet megoldás egy QX9650, ott lehet a szorzót emelni, de azok meg elég gyengén mennek és az áruk is borsos. Egy jó X48-as lap se olcsó... P45-be nem érdemes ilyen multi gpu-s rendszert rakni.
Így vagy X48+Wolfdale, ez elég olcsón kijön. Vagy i7. 920-as procit kapsz 45k-ért, olcsóbb mint a QX9650, lapot kapsz 45k-ért, és memóriát 17k-ért, ha elég a 3Gb. 110k-ból megvan az i7, kb. ennyibe fájna az X48+Yorkfield páros is 4Gb rammal.
És a Phenom II minőségi alaplappal se lenne sokkal olcsóbb. Ha nem kell 4 mag, akkor Wolfi vagy i5. -
kokoato
aktív tag
válasz
MPowerPH #2208 üzenetére
Már nem hagyott szerkeszteni,annyit akatam még hogy a TT-ről is leszivárog a 12V-os ágakon 4x18 Amper, de épphogyelég! Így most az x3-as-ra a 4870-es van kötve, a TT meg viszi az x2-t, meg a rendszert, így fasza! Anno nem gondolkodtam cfx-ben, ezért lett a 750-es táp az x2-mellé, teljesen egyetértek a 850w-os érveléseddel egy ilyen rendszerhez!
Tapasztalat, a szamárlétrát végigjártam mire kialakult a mostani rendszer. -
-
MPowerPH
félisten
De fog az menni, csak teljesen fölösleges.
A 4890 le fog butulni a 4870 X2 szintjére, tehát egy 4870-el lesz egyen értékű.
És nem tudom a 3 GPU annyira jó megoldás lehet e.
Most melyik VGA van meg a tervezett CFX-ből?Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy nálam a 4890 CF-t alapon nem tudja kihajtani az i7 930-as, pedig 1920x1080, legjobb beállítható minőséggel mennek a game-ek.
Így egy Phenom II elég elgondolkodtató lehet, de még egy Yorkfield is, mivel clock to clock mindegyik verve van, főleg a Phenom II-es....
Tápból ha sok pénzed van Corsair HX850, ha kevesebb akkor TX850.(A 750W-s is bírná.
)
A HX annyiból jobb, hogy Gold minősítésű, tehát 90%-os a hatásfoka és moduláris. -
finest
addikt
Fognak menni, jól olvastad. Toom, h sokan utálni fognak, de szerintem egy Phenom II x4 955/956 (3.8Ghz környékén) elég, 2x16-os PCI-E slotos lap, pl.: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P, Gigabyte GA-790FXTA-UD5. Ha sok pénzed van, akkor persze Intel platformban érdemes gondolkodni. Tápnak szerintem is 850W-os Corsair.
-
Myth
aktív tag
Akárhogy nézem ezt a táblázatot itt mást mond
De lehet én értelmezem férle nem tudom... Igazából nem sok fingom van a cfx-hez csak ezt megnézve gondoltam
Nézd meg légyszi...
[link] -
Myth
aktív tag
Valahol itt visszább volt egy kompatibilitási lista és abban az volt benne, hogy megy meg olvastam külföldi fórumokon... Akkor valamit félre néztem?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Padavan firmware
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!