Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macilaci457
őstag
MTP <-->MSC -ben ne vesszünk el!
Az csak a fájlok másolására vonatkozik. Az már a lejátszó szíve joga, hogy csak a TAG-ek alapján lehet-e böngészni, vagy fájl listában is!
Van lejátszó, amite MSC-vel Total Commanderben simán lehet másolni, de a lejátszó csak tag-ek alapján rendez.
Én is utáltam először. De a TAG-ek nem is olyan rosszak. És van nagyon jó kis ingyenes program, ami minden tag-et szerkeszt MP3 -tól FLAC-ig, és ki lehet bírni egy pár kattintást, hogy rendben legyenek a dolgaim.
[OFF]Példa:
Egy komplett album nem kérdés, kijelölöd az összes fájlt, és beírod az album címét egyszer, a program elmenti mindbe. A lejátszón album címe alapján keresed meg.
Van egy könyvtár ömlesztett fájlokkal sok előadótól, adsz neki egy album nevet és az alapján keresed a lejátszón.
Egyértelmű, hogy a fenti esetben 100 féle előadó lesz az előadók listáján, de akkor nem aszerint keresek, hanem album címe szerint. De adhatok előadó mezőbe is azonos címet, pl. gyüjtemény_1, és az is működik.[/OFF]
Ha nem tudna MSC módban fájlokat másolni, már jobban fájna, de én így megoldottam a Sansa Clippel.
-
Macilaci457
őstag
Az MPIO lejátszók minősége elég változó. Egy-egy lötyögő gomb, ragasztópisztollyal rögzített akkumulátor előfordul náluk. De azért nem noname, csak 3 éve nem tudnak nagyot alkotni (kb 3 éve az egyik legjobb lejátszót mondhatták magukénak)
Ne várj csúcsminőséget tőle. De ha elemes, az akkuval sose lesz gondod.
-
nagyúr
válasz Macilaci457 #4156 üzenetére
Köszi az infót. Egyelőre kipróbálom. Ez volt az egyetlen, ami AAA elemmel megy és nagyjából tetszett is.
Illetve még ez jött szóba: Philips SA2125 2GB, de erről nem tudok semmit.
És az MPIO mellett szól a 2 év garancia.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Macilaci457 #4158 üzenetére
A speedshop-ban (feltéve, ha megérkezik a megrendelés) és az ittveddmeg-en is.
-
rumos14
nagyúr
hmm.. tudtommal az A810-as szériában van csak MTP... de lehet hogy tévedek. korábban ugye a sony lejátszók ums-ek voltak olyan szempontból, hogy lehetett "pendrive-ként" használni, bármit rámásolni akár TotalC-ben is, csak épp a zenét kellett neki SonicStage-dzsel (vagy alternatíváival) rámásolni, hogy az id3 tag alapján történő kereséshez szükséges adatbázis létrejöjjön. huhh.
én azon erősen meglepődnék, ha bármelyik sony lejátszón lehetne könyvtár szerint keresni.
az lehet hogy az iriver elqrt vmit, de sztem sp2-es xp-n minden mtp eszköznek gond nélkül kellene működnie.szerk: ja látom az elejét korrigáltad magad
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz rumos14 #4160 üzenetére
Jaaj, rumy, annyira tudtam hogy majd jössz, és kifejted ezt nekem hajszálpontosan. Köszi! De! Figyelted az idézőjeleket!?
A Sony meg a legjobb, mert az 1 évnél régebbi lejátszóihoz SonicStage kell(ett), Atrac-ba "konvertálás", meg ilyenek.Tárgyi tévedés így szvsz nem sok van benne, maximum a 2005-ös dátumot hagytam ki... Nekem már "konverálás" marad ez, úgy mint a "fali-töltő" (hálózati töltő), ezért nem írom le százszor, pláne krétával.. ...egyébként sincs is itthon tábla meg kréta.. na jó, az van.
-
ponti_ak
addikt
-
Peat;)
veterán
válasz rumos14 #4161 üzenetére
"én azon erősen meglepődnék, ha bármelyik sony lejátszón lehetne könyvtár szerint keresni"
nemtom ki mit ért ez alatt én számomra ezt jelenti, mobillal 2 gyors kép:
http://kepfeltoltes.hu/080122/DSC00558_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080122/DSC00559_www.kepfeltoltes.hu_.jpgmaga a zeneszámokat meg lehet keresni artist, album és song szerint (mindenhol be kell írni a nevet/kezdőbetűt, és kidobja mint google)
-
-
matyiGo
aktív tag
sziasztok!
régen jártam erre... de nagyon úgy tűnik hogy a világ nem túl sokat változott....
esetleg nem dobtak piacra valamit ami megeszi az összes eddigi „minőségi” mp3 lejátszó hangzását és leküld basszusban is a fejemről a egy Sennheiser HD-555-t?
…sosem értettem hogy miért nem pakolnak kultúrált erősítőket (vagy miket) az mp3 lejátszókba, és miért van az hogyha csak a hangzást figyeljük egy iaudio vagy egy iriver, vagy éppen csak egy meizu, de lehetne akár sony is, egyszerűen nem tud csak hajszálnyival* jobb hangminőséget produkálni mint egy ócska kínai „lófos”. egyetlen értelme a drágának a stabil szoftver. Mondjuk én hajlandó, lennék beáldozni a stabilitást a szép és erőteljes hangzás érdekében.
Hajszálnyi: több lehetőség az eq szabályzásban, ami egyébként tök fölös mert csak torzítassz vele, meg túlhúzod. Bőven elég lenne egy mp3-ba egy magas, mély és középtartomány szabályzó meg talán hogy a parasztok is örüljenek egy 3d hangzásállító.
Mostmeg jól felhúztam magam mert a szerencsétlen mp3-ról szóló cikkek sorozata másról sem szól mint hogy hány színes a kijelzője mekkora a felbontása hányféle az EQ-ja mekkora fps-sel lehet rajta filmet nézni és mekkora ász a touchpad. a hangzáson meg 2 sorral túl lesznek. Eszükbe sem jut átrágni magukat azon hogy milyen a mély és magas tartományokban, mennyire nyeli el a közepet, hogy csillog a magas, hogyan nem, hogy torzít ha túlhúzzuk az EQ-t, vagy netán ha összehasonlítanának kettőt... stb. idióta banda
eszetekbe ne jusson megkérdőjelezni a hallásom, félig zenész családból származom s nagyon úgy tűnik ebből a génálományból örökölem többet.mod: ici picit offos
[ Szerkesztve ]
-
matyiGo
aktív tag
válasz Macilaci457 #4169 üzenetére
jelenleg U3-at használok de nem az igazi.egy nagy csalódás volt, kamuznak ezek a mW-ttal vagy legalábbis nem túl sokat ér a magasabb mW. ez csúnya lesz de sajnos így van: alig szól jobbat (nagy fülesnél) tesóm csájna kamu ipodjánál.
cimborám meizu m3-asnánál meg egyáltalán nem szól jobbat, de szebbet sem.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz matyiGo #4170 üzenetére
végre valaki kimondja rajtam kívül is, hogy az U3 kimenő teljesítménye nagy kamu!
a nála papíron 10 mw-al gyengébb X5 vagy az iRiver iFP-999 simán lenyomják.viszont a hangminőségével kapcsolatos megjegyzéseiddel marhára nem értek egyet.
ha nem jön ki számottevő különbség, akkor a forrás vége a ludas[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Macilaci457
őstag
válasz matyiGo #4170 üzenetére
De azt mondd meg nekem, ha fejhallgatót használsz minden áron, miért nem veszel mellé fejhallgató erősítőt ahelyett, hogy az MP3 lejátszókat szidnád. Mellesleg az Iaudio I7 és D2-re azt mondják meghajtja a HD580-at is, persze nem teljesítményversenyen, hanem zenehallgatásnál.
[ Szerkesztve ]
-
matyiGo
aktív tag
válasz Macilaci457 #4172 üzenetére
kis fülesnél dettó így érzem (egyébként cx300-at használok, néha meg "hagyományos" sony-t ezüstcsíkkal
egy fülessel hasonlitom össze általában az mp3-akat
-
matyiGo
aktív tag
korábban nekem is ifp-m volt asszem 190tc de lehet hogy hülyeséget írok, viszont az ifp az tuti. eddig az produkálta a legszebb hangzást mindközül, kár hogy tönkrement (igaz 250mb 1.1usb)
szép telt hangzású volt, "nagyon adta" és a rádióban is lehetett vacakolni az EQ-val, nem volt túlbonyolítva (csak a magast meg a mélyet lehetett állítgatni meg egy két plussz amikre már nem igen emlékszem, de hangminőségre mindenképp a vitte a pálmát)
szov. Lehet hogy még a végén visszatérek iriverreegyébként eddig volt egy iriverem, egy iaudio5-öm, egy meizu m3 és most az U3. de rengeteg lejátszó megfordult a kezemben… mit tehet a ember, keresi az igazit
-
-
bwoay
nagyúr
válasz matyiGo #4174 üzenetére
az iFP-190tc az a klasszikus prizma.
nekem az 590-es van, meg a 999-es, utóbbi már újabb,
színesebb, zajosabb típus lényegében az 590-es házában.
szerintem flat beállítások mellett szinte tök ugyanúgy szól az iFP-590,
mint az U3, leszámítva, hogy az iRiver zajosabb.
A 999 meg még ennél is több fehérzajjal bír,
de a Sony nw-s205F-em röhögve lepipálja, az már inkább sistereg.amúgy volt már a kezemben iFP-180 (ez a 128MB-os változat),
de emlékeim szerint pontosan ugyanaz a menüje,
mint az 590-esnek, 5 sávos EQ meg a beállított hangzások,
köztük a ubass, ami olyan mennyiségű mélyet nyom a hangra,
amilyet az iAudiok sosem fognak tudni.
Persze ez nem produkált valami minőségi hangzást,
csak haverokat elámítani jóiAudio5, ne is mondd... Nemrég vettem egy vadiúj, 1 GB-os példányt,
de valami nagyon nem kóser, olyan lassan lehet rá másolni
Megy vissza a forgalmazóhoz, remélem ők rájönnek, mi a probléma.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
matyiGo
aktív tag
Hát ez nem hangzik túl jól a sonyra nézve,
Egyébként az 190tc iRiverhez alapból 2 féle firmware volt. A korábbi amihez még nem volt parasztvakítós EQ sokkal jobban szólt és abban még lehetett állítani a rádiohoz mélyet és magasat. Késöbb kijött az a soft, amit már te is láttál az ifp180. Volt is vele rendesen parám, megláttam hogy kijött az új fw örült a fejem, le is töltöttem rögvest felraktam aztán csak néztem magam elé hogy basszus, hogyan fogom én visszarakni a régit, merthogy az sokkal jobb. 2órás szenvedés után megleltem az alapverziót és sikerült is felraknom.Nállam aránylag jól üzemelt az Iaudio5, csak a fw-je volt kissé bugos, nagyon bezajolt számváltásnál a disznaja (bár ez lehet hogy csak egyedi… kétlem), és ha már kicsit oda volt az elem és vacakoltam a menüben könnyen lefagyott és valami régebben mentett beállításokat hozott újraindításnál. Egyébként hálás kis készülék mert eszementül jó a kezelése ha hozzászokunk. Mai napig azzal járok zh-zni. (igen gonosz puskázási módszer ,látatlanban zsebből eddig az iaudio kezelése volt a legbeváltabb) Hangzásban leszámítva a számváltásnál hozott ropogást (ez egésszen apró zaj) kb az U3 szintjét hozza.
Visszatérve kicsit a zajláshoz és a „moncsoláshoz” amit leművelnek a gagyibb kínai mp3-ak… tényleg van némi különbség. ;) de sztem gyakorlatilag elhanyagolható mert az mp3 mint formátum már önmagában annyi zajt és zavart hoz magával hogy (hiába hallom meg a legapróbb zajokat) jobban értékelem a teltebb basszust mint a fehérzaj nélküli hangzást.
-
bwoay
nagyúr
válasz matyiGo #4179 üzenetére
én a régi fw-t nem ismertem, ellenben az iRiver CD-játszómhoz
volt olyan új fw, amit sikítva szedtem le.
lényegében a legutolsó 2-3 update szart sem ért
az i5 pattog, amikor számot vált, és az U2 meg a G3 is ugyanilyen.
EZT legalább javították az U3-ban.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
matyiGo
aktív tag
válasz unyadavid #4177 üzenetére
ugyanazt hozta mint az m3, annyi különbséggel hogy az m3 több ideig bírta (gondolom a kijelző mérete miatt)
vagyis, ha valaki most megkérdi tőlem hogy mit vegyen egyértelműen meizu-t javasolnék, mert az emberek szeretik a sok mélyet, + nem zajol, + jól lehet az e-bookjával puskázni, be lehet állítani hogy miként értelmezze a számítógép a rácsatolt mp3-t. Ez azért lényeges mert így ha mondjuk le akarsz vezényelni vele egy bulit és rátolod egy erősítőre, csak fel kell dobnod töltőmódra és nem kell a lemerüléstől félned, mert ugye lejátszás közben is töltődik.
Ja és persze stabil az fw-je. Nem beszélve arról hogy ha ugyan minimálosan is, de a rádióra is hat az eq és én pl. mostanság aránylag sokat hallgatok Petőfit, feltéve ha nálam van a meizu, mert U3-nál eszem ágába sem jut átkapcsolni. Persze vannak zavaró tényezők is, de mivel hangzás szinten nagyon jó, ezért most nem állok neki kukacoskodni.
mod: na meg persze nemrég láttam ez exdigitalban 20k -ért 2 gigásat
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz matyiGo #4182 üzenetére
én a rádiót sosem használom, az összeszerelés minőségét tekintve pedig
nyomába sem érhet a magnéziumházas iRiver iFP-590-nek.
Az gyakorlatilag olyan, mint egy tank, én megkarcolni sem igazán tudtam,
üzemidőben meg simán felülmúlja a nála legalább 2 évvel frissebb U3-at.
Szolgáltatások és kényelem terén viszont az iAudio minimum egy testhosszal vezet.
Jelen pillanatban nem tudok olyan lejátszóról, ami jobban megfelelne az igényeimnek,
csak sajnálom, hogy nem olyan fémházat kapott, mint az X5.Meizu:
nekem volt egy E3-am, ami pl fémházas, masszív kis darab.
A hangját viszont nem találtam olyan jónak, mint az U3-é,
háttérzaj kb ugyanannyi volt
(miközben az iAudio U2, vagy a Meizu E5 számomra totál zajmentesnek bizonyult),
a menüje sokkal kevésbé volt logikus, mint az iAudioké,
fw-esen pedig mindent lehet rá mondani, csak azt nem, hogy stabil.
Szerintem ritkaságszámba megy az olyan tulaj,
akinek ne lett volna valami fw-es eredetű problémája a lejátszóval.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
riam
tag
Érdekes, amit a Meizu E3-ról írsz, mert nekem pl. pont ez a típust tűnt "zajmentesnek"
Lehet, hogy egyedi darabot sikerült kifognom? Az biztos, hogy egy nagyon kicsit talán "hidegebb",nem annyira természetes hangja mint az X6-nak (ez állítólag úgyanaz mint az E5-t, csak kicsiben), viszont soha nem recsegett be az erősebb basszusoknál, mint ahogy az X6.
Az enyémnek egy év után tört le az elemtartó fedele (leejtettem), és egyszer kellett szervízbe vinnem azért, mert apámnak (miután neki ajándékoztam) sikerült valahogy olyan durván lefagyasztania,hogy szervízbe tudták csak frissíteni.(már nem is volt garis, mégsem kértek pénzt érte)
Most kb 1,5 éves, azóta is tökéletesen működik.
Szerintem jó kis lejátszó, most nagyon jó árban is van, ezért ha valaki elemes mp3-t szeretne érdemes lenne rászánnia az időt, hogy valahol meghallgasson egyet. -
bwoay
nagyúr
én addig ajánlgattam másoknak, míg én is vettem egyet,
aztán már közel sem tartottam anyira jó vételnek.
a zajt nekem cx300-al sikerült detektálni, egyszerűbb dugóval lehet, hogy nem hallható.
Asszem ez volt a Meizu első Philips chipsetes lejátszója,
a korábbi Sigmatelesek többek szerint jobban sikerültek,
nekem is tisztábbnak tűnt az E5 hangja.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
riam
tag
"én addig ajánlgattam másoknak, míg én is vettem egyet"
Én a tapasztalataim alapján még mindig jó vételnek tartom. Ráadásul elég jó fülest is adtak hozzá. (Sokak szerint valami sennheisert) Lehet, hogy a cx300-el valóban zajos, de egy fülbedugós akg-val az i7 -m is az volt. Sony-val, vagy cx300-al viszont nem.
-
bwoay
nagyúr
persze, jó vétel, még most is, csak már megvannak a fenntartásaim.
én nem találtam fw téren igazán stabilnak (ezt a fórumos tapasztalatok is igazolják),
valamint a menü sem annyira "straight-forward", vagy intuitív,
mint amennyire az iAudiokét tartom.
most már azt mondom, hogy ennyi pénzért ennyit kapsz,
de bejönnek a képbe az olcsó Sonyk meg MPIO-k, stb is,
kicsit ezáltal árnyaltabb a dolog.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
ja, hát ezek a régiek, aszittem a jelenleg kapható lejátszókról beszélünk.
na igen, jó üzemidő, csak ATRAC támogatás, SS-es szinkron...
minden szép volt meg jó,
aztán az én Sonym kb annyit fogyaszt egy nap alatt kikapcsolva,
mint az U3 1 órányi lejátszás alatt.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
M.W.H
aktív tag
sziasztok
egy kérdést szeretnék feltenni
mennyire érdemes venni ipod nano 2gb második generácios klónt?
milyen hamar halnak meg? mennyire birják?
akksi meddig állja a sarat és lehet e kapni hozzá potakksit köszi szépen
ha valaki tud magyar nyelvü tesztet a linket betenné? köszönöm[ Szerkesztve ]
Mad W. Highflyer
-
unyadavid
senior tag
hát figyelj :
én a helyedben nem vennék ilyet mert:
legyártják egy helyen aztán úgy matricázzák őket ahogy a rendelő kéri
így mondjuk ha valami hiba van kapásból jön a nem épp mindig segítőkész szervizesek beavatkozása ami egyébként időben sem kevés plusz még az is itt van hogy mindegyik nek ugyonolyan béna érthetetlen kínai fos menülye van
van valami hiba és még firmwaret sem tudsz frissíteni mert nincs is eredeti gyártó!!!
(ja de van kis kínai 60 éves néni aki ha leesik egy csavar csak egy könnyed mozdulattal berugja az asztal alá!!!! )
de mivel olcsó és nem is mindig olyan csúny és mondjuk csak pár hónapra veszed akkor elég
amugy nem akarlak lebeszélni csak úgy szólok!! -
M.W.H
aktív tag
válasz unyadavid #4198 üzenetére
hát öszintén vaterán az uj me 2-kat dobálják 10k ért 2 gigás
és most egyelöre ugy vok hogy nins pizöm jobbra de van benne mp4 lejátszo és srác 3 honap garit vállal rá cserét szal ja ha kibir 6 honapot zökkenömentesen akkor jovan de majd havonta teszek férre egy kis lovét hogy összjöjjön egy rendes ipod minire vagy valamire
igy sztem nem olyan rossz vétel csak ugy vok vele hogy vagy megveszem az olcsot ami valoszinü nem annyira tartos vagy akkor tényleg veszek egy igen jot csak arra gyüjteni kell jelen pillanatban... és ha öszejön az összeg akkor megveszem az normálisat és ha ez még müködik akkor fogom és elaom olyan 7 be mert használt és nem tarhálok sztem le senkit seMad W. Highflyer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs