- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #9299 üzenetére
Akkor vegkepp nem eri meg 20 mega alatt valtani upc-rol. Ami azert lakossag nagy reszenek eleg, plane hogy evek ota 20 alatt volt/van mindenki.
-
válasz
bigdady #9298 üzenetére
Valahol fentebb írták, ezer párszáz forint.
szerk.: Meg is van, 1270Ft.
http://itcafe.hu/tema/monortel_monornet/hsz_9234-9234.html -
bigdady
nagyúr
Mondjuk most megnéztem es soloban 0 ft telefon melle huseg nelkul 6000 ft az emelt 20-as net berotelnel. Ennyiért 18-at boven megkapom most is upc-tol ugyfelmegtartoban ugy hogy nem natolt a net...
Csak a feltoltes a kulonbseg ami kulonosebben nem erdekel, seed tokmind1 mennyivel megy...
Fix ip mennyibe kerul pluszban amugy? -
Attaca
csendes tag
válasz
szundika82 #9288 üzenetére
Bekötési díj, vagy valami kezdő költség van a Berotelnél?
-
blacika
tag
válasz
szundika82 #9293 üzenetére
Köszi
-
szundika82
tag
válasz
blacika #9289 üzenetére
Jövőhét közepétől lép éledbe azt mondták.
(#9291) Mennyire stabil hát hetente 1-2 alkalommal resartolni kell a modemet mert elmegy a net (lehet tesztek miatt)
torrenten a feltöltés az majdnem állandóan fullon megy de csak publikus ipvel belső hálózatról elég rossz visszajelzések jöttek.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Alakul. Köszönjük az infót.
Milyen a netjük? Stabil? -
nyirobeni
csendes tag
Ez a változás csak az új ügyfelekre lesz érvényes ,vagy akiknek pl már be van kötve azokra is érvényes lesz ?
-
blacika
tag
válasz
Köszönöm. Ez meggyőző.
És egyébként speedtesttel hozza az eredményt?
Tudnál esetleg egy képet feltenni? -
blacika
tag
válasz
szundika82 #9279 üzenetére
Megkérdezhetem az infó forrását?
A kiépítő srácok 500-as csomagról regéltek, február első hetében Újhartyánban.
És a "közeli jövőt" adták meg időpontnak. -
poli27
veterán
válasz
szundika82 #9285 üzenetére
Jó de azt ne felejtsétek el hogy ez csak a bixen átmenő forgalom, a saját hálózatokban, meg az szolgáltatók közti csere nincs benne, ami elég jelentős mennyiség lehet még...
-
btz
addikt
válasz
szundika82 #9283 üzenetére
A Telekom nagyon bele van habarodva ebbe az egységesítés marketing politikába, nem tudom hogy fognak emelni, ennek a dolognak a "szellemében".
Az biztos hogy a T-nek nem csak 1 gigabit lesz a háttér kapcsolata, de azok sem fogják elereszteni az 500 megabiteket egyenlőre. -
szundika82
tag
Sztem meg nem voltak tisztában a dolgokkal vagy lehúzásra ment
amint a Telekom a fülükbe jutott 2-3 hét alatt meg növelték a sebességet és 6 új csatorna is bekerült a listába.Ha majd a Telekom is emelni fog (kitudja mikor)akkor arra mit fognak reagálni?
Azt viszont nem tudom,hogy kértek e nagyobb sávszélt mert 1GB/s van nekik össz vissz...
-
btz
addikt
válasz
Egészen megemberesedtek ezek a feltöltések. 2-10 megabit feltöltést akartak optikán? Lehet hogy ez csak valami morbid humor volt részükről.
-
szundika82
tag
válasz
Intruder2k5 #9280 üzenetére
ezt alapból így is kellett volna kezdeni
-
válasz
Na, ez így már azért szebben néz ki, ezzel a feltöltéssel simán versenyképes lesz.
-
szundika82
tag
válasz
kabelmania27 #9278 üzenetére
Berotel növeli a sebességet
10/2 -> 20/10
20/4 -> 40/20
40/5 -> 60/30
60/6 -> 120/60
120/10 -> 200/100 -
kabelmania27
félisten
válasz
BPéter1984 #9259 üzenetére
Üdv!
Itt is kérdezd meg. -
Zolee_70
senior tag
Úgy döntöttem, jöjjön a BeroNet60...hűség nélkül+fix IP. Ha szar, visszaköttetem a UPC-t.
Kíváncsi vagyok, mennyi idő alatt kötik be.
-
Nooeca
senior tag
válasz
BPéter1984 #9271 üzenetére
Sokszor hónapok tellnek el miközben folyik a munka...
Sokan nem tudják de egy kiépítés sokszor - sőt a legtöbbször - csúszik, még akkor is ha kész a fizikai munka. Fentebb nagyon jó példa Inárcs. Ott is most mindenki örül meg boldog... de:
1. Attól hogy engedélyt kaptak, még nem közölték, mikor is kezdenek munkába.
2. A kiépítés 1-2 hónapba kerülhet, amiben az engedélyeztetés még nincs benne.
3. Az 1-2 hónap még csúszhat ha az emberkék máshol is dolgoznak.Szóval attól hogy valami projekt alatt is van számolhatunk közel fél évvel mire köthető lesz.
-
válasz
BPéter1984 #9271 üzenetére
Előre nem lehet megmondani, hogy mikorra lesz előfizethető a szolgáltatás.
-
BPéter1984
tag
válasz
BPéter1984 #9259 üzenetére
Sziasztok , a 9259-re nem tud válaszolni senki ?
-
paleee
csendes tag
Megvárják, míg az optika magától fel nem nő az oszlopokra?
Viccen kívül, mit értesz "hagyományos út" alatt? Tényleg jó lenne, ha lépnének már valamit, mert rohadtul unom az UPC-t, ráadásul tetvek is voltak a bekötésnél, mert a két hónap ajándék duplázást meg sem adták, mikor beköttettük. (És itt nem 8 helyett 16 megabitről lett volna szó, csak 2,5 helyett 5.) -
blacika
tag
válasz
szundika82 #9266 üzenetére
De jó lehet a kötésről múlt időben beszélni.......de tényleg csak ennek van értelme 120/10-es.fixip.hűségnélkül.
-
Attaca
csendes tag
Ma beszéltem a Berotellel Újhartyánnal kapcsolatban, a gerinchálózatot építik, ha az időjárás is engedi, akkor optimális esetben heteken belül köthetnek. Tekintettel az eddigiekre én egy hűség nélküli fix IP konstrukcióval inditok náluk, aztán ha beválik, akkor 1 évet aláírok.
-
blacika
tag
válasz
szundika82 #9257 üzenetére
Valóban, csak a remény marad. Egyébként csak a feltöltést igérte 20MB-ra, de említette hogy az 500-as letöltés is tervben van a közeljövőben(hetek-hónapok). Annó, 2015 februárjában, amikor kampóztak, is azt mondták a közeljövőben lesz net, azóta még mindig nem sikerült ennek a közeljövőnek eljönnie.
-
-
Janó 44
tag
Egy kérdésem lenne. Az Optinethez hány eres kábelt használ a Telekom?
-
BPéter1984
tag
Sziasztok , elvileg a digi elkezdte telepíteni a villanyoszlopokra a kábeltertókat Úriban a héten.
Kérdésem hogy mik a tapasztalatok a munka megkezdése és a bekötések közt kb mennyi idő telehet el ?
Nem tudom mennyien és milyen ütemben dolgoznak.
De ha már elkezdték akkor talán lesz belőle végre valami és remélem optikát fognak húzni. -
szundika82
tag
válasz
blacika #9256 üzenetére
Akkor a jobbkéz nem tudja mit csinál a balláb.
De már volt sok ígéret amit visszamondtak vagy nem úgy lettLetöltést feltöltést egyben vagy csak feltöltés?
mondjuk az a 10 mega + engem nem hat meg még így is oly kevés,sztem az
ActivCom-ot probálja kiszorítani ezzel mert többen azt köttettek mikor megjelent a Berotel sebessége.De az ActivCom is duplázni fog úgy tudom
-
blacika
tag
válasz
szundika82 #9254 üzenetére
2016. február 2-án mondta az ügyintézőjük, hogy márciusban megemelik a sebességet.
-
Attaca
csendes tag
Ha kakucsi lennék biztos kikérném az önkormányzattól a jegyzőkönyvet. Vagy ezt megtehetem újhartyáni lakosként is?
-
Attaca
csendes tag
válasz
szundika82 #9248 üzenetére
Szerintem azért nem kellene annyiban hagyni, milyen magyarázattal szolgálnak a lakosság felé?
Arról tud valaki valami, hogy az említett HFC Inárcson és Újhartyánon mikor kezdheti a munkát?
-
blacika
tag
-
Zolee_70
senior tag
válasz
szundika82 #9241 üzenetére
Megint az az érzésem, hogy sógor-koma, urambátyám ügy van a háttérben, ahogy az szokás mifelénk. Mi jogon korlátozza a szabad versenyt a képviselőtestület, mi a magyarázat?
Inárcsiként azért aggódok, mert lehet, hogy az egész fejlesztés leáll Kakucs miatt, megint a szopóágon maradunk az UPC-vel és a NAT-olt Berotel-el...
-
bigdady
nagyúr
válasz
Már értem miért a durung szó ragadt rájuk...
-
Nooeca
senior tag
Lestem szinte az összes projekt alatt lévő várost, de a legtöbbje hónapok óta nem teszi közzé a jegyzőkönyveit. Kb. mindnek írtam emailt, de eddig egy sem írt vissza, de ha nincs más, kormányhivatal felé indulok. (ők gyakorolják elvben az önkormányzatok feletti kontrollt).
-
asdf_
veterán
válasz
Ki kell kerni a jegyzokonyvet, ha mar a weboldalukra keptelenek feltolteni (ezt nem kotelezo amugy nyilvanosan elerhetove tenni?) Mivel egyidoben lett feltoltve az osszes visszamenolegesen, arra tippelnek, hogy nemreg csinaltak uj weboldalt, ami persze nem mentseg semmire, mert -kozben csekkoltam- a regi weboldalukon is 2012-es volt az utolso dokumentum.
-
szundika82
tag
FB Fórum!
"Újabb email a HFC-től
Kakucson sajnos nem valószínű, hogy sikerül megvalósítani az építést. A beadott kérelmet a képviselő testületük (hivataluk) ismét elutasította.
Újhartyánban és Inárcson megkaptuk az elvi hozzájárulást."Kakucs mégis bukta az újabb tárgyalás mégsem járt sikerrel.
Akik a túloldalon laknak Kakuccsal szemben biztos anyázhatnak
-
Nooeca
senior tag
válasz
zsolesz7503 #9239 üzenetére
Hagyományos utat választják, és a Démász még nem adott engedélyeket.
Nézd meg a hírmondót feljebb, ott is írja: "Az ELMŰ engedélyét is megszerezte..." nem is kellene már engedélyeztetni, hanem lehetne önkényesen is csinálni, de az úgy nem jó a HFC-nek.
-
zsolesz7503
tag
Valaki tud valamit a T-ről Pilis-Monorierdő felé mikor óhajtanak szerelni? Februárnál tartunk tavasz mutogatja már magát de egy árva T szerelőt se látni semerre. Téli álmot alszanak?
-
btz
addikt
válasz
Gubek-Einste #9237 üzenetére
Úgy értettem hogy publikus dinamikus IP esetén.
-
-
blacika
tag
-
blacika
tag
válasz
szundika82 #9229 üzenetére
Köszönöm az infót,
biztosan félreértettem valamit, fix ip-re gondoltam, ami azt jelenti hogy egyedi ipd van. Ez publikus, és nem változik, kintről mindig ugyanaz, pont ez az értelme, pl szervereket futtathatsz, stb.; hiszen meg tudod adni a címedet másoknak. -
asdf_
veterán
Fix ip != publikus ip. Ne keverjuk a kettot.
-
blacika
tag
válasz
szundika82 #9225 üzenetére
Hali,
nyilván, csak papíron olcsóbb, a minőségről nem tudok semmit, mert upc-s adsl-em van.
A fix ip nincs ingyen a telekomnál sem, sőt lakosságiban nem is lelem a lehetőségét. -
blacika
tag
válasz
tota961023 #9223 üzenetére
Hali,
ez másik terület lehet, vagy hűséges. -
Borisz101
újonc
válasz
szundika82 #9225 üzenetére
Én is 0 forintos alap telefonnal rendeltem meg a Berotel netet és még telefonom sincs rákötve.
Ebből a szempontból nem értem a Berotelt, mért jó ez nekik, de mindegy így legalább kevesebbet kell fizetni.
A kevesebb persze nem kevés így se!
A hálózat viszont tényleg natolt, vagyis cseszhetem a feltöltési sebességem.
Az egyébként most is 10 mega körül van 6 helyett.
Egy kis szolgáltatási és árverseny nem árthatezért jöjjön csak a T-is.
-
szundika82
tag
#9222 Upc-nek mind a két felén van oszlop.
#9221 Az az 1200 ft pont nem hat meg senkit ha több a feltöltése mint a Berotelnek.
Másik meg hogy natolt a hálózata és a publikus ip 1270Ft akkor mindjárt ott tartunk hogy egy picit több a Berotel -
tota961023
csendes tag
Én ezt látom központi árazásra:
[link] -
blacika
tag
A telekomnál hűség nélkül a 120-as csomag önmagában 11200 Ft havonta, ez telefon mellé 8960 Ft, de nincs ingyenes telefon, hanem 2240 a legolcsóbb ezért a csomaghoz minimum 11200 Ft-ért jutsz hozzá.
A berotelnél ez a csomag 12540 Ft havonta, de itt 0 Ft-os telefonnal együtt 10040 Ft havonta.
Szóval az elérhető legkisebb ár a berotelnél alacsonyabb mint a telekomnál. -
asdf_
veterán
Az onkormanyzatnak amugy mi a banat baja van azzal, hogy jo lesz az ott lakoknak, es vegre lesz emberi sebessegu net? En ugy rugnam valagon az onkormanyzati kepviselomet, ha ilyen hulyeseget csinal, hogy a holdig repul
Letoltheto a jegyzokonyv? Tenyleg kivancsi vagyok, mi a tudo bajuk volt, mert valahogy nehezen tudok egy epeszu indokot elkepzelni, hogy miert szavaz valaki nemmel egy ilyenre... (a megkenesen most elegansan atugrottam, ne feltetelezzunk rosszat senkriol
)
-
Nooeca
senior tag
Teljesen mindegy mit mondtak, Kakucson az Önkormányzat nem fogadta el a tervet, oda is be lett nyújtva. Inárcson is 3-an tartozkodtak 4-en fogadták el. Ezért sem mehet be bizonyos utcákba Inárcson sem a HFC, hiszen Kakucs nem hogy nem fogadta el, hanem kifejezetten elutasította.
-
szundika82
tag
-
blacika
tag
Újhartyánban is igérik a telekomot már egy éve, de a berotel tegnap már előszerződéseket is kínált.
Azt állítják hogy akár február 15-től köthetnek Újhartyánban.
Egyébként a berotel olcsóbb és most(márciusra) emelik a feltöltéseiket a duplájára. (A telekom dabason 10 mega fel-ben 50 megát adott!!!!!!!) -
Nooeca
senior tag
válasz
szundika82 #9213 üzenetére
Kakucson leszavazta az Önkormányzat és ez még a cikkben is benne van. Vagyis nem, nem lesz.
-
Borisz101
újonc
válasz
szundika82 #9211 üzenetére
Ezt én is kiszúrtam az Inárcsi hírmondóban.
Bár ezt nem tudtam, hogy a HFC NETWORK Kft építi ki a Telekom hálózatát, vagy netán össze tartoznak?
Minden esetre nem bánnám, a Berotel egyelőre nem olcsó. -
Nooeca
senior tag
Nem kell költöznöm sehova, jön a Telekom optikai hálózattal.
Nem ugyanarról beszélünk egyébként, mert a Telekom már nem húz koaxot, nála úgynevezett "elavult megoldás" következtében van 10 Mbit, míg a UPC frissen fejlesztene Koaxra. Ez a nevetséges, ebbe kötöttem bele. Ilyen eshetőségek mellett nem igazán hiszem hogy megéri fejlesztenie a UPC-nek.
-
poli27
veterán
Ne hasonlítsuk már össze a Telekom meg a Digi optikai hálózatával a UPC koax hálózatát, ahol a T-nek koax van 10mbit a max miről beszélünk?.... Marhára nem egy kategória mint a Trabant meg a Mercedes kb... Ha neked ilyenek az igényeid akkor költözz olyan helyre ahol elérhető ennyi a megoldása...
-
Össze ne vesszetek már ezen.
Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA® driverek topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-roller topik
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- OLED monitor topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- LG 25GR75FG-B 25" UltraGear FHD 360Hz 1ms
- Zászló és fokozat kijelző LED panel szimulátorhoz (Simhub vezérelt)
- Állítható magasságú, 3D nyomtatott videókártya támasztók, a kínálat folyamatosan bővül.
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ASUS 18W USB ADAPTER
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS