Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ABE

őstag

válasz MaciG #552 üzenetére

Konkrétan az jutott eszembe, hogy én speciel szabályozásba adnám, hogy a sofőrfülke végének vonalában kéne egy rács, vagy valami, és odáig lehetne csak állni. Tehát nincs olyan, hogy a lépcsőn, az ajtónak támaszkodva állnának. Így egyrészt a sofőr sincs gátolva a kilátásban, nem hullik az ölébe kanyarban az utas, és egy frontális ütközés esetén nem az utas szolgál gyűrődőzónaként. Az teljesen igaz, hogy az utasok viselkedése is trágya szokott lenni... na de utaztam én már nem egy olyan sofőrrel, aki fogta magát, leállította a motort, leszállt, hátragyalogolt, és rendet tett. Megmondta, hogy amíg nem húzódnak hátra az emberek, addig ő tovább nem megy. Így is lehet csinálni, és ezt egy helyközi/távolsági busznál szerintem meg is lehet oldani, mert ritkább az utascsere, mint a helyi buszon. Ez viszont már úgy érzem, hogy a sofőrön múlik jórészt.

Félre ne értsd, véletlenül sem a sofőrt hibáztatom. A cél az kellene legyen, hogy minél kevesebb utas álljon, és ha már állnak, akkor egymásra odafigyelve utazzanak. Volt már, hogy vártam 5 percet, mert kevés hely volt a zsúfolt buszon, aztán 5 perc hátrányért cserébe félig üres busszal utaztam. Ezt nem mindenkinek lehet elmagyarázni, hogy mindjárt jön a következő busz...

Új hozzászólás Aktív témák