- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
29-es körzet: internet, TV, telefon
Aktív témák
-
asdf_
veterán
-
-
-
Erre gondoltam: Linksys WRT3200ACM
-
-
rosszcsont88
tag
-
AnonymusX
őstag
-
radio100jozs
őstag
Mobilok nem relevánsak, azzal még az 5 GHz-es WiFi-vel nehezen fog kijönni. Nézz utána mennyi a max a mobilban lévő modemben, de általában 433 Mbps azaz ez az 50%-os WiFi szabály szerint 200-250 körül tudsz mérni a telefonon. A gigabit LAN meg semmire sem biztosíték, a PS4 lehet nincs erre felkészítve, és ezért nem bír ennyit.
-
imibogyo
veterán
Nincs valami hálózati """okosító""" programod? Nekem a Killer Ethernet mit tudom én mi szólt bele a háttérben a dologba. 1000/1000-es netből mértem 200/80-akat, meg hasonlókat. Amikor kikapcsoltam akkor hirtelen felugrott ilyen 800/600 környékére.
De ez mindig nagyon változó. Szóval ha nem akadnak ki a mutatók az nem jelent semmit sem. Ebben a pillanatban pl. nekem is "csak" ennyi:
-
dvina
csendes tag
Ha jól értem a kérdésedet, akkor a válasz: a megvásárolt internet szolgáltatáshoz kell igazítani a routert is. Ennek alapján meg kell különböztetnünk:
100 Mbit/s alatti;
100 – 1000 Mbit/s közötti
1000 Mbit/s sebességű routert.Kábel tekintetében, minimum Cat5e amely 100m es távolságig 1Gb/s os jelátvitelre képes.
-
-
imibogyo
veterán
Az lemaradt az előző érvelésnél, hogy a T-nél még sokszor utólagos engedményeket is kapok, legutóbb pl. 3-4 hónappal az előfizetésünk megszületése után ezt kaptam meg pluszban. Elvileg csak új előfizetőknek járt volna, de mivel közben költöztünk és változott a címem (3 utcával arrébb
), ezért azt mondták jól van "legyen új előfizetés". Pedig eredetileg is kaptam bőven ajándékot, ingyen TV és ingyen AC-s router személyében.
Viszont most már leírom azt amit már le kellett volna (29-es körzeti lakosként):
Én nem vagyok a UPC ellen teljes mellszélességgel bármi is jöjjön le az irományaimból, ha hoz egyszer például Örkényre hasonló áron, hasonló alternatívát, hasonló extra kedvezményekkel és hozzáállással mint most a T én szívesen visszamegyek hozzájuk. De jelenleg (a TV minőségének kivételével) nem látom alternatívának, főleg amennyit most fizetek a T-nek. -
BBéci
legenda
Kívülállóként nem fogjuk megérteni, nincs birtokunkban az információk, tények negyede sem.
Ha a helyükben lennék, talán én sem foglalkoznék a 2-3000-es lélekszámú falvakkal. Ahogy a Digi sem vitte tovább Vecsésen a kábelét, csak addig, amíg az oszloperdő tartott. Leszarják azt a száz egynéhány családi házat, ami a Katica és a Kispatak lakóparkot képezi, nem viszik föld alá a vezetékeiket, pedig rendelkezésükre áll a UPC csatornarendszere. Ettől még nem nevezem őket gusztustalannak. -
BBéci
legenda
Nem csak az én álláspontom, ezt látom a gyakorlatban, szerte a világon.
Vecsésen van konkurencia, mégsincs optikai UPC. Pedig amikor beharangozták, 2017 végére ígérték. De nem pattogok, nem nyílik tőle a bicskám. Az UPC egy profitorientált vállalkozás, nem jótékonysági intézmény, ezt nem lehet a szemükre vetni. -
radio100jozs
őstag
Kormány határozat volt, hogy 2018 októberig minden háztartásba elérhető lesz legalább 30 Mbps tempójú internet, mert az EU ezt 2020-ig határozta el céldátumnak, de mi ennél jobbak vagyunk. Aztán mint kiderül még sem vagyunk annyira jobbak, illetve most kimentik, hogy a 4G mobilhálózattal ez már teljesítve van ott is, ahol nincs csak ADSL, de van mobil.
-
HaD3sZ
csendes tag
GVH és NMHH -nak írtam az ügyben. A GVH panaszként kezeli a bejelentésem, meglátjuk mi lesz belőle. Közben alternatíva után kutatok.. A netkontakt.hu merült fel, ez mikrohullámú internet. Nyilván drágább mint a UPC.. Egyébként a UPC Direct -et is felhívtam, hogy szolgáltatnak-e netet oda (merthogy az egyik ügyfélszolgálatos a UPC -nél rákérdezett arra, hogy az előző tulajnak véletlenül nem UPC Direct -től vett internetje volt-e..), nem szolgáltatnak. Úgy fest azt a kábelt senki sem használhatja ami be van hozzám kötve..
-
-
Van, KábelTV Bronze néven. Azt mondjuk nem tudom, hogy ez a 29-es körzetben az új optikai rendszeren is igénybe vehető-e.
-
Kell, hogy működjön. Ott teljesen ugyanolyan a UPC rendszere, mint bárhol máshol az országban, a különbség csak annyi, hogy nem a település közepéig, hanem a lakásig megy az optika, és onnan a koax. Vagyis eltérés mondhatni csak a kábelek hosszában van. Ahol már koaxon van a jel, oda ugyanolyan HGW-t és box-ot vagy médiakártyát kapsz mint mások, akik nem a 29-es körzetben laknak.
-
imibogyo
veterán
Annak kellene vigasztalnia, hogy én is ugyanígy jártam elsőre, most mégis be van kötve az új hálózat...
Röviden a sztori annyi, hogy nem előszerződést írattak velem véletlenül (nem billentette át az üzletkötő az "előszerződés" pöcköt), hanem beküldte az előszerződésemet tényleges szerződésként. Ennek viszont 30 nap a lejárati ideje az aktiválásig. Viszont mivel ugye ebben a 30 napban még nem élt a hálózat, ezért megkaptam a hivatalos értesítést, hogy "sajnáljuk de a szolgáltatásunk nem elérhető önnél"... Ami igaz is volt, még nem volt semmi sem az oszlopunkon sem...
Felhívtam az üzletkötőt, hogy WTF, mire kijött és írtunk egy új előszerződést, olyan ajánlattal, hogy namég...
Na lehet, hogy nála is ez van még. Nem voltak bekábelezni azt az utcarészt, mire megkapta a hivatalos értesítést, hogy nem elérhető a szolgáltatás. Az is lehet, hogy két hét múlva meg már az lesz. Már csak azért is lenne fura, ha nem így lenne, mivel az üzletkötőknek ki vannak adva a címek (láttam a tabletjén). Minek ment volna ki az üzletkötő, ha a T rendszerében nem lenne benne a cím, mint valós bekötés?
-
-
BBéci
legenda
Olyanra még nem volt példa.
Amikor új csatorna kerül a kínálatba, azt jelzi a TV, ha úgy állítod be, ez letiltható és akkor nem keres. De csak engedélyezés után teszi be a többi közé, ami nálam legutóbb okozott némi kavarást. Ha manuálisan keresed meg az újat, akkor oda teszed, ahová akarod, ám ez tévéfüggő. -
-
radio100jozs
őstag
A DVB-C-t tudja, ez már egy jó dolog. De azt is nézd meg, hogy a kártyafogadó modulja CI+ típusú legyen,a az, akkor nincs gond, és akkor harmadikként a megrendeléskor úgy igényeld, hogy médiacarddal kérd, nem mediabox-al a csomagot. Így akkor adnak egy kártyaolvasó foglalatot, azt kell belehelyezni, majd utána hozzá a kártyát, és akkor semmi kiegészítés nem kell az UPC TV vételhez.
-
BBéci
legenda
Ezzel az erővel a Digire is lehetne kígyót békát kiabálni, mert tőlünk 350-400 méterre megálltak, pedig milyen jó lenne a 200/100-as net 3600 forintért.
Tehát semminek nem nevezem, ez van, az üzleti érdekük így diktálta. Szinte biztos, hogy a helyükben Te vagy én ugyanezt tettük volna.
Tuti, hogy érzékenyen érintette a UPC-t, amikor az előfizetőinek felét-kétharmadát elszipkázta a Digi. Ha ezt meg tudták volna akadályozni a saját rendszerük fejlesztésével, nyilván megteszik, de nem jutott rá pénz, máshová fektették be, oda, ahol nagyobb nyereséget reméltek. Mert egy profitorientált vállalkozás számára az a legfontosabb.
Ennek én is szenvedő alanya voltam és vagyok, mégsem köpködök rájuk. -
BBéci
legenda
Ha egy cég nem fejleszt, az pofátlan? Ilyet sem hallottam még sosem.
Minden vállalkozásnak vannak saját érdekei, szempontjai, netán részvényesei, azoknak kell elsősorban megfelelni.
A mi szempontunkból nem szép, sőt , lehet bántó, hogy nem lépett korábban a UPC, de akkor nem lenne a körzetben Digi és T. Mondjuk utóbbi szerepe csak az árverseny miatt érdemel említést, egyébként egy forintot nem ér, amit adnak. -
Nooeca
senior tag
Arról nem is beszélve, hogy a UPC fejlesztés az kifejezetten a Telekom miatt történik, Telekom nélkül nem fejlesztene a UPC! Ezért is gerinctelenek.
Hiába van 10.000~ környékén, Telekomnál olcsóbban kijön majd, hiszen ugrik lejjebb egy árkategória konkurencia miatt. Jelenleg a Telekomnál is 10.200 Ft egy 120 Mbit + nagytv + alap telefon szóval értelmetlen várni.
És ha megjelenik a UPC fel lehet hívni a Telekomot hűség közben, adni fognak olcsóbb árat újabb hűségért. (de ha nem jelenik meg a UPC, akkor is fel lehet hívni a Telekomot 1 év után 2 éves hűséggel, akkor is adnak kedvezményt, de újabb 2 éves hűségért.)
-
Nooeca
senior tag
Valószínűleg, hiszen jött ez a TV-s áremelés ugye a megegyezésből adódóan ami plusz költség, illetve ha maga a csomag drágul (drágult is egyébként a GOLD), akkor a különbözettel megemelhetik a lejárt hűségnyilatkozatú szolgáltatások árait is...
Pl. 5590 jelenleg a TV, mikor én vettem 5100 volt. Ha fel akarnának idegesíteni, azt a 490 Ft-ot, mivel lejárt a hűség, egyből rápakolhatnák az előfizetésemre + a TV megállapodások díját is, ami összesen már majdnem 1000 Ft.
-
-
-
-
Nooeca
senior tag
Természetesen van nekik ADSL meg koax is, de én úgy értettem hogy a körzetben már csak optikát húznak leszámítva némi régi koaxot... Vagyis ilyen szemszögből értem.
Telekom koaxnak/ADSL-nek/VDSL-nek ugyanúgy nem örülnék mint ahogy a UPC koaxnak... ha már 2016 akkor egy korszerű technológia jöjjön ide, hiszen már 8~ éve szenvedünk, így pedig megérdemeljük, hogy ne egy köztes megoldással oldják meg a gondjainkat.
-
Nem szimmetrikus netet ad.
http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/internet/dijcsomagok
-
-
kabelmania27
félisten
Igen tévébe kerül a kártya, nem kell médiabox ha a tévék alkalmasak CI+ra
Föld vagy légkábelen behozzák a házba a koaxot amit kettes splitterrel el fognak osztani két tévé részére, második médiacardért kell fizetni 890Ft-ot havonta. Melyik tévé csomagra szeretnél előfizetni? -
HRC95
tag
Nagyon furcsállom ezt. Nem lehet, hogy az ott dolgozók kapnak valami levonást ha lemondják náluk a szolgáltatást? Jelen esetben anyum szeretett volna kisebb tv csomagot a jelenleginél és nagyobb netet. Nem lehet, hogy hazudott neki az ott dolgozó? Mert ez valami brutális, hogy 2,5mb nál nincs nagyobb erre az utcára.
-
BBéci
legenda
Valóban ízlés dolga. AXN-ről sorozatokat: pl. Bostoni halottkémek, CSI, Crossing Lines nézünk, ez utóbbi most az egyik kedvencem.
(#4723) kiskaktusz
A Digi TV egyik óriási előnye, hogy nem kell hozzá sem set top box, sem előfizetői kártya és a HD adásokért nem kérnek felárat.
A másik gond a csomagokban rejlik, hiszen úgy olcsóbb mindenhol, minden. Külön UPC kábeltévé drága, annyit nem ér és ez vonatkozik a Digi internetjére is. -
grobi007
tag
Egy kis info a Netkontakttal kapcsolatban, akit komolyabban érdekel. Már most szeretném leszögezni, hogy nincs semmilyen érdekeltségem a cégnél, csupán egy volt ügyfél vagyok, és segítségképpen megosztanám veletek a pozitív és negítv tapasztalataimat is.
A sávszélességgel és pinggel összességében nem voltak problémák. Még a force5 csomagok előtt voltam náluk ügyfél. Ami korrekt volt részükről, hogy a legalapabb csomagban voltam, de nem volt lekorlátozva a sávszélesség. Ami az akkori technológián kifért, azt tudta a net. 2/1-re volt előfizetésem, és többnyire 6/3-at tudott. Elméletileg a max csomagjuk 8/2 volt akkoriban. Természetesen ezt nem kommunikálták felém. Nem tudom, hogy ez általánosan bevett szokás-e, vagy csak nálam elfelejtették lekorlátozni.
Látom sokat vitatkoztatok a torrenten. Nálam semmi probléma nem volt vele. Amikor telepítették a szolgáltatást, jeleztem ígényemet, és beállították a portforwardot, és tökéletesen működött. Gyakorlatilag nem tudok olyan dolgot mondani, ami nem működött volna, pedig nem csak böngészére használom a netet.
Ami még pozitívum, hogy hamarabb akartam lépni, mint ahogyan lejárt volna a hűségem, mivel kaptam egy jobb ajánlatot (megjegyzem nem a digitől), és azt is rugalmasan megoldották, nem kellett kötbért fizetnem, sem a hátralévő még szerződés szerinti hónapok díját sem.
Gondolom felvetődik a kérdés, hogy amennyiben ennyire jó volt, akkor miért jöttem el tőlük?
Egyrészt mielőtt megkötöttem a szerződést, akkor jelezték, hogy bővíteni fogják a rendszert a közeljövőben, így nagyobb sávszélességen tudok majd internetezni. Amikor megkötöttem velük a szerződést, ennek tudatában döntöttem mellettük. Eltelt majdnem egy év úgy, hogy hónapról hónapra betelefonáltam, hogy érdeklődjek, mikor lesz már meg, és hónapról hónapra megkaptam a sablon választ, hogy már nemsokára az én területemen is elérhető lesz. Megjegyzem, ahogy eljöttem tőlük, néhány hónap múlva valóban meg is csinálták a bővítést, már elérhetőek itt is a Force5 csomagok, csak már nem én használom...
Másik nagy hátrányuk az az ügyfélszolgálat/hibabejelentés/hibaelhárítás szolgáltatásuk. Előfordult hogy nem volt internet, ami nem sokszor volt, de természetesen pont ünnepnapok, hosszú hétvégék idején. Telefonon nem lehet senkit elérni ebben az időszakban. Van elméletileg hibabejelntő sms szám, amire ha küldesz smst, kb. olyan, mintha istennek írtál volna, ami egyébként tudtommal pont dnyl fórumtárshoz jut el. Semmi reakció, hogy pl. köszönjük a bejelentést, elhárítás alatt van a hiba, kb. 1 óra és rendben. Eltelt a 4 napos hosszú hétvége, úgy hogy nem volt internetem, és még csak azt sem tudtam, hogy mikor lesz net. Óránként néztem, hogy hátha már jó, mert természetesen nem is álmodtam volna, hogy 4 napig hozzá sem nyúlnak. Az ezután következő első munkanapon elértem az ügyfélszolgálatost, aki tájékoztatott, hogy köszönik szépen, tudtak a hibáról, és elnézést kérnek meg minden, de ünnepnap lévén nem tudtak alkatrészt venni, ami elromlott. Annyi korrektség volt bennük, hogy kaptam egy fél havi díj kedvezményt emiatt. De természetesen ez nagyon nem vígasztal, amikor otthon üllsz 4 napig, szeretnél netezni, és nem megy, plusz még azt sem tudod, hogy mikortól lesz jó.
Ezek az én személyes tapasztalataim, ami nem jelenti azt, hogy mindekivel a fentiek szerint járnak el.
Bízom benne, hogy ettől függetlenül az éppen döntés előtt állóknak tudtam segíteni.
Zárszónak: úgy összességében véleményem szerint nem rossz szolgáltatás, ár/érték arányban sem. Egy ADSL szolgáltatástól messze jobb, de egy DIGI vagy egy T-Home hiéna ajánlatával/szolgáltatási színvonalával azért még nem tud nálam versenyben maradni. -
BBéci
legenda
"ne a céges bullshit-tel etesd az ittenieket."
"Ez ilyen nesze semmi, fogd meg jól."Pontosan erről van szó. És amikor a fejére olvasod, megsértődik. Az ilyen "szolgáltatótól" még ingyen sem kellene semmi.
(#4404) Insolent
Azon a fórumon régen jártam, de látom, igaza van fórumtársunknak. -
cskamacska
addikt
Csak nem szúrja a szemed, hogy nem kívánja mindenki együttesen a zúpécé halálát, és a DIGI megdicsőülését?
A zúpécének igenis vannak jobb ajánlatai fű és pult alatt, más kérdés, hogy mostanság igen regionálisra vették a fromát, a DIGI területek előzékenyebben vannak kezelve, a többi meg nem. Gondolom te eldugottabb zúpécé monopol helyen laksz, ahol még a régi rend van érvényben. -
kabelmania27
félisten
adsl bronze-t is emelték 10megabitre, csökkentik a havidíjat
-
spirit007
senior tag
Én is csak lesek mint vett nyúl a zsákban ... a 29-esben akkor bármilyen "ajánlatot", ha előbb levélben megkerestem őket és _ÉN_ kértem.
Persze csak akkor jött értelmes válasz amikor épp az aktuális hűségidőm lejárta előtt érdeklődtem...
Mellesleg, először azt hittem, az a bizonyos "Pöttyös" más országban/városban van... de ezek szerint a UPC-ből is kettő van.
Vagy másik dimenzióból -párhuzamos világból ír ???Ezeket a szolgáltatókat már csak azért is kár fényezni, mert egy copy - paste rendszerre épülnek, az ott "dolgozók" pedig nagyjából egymás között cserérődnek.
Így nem csoda, hogy ugyan olyan hulladék ügyfélszolgálattal és ügyfélkezeléssel találkoztam eddig az elmúlt ~10 évben a beltáv-tvnetwork-upc-T-externet szinten egyaránt. -
kabelmania27
félisten
Október óta van Invitel a Fibernet helyett, hidd el a szolgáltatók között az egyik legjobb.
Felhívnak Inviteltől lejárt a hűség mondom hosszabbítok, következő számlán kijön a nagyobb összeg mert Áfa változás... Nem azért kötök hűséget, hogy emeljenek közbe....
UPC, DIGI nem emelt.
Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX X570-E Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged