Hirdetés

Aktív témák

• runner 125

nagyúr

válasz Steven #41995 üzenetére

Ugyanígy gondolom én is, még annó leírtam, de szerintem ez sem a legjobb alternatíva.

Gondoljuk végig, ok, lesz egy kiegészítő motoros (szigorúan 100ccm-es, teszkó robogóval, ami pont egy lepkefingnyivel erősebb, mint egy 50-es) oktatás, a B kategóriás jogsi megszerzésekor. Noh de, ezt boldog boldogtalannal lerakatnánk? Láttam én már 60 éves tanulót is, ő hétziher, h csak azért nem kapna B jogsit, mert ezt nem tudta megcsinálni. (Elmélet és gyakorlat.)
    Teszem fel a kérdést, akkor legyen két féle B jogsi?! Egy amelyik csak autóra jó, egy meg amelyikkel lehet 125ccm-ig vezetni?! Ez már kusza nagyon.

..de ettől függetlenül továbbra is azt vallom, h, ha valaki 125ccm-ig akar vezetni B-vel, bizony valamilyen szintű elméleti és gyakorlati oktatáson vegyen részt!

Mondjuk engem aztán hidegen hagy, mert megvan motorra.

mod.

Smkp. rendszám;

Legelőször kb. 4 éve vetődött fel a köztudatban, aztán elsötétült a téma. De, kb jó 1,5 éve újra cikkeztek a honlapok, h bizony 2010-től minden smkp.-n rendszám (kis azonosító) tábla lesz.

Aztán különböző adminisztrációs problémákra hivatkozva ismételten el lett vetve az egész.

Több okból bonyolult.

Első sorba műszaki állapot. Szerintetek a falvakban található Simsonok, Babetták, Jawak, stb.-k közül hány felelne meg a műszaki előírásoknak?! Tán valamelyiken még patkófék van, nemhogy minimum dob.

Másik; a költségek.
    Egy Babetta ára 8.000ft, de láttam már 5-ért is. Szerintetek aki ilyet használ, költeni fog ~ 20k-t, h levizsgáztassa és rendszámot kapjon? Vagy, ezek kivélek lesznek? Újabb kuszaság.

Harmadik;
    A már emlegetett 125-180/50-es robogók, amik - főleg Bp.-n tucatszám futkosnak.
    Azokkal mi lesz? Innentől fogva pályamotorként funkcionálnak?

..összességében nyilvánvaló, h kellene már ez, de higgye el mindenki, h nem olyan egyszerű ezt kidolgozni.

Aktív témák

Hirdetés