Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) DaveHutt válasza Yodamest (#1400) üzenetére


DaveHutt
őstag

Látod, csak panaszkodnott kellett. :))

(#1402) Yodamest válasza DaveHutt (#1401) üzenetére


Yodamest
addikt

csak említenem kellett hogy húzok át PS-re látod egyből kiokádtak egy patchet ;]

Na viszont gyakorlati kérdés:
Main fegyverem a hammer, most éppen egy Anjanathos 780-at sebző -20affinity és valami 270 fire sebzés fejlesztésűm van éppen. 5-ös szintű küldiknél tartok a storyban, most öltem le az Odogaront. Egy fegyver lenne még ami úgy bejön, az a Longsword, viszont JÓVAL kevesebbet sebzek vele úgy összességében is. Tudom, sok befolyásoló tényező van, de már direkt teszteltem is, hogy csináltam egy sima 3-as szintű bone hammert, meg egy sima 3-as bone shotelt és pl. egy Kuluyakut pontosan 2X annyi diőbe telik megölni a longsworddel, mint a hammerrel, annyival kevesebbet sebez. Pedig betalálok a piros guage csíkkal stb, szóval mechanikailag kihasználom tévedés ne essék.

Csak hátha tudja valaki miért a longsword a legnépszerűbb fegyver ha ennyivel kevesebb a sebzése? Ráadásul a hammer stun az nekem úgy tűnik egyszerűen must have ebben a játékban, nem is tudom hogy lehet anélkül meglenni.

[ Szerkesztve ]

(#1403) ForRedGlory válasza Yodamest (#1402) üzenetére


ForRedGlory
félisten

A patch óta még offline sem indul. Fasza. :DDD

(#1404) warfernom válasza Yodamest (#1402) üzenetére


warfernom
tag

Én kb most 3-4 csillagosoknál járok eddig Great swordot meg long swordot használtam csak.
Longnál most csak Great Jagras kardom vsn mert +15 affinity és jó krit sebzései vannak 15-23 sebzek mindig fejre és ritkán 45-75-ig és mivel élesebb mint a másik több Parts ot tudok leszedni a monster-ről.
Meg gyorsabb azért és hosszú pengéjű. Ha a dual kicsit hoszabb lett volna nem pedig olyan mint egy Dagger azt használtam volna.

Jbl Extreme, Corsair Scimitar & K70, Nzxt52

(#1405) DaveHutt válasza Yodamest (#1402) üzenetére


DaveHutt
őstag

A felugrós, nagyot odavágós is megvan (vmi Breaker az).?

A long swordnak nagyobb a lendítési íve (akárhova ütsz, eltalálod a monstát), jobb a túlélése (asszem Forward Slash-sel mindent lehet blokkolni). Mellette a dps-e is jó. Azt mondják, hogy könnyebb vele bánni (alacsony skill ceiling), ami hamerre nem igaz. Ez még most neked nem probléma, majd Nergiganténél meglátod, hogy miért fontos a blokk, túlélés. Aztán ottvan az is, hogy a hammerrel kisebbet lehet ütni egy ütésből, mint a Great Sworddal, ezért sokan a nagyobbat ütő fegyvert választják. Próbáltam mindkettőt funra, GS sokkal szebb számokat produkál, endgame dps buildben 952 volt a max kombó.

[ Szerkesztve ]

(#1406) Yodamest válasza DaveHutt (#1405) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát endgameről nyilván nem tudok nyilatkozni, lehet ott változik a felállás, de egyelőre amiket hammerrel ütök főleg fejre azzal köszönő viszonyban sincs a long sword sebzése. Mindkettőt figyelgetem, használgatom, aztán majd meglássuk változik-e a véleményem később.

Az, hogy a long swoord a rookie-k fegyvere szerintem elég nagy badarság. Már csak magamból kiindulva, mint kezdő monster hunteres, sokkal könnyebb használni a hammert! A long swordnél azt a finishing move-ot bevinni abszolút nem egy kezdő szint és az nélkül pedig egyértelműen gyenge a sebzése.

Hammerrel gyakorlatilag fogod, amikor még ütéstávon kívül a monszta, szépen felchargeolod, és mivel charge KÖZBEN is lehet vele mozogni, sőt miután elengedted a pörgő támadásod, még akkor is tudsz irányt változtatni bemész a szörny alá, a feje közelébe és pörösz mint állat, a végén lekiséred egy felütő támadással és ennyi. Ezt csinálod rinse and repeat és már baromi jó sebzésed lesz, ami ráadásul kifárasztó stun sebzés. Nem kell semmilyen feltöltődő csikot figyelni, nem kell célozni, statikusan ütni semmi... legkönnyebb fegyver szerintem egy kezdőnek. :)

(#1407) DaveHutt válasza Yodamest (#1406) üzenetére


DaveHutt
őstag

Most erre jön egy Long Sword main, és bármikor tud ilyeneket mondani. Ha engem megkérdezel, bármikor ódákat zengek az íjról és a Lanceről (ó az a pajzs, és a dingek, amikor mindenki más jobbra balra repked). Egyértelmű, hogy a kedvenceddel megy a legjobban.:)

(#1408) twi452


twi452
senior tag

A long swordban tényleg az a kitérő mozdulat a legáldásosabb illetve az, hogy jól néz ki egy ilyen szép karddal hadonászni :D
Később amikor a dögök igazán nagyot ütnek akkor sokat ér egy jól begyakorolt fade slash mert az minden egyes támadás/üvöltés/rengés ellen működik :)
Aztán ha már tudsz rendes páncélokat összerakni magadnak azért durva buikdeket lehet építeni rá.
Én nagyon szerettem a long swordot mert izgalmas és mókás vele harcolni..mondjuk én a hunting horn-t is szerettem nagyon xD

(#1409) Yodamest válasza twi452 (#1408) üzenetére


Yodamest
addikt

Csináltam egy vizes long swordot, azzal tesztelgettem, az a fő baj, hogy semmilyen információt nem ad a játék, hogy most te mennyit sebeztél a a küldi végéig. Nehéz így átlátni... Jó a karddal csapkodni, meg jó benne, hogy bármikor két ütés között kitérhetsz, nincsenek rögzített kombók, amiből ne tudnál mozdulni semerre. Szóval itt a sebzést a mozgékonyságért áldozod fel voltaképpen, ami simán eltudom képzelni, hogy endgame-ban többet ér, hisz mindegy, hogy most 10 perc vagy 15 a szörny, csak lemenjen. Illetve vannak bizonyos repülő szörnyek, amiket hammerrel egyszerűen nem érsz el, szóval ott eleve nem opció a hammer, a kard függőleges csapása viszont eléri. Habár akkor meg már inkább az íj ilyen esetekben.

A hammer amiben verhetetlen szerintem, az a kis termetű szörnyek leverése, pl. a Tiziyaku, Kuluyaku, még ide mondanám a Barroth-ot is és a vízben úszkáló szörnyet. Ezeknek a feje elérhető magasságban van a hammer számára és ezek ellen pont ezért verhetetlen. Olyan szörnyeknél nem jó a hammer amiknek nem éred el a fejét vele, pl. Anjanath, Legiana, meg ilyenek, oda más fegyver kell egyértelműen.

(#1410) Adam_Shepard válasza Yodamest (#1409) üzenetére


Adam_Shepard
addikt

sajnos, akárhogy is csavargatj az ember, de a végén úgyis a raw sebzés fog dönteni. Ez fegyverenként ugye leszűkíti max 3 darabra a végén már. Amit nagyon nem ír le senki az az, hogy a tényleges fejlesztés- vadászat az a játék végigjátszása után kezdődik el. Akkor nyílik ki úgy 80%ban minden.

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#1411) Yodamest


Yodamest
addikt

Na este eljutottam az elder dragonok feltárásáig a storyban, ma reggelire Nergigantét ettem, nyamnyam. :) Elsőre le is ment, de elég jó már a hammerem, valami 1000-et sebez, buffok nélkül. Meg az is sokat számít, hogy kitettem a 3-as életerő növelést, így alapból már 150-es a HP-m egy jó kis canteenozás után pedig 200.

(#1412) Yodamest


Yodamest
addikt

A következő ami must have egyértelműen az a stun ellenállás 3-as szinten. Ehhez meg is van már szerencsére a lvl 2 nyakláncom + 1 kő, így kiadják a 3-at. Egyszerűen a halálok 80% azért történik, mert stun alatt kivégeznek, ráadásul azt vettem észre a lvl2 szinten lévő elvileg 60%-os stun resi kb semmit sem ér... érzésre ugyanolyan hosszan tart mintha semmi resim nem lenne, fura.. ugyh. ebből csak a 3 szint érzi meg az alatt semmiképp.

Furcsállom is sok videóban, ahol Deviljho féléket ölnek, ugyanúgy kapják a stunt, hogy a fenébe nem rakják ki a full stun resistance-t? Mi lehet fontosabb annál? Több sebzés vagy mi? Nem tudok elképzelni annál fontosabb statot, minthogy ne lehessen unreszponzívvá tenni a karakteredet. Eddigi szörnyekkel is lényegében csak e miatt szívtam, mert amúgy ha csak nem 1 shotolnak, mindig feltudok gyógyulni. Viszont ha jön a stun azt általában megérzik a szörnyek és tudják, hogy na olyankor kell a legerősebb támadásukkal odacsapni...

Mondjuk amit pont néztem Deviljo ölés videót, fúde prónak adta magát elő a gyerek, de lényegében tök véletlen volt, hogy nem halt meg mert bekapta a stunt és csak a szörny jó indulatán múlott, hogy a palico-ját kezdte el támadni... ha akkor megüti vége is lett volna.

(#1413) sp8787 válasza Yodamest (#1412) üzenetére


sp8787
addikt

Sztem nekem egyetlen buildemben nem volt stunresistance, meg a Kirin elleniben se.DJ ellen meg a legjobb a lance ahhoz meg tenyleg nem kell. Kirin ellen meg ugye thunder+paralysis.Mondjuk a para-t lehet le lehet cserelni stunra de akkor meg a masikkal van a baj.

(#1414) Yodamest válasza sp8787 (#1413) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát fura, nekem ha most kellene valami tipp reviewet írnom a játékból, biztosan azt tanácsolnám bárkinek, hogy menjen rá a stun resistre, mert élet halál kérdés. A kitérésekkel, mozgással nincs gondom azt hoztam magammal a soulsborne szériából, de ott ilyen effekt sose volt, hogy egy boss lebénítja a karakteremet és utána halálos csapást mér rám... ott mindig megvan a reakció lehetősége itt pedig ha nincs teljes stun resisted akkor a szerencsére van bízva.

(#1415) DaveHutt válasza Yodamest (#1414) üzenetére


DaveHutt
őstag

Szituációfüggő skill. Kiválthatod Tool Specialist level 3mal és két köpennyel (Evade, Vit, Temporal Mantle).

(#1416) Yodamest


Yodamest
addikt

na úgy tűnik megcsinálták a kapcsolatokat is, mert este, sőt még most reggel is elég sok missziót talált a multi! Belezőgép Csabi is meglepődve láttam twitchen, hogy teljesen rá van kockulva a játékra :)

Ja meg epicfail, de csak asszem tegnap jöttem rá, hogy nem mindig átvezető elnyomhatatlan, a canteenos kajálás és a szörny halál animáció elnyomható! Basszus én meg mindig végignéztem ezeket, fura is volt, hogy a többiek már rég darabolják a monsztát én meg még csak állok, mert néztem ahogy kimúlik. :)

(#1417) DaveHutt válasza Yodamest (#1416) üzenetére


DaveHutt
őstag

Ha hosszan nyomod a carve/bányászás gombot, akkor gyorsabban elvégzi a második-harmadik-negyedik animációt a karakter.

(#1418) Yodamest válasza DaveHutt (#1417) üzenetére


Yodamest
addikt

folyamat csinálja akkor? én eddig nyomogattam olyankor :) Még egyet magyarázz meg kérlek, amikor meglovaglom a szörnyet, pontosan hogyan kell a hátán maradni? Amikor le akar rázni nyomva kell tartani az R2-t? vagy nyomogatni kell? Mi a tuti?

[ Szerkesztve ]

(#1419) Adam_Shepard válasza Yodamest (#1418) üzenetére


Adam_Shepard
addikt

folyamatosan nyomva kell tartani amikor banyaszol. és a szörnynél meg nyomkodni, majd amikor elfogy a stamina, akkor meg r1 ha jól emlékszem.

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#1420) Yodamest


Yodamest
addikt

Na itt a végére már nagyon megy, Teostra elsőre halál nélkül tegnap este, ma reggel pedig Vaal Hazak szintén elsőre halál nélkül. Haladok mint kés a vajon, elvileg még 1 elder dragon van a forestben, illetve a final boss ha jól tudom. A longsword pedig nagyon megtetszett, úgy látszik meg kellett érjek rá. :) Úgy darálok vele, hogy nem igaz pedig még csak nem is valami erős, sima bone ágon vittem fel.

(#1421) sp8787 válasza Yodamest (#1420) üzenetére


sp8787
addikt

Szerezd meg a Divine Slasher-t, eleg egyszeru es az egyik ha nem a legjobb LS.
Legalabbis amikor utoljara meg kepben voltam a legjobb volt.

(#1422) Yodamest válasza sp8787 (#1421) üzenetére


Yodamest
addikt

Majd ránézek, lehet még nem tartok ott hogy unlockolva legyen. :)

Jaj kérdés: eddig toolból csak a health boostert használtam, most kezdtem csak el nézegetni a mantlekat, a vitality mantle talán ami érdekelhet, nemtudom nem használtam még, sok sebzést levéd? érdemes lecserélnem egyáltalán a health boostert amit nagyon szeretek?

Vaal Hazak ellen most olvasgattam, hogy nulberryt igazán vihettem volna, a debuff azért elég rosszul esett, de lényeg, hogy így is lement. :)

(#1423) sp8787 válasza Yodamest (#1422) üzenetére


sp8787
addikt

Sose hasznaltam healthboster-t csak az affinity boostert. A Vitality mantle nagyon jo meg majd Kirin ellen a Thunderproof Mantle. Vagy meg a Rocksteady Mantle az ami nagyon jo csak esszel kell hasznalni.

Sztem mar ott tarthatsz. Nezd meg az Arenaban ,hogy mehetsz e mar a 2 Diablos ellen. Ha igen akkor "egyszeru ". :D

(#1424) Yodamest válasza sp8787 (#1423) üzenetére


Yodamest
addikt

Hát a health boostert adja be alapból az egyik story mission után és én sose váltottam át róla. Jó mert leteszem, ha tudom hogy sokat fogok adott területen harcolni és viszonylag sokáig árasztja magából a healt, nagyon sok potit megspórolok vele, illetve a különböző tick dmg-eket is jól kompenzálja. Az csak plus már, hogy nem csak rám hat hanem az egész csapatra. Most ehhez képest nem tudom mit kínál a vitality mantle, de elég sok sebzést kell levédenie, hogy arra cseréljek.

(#1425) sp8787 válasza Yodamest (#1424) üzenetére


sp8787
addikt

Tempered Kirin volt mar? Na oda mindig Thunder+Vitality mentem ,meg a simahoz is nem csak a T-hez. A sima-t meg a T-t soloban farmoltam joideig a Koronakert.

Nem hiszem ,hogy ott pl. a healthboster barmit is segitett volna de mindenki mashogy jatszik.
Majd latod neked mi az ami bevalik.

(#1426) Yodamest válasza sp8787 (#1425) üzenetére


Yodamest
addikt

neeem ilyen finomságok nem voltak, hazaértem begyalázom a Kushala Daorát aztán jöhet Xeno. Most azért kicsit előre olvastam, mert nem akarok felkészületlenül menni megint a harcba. Kushala ellen asszem viszek bőven flash podot :) Xeno meg elvileg csak egy boxzsák, hosszú és unalmas harc...

(#1427) twi452 válasza Yodamest (#1426) üzenetére


twi452
senior tag

Meg idegesítő a xeno.. mindig amikor belelendülnél fogja magát és odébb megy a mocsok de csak annyira h neked ne legyen jó xD

[ Szerkesztve ]

(#1428) DaveHutt válasza Yodamest (#1426) üzenetére


DaveHutt
őstag

Xeno gyengepontja a két mellső mancsa. Meg a feje és a farka. Ennyit kell tudnod. Lassan kezdődik az igazi játék. :D

[ Szerkesztve ]

(#1429) Yodamest válasza DaveHutt (#1428) üzenetére


Yodamest
addikt

hajjaj attól félek én :) az nagyon jó viszont hogy szépen műxik a multi, bőven talál sessionokat, vadászatokat, néha néha ledob, de azzal már meg tudok békélni. (kb 4/1 vadászatnál)

(#1430) Yodamest


Yodamest
addikt

banyek csak most jöttem rá, hogy több dolgot is lehet egy időben termeszteni :DDD Optional questeket ugye hanyagoltam, így csak 1 slotom volt csak. Belező streamjében láttam tök véletlen, hogy neki meg van vagy 4 helye, hát meglepődtem. :)

A storyt végigvittem már azóta a longswordös csajszimmal, de újrakedztem male-val, elég volt a sunaságból. :P Utolsó 4 storyboss elsőre mind lement, nem voltak vészesek.

[ Szerkesztve ]

(#1431) Dlite


Dlite
tag

Sziasztok. tegnap megvettem PC-re. Soha nem játszottam az elődökel, így elég fehér folt volt a játék...hát jó nagy káosz az egész egyelőre és nagyon szokni kell a dolgokat :) Pl. elmegyek Pukie-Pukie-ra vadászni - quest - és nem enged visszamenni a "fővárosba", menteni, kilépni...mi vaaaan? Nem léphetek k a játékból??? Kötelező játszani vazze :D :D Fogtam kikapcsoltam az egész gépet...na ilyet nem btam még :D
A hangulata nagyon tetszik, remek kiegészítő játék lesz szerintem ha túlleszek a kezdeti káoszon és elkezdem érteni a dolgokat :) :C

RTX2060 I5-9500

(#1432) Ati.Inc válasza Dlite (#1431) üzenetére


Ati.Inc
tag

Ha jól emlékszem akkor ki lehet lépni (legalábbis ps4en),csak fel kell adni a küldetést.

(#1433) Dlite válasza Ati.Inc (#1432) üzenetére


Dlite
tag

Lehet PC-n is, csak még nem találtam meg azt az opciót. Mindenesetre az meglepett, hogy csak expedícióra megyek oda-vissza repülgetek, ha questre akkor meg nem....

RTX2060 I5-9500

(#1434) Dlite


Dlite
tag

Kis segítséget szeretnék kérni. Nem találom (lehet én vagyok a béna) az inventory-t meg a quest logot a karakter, hogy milyen cuccok vannak rajta. (PC). Hogy tudom ezeket megnyitni?

RTX2060 I5-9500

(#1435) l.skywalker


l.skywalker
félisten

Monster Hunter World Adding Arch Tempered Zorah Magdaros Event

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

(#1436) Silterax


Silterax
tag

Jó látni hogy vannak új emberek, régen jártam erre fele. Én továbbra is long swordos vagyok, nehezen szakadok el tőle :D Jelenlegi karaktetem. Van több is, de most ezt használom a leggyakrabban

(#1437) batai15


batai15
félisten

Sziasztok csapatja még valaki? Most vettem meg épp a sima verziot mert úgy látom a deluxe semmit nem ad.

[ Szerkesztve ]

(#1438) Adam_Shepard válasza batai15 (#1437) üzenetére


Adam_Shepard
addikt

platform?

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#1439) batai15 válasza Adam_Shepard (#1438) üzenetére


batai15
félisten

Ps4

(#1440) oneal1


oneal1
senior tag

sziasztok!

Ha érdekel valakit egy monster hunter world pc kulcs akkor van egy eladó példányom.

Remélem nem zavartam. :R

Köszi!

(#1441) sp8787


sp8787
addikt

(#1443) BOBAKILL válasza sp8787 (#1442) üzenetére


BOBAKILL
őstag

Fasza lesz! :) Kérdés hogy jön-e a G-rank? Utóbbi időben nem nagyon figyeltem az eseményeket a MHW körül..

(#1444) Mukih


Mukih
tag

Sziasztok!

Tervezzük megvenni haverommal PS4-re a játékot, de nem tudjuk, hogy mennyire coop "barát" a játék. El lehet benne jól lenni coop-ba, vagy nem éri meg megvenni ha csak ketten játszanánk? Story-t lehet játszani coop-ba is?

Köszi!

Xbox One Gamertag: Daltos96 , PSN: Daltos_96, Battletag: Daltos#2323

(#1445) ForRedGlory válasza Mukih (#1444) üzenetére


ForRedGlory
félisten

Ez konkretan direkt tobbjatekos modra kitalalt jatek. Szoval tokeletes lesz co-op mokara. Mindent tudtok egyutt is csinalni. :)

[ Szerkesztve ]

(#1446) Mukih válasza ForRedGlory (#1445) üzenetére


Mukih
tag

Köszi a választ!

Olvasgattam közben oldalakat és láttam, hogy a storyt elég "bénán" lehet vinni coop-ban, mert elvileg valami cutscenet meg kell néznie az egyik embernek, hogy a másik tudjon joinolni viszont az a cutscene általában a quest végén van és azért minden questet kétszer kell megcsinálnia valakinek, hogy coop-ban akartok storyzni.

Ez még mindig így van vagy valamit én értettem félre?

Xbox One Gamertag: Daltos96 , PSN: Daltos_96, Battletag: Daltos#2323

(#1447) twi452 válasza Mukih (#1446) üzenetére


twi452
senior tag

Amúgy is sokszor kell legyilkolni általában a dögöket 🙂
A story része véleményem szerint elég gyenge, a vadászatról szól inkább a játék és a játékstílusokról ahogy lehet benne kűzdeni. Ebben rendkívül változatos és sok lehetőséget rejt a rengeteg fegyver és páncél (skill) variáció miatt.

(#1448) Hajdi


Hajdi
senior tag

Sziasztok!

Vettem skin-t, azt hol tudom változtatni? Ugyanakkor van egy free character change tokenem, ezt szintúgy nem tudom, hol kell. :)

[ Szerkesztve ]

"The Man Who Sold the World"

(#1449) Raysen623


Raysen623
addikt

Valaki mondja már meg nekem miért van ilyen gyökér mód összerakva a party voice chat??? Miért nem tudunk többen kimenni farmolni, vagy miért rak szét minket ilyen idióta módon a játék?! Ez a hülyeség teljesen megöli nálam az egészet.

A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

(#1450) Rony949 válasza Raysen623 (#1449) üzenetére


Rony949
őstag

Mert ez alapvetően, nem egy MMO- Ez egy singleplayer játék, multiplayer móddal.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.