Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Trucker39

tag

No hogy kicsit oldjam az itt felgyülemlett feszültséget. :)

Szabadidömben nagyon szeretek olvasni. Sajnos ez a "rossz szokásom" már vagy 40 éve megvan, igy nem hinném, hogy már ki fogom nöni. :)
    Hosszabb ideje okoz problémát nekem, hogy a hagyományos, papír alaku könyveket, bár mennyire is szeretem öket, már nem vehetem meg mind. Egyrészt borsos áruk akadályoz meg ebben, másrészt, ami sokkal nagyobb gond, a helyhiány. Könyvtárba - mi elött javasolná bárki is - nem szeretek járni. Ugy 4-5 évvel ezelött megoldodni látszott ezen problémám, mert akkoriban terjedtek el a mobil telefonra telepithetö, e-book olvasó programok. Nagyon örültem neki, mert igy rengeteg könyvet elolvastam rajta és nem okozott gondot a tárolásuk. Sajnos a szemeim már nem a régiek, így már nehezemre esett a telefonon az apróbetük olvasása. Egyre erösebb volt bennem azon érzés, hogy valami nagyobb kellene, de azért az asztali gépnél kisebb (elég macerás az asztalit ölbe kapni és ugy olvasni). Nézegettem laptopokat. Egyik barátom gépén ki is próbáltam, de nehéz is volt a gép, meg sütött is imitt-amott. A kényelmes olvasástol igen messze volt az az érzés, amit kiváltott belölem. Láttam interneten direkt erre a célra kifejlesztett készülékeket, de azok meg igen csak drágák és beszerezhetetleneknek bizonyultak. Akkor jöttek az eepc-k. Ezek is sokáig drágának tüntek és eléggé elbizonytalanitottak. Majd jött a Wind és "szélsebesen" belopta magát a gondolataim közé. Egy-két napos utánjárást követöen, a birtokomba jutott egy ilyen eszköz. Kézbe fogva, egyböl azt éreztem, hogy "ez az, amit kerestem" !

Mióta megvan, már a harmadik regényt olvasom rajta. A betüméret megfelelöen nagy és a hátteret is ugy forditottam át, mint a telefonomon volt. Vagyis fekete háttér, szürke betükkel. Bárhol tudok rajta olvasni. Utazás közben, este elalvás elött, vagy csak egyszerüen mikor kedvem és idöm van rá.

Most az informatikusok ne huzzák el a szájukat, hogy egy ilyen gépet olvasásra "lealacsonyitottam". :) Nekem ez is egy fontos szórakozás. Van ugy, hogy kiviszem a parkba, leülök egy padra és addig mig az akku birja, olvasgatok. Engem megnyugtat és kikapcsol. Ajánlom mindenkinek, aki szeret olvasni.

Új hozzászólás Aktív témák