Hirdetés
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaciG
addikt
Persze, meg ingyen sör és dögös hosztesz lányok.

Viccen kívül ,régebben volt ilyen ,de "C"-s jogsi meg PÁV II kellet hozzá, a mezei "B" nem elég. Mostanában már nem igen van ilyen, meg felvétel se nagyon, de ha van akkor is inkább olyanokat keresnek akiknek már van "D". SZKT-nál azt hiszem kell legalább 3 év gyakorlat "B"-re. Tehát ha már 3 éve van jogsid és elmeséled milyen sokat vezettél a világ különböző tájain, akkor jó vagy.

-
MaciG
addikt
Kicsit ki van halva a topik de hátha valaki még jár erre és tud segíteni.
Valakinek van esetleg olyan ismerőse aki külföldön (mind1 hol) buszvezetőként dolgozik? És ha igen meg tudná nekem adni az elérhetőségét? (Privátban is tökéletes pl. egy e-mail cím)
Vagy valaki tud olyan "buszos" fórumot mit látogatnak külföldön dolgozó sofőrők? (Az se baj ha nem magyar nyelvű)
-
MaciG
addikt
A füstre írtam, hogy adblue hiba, mert Szeged is van 3 hasonló ,bár az nem civis busz vagy mi a fene (legalább is nincs ráírva meg a belső tér se teljesen úgy néz ki), és én az egyikkel dolgoztam is fél évig és az is füstölt így ,de még így se annyira környezetszennyező ,mint egy régebbi Ikarus. Az ,hogy szarúl van összerakva a magyar cég szégyene, az ő munkájukat minősíti egyrészt, másrészt meg egy alacsonypadlós busszal nem úgy kell vezetni, mint egy Ikarussal,kerülgetni kell vele a kátyúkat és nem beledöngetni, mert akkor nyilván szétesik... Arról pedig, hogy a magyar utak olyanok, mint a földút, hát nem is tudom, elég szégyen ez az országnak. Azoknak a nagy része amit a honlapon írtak amit linkeltél csak amolyan szőrszálhasogatás.
pár példa:
"A második ajtóval szemben található állóhelyre felszerelt kerekes székeseknek kialakított háttámla " -Ikarusra fel se tudsz vele szállni...Az első ajtó utáni üveg, dekor lemez kombinációjú védőfal túlzottan benyúlik az utas folyosóba, ezzel lassítva az utas áramlást. _Iikarusra még lassabb a fel/leszállás a lépcsők miatt.
Az meg ,hogy az utasok nagy része inkább a régi Ikarussokkal utazna szerintem nem igaz, mivel az utazóközönség elég nagy része idős, nyugdíjas ember (van mikor az egész buszon szinte csak ők vannak...) csak ők nem fognak netezni, meg blogokat írni. Van olyan idősebb emberke akinek még az is nehézségeket okoz, hogy az alacsony padlós buszra felszálljon (és ilyen nem egy van, sok). Ha meg annyi ezresem lenne ahányszor hallom a régi Ikaruson (mikor épp avval dolgozom), hogy de magas ez a busz, mért nem alacsonypadlós jön,stb, már milliomos lennék és Ibizán áztatnám a golyóimat.

Egy szónak is száz a vége, én nem azt mondom ,hogy nem jók az Ikarusok (260/280), mert jó gépek voltak azok még annó, faxán össze voltak rakva, de eljárt felettük az idő, fejlődik a technika, igények,stb. Régen a gőzmozdony is milyen bitang jó volt, ma mégsem azok járnak.
-
MaciG
addikt
Elolvastam. De arról, hogy a buszok szarul lett összerakva nekem az jön le, hogy inkább veszek külföldről drágábban buszt, mint olcsóbban valami magyar hulladékot...

"és az euro 5-ös minősítésű motorjuk rendszeresen kékesszürke füstöt eregetnek magukból." -Ez azért van nem nem működik jól az adblue rendszer és így akkor nem euro5-ös ,csak euro4-es, de még mindig magasabb ,mint az eur2-es/1-es Ikarusok...
-
MaciG
addikt
Valakinek van olyan ismerőse aki külföldön sofőr? Igazából az érdekelne kíváncsiság képen, hogy nagyjából mennyit fizet?
-
MaciG
addikt
Amikor állsz be a megállóba akkor nyilván lassabban mész, mert ugye lassítasz a megálláshoz, viszont ha valaki ekkor lelép eléd akkor nem tudsz mit csinálni, elütöd. De ilyenről én még nem hallottam, hogy valaki direkt a busz elé ugrál a járdáról. Inkább arra kell vigyázni, hogy alacsony padlós buszoknál a tükör ne koppanjon oda egy magasabb ember fejéhez aki közel áll a járda széléhez.
Ha nem férsz be a megállóba akkor vagy saját felelőségedre kinyitod az ajtót, vagy megvárod még elmegy a busz és beállsz rendesen. Viszont ha mondjuk egy személyautó parkol ott vagy egy olyan busz ami nem fog elmenni rövid időn belül, akkor megállsz úgy ahogy legbiztonságosabb és a hangosba bemondod, hogy kérem fokozottan vigyázzanak a leszállásnál, mert a leszállítás nem a megállóban történik. Ez a hivatalos eljárás.
Visszapillantóba meg hiba figyeled felszállás közben az utasokat, ha valaki elesik, úgyse tudod megfogni. De természetesen nyilván fél szemmel azért figyeled, mert különben nem tudnád mikor fejezték be a felszállás,t és ,hogy mikor csukhatod az ajtókat. -
MaciG
addikt
8. Nemzetközi Autóbuszfesztivál, ápr.28
Ha esetleg valakit érdekelne.

-
MaciG
addikt
Értem. Viszont ez a sofőr szakma olyan, hogy ide mindig kell ember. Nem olyan ,mint mondjuk egy autógyár, hogy ha válság van akkor rengeteg embert kirúgnak, mert nem fogy a termék, mivel buszokra mindig lesz szükség (lehet ,hogy egyszer majd nem emberek vezetik hanem robotok, de az még nem most lesz
). Kezdőként pedig szerintem ,meg még pár "öreg motoros szerint" inkább egy nagyobb cégnél/volán társaságnál kell próbálkozni ahol sok ember dolgozik, mert a maszek cégeknél jobban válogatnak (Persze ez nem feltétlen jelenti azt ,hogy ott jobb sofőr vannak.). Arról nem is beszélve, hogy ha egy maszek cég csődbe megy/nincs megrendelés akkor a te fizud is elmarad vagy megválnak tőled. -
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Egy időben jött be ez a sárga rendszámozás (gondolom kellett egy kis plussz péz az államnak...) ,akkor pár busznál is lecserélték. És pl. a volt cora buszt mikor javítani kellett, akkor csak sárga rendszámos buszt tehettek be a helyére.
-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Áruló!

-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Eleinte az összes helyin volt, csak átraktak 4-et helyközibe, mert a busz felépítéséből/motorjából adódóan ez inkább oda való, mint helyijáratra. Régebben főleg 2,83,84 és 90-es vonalon járt, szóval még mindig nem értem hogy nem láttál egyet sem közel 6 év alatt

-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Akkor vagy nagyon keveset jársz a városban, vagy csukott szemmel.

-
MaciG
addikt
Csak, hogy legyen valami élet, Márciustól megújult a "Szőreg express"

-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ha süt a nap akkor abban.

(#629) Ck.: PÜ
-
-
MaciG
addikt
Ennek a román társaságnak vannak nagyon jó kis turista buszai. Nap mint nap összefutok velük, szóval biztos van egy jópár a készleten.

-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Azanyámidegesistenit
Csak gyors ránéztem, megakadt a szeme az első mondaton és az jutott eszembe, hogy vajon már megint mi történt, mert én nem hallottam semmit, aztán látom ,hogy... rolf 
De ,h ne csak off legyen, Tegnap volvoztam egy picit.
Este mikor már nőtt a hó mennyisége, volt, hogy nem mozdult a vas a megállóból kifele, vagy a zöld lámpánál. Nah olyankor lükverc, egy kicsit hátra, majd előre. -
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Modell témára egy kicsit visszatérve, szerintetek ebből a német webshop -ból van esély h MO.-ra is kiszállítsák a kívánt terméket? Mert van pár elég mutatós darab és árban is teljesen korrekt
-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Elenyésző különbség van. a 260 és a 260G között sokkal szembetűnőbb.
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Igazad van, én is volt már, hogy szóltam a hangosba, hogy esetleg nem ártana valahogy rendeződni, viszont szerintem az ebereknek (utasoknak) a saját érdeke szerintem ,hogy biztonságban utazzanak, és ha ezt nem érik fel ésszel akkor nem igazán tudsz mit tenni. ( Nem is beszélve arról, hogy ki is van írva az első ajtónál nagy betűkkel, hogy "Szíveskedjenek hátrébb fáradni az utastér belső részébe bla bla bla...)
Lenry: Ez így van, 110-en simán elférnek rajta, mert ezek az alfák hosszúnak mondhatók a kategóriában, ezért sokan nem is szeretik, mert nehezebb vele kanyarodni mint a 3 tengelyes "társaikkal"
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Valami hasonló van, de a helyközi kimaradt mert az egy "kategória" a helyivel. Szoktak lenni ilyen belső pályázatok és ott lehet jelentkezni, egyéb beosztásokra, ha megfelelsz az elvárásoknak.

Az ,hogy ki milyen vonalra kerül, a helyközinél egyértelműen attól függ, ki melyik településen lakik. Helyinél is van ilyen, mert van pár darab külső telephelyes busz is, de a többinél én se tudom mi dönt, szerintem az random, ahova épp ember kell.

A balesettel kapcsolatban amit linkeltél, az egyik halott egy idős nyugdíjas házaspár női tagja, és mikor ők felszálltak a sofőr mondta nekik, hogy 5 perc múlva itt a következő, menjenek inkább azzal, de ők nem tudtak várni őt percet, mert biztos nem értek rá, annyi dolguk volt... A másik, meg hogy meg van határozva egy utaslétszám a buszokon (álló + ülőhelyek száma), de az álló utasok, általában a busz első részében állnak meg és ott összezsúfolódnak és nem töltik fel arányosan a buszt, és ez helyközinél kimondottan igaz, ahol csak az első ajtón lehet felszállni.
-
MaciG
addikt
Ennél már talán csak az a keményebb, ha kézzel bele van igényesen hímezve.

A 435-ről még annyit, hogy a fékpedál elég kemény benne, de még mindig finomabb, mint a Pesti típusokba (Azoknál van ilyen amiben az eredeti, le lett cserélve valami magyar gyártmányra...). Egy srác mesélte aki a BKV-nál dolgozott, hogy ott azt mondták, hogy 100kiló alatt senki nem vigye ki, mert nem fog tudni velem megállni.

-
MaciG
addikt
Vannak komolyak meg elenyészőek is. Én még csak hónap eleje óta dolgozok rajta szóval nálam még nem nagyon volt semmi extra( egyszer nem nyíltak az ajtók, meg egyszer elkezdett csöpögni a gázolaj, ami mondjuk nem tuti...), de olyanokat kell elképzelni, hogy pl. szivárog valahol az olaj, vagy épp a fagyálló, tehát hasonló gondok, mint mondjuk ami egy régi autónál is felmerülne.
bbbcars A nemzetközi az más, bár nekem is az a cél ,hogy eljussak oda, de ahhoz még fejlődnöm kell. (Értem ez alatt azt ,hogy én műszakilag teljesen sötét vagyok a technikához, és itt ha valami gondod van kijön a műhelykocsi ,megcsinálja ha meg lehet és kész. De ha lerohadsz kint pl. a Francia autópályán ott már neked kell megtalálnod a hiba okát, és lehet csak valami aprócska hiba amit pár kábel "átkötésével" ideiglenesen megoldható, de ha nem tudod, mit merre akkor sütheted. Meg még a nyelvtudáson is csiszolni kell, mert az se árt ha meg tudod értetni magad és téged is megértenek)
-
MaciG
addikt
Ezt azért én is kipróbálnám egy ilyen tanpályán, meg még jó pár ehhez hasonló extrám közlekedési szituációt/vészhelyzetet.

-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Van így is jópár darab, de ha valaki belefog és kész lesz valami, azért ide tegyen fel egy képet, milyen lett.

-
MaciG
addikt
Lenry, nem ismered véletlenül a srácot? Van egy pár jó kis makettje.

-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Csak, hogy kicsit felélesszem a topikot mielőtt elveszne a süllyesztőbe
, decembertől "új" vasat kapok. -
MaciG
addikt
Én ennek annyira nem örülök, már a gázos buszokat se szeretem, csak a baj van velük. Inkább az alacsonypadlós állományt bővítenék. Kíváncsi leszek, hogy lehet így 10 év alatt tartani a buszok átlagéletkorát, ha régi buszokat vásárolnak...
Honnan tudod a konkrét rendszámokat? És ez a 2 Neoplan ,hogy néz ki?
-
MaciG
addikt
Egy újabb nagytudású úriember. Itt gondolom azokról a kihasználatlan buszokról van szó, amiknél nem tudom becsukni az ajtókat, mert az érzékelők miatt visszanyílnak, mert már ott is állnak, vagy azokról ahol még a fülkében is állnak...
"Szegedi közlekedés
Kiss Dezső úgy tapasztalta, nem elég átgondolt a közösségi közlekedés Szegeden. A reggeli csúcsban viszi iskolába a gyerekét autóval – a közbiztonság miatt a szülők nem engedik meg a kisebb gyerekeknek, hogy tömegközlekedéssel járjanak iskolába. Így viszont sok busz kihasználatlan reggel 8 körül is, és ezek dugókat okoznak, főleg a csuklósok. Ezeket ki kellene vonni a forgalomból, és megszüntetni a párhuzamosan közlekedő járatokat: az embereket visszaterelni már nem lehet a tömegközlekedéshez, mert egyrészt túl kényelmesek, másrészt sokaknak a munkájukhoz kell az autó. "
-
MaciG
addikt
Valaki nem tudja esetleg, hogy ezt a capacity-t élesben is teszteli-e a bkv? Mert bitang jó gépnek tűnik, olyan igaz Mercinek, mert sajnos amik Szegeden futnak azok nem azok...

-
MaciG
addikt
Azért EZT a járgányt elfogadnám

Bocsi ,hogy ppt-be van benne, de én is úgy kaptam és nem akartam beleszerkeszteni. -
MaciG
addikt
Szóval a story a következő a kollégák elmondása alapján.
A merci 60-as járatban jött visszafele Szőregről, a Derkovits fasoron, mikor is a kereszteződésben összeütközött a rendőrautóval ami Makó irányából jött. A kereszteződésben működött a jelzőlámpa, a busznak volt zöld, viszont a főúton a két szélső sávban (ami egyenes visz) kocsik álltak és a rendőr a harmadik, balra kanyarodó sávból akart egyenesen menni. A probléma ott volt, hogy a megkülönböztető jelzést a kereszteződés előtt pár méterrel kapcsolta be ,és jött mint az állat, szóval a kollégának szerintem esélye se volt arra ,hogy megálljon... Aztán ,hogy a szekértői vélemény mit hoz ki ebből...
-
MaciG
addikt
Többet én sem tudok, mint amit a cikkben írnak, mert tegnap este itthon alukáltam, majd ma megyek délutánra és kifaggatok valakit.

Ami viszont érdekes, hogy a cikk ma reggel jelent meg a beleset meg tegnap késő este volt és még nem tudják ki hibázott? A busz valószínűleg rezsibe ment be a telepre miután végzett a 84-es járattal, tehát a főúton halad, viszont azt írták ,hogy a gyanúsítottat meg a makói rendőrkapitányság munkatársai fogták el, tehát valszeg Makóról hozták be, de akkor meg ők is a főúton mehettek, szóval tényleg nem tudom mi volt. Talán arra tippelnék még, hogy a rendőrautó a Derkovits fasor irányából jött, és nagyon sietett ,DE sziréna nélkül. (hang és fényjelzés együtt!). Erre azért gondolok, mert rendszeresen szokták ezt csinálni, hogy a fény mellé nincs hang, gondolom empátia miatt, hogy a jóemberek otthon tudjanak aludni, és csak a kereszteződés előtt kapcsolják be, ha úgy látják, ami viszont rendkívül balesetveszélyes, mivel este a körúton a kamionok pl. nem kis sebességgel szoktak száguldozni, és azokkal nem könnyű megállni, mint ahogy busszal sem.
-
MaciG
addikt
Jól van akkor, mert én szeretem a 10-est csinálni, nah nem egész nap, de jól esik abból is pár rövid pihentető kör.

Viszont most nyáron ezek a conecto Merci nagyon nagy szívás az utasok számára. Kicsi elhúzható ablakok és semmi klíma, dög meleg van bent... Így ez a rész elég elbaxott egy konstrukció.
-
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Pár napja már körözött az a piros troli, én a kilences vonalán láttam. Arra leszek majd kíváncsi, hogy a 10-es trolivonalat mikor adják át, mert ahogy néztem a vezetékelés már kész (laikusként ránézésre).
-
MaciG
addikt
Lehet a Setra emelt sebességhatárú busz volt, mert azok mehetnek 100km/h sebességgel ,amúgy meg 80km/h autópályán. Vagy az is lehet , hogy a sofőr csak szimplán nem akarta nyomni neki, csak abban a sebességtartományban ahol a legkedvezőbb a fogyasztás és azért halad is. De hogy említsek egy saját példát, én se szoktam két "távoli megálló" között nyomni, mint az állat, pedig elérhetném a 60 km/h-t simán (mondjuk városban az már sok
), de csak olyan 40-45-ig viszem fel, mert ott a legkedvezőbb a fogyasztás. (Persze minden típusnál ez máshol van). -
MaciG
addikt
Az "enyém" szebben néz ki
, csak le kéne mosni 
És ahhoz képest ,hogy nagyjából ~4 éves elég jó állapotban van, de ha valakit érdekel akkor majd csinálok még képeket.

Azt viszont nem értem, hogy az utasok, ha csak az első ajtót nyitom ki, mért nyomkodják ezt.

Szerintetek úgy néz ez ki, mint egy felszállásjelző? Mert még ha csak gomb lenne, de nem az.
De ha meg nem ezt akkor a másik oldalon található babakocsis gombot nyomkodják, ami mondjuk már kicsit életszerűbb azért, mert ezt legalább meg lehet nyomni.

-
MaciG
addikt
Van kresz bőven amiatt ne aggódj.
"C"-nél 3 elméleti számítógépen kitöltendő vizsgatárgy is van. (Közlekedési alapismeretek számítógépes vizsga, Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek számítógépes vizsga ,Munkavédelem, tűzvédelem, szállítás számítógépes vizsga) És lesznek benne olyan kérdések is amit már "B"-nél megtanult az ember ,de ismétlés a tudás anyja. "D"-nél már viszonylag kevés kresz kérdés van a többihez képes, de itt is ugyanazzal a progival kell csinálni, mint "B"-nél vagy "C"-nél. PÁV2-t meg lehet nyugodtan csinálni és az a gép is van benne amit linkeltél. -
MaciG
addikt
Valaki tudja esetleg, hogy hol lehet kapni élethű autóbusz maketteket? Főleg hazai típusok érdekelnének.
(#388) Lenry : Meg még gondolom plusz az egyéb juttatások/kafatériák.
-
MaciG
addikt
"mert olcsóbb a gázolaj" -nah ezt a mai árak mellett kétlem, főleg, hogy az a batár ami viszi őket nem mai darab, szóval tuti fogyaszt rendesen, meg ugye az óradíj... 8db Szerintem elférne azért, mert egyik reggel mikor még csináltam 90H-t, ott állt 5, és én simán elfértem mellettük. Amúgy meg pl. Szőregen meg Dorozsmán sem őrzik a buszokat északa, és még senki nem vitte el őket.

Scaniába az a fura nagyon, hogy az egyik tükör lent van a máik meg fent, és fura így nézegetni őket, de gondolom ez csak megszokás kérdése.
-
MaciG
addikt
Ez a busz ~4 éves ,de még szinte tökéletes állapotban van, grafitit vagy szétszabdalt ülést azt nem fogsz rajta találni.
Én szoktam használni a klímát, de csak a fülkében.
,mert az utastérben nincs is. A megtakarításon észre lehet venni, mert én is tegnap az átlagosnál ~5L-el többet tankoltam, de most ezen nem múlik ,ha már van nem fogok megrohadni a fülkében...Tegnap pedig este láttam az új Scania tesztbuszt amit hoztak, fehér színben pompázik, azt ,hogy mikor és merre fog járni még nem tudom.
-
MaciG
addikt
Előre megvan egy hónapra, hogy mikor melyik nap melyik busszal mész és hanyas fordát csinálod. Akinek van állandó busz és fordája annak nyilván minden napra amikor dolgozik a saját buszát használja (kivétel ha javítják valami miatt,stb.). HA nincs saját buszod bemész reggel a telepre, jelentkezel a diszpécsernél (ha van akkor is jelentkezel, mert ő szól ha épp tegnap mondjuk tropára ment a busz) és ő mondja, hogy melyiket viheted, elmész megkeresed a telepen (mindegyiknek van számozott parkolója, tehát nem kell átkutatni az egészet, kivéve ha előző este valaki rossz helyen rakta le.).
Akiknek meg külső telephelyes busza van az meg elmegy érte oda ahol az előző nap a délutános hagyta. Nyilván itt is van konkrét hely, állt. a végállomás, mert azért nem lehet csak úgy szanaszét hagyni őket.
-
MaciG
addikt
Hasonló a helyzet. Elsőnek jönnek a solo 260-as Ikarusok, és te ,mint váltósként funkcionálsz, tehát ahova épp ember kell (szabadság,betegség,stb.), te oda mész, szóval mindenfelé.
(Persze azért ez nem teljesen igaz, mert a banda 3 részre van osztva a 3 vezénylőhöz. Mars tér, Tarján és Makkosháza). Szépen dolgozgatsz és ha valahol megüresedik egy hely, vagy átszerkesztenek fordákat és lesz hely akkor bármikor bekerülhetsz bárhova. De sanszos, hogy elsőnek valami osztott fordád lesz állandóra, mert azt nem sokan szeretik. Vajon miért...
A csuklós vizsgáig 3-4 hónapnak kell eltelni, de persze vannak kivételek.És akkor ha "trolizol" egész nap ugyanazon a vonalon vagy? Mert az elég unalmas lehet, mert nálunk is van pár olyan forda ami pl. csak 21-es vagy csak 20-as, és hát az valami rém unalmas. De a fordák 95% az változó. Amit én kaptam állandóra abba pl. van 10,11,13,16,21,20,83 és 2-es, tehát nem olyan monoton.
-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Trolira, hogy lehet megszerezni a jogsit? Eljutsz "D"-ig és azután a "T"? (az a troli ha jól tudom)
-
MaciG
addikt
Látom magam előtt a kis suhancokat akik csak azért köröznek egész nap a busszal, mert ott tudnak netelni...

Mondjuk inkább ilyenekkel legyen tele busz ,mint 65 év feletti emberkékkel, akik ingyé utaznak és nekik a legnagyobbak az elvárásaik, és mindent jobban tudnak ,mint te. Aminap egy hölgy megpróbált kioktatni, hogy milyen messze álljak a szegélytől és ,hogy hogy kell leengedni a buszt... Pedig szerintem ajándék lónak...

-
MaciG
addikt
-
MaciG
addikt
Ez a Merci bitang jól néz ki, főleg ebben a festésben. Sok ilyet Szegedre.

Aminap kicsit pozitívan csalódtam egy Ikarus 412-ben. A kormánymű nagyon "finom" volt, a gázpedál úgyszint, gyorsult is rendesen és még a hangja is nagyon tetszett. Viszont a műszerfal az teljesen logikátlan felépítésű és a fék az valami nagyon xar volt. (Lehet ,hogy ez csak erre a buszra volt igaz, idz-489.). Be szeretnék állni a megállóba (retarder rajta van automatikusan, mert azt mondta a gazdája ,ha kikapcsolom akkor leég a fék. Meg aztán mért is kapcsolnám ki.) nyomom a féket, és olyan 10km/h-ig egész szépen lassult, de aztán az istenért nem akart megállni, hiába nyomtam a féket. Ha meg teljesen beletapostam akkor meg hirtelen beleállt a betonba... Volt, hogy lazán túlmentem vele a megállón, mert egyszerűen nem állt meg.

-
MaciG
addikt
"legyártatják valahol Lengyelországban, Törökországban"
lsd.: conecto.
Tegnap utaztam egy kicsit ezzel a Mercedes Citaro O530L típusú csodával. Ami szerintem egy nagyon jó kis busz, a külső és belső kialakítása is nagyon tetszik, bár a sofőrt nem irigylem ,mert biztos nem egyszerű vele manőverezni a belvárosba. Ami viszont egy nagyon nagy hiba, hogy ezen a modellen ami szegeden közlekedik nincs nyitható ablak. Klíma biztos van benne és tutira tegnap is ment, mert lehetett hallani elég rendesen, de attól még dög meleg volt bent. Mi lesz így nyáron amikor igazán jó idő lesz?
Ugyanez a baj pl. a mercikkel is utas szempontból (a fülkében van klíma
), hogy nincs bennük klíma és az ablakok meg nagyon picitk, mert ugye ez elméletileg full klímás busz lenne, csakhát.... -
MaciG
addikt
válasz
Badman 4ever
üzenetére
JÓ kis gép csak ahogy Lenry már korábban megírta sajnos sok baj van vele.
Ma délelőtt megyek Mikszáth utcán, a jobb oldalon az egyik conectot bütyköli a szervízautó , feljebb 10 méterrel meg ezt a skodát a másik szervízautó. Aztán a mercivel nem tudom mire jutottak, viszont a trolit azt be kellett húzni a szervizbe.Amúgy a troliknál általában csak ilyen biztosíték/túlfeszültség problémák szoktak lenni? Mert elég sokszor látom, hogy le van robban valahol 1-1 troli, de aztán mire kövinek odaérek már sehol sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Okos Otthon / Smart Home
- Spórolós topik
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)