Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robesz87
tag
válasz Macilaci457 #4100 üzenetére
Értem. Közben találtam még egy esélyest, igaz kicsit drágább. Az iAudio U3 lenne az.
Viszont hallottam olyat, hogy az U3 hangminőségben kicsit rosszab, mint a Sansa Clip. Igaz ez? -
Macilaci457
őstag
válasz robesz87 #4103 üzenetére
Őszintén, ameddig nem hasonlíthatjuk össze a kettőt, erre nem tudunk válaszolni.
De azt elismerem, hogy a mérési eredmények alapján az U3 dinamikája sajnos alulmarad a korábbi Iaudio típusokétól is, és ezért többen megszólták.A clip viszont nagy fejlődés eredménye, így lássuk be, ha mindkettő azonos képességekkel bírna, valószinűleg akkor is a Clipről beszélnének többet.
Válasz: Nem tudom.
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #4104 üzenetére
már írni akartam, hogy "vigyázz ám, mint válaszolsz!"
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
görhek
csendes tag
kösz a válaszokat
Ölni tudnék egy Béke Nobel-díjért !!!
-
AmPeX
aktív tag
Srácok! U3 óta történt valami amit érdemes megvenni ehelyett? vagy jólsejtem hogy nem is lesz ilyen?
-
bwoay
nagyúr
áhh, sosem lesz már semmi értelmes, csak visszafejlődést látok.
az i7 még akár... de annak a kezelőszerve (ez a swing touch)
szerintem teljesen kizárja, hogy zsebben értelmesen lehessen használni.
U3-nál meg hangerőállítás, számléptetés sima ügy,
még kesztyűben, kabátzseben át is.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
AmPeX
aktív tag
Sejtettem. Aki meg fikázza az U3 hangminőségét, előbb hallgassa meg. Nemigen hallottam zeneibb hangú kütyüt. Pedig.
-
ponti_ak
addikt
Helyette? Semmi.
Esetleg mellé, egy D2, Q5 vagy az A3.. Jaj, ez nem az iAudio topik? Bocsesz.
A "zenei hangúra" meg mindjárt jön bwoay az X5-tel.. [szvsz jogosan] De az ugye más kategória, mint ahogy a fentiek is.. a D2-t kivéve.. de az meg női, mint tudjuk..
Egyébként sok múlik a fülesen is, a Grado-kat pl nagyon dicsérik, hogy mennyire lágy hangzást adnak.ut'só off: Tényleg, a px200 szól még a Dj-havernál. ?
[ Szerkesztve ]
-
ruscus
tag
válasz Macilaci457 #3265 üzenetére
Ez most megint nagyon OFF lesz :
Már azt hittem,h végre sikerül elszakadnom a topiktól,erre az email-jeim lecsekkolása közben "elém nyomták" ezt: mobil tvÉs erről óhatatlanul eszembe jutott az alábbi párbeszédetek:
Macilaci: De mégsem motivál, hogy NÉZZEK egy lejátszót...
Akkor miért nem vezetjük be inkább a hordozható TV-ket? Arra fel se kell tölteni fájlokat, és lehet nézni.
Bwoay: hidd el, be fogjuk vezetniBiztos vagyok benne,h ez számotokra nem lesz se nem új,se nem vicces,de én olyan jól szórakoztam ezen,h nem bírtam ki,h ne linkeljem be...
Úgyh. előre is elnézést kérek érte![ Szerkesztve ]
-
niti
aktív tag
Sziasztok!
Nagy általánosságban meg lehet szabni, hogy a Sony vagy a Samsung lejátszók szólnak szebben? Mobiltelefonok lejátszóiból kiindulva egyértelműen a Sony a nyerő, de ki tudja...
Esetleg a Philips is játszhat?
10-12 ezer környékén gondolkodom, az se baj, ha csak 512-es a memóriája, nem napi használatra kell, nem utazok sokat, csak néhanapján bringázáshoz, esetleg buszra.
Köszi
Egyébként ezt néztem ki: [link] -
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék MP3 lejátszót venni, de teljesen elvesztem a sok információban
Amit szeretnék:
- legalább 2GB kapacitás. Ha nincs ekkora beépített memória, akkor bővíthető legyen kártyával
- jó hangminőség (hozzászoktam már a SONY MD-m hangminőségéhez )
- hosszú lejátszási idő, legalább 12 óra (de tényleg, ne csaqk papíron ), de inkább több. Az sem lenne hátrány, ha nem beépített akkuval rendelkezne, de ilyen típus találására, már nem sok esélyt látok )
- jó kezelhetőség (értek itt mindenfélére. Lehessen könyvtárak között váltani, legyen EQ, stb...)
- az mp3-ak feltöltésére közvetlenül legyen lehetőség (drag & drop), ne valami konvertáló porgramon keresztül.Egyelőre egy SONY NWD-B105 B-t néztem ki. Sajnos ez is beépített akkus...
Hátha van valaki itt, aki már rátalált a számomra tökéletes lejátszóra
Előre is köszönöm a segítséget
(Ja és ne legyen túl drága . A fent említett SONY 16k körül van, attól többet nem nagyon szánnék rá)
-
metre1
tag
Sziasztok!
Mp3 lajátszót nézek elsősorban angol szöveg hallgatására mivel nyelvvizsgára készülök.
- usb-n keresztül másolható legyen pcről símán.
- elemes
- pc-s fejhallgató rámegy egy ilyenre?
- minimum 1gb
- jó ára legyen, de a minőség is megfelelő legyenEzt találtam:
[link]Ha tudtok jobbat írjatok, és azt is hogy miért lenne az jobb.
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
metre1
tag
Olyan kimenete van a kis fejhallgatónak amit pc-s hangkártyára dugunk be. Érdeklődés szinten van, mert ha nincs olyanja akkor veszek átalakítót ami passzolna bele.
Samsung Syncmaster 740N, Gigabyte EP-35-DS3, Q9505, GSKILL 2*2GB DDR2 1000MHz, Galaxy GF9800GT, WD 320GB Caviar, Razer Diamondback egér és alátét
-
metre1
tag
válasz Macilaci457 #4125 üzenetére
Erről mi a véleményetek? És az oldalon lévő többi típusról melyiket érdemes számba venni?
Lejátszási sebesség állítása mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
A régebbi Sony lejátszókra éppen a Drag $ Drop nem volt jellemző, az újak pedig MTP-sek.
MSC-s Sonyról nem hallottam.A csertélhető akksi, vagy éppen az elemes működés (a megszokottal ellentétben) nem az olcsó modellek jellemzői, és ma már egyre kevesebb ilyen van.
A régiek között meg már nem nagyon van 2Gb.Meg kéne békélned a beépített akksiva, vagy feljebb emelni a tétet. Mondjuk egy Iriver T60-ig (2Gb - 24000.-), vagy egy Iaudio G3 (2gb) -ig (ezt épp nem lehet kapni).
-
nagyúr
válasz Macilaci457 #4127 üzenetére
Mit jelent az MTP és mit az MSC?
Bocs kicsit láma vagyok a témában -
AmPeX
aktív tag
Ha jóltudom, bár lehet, hogy nem, az MTP az könyvtárszerkezet alapján rendezi a fileokat, míg az MSC az mp3 fileok ID3 tagja szerint kategorizálja őket különböző csoportokba, pl. előadó, számcímek abc sorrendben, albumok abc sorrendben, műfaj, "évjárat" stb. Az ID3 pedig az mp3 fileokban található adatok, amit a felhasználó tölt ki, pl előadó, számcím, stb..
-
AmPeX
aktív tag
Jaja, E3 nagy faszaság amúgy. Ha kinézted és tetszik is, akkor hajrá.
-
nagyúr
válasz Macilaci457 #4127 üzenetére
Az új Sonyknál már úgy írják, hogy software nélkül is lehet rá zenét tenni, tehát nem kell hozzá SonicStage.
Lehet, hogy megbarátkozom a beépített akksival, bár húzom a szám... Viszont névtelen "kínai" vackot meg nem szívesne vennék, annyi rosszat hallottam róluk -
niti
aktív tag
Kedves Samsung u3 tulajok! Végül ezt választottam, és odáig jutottam, hogy nagyon szép, meg töltődik, de ennyi. Beteszem a CD-t, mondom neki, hogy Install, aztán nem történik semmi. Javaslat??
-
ponti_ak
addikt
Nagyjából jól írtad le, viszont pont fordítva van:
MSC = "pendrive-ként" működik (UMS), és könyvtár alapján rendezi a zenéket
MTP = id3-tag-gel machniál, a Microsoft saját átviteli (ill protokoll?) szabványa, ezért Windows Media Player kell hozzá hogy zenét tudj rá másolni (jobb elkerülni, elég macerás tud lenni)Itt szedtem össze anno hogy mi micsoda..
A Sony meg a legjobb, mert az 1 évnél régebbi lejátszóihoz SonicStage kell(ett), Atrac-ba "konvertálás", meg ilyenek. Az "új" Sony NW-Bxyz széria már NEM ilyen (hanem talán MTP-s.. egyszer már kiderült hogy milyen, de most hirtelen nem emlékszem..)
jim74:
-honnan tudod hogy MSC-s? Pl elolvasod az adatlapját, vagy megkérdezel minket.
- Az MTP-s coccukra WMP alatt ugyanúgy lehet zenét másolni, mint az MSC-s lejátszókra pl Total Commanderrel vagy Windows intézővel.. (plusz a WMP-ben van szinkronizálás is, ami pl. a sz.gépen legtöbbet hallgatott zenéket, a kedvenceidet, vagy éppen a legújabbakat teszi a lejátszóra. Szerintem haszontalan funkciók ezek, én jobb szeretem tudatosan másolni az zene-anyagaimat, illetve gépen nem / nagyon ritkán hallgatok zenét, arra meg pláne nincs erőm, hogy kis csillagokkal jelölgessem be saját magamnak, hogy melyik szám mennyire tetszik..)[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz ponti_ak #4139 üzenetére
A sony A800-as szériában MTP van elvileg, de nem olyan mint amit leírtál. Sp2-e gépeken megjelenik egy ikon sajátgépben és ha megnyitottam azt másolok rá amit szeretnék, kiterjesztéstől függetlenül. Semmi id3-taggal nem szarakszik. A lejátszó maga tud könyvtár, előadó meg még kismillió igény szerint zenét rendezni a másolás után használat közben. Szerintem a különböző gyártók különböző MTP szabvány/módokat alkalmaznak a készülékeikben, mert nem először olvasom azt hogy mtp=szívás, pl iriver esetén. Én meg eddig bárhova bedgutam a sonyt ment
a másolásnál nemtom csinál-e valamit a wmp-el a háttérben a win, de megnyitni nem kell, sajátgépben egy sima külön meghajtóként van nálam a dolog
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ponti_ak #4139 üzenetére
Hát most már teljesen tanácstalan vagyok. Olyat biztosan nem szeretnék, mint a Samsungnál olvastam, hogy feltöltöm a könyvtárba rendezett zenéket (1 könyvtár, 1 album), a lejátszó meg id3 tag alapján össze-vissza rendezgeti . Sajnos nem minden zenémnek van rendesen kitöltve az id3 tag-je, úgyhogy a drag and drop megoldást preferálnám.
Panasonicokról mi a vélemény?
-
ponti_ak
addikt
Szvsz MTP szabvány csak egy van.
Igazad van, Xp (illetve Vista) alatt a Windows intézőben valóban látszik a lejátszó, és ott tudsz is másolni rá zenét, adatot, amit csak akarsz.. Gond igazán csak az Xp-nél régebbi op-rendszerrel megáldott (vagy Linux-os) gépekkel van.
Szóval tényleg nem annyira gáz ez az MTP, de nekem pl. kényelmesebb az UMS (MSC) működés..Jim74: a Panasonic-ot szerintem felejtsd el, nem mp3-ban a legjobb.
Sandisk Sansa Clip, Meizu, MPIO, Samsung, Sony ajánlottak (és persze iAudio) Esetleg a Ceative Zen Stone is, de az nem egy "észlény", és a hangja se éppen csúcs..
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Találtam egy Panát:
SV-SD510. Erről valami vélemény? -
Peat;)
veterán
Sony A810-es széria bocsi, a sima a80x-esek még a régi fajták, a815-6-stb az mtp-s.
Jim: én is azt mondom hogy iaudio, meizu, sansa clip, samsung, sony...többinél a hangminőség lutri. Még annyi hogy sonynál van alapzaj, iaudionál szinte nincs, a több márkát nemtom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na azt hiszem találtam egy majdnem megfelelő darabot:
MPIO FY800
Valakinek valamilyen tapasztalat?
Bár ennek is beépített akksija van , úgyhogy várom a megoldásokat az AAA elemmel működő modellekreTaláltam még egyet, ami AAA elemes és ebből van 2 GB-os is
MPIO ML100[ Szerkesztve ]
-
Diego!
senior tag
Tök jó árban van most ez, 2gb, csak 10k az mm-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest