Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• killertibi

tag

Sziasztok!
    Problémám laptop tápegységgel kapcsolatos. Egy compaq presario laptopom van, melynek a tápegysége ha bedugom a konnektorba, pittyegő hangot ad, és nem tölti a gépet sem. Az utánaolvasásból annyit tudtam meg, hogy valszeg zárlatos.
    Első kérdésem ez lenne, hogy ennyi infoból meg tudja valaki mondani, hogy mi lehet a pontos baj? És lehet-e javítani valahogyan?
    Másik kérdésem. Ez a táp max 90W-ot tud leadni, 19V és 4,75A a többi jellemzője. Van egy másik laptop tápom, egy hp 620-as gépé. Ez 65W, 3.5A, és 18,5V-ot tud. Természetesen a gépbe menő csatlakozójuk különböző. Ha megpróbálnám a csatlakozót kicserélni, működőképes lenne a régi táp a gépemmel? A mostani táp gondolom akkor ad le 90W-ot ha tölt+a gép is megy. Nekem az akksim már rossz, szóval elég lenne, ha csak hálózatról menne a gép mindig. Feszültségben ugye 0,5V különbség van, az még nem vészes, viszont nem tudom, mit befolyásol az, hogy a régebbi táp kisebb áramot ad le? Csak a teljesítményt, vagy más szerepe is van?
    Összefoglalva tehát, javítható-e a tápom, vagy ha nem, megoldás lenne-e a csatlakozót áttenni a régebbi tápra? Elnézést, ha nagy marhaságokat kérdeztem, a segítséget pedig előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák