Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
Aktív témák
-
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Én is hosszú távra vettem 2 éve, gyakorlatilag "autó helyett" -
2137 ezerrel, most van benne6682. Lesz ez jóval több is, ha nem jön közbe vis maior (pl. súlyos olajhiány)... és igen, azért használtan, mert ezt tudtam megvenni kp-re. Már ezelőtt a cirkusz előtt is úgy láttam, hogy vegyen föl hitelt, akinek 6 anyja van, ahhoz nem vagyok elég gazdag, hogy duplán fizessek
-
SzalaiG
addikt
Beragadt a gáz?
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
nem fordult meg ilyen a fejemben, nem azért linkeltem.
tökéletesen mutatja, hogy a lufi kipukkadt, és hogy az ész nélküli hitel bevállalás elmaradásával mi a realitás. bárcsak ne így lenne.
de tény, a regadó megadta a kegyelem döfést.. -
zsoltee10
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
én azért vettem újat, mert hosszú távra vettem. ha 50ekm-rel vettem volna, most 100ekm lenne benne....
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Általam nem is lesz jobb ez a statisztika, még ha, meg is tehetném sem vennék új motort. (Természetesen havi millás jövedelemmel nem így látnám.
)Ki tudja.., idővel biztos belenövök majd ebbe, de használati cikkből ( autó, motor, telefon ) eddig egyszer sem vettem újat, nyilván anyagi oka is van, de a másik fele az önismeretre vonatkozik, - idő előtt megválok mindenemtől, értelmetlen lenne.
Inti, ne gyere a csóró magyar, irigykedek, nem tesz érte semmit példával, szó sincs róla.

-
zsoltee10
addikt
válasz
Integra
üzenetére
teljesen érthető. az új nagymotor piacot is a hitelek pörgették fel. Az emberek nagy része lakást vagy autót se tud kp-re megvenni, nemhogy egy új motort. Környékünkön is eltűntek a motor szalonok, se Kaposváron, se Pécsen nincs már hivatalos Honda szalon sem, bár a tábla kinn van, és motort is tudnak adni, de a Honda honlapján már nem szerepelnek. A pécsi Kawasaki is vissza adta a márkakereskedői státuszt
-
Integra
titán
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Jah, értem.
..ezek a mostani gumik képesek durrdefeketre, h ekkora az aggodalmatok?

Annó voltunk Egerben egy túrán, egyik barátom 650-es Burgman-ja hátsókereke nyelt be egy szeget, arra panaszkodott, h úgy érzi kanyarokban labilis a feneke, megnéztük parkolóba, és bizony szeg volt benne.
Ki lett húzva, töltőanyag bele lett nyomva, ment vele két kört és 2,5 bar -on volt a nyomás.
-
zsoltee10
addikt
jut eszembe: nincs ismerősötöknek eladó Opel Corsa C, esetleg Renault Clio? ABS, klíma fontos.
-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nem bíznám rá az életem, de szerintem is hasznos lehet. lehet, hogy a következő szett metzeler gumiba beleöntök én is egy adagot a felszerelés előtt.
ugyanakkor eszembe jut, hogy vajon ha van egy kis lukad, és azt "befoltozza" és nem tudsz róla.. mennyire biztonságos ez, hiszen azt szakszerűen ki kell azonnal javítani. -
zsoltee10
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Nem, ezt megelőző célzattal fújták a gumiba.
Olyasmi, amit Picco linkelt, cska nem tudom, hogy az mennyire profi és megbízható. Úgy rémlik, hogy kerekenként több ezer Ft a cucc, és el kell menni a mocival a műhelybe.
-
runner 125
nagyúr
-
Djuree
félisten
válasz
zsoltee10
üzenetére
nekem így csinálták meg a defektes hátsómat nyáron
valami gumiszerű anyagot kentek rá belülről, azonnal lehetett használni utána. kereket le, gumit le, anyagot bele, gumi fel, kerék fel
kb. 10 perc volt az egész, persze centírozás kellett még...
sztem ma már a jobb helyeken így csinálják, csak a kis sufni gumisoknál van még a foldozás
olyat is hallottam, hogy le sem kell venni a gumit, csak injekciós tű féleséggel benyomnak valamit a lyukba ami a gumin van, és egyből lehet használni, le sem kell engedni hozzá a gumit. nem tom ez milyen lehet... -
zsoltee10
addikt
Valamikor láttam egy video-t arról, hogy a motoron a gumit belülről fedték be olyan anyaggal, ami azonnal eltömíti a defektet. végig tolták a motort egy szöges deszkán, és a végén alig pár tizeddel volt kisebb a nyomás. Lehet ilyet nálunk csináltatni valahol? Feleslegessé tenné a defekt szerelő készletet, és megnyugtatná az embert, nem?

-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére

-
SzalaiG
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
ennyi

-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
mennyire igaz

-
runner 125
nagyúr
Most találtam.

Karácsony van, jó kajával megtömve a hasam, kimegyek a garázsba megnézem a Vasam! Csorgatom a nyálam, elmennék egy körre, bánatomban gyorsan rámegyek egy sörre. ...Kurvára várom már a nyarat, kínomban zabálok még egy kis halat. És ezt így addig-addig csinálom, míg az egészet sugárba kihányom. Azt mondom én neked motoros barátom, motorozás nélkül szart sem ér a Karácsony!
-
Boldog karácsonyt nektek!

-
alvaro
senior tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Ja, tavaly is pont így volt, annyi volt pluszban, mint előtte pár nappal mínuszban, csak akkor még gyorsabban váltott, emlékszem, hogy drifteltem egy pöttyet a garázs előtt, mert onnan nem olvadt még el a hó... idén nem mentem motorozni, sajátom szervizben, pároméval meg nem vagyok elég magabiztos ezen a takony úton

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Mindig az olajszűrővel együtt írt mennyiséget érdemes nézni, amit ahhoz ír annyi fog kb belemenni.
A teljes olajmennyiséget száraz motorblokknál kell érteni, de a te blokkod olyan nem lesz legfeljebb akkor ha darabokra lesz szedve.Itt is 15-20fok között volt egész nap, tavaly ilyenkor mentünk motorozni 180km lenyomtunk Pápa irányában.
-
Djuree
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
17 fok

teljesen meggárgyul az időjárás, remélem idén (vagyis még csak jövőre) lesz normális nyár, nem őrül meg az időjárás teljesen. most már látni hogy ez a végnélküli föld és levegő szennyezés mit fog okozni 30-40 év múlva. már most is olyan katasztrófák vannak aminek régebben nyoma sem volt soha
el kellene már lassan gondolkodni a világ vezetőinek, mert lehet késő lesz... -
TayRol
nagyúr
Kellemetes Karacsonyt mindekinek!

Nalunk ma Zegen 17(!!) fok volt, a motor meg Pesten. Ennek oromere a kocsiban olajat csereltem.

-
SzalaiG
addikt
Nagyköbcentis Kellemes Karácsonyt!

-
ALI_G
veterán
Aki már próbált karácsony környékén-januárban motoros cuccokat venni, attól kérdezném, hogy mennyire gyér ilyenkor a készlet méretben / márkában / egyébben?
Leghamarabb két ünnep között vagy januárban vásárolnék ebből a "hihhetetlen" akciós két részes bőrruhákból, de potyára nem mennék. -
Djuree
félisten
ahha értem, kösz mindkettőtöknek, akkor ez az olajmennyiség csak olyan tájékoztató jellegű, megvárjuk még kicsepeg aztán mehet max jelzésig, nem kell itt tökölni
én is így gondoltam 
-
zsoltee10
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Az első verzió szerint nem veszed le az olajszűrőt, ezért kell kevesebb. Ők úgy gondolják, hogy ha a szűrőt is leveszed, még akkor is sok olaj marad a gépben, de általában nem így van. ha becsülettel megvárod, míg kicsepeg. Vegyél 4L-t, töltsd fel a nívó (vagy figyelő ablak) max jelzésű vonaláig, a többi jó lesz legközelebb.
Az enyémbe 2L kell elvileg, és 2,5L az összes mennyiség. Én eddig mindig bele tudtam tölteni a 2,5 litert. -
ALI_G
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Olajat csak szűrővel cserélünk rendszeres időközönként, ez a legtöbb 4T motornál 6000 km.
A láncspray kis szappanos vízzel lejön, legközelebb vigyázz, mert tényleg csúszik. Még a féktárcsára figyelj, hogy arra ne menjen. Nekem 1x sikerült, nem is fogott semmit a hátsó fék 1000 km-en keresztül
-
Djuree
félisten
Boldog karácsonyt minden motorostársamnak!
lenne 2 kérdésem:
ez van a motorom könyvében:
időszakos olajcsere: 2,5l
olajszűrő cserével: 2,7l
teljes mennyiség: 3,5lmost akkor mennyi olajat vegyek? és időszakos cserénél miért nem kell a teljes mennyiséget cserélni? olajszűrőt hány km után kell cserélni?
a másik hogy a gumit mivel lehet tisztítani? jól ráment a láncspray nyáron és csúszik eléggé, így nem indulnék el. majd legközelebb letakarom a gumit rendesen.
-
zsoltee10
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
köszi, megnéztem, egész jó árak. Lehet, hogy az autoteka2000-től rendelek majd, csak megpróbálok össze szedni 1-2 havert, hogy olcsóbb legyen a szállítás.
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
csak szeretném, lesétáltam pár utcát, végig tapiztam az aszfaltot több helyen, lehet, hogy meleg van, de olyan alien féle takony van az utakon, hogy a főútra már oldalán csúszna ki a motor
úgyhogy gyáva mód inkább a konyhában töltöm az időt a tűzhely mögött.. 
-
zsoltee10
addikt
Én is boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! Én is mennék, de nálunk még mindig sárosak az utak.

-
Integra
titán
12 fok van, süt a nap, kicsit szárad és már kint is vagyok az utakon asszem..

-
Picco
addikt
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

-
Integra
titán
ma végre kitoltam a bringát a garázsból, átjárattam, mentem is vele az utcában egy picit, minden frankó, keréknyomást is felnyomtam, lepucoltam picit, aztán vissza takartam.
sajnos a perec óta ha hideg, kihűlt motorblokkal indítom, megjelenik egy nagyon finom, de hallató fémes ciripelés, cicergés, amíg be nem melegszik teljesen, fogalmam sincsen mi a túró lehet, majd tavaszi szervízkor Leo bácsi ránéz a kereskedésben, jobb ötletem nincsen.
-
Integra
titán
most kaptam mailben a ts integral-tól én is, megelőztél

Tisztelt {{partperson_name}} Úr / Úrhölgy!
Az eddigi ügyfél megkeresési gyakorlatot kiegészítve igyekszünk még nagyobb hangsúlyt fektetni a már meglévő ügyfeleinkkel történő szoros kapcsolattartásra, illetve ehhez kapcsolódóan az ügyfeleink részére nyújtott szolgáltatási szint emelésére.
A SHOX áruház elindít egy napi akciósorozatot december 27.-én, ami 2011. január 14.ig tart, minden nyitvaratási napon. Az akciós lista minig az azt megelőző munkanapon 6-órakor a www.shox.hu oldalon jelenik meg. Rendelését nálunk adhatja le, amit mi továbbítunk a SHOX áruház felé.
Néhány példa, arra hogy miket lehet kifogni.
DANE Ringsted Gore-Tex dzseki 97.900.- helyett 24.900.-Ft
Forma Arrow SX sportcsizma 32.900 helyett 19.900.-Ft
Megtisztelő figyelmét köszönjük és várjuk szeretettel Honda márkakereskedésünkben és szervizünkben.Tisztelettel,
{{dlr_headmaster}}
Ügyvezető -
ALI_G
veterán
Január 27-től nézzétek a shox oldalát, napi akciók lesznek.
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
elcsórtam az aláírásod, ha nem baj

-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
talan nippon volt az, de nem biztos...
-
zsoltee10
addikt
eszembe jutott, hogy tavasszal aktuális lesz az olajcsere, nem tud valaki olcsón? Tudom-tudom, van pár bolt, csak gondoltam, hátha Tüzi erre téved, és szerez nekem is.

Már nem töltök bele feltétlenül 3000Ft-os Motult, az eddigieknél is lájtosabban fogok motorozni már...

-
Integra
titán
van.
beállsz yoda vagy persu mögé és húzod a gázt...
azon tapasztalatom alapján amiket németeknél szerezek, a legjobb ha először kinyomtatod a pályát és átbeszéled versenyzővel, oktatóval a nyomvonalat, az iveket, fékpontokat. tanuld meg a pályát, amennyire csak lehet.
nagyon sokat segit ebben pár kanyar tréning, a helyes kanyarodás, fékezés, tekintet etc etc.. nekem ez nagyban segitett a pályás tréningben. nem voltam 100%-ig hülye, csak 90%-ig..
aztán kimész és húzod a gázd, mész az oktató mögött. elfogsz rontani mindent amit csak el lehet, azt is amit nem szoktál, rájössz, hogy fogalmad sincsen, hogy kell fékezni meg hasonlók...
de az első stressz egyszerűen ilyen. menni kell és szokni. ahogy szokni azt is, hogy a régiek, akik már megszokták a stresszt netán meccselgetnek is, azok úgy hagynak ott hogy csak pislogsz. ne foglalkozz velük, menj a saját tempódban. a mögötted jövőnek az a dolga, hogy ne veszélyeztessen és megálljon mögötted. aztán vagy megáll, vagy nem áll meg, lásd én esetem, akkor az geci fájdalmas és drága buli lesz.. de ez benne van a pakliban.
szóval lesz akkora stressz, hogy győzd idegrendszerrel, nagyon sokat kifog venni nagyon kevés motorozás is, de csak igy lehet ezt megtanulni.
-
Integra
titán
szerintem (SZERINTEM
!!!) pont, hogy úgy gáz emiatt a tematika, ahogy van..
jól összerántottak mindent, aztán a végeredmény egy se füle se farka történet, de legalább jó marketing szagú, meg eladhatóbb lesz...
szóval most biztonság technikai tréningre mész vagy pálya oktatásra, dönts el.
pályaoktatás? aztán mi a pálya oktatás? mert ez semmi, szerintem vicc kategória.
keretes motor? és az mire jó a marketingen kivül? ad egy teljesen fals biztonság érzetet, másra nem jó, de erre nagyon.
menj el külön vezetés technikai tréningre, ami valóban az végig, a 2 napon át, és utána meg menj el külön csak pálya tréningre. igy van értelme, de összeömlesztve szerintem sokra nem jó, mert semelyik felét nem kapod meg rendesen, hiányosságokkal fogsz küzdeni mindkét résznél.
ha pedig voltál a dodor félén, akkor minek mész el szinte ugyanarra még egyszer? akkor menj tisztán pálya tréningre. egy pályatréning meg alapvetően más, személyi instruktorral ér igazán valamit, akkor valóban fejlődsz és van értelme. -
zsoltee10
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
én se tudtam mindent megcsinálni. van olyan pl., hogy egy kézzel kormányozva egy botról le kell venni egy láncot, aminek a másik vége oda van rögzítve. a bot körül menni kell egy kört a kezedben a lánccal, majd a kör végén vissza tenni a bot tetejére. ez azt jelenti, hogy alapjáraton, baromi kicsi körön kell fordulni, miközben egyik kezedben a lánc végét tartod.
nekem a két hengeres motorral esélyem se volt, mert egyenetlenül jár, enyhén rángat. meg volt egy lóhere alakú 8-as formáció is, ami nem ment, brutális. 
a rendőrök a 3 mázsás fjr-ekkel úgy mentek, fordultak, hogy csak ámultunk.

-
-
Djuree
félisten
skacok ezen a safety hungarin saját motor kell, vagy adnak? sajátommal nem mennék ha nem muszáj, ha baj van ne a sajátomat törjem már össze

tavasszal első dolgom lesz az alapot elvégezni
-
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
ne is mondd, mar napirenden van... 
-
Integra
titán
néztem anno én is ezt a cikket, vagy 5x próbáltam, valami nagyon halovány volt, lehet, hogy ezt nem laptopon kell nézni, hanem moziban és akkor valóban látod rendesen.
amúgy valóban etikátlan, de abban is biztos vagyok, hogy a tüchtig germánok biztos megoldották, hogy támadhatatlan legyen a reklámjuk jogilag. de engem nem zavar, ettől nem fogok rohanni bmw-t venni, nincsen cash rá
-
.mf
veterán
Oh, the return of subliminal advertising, yay... A trükk régi (és tiltott), csak a köntös, a tálalás más.
Fight Club, valaki?
A Bambi film-bevágós jelenet
de nem csak az, az elején sokszor alkalmazta ezt a trükköt, hogy elültesse a tudatunkban Tyler karakterét, mielőtt még egyáltalán láttuk is volna.TayRol, grat!

-
ALI_G
veterán
BMW reklám kicsit máshogy.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VR topik
- Hobby rádiós topik
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Fedora Linux
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Linux Mint
- További aktív témák...
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

valami gumiszerű anyagot kentek rá belülről, azonnal lehetett használni utána. kereket le, gumit le, anyagot bele, gumi fel, kerék fel

el kellene már lassan gondolkodni a világ vezetőinek, mert lehet késő lesz...

(gonosz off)