Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
Stalker CoP Benchmarkot is le tudnád nekem tesztelni?
1680x1050ben lenne jó ezekkel a beállításokkal.
Nálam 1600x1200ban ment a teszt,de az 1680x1050 is tökéletes lenne. -
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Nekem tetszik az eredmény ez tény és való,utánajárok hol lehetne jobb áron szerezni 4870 és ha a GTS250 elmegy akkor beszállok a buliba.
Majd akkor tekerek még rajta feljebb,3.6 környékén már elegendőnek kell lennie,bár nagy AA társaságában már nem a proci szokott lenni a gyenge keresztmeszet. -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Tesszelláció nem lehet mivel azt csak DX11es kártya tudja.
És a felbontás sem 1024x768ban lenne ideális hanem 1680x1050ben vagy még nagyobban.
A Crysi Benchmarkot egyszerű használni,beállítod a felbontást jelen esetben 1680x1050 az AA 8xra és DX10ben 64bitre teszed,GPU benchmarkot futtasd vagy a CPU benchmarkot,3szór fut le a teszt utána automatikusan kilép és mutatja az eredményt,ha végén megint azt a hibát írja ki ne foglalkozz vele csak a jobb felső kis X-re kattints rá és nézd az eredményt.
Számomra az én eredményemhez képest meggyőző az eredményed. -
cyberkind
félisten
"monoszz" kolléga köszönöm a támogatást, legyen szíves a 4850x2/4870x2 topikban velem együtt aprítani a hitetleneket !

-
cyberkind
félisten
"Gaboman" kolléga meggyőző volt ?

-
cyberkind
félisten
Hali !
Saját magamat szopattam meg bmp-t próbáltam feltölteni jpg helyett, de átkonvertáltam remélem most sikerül !
Itt egy tesszallációs teszt :
Mivel nem sikerült futtatnom a "Gaboman" kolléga által belinkelt Crysis Benchmarkot, mentettem képeket a gameból :
Sajnálom ha a Crysis Benchmark nem működött soha nem használtam, ha valaki megmondja hogy hogyan kell használni, akkor szívesen lefuttatom, és felrakom az eredményeket !
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Jó a 4890CFedhez van 28%,nekem 34.12FPS volt átlagban a 4870X2vel,ahhoz képest igen csak szép tőle.
És a 4870X2 és 4890CF között meg van 15-20% különbség.
Ebben a 85ezres árban igencsak a legjobb vétel úgy néz ki,monosz fórumtárs is csinál tesztet,meglátjuk mit kap ő.
Mindenesetre kezd jobb kép kialakulni a CFXről,más játékokban is lenne értelme kipróbálni,letesztelni. -
Laraxior
titán
válasz
Gaboman
üzenetére
azért ha kiszámolod annyira nem jó eredmény, én arra értettem hogy jó hogy 50FPS...de ha megnézed 2 GPUhoz képest pontosan 25%ot gyorsult...és a minimum FPS semmit sem.
90pénzért mondjuk tényleg nem vészes, tekintve ez bőven megveri az 5870et...asszem
5970 meg ennyiért nincsen.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
És látod még is megszólták többen is hogy a CFX hülyeség nincs értelme,pedig mégis van,ezért mondtam hogy amíg nem próbálták miért szólják meg,tényekre kellene alapozniuk nem mendemondára,tiszta FERMI topick szindróma.

És akinek van és dicsérte azt meg megszólták és hogy félrevezeti a másikat,és végül mégis csak igaza van annak aki mellette tette le a voksát. -
monosz
őstag
-
Gaboman
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
Szép eredmény tőle,főleg hogy az én rendszeremmel 34.17FPSt kaptam csak.
47%os többlet a CFXel,persze nem egy géppel lett csinálva ezért nem teljesen egyértelmű a különbség!
10.2nél van még javulás sebességben úgy hogy érdemes felrakni,persze előtte rendesen leszedni a régit. -
cyberkind
félisten
Én nem tudom mi van, egyszerűen miután feltöltöttem az előző képeket nem hagy a szerver többet feltölteni, pedig itt lenne a tesszalációs eredmény és egy csomó Crysis 60-70 Fps-es kép, később próbálom !
A 9.12-óta nem raktam új op-rendszert, a Catalystok csak egymásra lettek telepítve így kaptam ezeket az eredményeket !

-
cyberkind
félisten
Hali !
"kokoato" az apám megkért, hogy futassak teszteket a 4870x2+4870 1 GB cfx rendszerteljesítményéről, nos itt van !

"Gaboman" kolléga belinkelte a crysis benchmarkot, ami nekem ezeket produkálta :
Sajnos ezzel így tudok szolgálni !
A 3DMark06 megállt openal32.dll hibával úgyhogy ez sincs !
Viszont itt van egy VANTAGE, mindenki figyelmébe ajánlom a gpu pontszámokat :
-
miller65
csendes tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Az én alaplapom nem alkalmas arra, csak egy darab PCI-E 16x hely van rajta és elméletileg tudja a Hybrid CrossFire-t. Meg gyakorlatilag is, de eddig ellentmondó infókat találtam róla....
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3266
-
miller65
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Van egy Gigabyte GA-MA785GM-US2H alaplapom.
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3266
ATI Hybrid CrossfireX képes az alaplap. Sehol nem találtam értékelhető információt, hogy melyik Radeon sorozatú kártyával megy Hybrid üzemmódban. Az információk elég ellentmondóak, amiket eddig találtam. Tud-e valaki erről infót adni? Előre is köszönöm!
Üdv, Miller -
Vektor_75
csendes tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni az alábbi dilemmában. Adott egy 790FX-es alaplap meg egy Phenom II X4 955 proci. Perpillanat a régi gépemből maradt egy ASUS EAH4770 kártya. égen földön értelmes áron nem találok HD5850-es kártyát, így megfordult a fejemben hogy veszek még 1 4770-est. szerintetek? DX11 nem szempont nekem, és ahogyan elnézem a játékfejlesztők szempontjából még a DX10 is csak-csak. teljesítmény szempontjából kérdezem igazából DX9. lehet hogy szentségtörés CFX topikban ilyet kérdezni, de sajnos neten nem igazán találtam összehasonlítható eredményeket. valakinek esetleg van tapasztalata hogy mit tegyek?
köszönöm előre is
üdv
Vektor -
Gaboman
nagyúr
Sajnos nem érkezik a CFX eredmény pedig kíváncsian várnám!

-
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
-
kokoato
aktív tag
Ja, a százalékos arányt, a deszka csere utáni 42 fps-ből számoltam!
-
kokoato
aktív tag
Olvastam!
Bár olyan bencmarkot soha nem futtattam ami a Crysisban van, gözöm nincs hol van benne, de majd utána nézek!
Ami számomra meggyöző volt, és maradjunk a Crysisnál, mert az etalon, és ha az megy rendesen, akkor más game-nél nem lesz gond, szóval az érvek:-első deszka, 2008-ban Asus Maximus II Formula+4870x2, Crysis fuul-on, 1680x1050-ben
22-34 fps
-második deszka, 2009-ben, Gigabyte x48-dq6+4870x2,szintén Crysis, szintén full,
36-42 fps
-majd 2009 szeptember, minden ugyan az 4870x2+4870 1GB cfx, peg1: 4870 1GB
50-56 fps catalyst 9.12
-majd 2010 február catalyst cseréve 10.2-re
60-62 fpsNa igy zajlott a dolog, most itt tartok, végig jártam a szamárlétrát, ezekalapján merem állítani, hogy megéri beruházni, semmi teszt nem volt a 3dmark06-on kívül, ilyen eredmények lettek fraps-al mérve game közben!
Jól látszik hogy a 4870 bekerülésével megjött a +30%, a driver cserével pedig meg is haladta a 40%-ot a Crysis-nál!
Röviden ennyi, ha lesz időm megkeresem a teszteket! -
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Minden full-on,1680x1050-ben,dx10-ben, vsync-el használom a vasat, 60fps, ritkán mikor húzós a harc, leesik 55-re!
Látom az x2 topikban győzködnek az ellenkezőjéről, én viszont használom a cfx rendszert, de ugy veszem ki, hogy ott sok olyan van aki csak képzeli hogy milyen lehet,elolvastak pár tesztet
,aztán okoskodnak! 
Nekem tavaly még 40k volt a sima 4870 1GB.De kenterbe verek egy 5870-est ezzel a rendszerrel,az 5970-et már nem,de sok a gond velük, kiforratlan még,de ez mindig igy van az első szériánál.Inkább legyen ez, mint egy gariztatáson keringő 5970!
5870 cfx meg marhaság ha az ár/teljesítményt nézzük, biztos fasza, de annyiért?
De ha valaki egy ilyen szinten teljesítő rendzert össze tud rakni olcsóbban, szójon, szivesen veszem a tanácsokat,én is holtig tanulok!
A lényeg, hogy a Crysis megy mint az állat, más game-nél nem lesz gond!

Azért van ott is aki tényleg jókat mond, vagy csak spórolni akar neked, de ha van rá pénzed, vedd meg a 4870 1GB-ost, de csak olyat, se kissebbet, se nagyobbat!
-
zack
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én nem cserélnék. Max 20%-kal lesz jobb a 4890 CF de inkább 15%. Árban viszont 25-30k-val több a CF. Sok helyet elfoglal 2db kártya, én azért váltam meg a 4890 CF rendszeremtől. Persze jó a cucc, de án ennyiért inkább 5870-et vennék, és ha olcsóbb lesz, még mindig ott lesz az 5870 CF lehetősége. Fogyasztást nem mértem, Chieftec 850W táp elbírta, az biztos, de nagy különbség nincs a kettő között, kb. 25W eszik többet a 4870 X2 rendszer játékok alatt.
A tuning erősen kártyafüggő. Lehetőleg olyan CF-et kell összerakni amit nem kell tuningolni. Játékok alatt kizártnak tartom a 950/1100 Mhz-et. Van gyári tuningos kártya ami tudja az 1000Mhz-et, ha más nem rakj össze ebből CF-et, bár jóval drágább lesz.
Nekem nem volt stabil játékok alatt a 4890 CF ha húztam, pedig azok OC-k is voltak. -
kokoato
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Hali!
Én szeptemberben raktam az x2 mellé egy sima 4870 1GB-os vga-t,szerintem megéri, meg van a 40% többlet, nincs olyan game most, ami 1680x1050-ben full-osan véletlenül csak 1 fps-t 60 alá menne-itt a crysis-ra gondoltam,mert ez kb annyi-általában a többi game-nél 120-150 fps-ek vannak, de v-sync-ben használom, meg se mozdul 60-ról!
Megéri beruházni,tapasztalatból mondom! 30k a beruházás,és dx10-ben szarrá veri a 100k-ba kerölő 5870-et!
-
Stirbi
addikt
válasz
CsiguszMaxim
üzenetére
szeretintem megérné(aproban olcson kapni már 4830at), lapot nem kéne cserélned,tápot sem , procit felhuzod 4ghz-ra hogy elég legyen a két karinak, és lehet tolni, manapság egyre több game szereti a multi gpu-t
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,lenne egy olyan kérdésem hogy 4870X2 mellé érdemes 4870 1GBot raknom?
A lényeg a skálázódáson lenne,mert 20-30%pluszért nem szeretnék kifizetni 30ezret.
Most adom el a GTS 250 karim és egy ilyenbe fektetnék be ha valami megerősítené hogy érdemes. -
KrAt
veterán
Hogy lehet egy X2-nél kikapcsolni a CF-et?
-
Need for Speed Shift-nél másnak sem megy a Crossfire vagy csak nálam van gond? 5850 OC Crossfire-el néztem.
-
KrAt
veterán
Viszont közben monitoroztam a kártyákat, de még 3DMark06 alatt se megy fel 100%-ig mindkét GPU terhelése.. 60-70%-nál megáll mindkettő.. Procilimites a dolog egy E8200 @ 3.2 GHz-en nem tudja kihajtani az X2-t.. Emeltem procióraelet, rögtön jobban megy.. Nem értem..
Alap órajelen a VGA, proci 3.8-on:
Húzva a VGA, proci itt is 3.8-on:
A HDR-es tesztnél (léghajós) végig szinte 100%-on mentek a GPU-k, azért lett picit több a pontszám, ott nem volt proci limites..
Ez így normális?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 Ti TURBO OC 11GB GDDR6 (GV-N208TTURBO OC-11GC) Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Gaming OC RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- 27%! LG 86UR76006LC (86") UHD (Active HDR, 60 Hz, Smart TV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- Apple iPhone 15 128GB fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azok majd sepernek,mint a veszedelem. 

Én csak ezt vettem észre, bár lehet, hogy mást is adott hozzá, nem tudom.

![[link] [link]](http://img716.imageshack.us/img716/1088/1680.th.jpg)