Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben1117
senior tag
válasz Pttypang #64500 üzenetére
Na az király, mert volt a helyszínen egy "szakember" a lakásfelújítás miatt, aki amikor elmondtam hogy lehet fúratni kell akkor egy lyukat a fal túlvégén a páraelszívónak, kapásból rávágta hogy minek. Az a lyuk, ami a szellőző kürtőbe megy, azért van odavágva, hogy rá lehessen csatlakozni az elszívóval.
Én kételkedtem persze, de nagyon határozott volt. Úgy érzem másik kivitelező után kell néznem.
-
Depression
veterán
válasz PLaci58 #64502 üzenetére
Nekem sziamiau telefonom volt a note5 előtt. Még mindig meg van, és néha azon játszok. Az összes xiaomi topic tele van elégedett tulajokkal, ráadásul magyar garival is kapható azt hiszem wayteq márka alatt.
Nincs valakinek eladó komplett gépe i5 6xxx-től felfelé? vga nem fontos, vagy rx470 környéke.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bnorci71
addikt
válasz gaben1117 #64501 üzenetére
persze neki nem fáj
csak ugye amikor te oda fújsz akkor a többiek meg azt szagolják
meg szerintem az a csatorna nem is arra van méretezve egy páraelszívó 1-300m/h-t is tud ha mindenki használná mi lenne?
Helyes hogy nem oda akarod kötni, kivetelező meg csinálja amit kérsz, ha az megvalósítható és nem szabály ellenesELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Depression #64503 üzenetére
Redmi Note 3 Special Edition-t fogom épp megrendelni... [link]
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
bnorci71
addikt
válasz Depression #64503 üzenetére
http://xiaomishop.hu/
ma a buszmegállóba láttam egy csajt nem tudom mivel telefonált, de olyan 7" lehetett elég vicces volt
szépek ezek a cuccok csak nekem nagy nem szeretem 4" max 4,5"
[ Szerkesztve ]
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz Depression #64506 üzenetére
az se rossz, mondjuk ha hülyén csinálja a saját konyhájába is nyomhatja
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Caldera
aktív tag
válasz gaben1117 #64501 üzenetére
Az nem szakember, hanem szagember volt. Azok gravitációs szellőzőként működnek, ha a tetőn lévő elszívó ventilátor már megadta magát, vagy leszerelték. Egyébként központi elszívásúra volt tervezve.
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
veterán
válasz Caldera #64511 üzenetére
A tetejen levo ventiket cserelgetik altalaban ertelmes helyeken, ha a jo oreg nagy dog van fent, az mar regen rossz...
Ceg, ahol voltam, pont szerelgetett ilyeneket, a napelemes kis dc motoros verziókat, másik ismerősömék meg a passzívan pörgő verziót telepítette több helyre, szóval van alternatíva.Everybody lies.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
beszámításból hozzám került egy Asus X550CC noti.
CPU: i3-3217U (1,8 GHz)
RAM: 4GB DDR3
HDD: 320GB Sentinel 100/100-as
VGA: nVidia Geforce GT 720M 2GB
LCD: 15,6" LED 1366x768
Billentyűzet: Magyar
Akku: nagyon jó, keveset volt használva.(BatteryBar szerint a teljes kapacitás 92.6% van még meg, jelentsen ez bármit is )Ára: 60.000 HUF.
-
Diokhan
addikt
válasz PLaci58 #64502 üzenetére
Egyik sem lesz rakéta, ha android van rajta és nincs rendesen optimalizálva. Ezért érdemes "normális" gyártótól venni a telefont, mert a kínai telefonokon semmilyen optimalizáció nincs és egy idő után jönnek majd a "Sajnáljuk a blablabla.android.com process leállt" hibaüzenetek stb. Tapasztalatból mondom, emiatt váltottam almára és azóta semmi bajom nincs.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben AMD Turion64x2 TL-50, 52, 56 vagy 60 profilja?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
Jarod1
addikt
weller WS 81 trafó ha érdekel valakit eladó. működőképes!
Még hétfőig itt vagyok Miskolconmeg még ezek is:
intel E7300 2.6 Ghz
intel core2 6600 2.4 GZ
samsung 1 GB laptop ram ddr2
kingmax 512 Mb DDR2 533Mhz
privit dobj ha érdekel.
-
PLaci58
addikt
válasz Diokhan #64515 üzenetére
Szerintem nem az androiddal van a gond, hanem a google alkalmazásokkal, amiket gyárilag belepakolnak egy telefonba. Manapság net nélkül már telefonálni sem lehwt ezekkel, mwrt a sok program állandóan azinkronizál, meg új verziókat keres, meg reklámokkal bombáz.
A reklámokról jut eszembe, hogy miért nekem kell fizetni a tv csatornákért, miért nem ők fizetnek, hogy állandóan reklámokat nyomnak a képembe?
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
zetecR
addikt
válasz Wiz Khalifa #64520 üzenetére
Azért pl. kézi BL meccseket ritkán tesznek fel hamarabb, mint játsszák, de filmekkel, sorozatokkal valóban ez a helyzet.
Véletlenül szoktam TV-s film adásokra keveredni, de rosszul vagyok tőle. Fluimucil Ábelt sem tudtam, hogy kicsoda... -
wwenigma
Jómunkásember
válasz Diokhan #64515 üzenetére
Nahh, azért mert belefutottal egy rosszba, miért általanositasz? Almárol is tudok mondani bőven rosszat, az se mese használni...Az meg pláne ciki hogy hideget nem bírja és kikapcsol.
Normális gyártó nem létezik, barmelyiktol tudok hozni példát...
Benvolio: nem azt mondom hogy nem használható de limitált nagyon. 1G RAM arra jó max ha csak és kizárólag telefonnak használod, egyébként kevés vagy határeset. Nekem például most itt svédben a ZTE V5 2/8-as még éppen elég, dokumentumok nézegetése, szerkesztés, kommunikáció és média-jaték. 2,5 éves most, nem bántam meg hogy több pénzt szántam rá anno (56e körül) de lassan csere...
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Gus
aktív tag
Tápkondi kiszáradt.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz benvolio #64527 üzenetére
Jajj, aszittem a Lenovo.
Wiz Khalifa: Ha a lithium akku lehulik, nő a belső ellenállása így a kapacitása csökken tehát a feszultsegeses miatt hiheti azt a rendszer hogy lemerült. De almának mindegy, mert ha a benne lévő szenzor X°C alá mér, lelövi a rendszert. A kettő nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
Egy tapasztalatomat szeretném megosztani veletek a Magyar Postával (MPL) kapcsolatban! Jó ideje, ha csak tehetem kerülöm a céget és más, megbízható futárt hívok mint pl DHL.. Sajnos esetemben nem én hívtam, hanem nekem küldtek csomagot. Csütörtök korán reggel lett feladva egy nagyon fontos csomag részemre Budapestről, MPL méregdrága 1 napos, garantált, szombati kézbesités stb csomagban ! Péntek hajnalban már kaptam is az SMS-t hogy a csomag a Miskolci depoba került és a mai napon (Péntek) kiszállításra kerül. Mivel nagyon fontos csomag volt, egész nap biztositottam, hogy legyen otthon valaki. A csomagot nem hozták ki aznap. A pesti központ természetesen semmit nem tud a csomagjaik hollétéről stb... Ma (szombat) bementem a Blaskovics utca alatti székhelyre, (mert már volt ilyen gond a családban) Előttem egy Úriember hasonlóan járt, éppen együtt érkeztünk a helyszinre. Portás beenged (mint akinek megszokott hogy ez mindennapos - csomagért jönnek? mondjuk igen..) Akkor hátul középen... A csomagjaink ott voltak. A kérdésre miért nem hozták ki, a válasz az volt a kolléga járt arra.... Hadd ne mondjam milyen módszereim vannak a bizonyitásra, hogy Kizárt, hogy ott járt volna... Még értesitőt sem hagyott semmit... Ugyanmár... Érdekes módon mindkettőnk csomagjai a rengeteg csomag között egy kisebb kupacban elkülönitve voltak... Egyből meg is lettek... A poén az egészben, hogy utánvétellel küldték a csomagot, a postaállomáson pedig NEM TUDNAK VISSZAADNI! A másik személy 915FT-ot én pedig 500Ft.-ot hagytam nekik ott grátiszba a közel 3000 ft értékű csomagfeladás mellé, egy viszonylag kis dologért. Eddig sem kedveltem a magyar postát ezután végképp kerülni fogom!
-
jFox
addikt
Gigabyte GA-G31M-S2L + E7600 + hűtő + 2x1Gb DDR2800 - 8K
ABIT KN9 Ultra + ATHLON64 3800 - 4.5k
Samsung SyncMaster 940 NW - 11k (frissen szervizelt. 1 hó gar. nálam)Asus A3F noti 15" Pentium M1.8Ghz, 1Gb RAM, 80Gb HDD, DVD-RW - 10k
Ajánlatokat PÜ-ben.
--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
jFox
addikt
válasz Bull Boss #64530 üzenetére
Hozzánk is rendszeresen nem hozzák ki a kisebb csomagokat. Negyediken lakom és már számtalanszor előfordult, hogy tudom, hogy otthon voltam, vagy párom otthon volt és be volt dobva az értesítés. A postaládába nem fér bele felhozni pedig lusták. Pedig már párszor mondtam nekik bent a postán, hogy csengessenek fel, lemegyünk érte, de b.sznak ezek rá.
Szívesebben rendelek PikkPakkPontra, vagy csomagautomatába, de ami külföldről jön, ott nem választhatok. Azt sajnos mind a Magyar Posta kezeli.Egy másik vicces sztori postával kapcsolatban. Követési infó szerint a postán volt letétbe a csomagom, értesítés nuku, de gondoltam bemegyek. Mondom a nönek mi van, erre mondjam a számot. Mondom 8976..., Nem jó, kell betű is. Mondom nincs. Erre: akkor nem tudja megkeresni. Mondom ne mondja már, a Posta csomagkövetési oldalán én meg tudom nézni.
Mutassam. Mutatom. Erre: ő csak olyat tud megnézni, ami betűvel kezdődik.
Mondtam, jó és otthagytam.
Két nap múlva kihozták a csomagot, de akkor is egy kabaré az egész.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
üszök
őstag
-
benvolio
őstag
Örüljetek, hogy megkapjátok egyáltalán: pl.
-
Jarod1
addikt
Érdekel valakit nokia 2220 zsír uj telefon?
-
Gabir
aktív tag
Posta felejtős, utálatos cég, drága.
Ha lehet Rókaposta/webox,PPP esetleg futár,
De lassan a PH is az, mert kezdem unni, hogy mindig kétszer kell bejelentkezni... -
F.B.I.
veterán
2x2Gb DDR3 1333Mhz Corsair XMS3, hibátlan, 4.500,-.
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
kovazsé
csendes tag
válasz Bull Boss #64530 üzenetére
Reagálok, mert valamilyen szinten érint.
A kézbesítés PDA-val történik, ami természetesen minden mozzanatot rögzít (sikertelen kézbesítés időpontja másodpercre, helye térképen megjelenítve, értesítő nyomtatása stb).
Amennyiben pénteken sikertelen kézbesítést rögzített, a csomag a kézbesítőnél volt. A csomagkézbesítő a bérházak, társasházak bejáratához nem rendelkezik kulccsal. Felkapuzik és ha visszajelzést kap, beengedik kézbesíti. A telefonszámod megléte esetén ( a csomag címiratában a feladó feltüntette) a PDA-ról hív.
A sikertelen kézbesítésért NEM KAP PÉNZT, cserébe a következő munkanap újra viheti a csomagot. Üzleti csomagnál ( a paraméterek alapján csak az lehetett) kétszer kell megkísérelni a kézbesítést!
A Blaskovics utcai csomagraktárban szombaton nincs ügyfélfogadás, az ajtón kint van a nyitvatartási idő
H-P 10-18 SZ - V zárva, mivel feldolgozó üzem és nem klasszikus posta. Hivatalosan csak a vámáru és jegyzőkönyves küldemények kézbesítése valósul meg itt. Váltópénz a nyitvatartási idő alatt van, ezért nem tudtak visszaadni neked szombaton. Amennyiben privátban elküldöd a címed hétfőn viszi a kézbesítő az plusz 500. Ft.-ot.
A "rengeteg csomag közötti kisebb kupac" valószínűleg a leválogatott szombati kézbesítésű csomagok voltak, amiket aznap még kézbesítettek.
Más ember nevében ne nyilatkozz, nem tudod, hogy mi történt és miért ment be szombaton.
Nem kell szeretned a postát, de nem kell hitelt rontanod sem! Úgy érzed sérelem ért a posta.hu rendelkezésedre áll. -
kovazsé
csendes tag
A postás dolgozó aki azt mondta neked, hogy nem megfelelő az azonosító szám szerintem tudja mit beszél.
Te viszont nem tudod, hogy mi a különbség a csomag és a levél között. NEM A MÉRET, hanem a feladás módja. Külföldről a küldemény 2. kg-ig feladható levélként ami számodra természetesen csomag.
A feladótól kapott azonosítószámot a posta.hu nyomkövetésébe beírod. "nem megfelelő azonosító" esetén nincs könyvelt (ajánlott levél, csomag) küldeményed csak levél ami nem nyomkövetett! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz kovazsé #64542 üzenetére
Amikor a sokadik értesítő nélküli sikertelen kézbesítést vagy csengetés nélküli otthagyott értesítőt meguntam a tiszai pályaudvar postájárol, egyik alkalommal amikor lementem a csomagomért (mert láttam a nyomkovetesben) szóltam az ottani postamesternek hogy nem kéne, azt követően kb. 2 évig nem volt olyanom.... Szóval létezik ilyen.
Ugyanakkor már a mérete is számít a küldeménynek, megszűnt a 2kg-ig levelkent feladhato nagyobb boríték. Vatera futár MPL-t használtam régebben, előre kinyomtatott A4-es cuccal 950ft volt, az nem tudom hogy van e még de ha nincs, én is csak webox/foxpost vagy valamilyen futart tudok javasolni MPL helyett...
[ Szerkesztve ]
-
kovazsé
csendes tag
válasz Wiz Khalifa #64536 üzenetére
A kettő között.
Címhelyre címzett küldemény esetében 324x229x24 mm -
kovazsé
csendes tag
válasz wwenigma #64544 üzenetére
Még mindig 2. kg, Csak a fenti méretbe már nehéz ilyen súlyt betenni
Tömeg : legfeljebb 2000 g/levél, levelezőlapnál, képes levelezőlapnál nem
értelmezhető.Viszont ebbe simán belefér:
„postán maradó"-ként vagy postafiókra címzett küldemény esetében
hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900
mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb. Tekercs alakban
a hosszúsága és az átmérő kétszerese együttvéve legalább 170 mm,
legfeljebb 1040 mm, a hossza legalább 100 mm, legfeljebb 900 mm -
Gabir
aktív tag
Úgy látom, talán most választ kapok néhány korábbi költői kérdésemre személyed segítségével.
Miért emel árat a posta (rendszerint évente), amikor a szolgáltatás hitványul?
Értem én, hogy üzemanyag, minimálbér, stb. De úgy gondolnám, a szolgáltatás színvonalát legalább tartani illene, (bár már akkor sem teljesen etikus, hogy ugyanazért a szolgáltatásért miért kér magasabb díjazást, másnál is megszoktuk,mindegy)
Konkrétan a küldemények (levél, csomag, stb.) kézbesítésének ideje.
Rendben, ha nem talál itthon, értesítőt hagy, én a papírral bemegyek a közeli intézménybe és (NEM) veszem át.
Miért nem? Mert korábban 15:30 után átvehetők voltak a küldemények, csomag, levél, utalvány, stb.
Fejlődünk, javul a színvonal, jön a szöveg, közben pedig kapom a "még nem számolt le a postás" választ. Hát (ugyan nem mondtam még), de kár, hogy nem számolt még le. ( a miénkre különösen érvényes ez)
Miért nem vehetők át ezek a küldemények?
Oké, megnövekedett a forgalom, de akkor legalább 18h után lehessen átvenni, az bőven elég idő.
Másik dolog: ami nem fér be a levélszekrénybe, azt ki sem hozza.
Na azt miért nem tudom átvenni nem hogy hamarabb, de még aznap sem?
Tudja, hogy nem hozza ki, miért nem rakja le reggel, hogy a gyökér (én ) elhozhassam haza(ha már egyszer fizettem a postai kézbesítésért(ami meg sem történt), fizessek még egyszer külön, amiért elmegyek a postára és kiveszem, azaz csak venném, de "még nem számolt le a postás" és menjek még egyszer másnap.
(és akkor arról nem is szóltam, hogy lehet aznap otthon vagyok )
Azt már meg sem említem, hogy amikor legutóbb papírt és tollat szerettem volna venni a "Nagy postán", egyik sem volt..Azon kívül minden más, csoki, kóla, lakásbiztosítás..remélem, azóta javult a helyzet.
Sajnos az apró küldeményeknél még mindig a legolcsóbb megoldás, de ha tehetem, én is kerülöm ezen állami céget.
Köszönöm a választ előre is![ Szerkesztve ]
-
Bull Boss
őstag
A pesti központot hivtam tegnap, kérdeztem nem rögzitik a futár helyzetét? Azt mondták sajnos nem.. akkor miről is van szó?! Nem bérházban lakok, és nem panelban, hanem nyugis csendes környéken kertesben , ahol két igen értelmes kutyám van, akik csak akkor ugatnak ha valaki a kapu előtt megáll + 2 kamera a kapura irányitva. Visszanéztem senki nem volt ott aznap... Nem kell a kamu szöveg! Mindenkinek ezt mondjátok, hogy ott járt a postás aznap? Persze, hogy is tagadná le, hisz akkor aláirja hogy ló@aszt sem ér az 1 napos kézbesités !!!
Megjegyzem a héten több csomagot is kaptam, szerencsére nem a postától.. Volt olyan, hogy egy nap több helyszinen is voltam a DHL futár telefonon egyeztetett velem, hogy hol jár ő és mikor fog arra járni, ahol éppe én is leszek! Szerintem itt kezdődik a csomagküldés..[ Szerkesztve ]
-
kovazsé
csendes tag
Azért ne várd, hogy a kormány nevében is nyilatkozzak. A Magyar Posta 100%-os tulajdonosa a Magyar Állam. A tarifát sem én szabom meg, de véleményem szerint inkább a bérrel van valami gond.
Nyilatkozni a csomagokról ( Miskolc és a környék) valamint az 500. gr feletti levelekről tudok. Ezeket viszi a csomagkézbesítő.
A kézbesítő nem válogat a küldemények között. Azok a járásához vannak rendelve.
A küldemények kézbesítését a címzésben szereplő helyen kísérli meg egy vagy két alkalommal a küldemény fajtájától függően. Sikertelen kézbesítés esetén a PDA nyomtatja az értesítőt, zárt kapunál ( a csomag-kézbesítőnek nincs kulcsa az épületekhez!) másnap a levélkézbesítő viszi (neki van kulcsa). Tehát ebben az esetben egyszer megy a csomagkézbesítő a csomaggal, másnap a leveles az értesítővel. Az azon szereplő nyomtatott dátum, óra, perc másodperc a sikertelen kézbesítés időpontja.
A tárgynapi átvétel csak azoknál jönne szóba amit nem kell másnap újra vinni ( aznap leadja a címhely szerint kijelölt postán) de itt jön a "még nem számolt le". Azt jelenti hogy a kézbesítő 18.órakor még nem ért be a kijelölt postára, a hülye még mindig kézbesít. A posta 19. órakor bezár nem tudnád átvenni.
Amit kétszer kell megkísérelni kézbesíteni a Blaskovics úti csomagraktárba viszi vissza és másnap ismétel.A Miskolc 1. sz. "nagy posta" nevében megint nem tudok nyilatkozni, de ha jól emlékszem megkezdődött a signetta termékek forgalmazása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest