- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
littledon #26464 üzenetére
Noti táppal hajtható lapokat találsz Asrock és Gigabyte kínálatában, ezek a ThinITX szabványos megoldások, Intel procik tehetőek beléjük, de abból ami elmegy félpasszívan azok a T-végű 35w tdp-sek illetve a 1155-ös celeronok/Pentium ha nem terheled nagyon és /vagy alulfeszeled.
-
Tidus
addikt
-
Thocy a ZAGY
tag
válasz
littledon #26464 üzenetére
Én az utóbbi 9 évben szinte csak Asrock lapokat szereltem be az ismerősöknek, egyikkel sem volt még gond (beleértve a mai napig üzemelő saját G945-DVI modellt).
Egyébként most vettem én is egy j1900-as Asrock lapot, s egy darabig filóztam, hogy beépített táposat vegyek-e, de végül a különbözetet inkább egy Antec ISK-110 házra költöttem, ahhoz adnak kompletten minden ilyesmit. Egy SSD-vel megtámogatva végre tényleg nulla hangja van a gépnek (közel 10 év után ezzel révbe ért a némítás projekt
).
A masina meglepően pörgős, érzetre nagyjából tényleg egy kategória a régi E6300 Core 2 Duo procimmal, ami nekem mindenre elég, amire használni akarom.
-
Goose-T
veterán
válasz
littledon #26454 üzenetére
Vannak olyan Sony tévék, amik átküldik az 5.1 hangot, itt egy teszt, amit érdemes átnézni a témában. Ettől függetlenül az optikai kábel sávszélessége véges, csak tömörített 5.1-es hangot tud átvinni, így a DTS-HD Master Audio, a Dolby TrueHD és a multichannel PCM biztos, hogy nem fog működni. Esetleg akkor lehet valahogy ezeket működésre bírni, ha van olyan hangkártyád, ami tudja hardveresen a Dolby Digital Live vagy a DTS Connect technológiákat, és ezek engedélyezve is vannak rajta (licencdíjas technológiák, ki szokták spórolni ezt az alaplapgyártók az alaplapi hangkártákból), de ez minőségromlást okoz.
Nagyon egyszerű megnézni egyébként, hogy tudja-e az 5.1-et a tévé: Windows-ban az eszközkezelőben kiírja a HDMI audioeszköz tulajdonságainál, hogy milyen formátumokat támogat, ha van ott 5.1, akkor van remény. Egyébként ha nem akarsz erősítőt cserélni, akkor egyszerűbb, ha optikai kimenettel rendelkező alaplapot veszel. Lesz viszont az optikainak még akkor is egy hátránya, ha közvetlenül az alaplapról kötöd az erősítőre: filmeken kívül mindenhol csak sztereó hang lesz (kivéve ha a hangkártya tudja a fentebb említett DD Live-ot vagy DTS Connect-et).
-
Yahhher
aktív tag
válasz
littledon #26449 üzenetére
Szia.
Nekem hasonló felhasználásra van egy j1900-az lapom. Nincs vele gond, nagyon sokat megy 0-24-ben. Lassan 1 éve megvan, venti sose volt rajt, nem lesz vele gond. Ha már márkát is írtál, akkor inkább Asus. Nem tudom mi a helyzet a mostani asrock lapokkal, azért régebben nem a minőségi kondikról voltak híresek..
Üdv B.
-
Tidus
addikt
válasz
littledon #26456 üzenetére
Bőven a párnád alá is teheted. Én AM1H-ITX-et használok. Külső laptop táppal üzemel.
AM1 platformon ez a legfullosabb alaplap.
Három pin-es venti van rajta Bios-ban Silent-re állítva, 38 Celsius max. nálam.
Abszolut hangtalan, bár nyilván valóan ez idővel változik.
De várható hogy a gyártók ehhez is adnak ki CPU hűtést nagyobbakat. Azokra pedig venti sem kell majd. -
canniball
nagyúr
válasz
littledon #26453 üzenetére
Pardon, elfelejtettem hozzátenni, hogy amiről tudok.
Esetleg körülnézhetsz az AM1 platform háza táján is, az is majdnem teljesen integrált csak a proci jár külön, s bár a hűtője ugyan aktív de a tulajok szerint csendes; viszont hogy aludni lehet-e mellette azt nem tudom, ha gondolod kérdezz rá a topikjában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest