- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- N€T0X|N: SSD hűtés
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14955 üzenetére
"...gondoltam vagy a Google, vagy a HookR adatbázis lesz a barátja
"
Powered by Google
(#14959) RootRulez: Ezek között is akad néhány, ami jó lehet: #12510
(#14960) kisza25: Ha jól látom, szépen felment a low-profile HD6670 ára, így már csak 5e Ft-tal olcsóbb, mint a HD7750 LP. Cserébe utóbbi számottevően fejlettebb, erősebb, lágyabb érzés és a TDP-je is csak 55W.
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14927 üzenetére
"Tudtommal létezik 7750-ből LP..."
Akad pár:Club3D*, Colorfire, HIS, PowerColor*, Sapphire, Triplex, VisionTek*, VTX3D*, Zalman**
* Átcímkézett Club3D, vagy PowerColor (Nem tudom melyik a gyártó)
** Átcímkézett HIS"...de jó eséllyel drágább/nehezebben beszerezhető mint a "simák". Ház téren még arra is célszerű odafigyelni hogy a 7750-ek átlagos vonulata dupla helyes hűtéssel bír, tehát a háznak is két hellyel kell legalább rendelkeznie. 7750-ből létezik single slot, megint az ár és a beszerezhetőség a kérdés."
Itthon a Sapphire HD7750 1GB LP (11202-10-20G) (single slot) és a HIS HD7750 iCooler (H775FN1G) (dual slot) kapható. Igen, sajnos 5-6e Ft-tal drágábban, mint a legolcsóbb teljes magas kivitelű változat. Utóbbiból single slotos például a Powercolor, ami szintén kapható. -
Hurkaleves
őstag
válasz
Pista0001 #14949 üzenetére
az a turbo egy kuka szerintem. alapon néztem először a 750K procit minden gyári értéken TC on APM on és jobban melegedett játék alatt mint mikor manuálisan belőttem 4.2ghz-re a procit TC és APM off. így most hűvösebb kevesebbet eszik és gyorsabb... hogy is van ez?
HWmonitor szerint terhelésnél 80W körül eszik mosta proci.. nem tudom mennyire hiteles, de reálisnak tűnik.. és ez így nem rossz..
-
miresz
veterán
válasz
Pista0001 #14927 üzenetére
Igen a processzor erővel,mint írtam nem lenne gond egyik oldalon sem,(bár én is AMD párti vagyok inkább) viszont az IGP-vel legalább 3-4hónapot ki kell húzni,ami nem is lenne gond,mert addig el lennék én bármelyikkel.Viszont amit írtál az eltántorít a dologtól. Jó lenne megtudni,hogy ez egyedi hiba lehet-e vagy nem. Intel oldalon elég csábító a lap,jó felszereltsége,processzorból elég lenne az i3,vagy még a G870 is.AMD oldalon vonzó az IGP ereje,ezen az oldalon is bőven elég lenne a processzor erő,viszont nem találok igazán jól felszerelt lapokat,ami legalább annyira jól felszerelt mint pl. a Gigabyte GA-B75N.
Ház terén,ha AMD vonalon maradok,lehet,hogy az IGP is elég lenne,de ilyen menne mellé szerintem: SAPPHIRE 11202-10-20G HD7750 LowProfile
Esetleg tudnátok linkelni oldalakat,ahonnét lehetne rendelni jó hardvereket,főként hátakat,miniITX mértetben?
-
buherton
őstag
válasz
Pista0001 #14904 üzenetére
AMD C-60-as a proci, ha minden igaz, akkor 9 W körül fogyaszt teljes terhelés alatt. 120 W-os picoPSU-t szemeltem ki magamnak, ami 5 V 6 A (8 A @ 60 secig) és 12 V 7 A (10 A @ 60 secig) képes leadni. A szellőztetés pedig alap.
(#14908) HookR: Utána néztem a vinyóknak. Alapvetően WD-re gondoltam, íme az eredmény: WD Green 2 TB - 5 V 1,78 A, WD Red 2 TB - 12 V 1,73 A. A rivális Seagate-t is megnéztem, de ott helyből 2 A volt a peak, szval az felejtős. Amit még nem tudok, hogy ez az IntelliPower, hogy smint úgyködik azon kívül, hogy 5400 és 7200 rpm között variál.
-
törölt tag
-
=Thor=
tag
válasz
Pista0001 #14670 üzenetére
Köszönöm a választ!
Csak félek egy kicsit a Codegentől... Mennyire masszív ez a ház? Nem fog berezonálni vagy ilyesmi?Mindenkitől kérdezném:
Mivel a tápos topikban nem kaptam választ:Tudnátok nekem minél jobb minőségű, 180-200W-os, teljesen hangtalan tápot ajánlani?
Előre is köszönöm! -
Ananász
csendes tag
válasz
Pista0001 #14658 üzenetére
A dvd-vel az a baj, hogy ritkán kell, ezért a külsőt biztos el fogom felejteni mindig magammal hordozgatni, de amikor mégis kell, biztos hogy épp nem lesz nálam, ahogy magamat ismerem
Szóval az marad benne, de az SSD tényleg jobb helyen van alatta. Legózok egy ATXre való helyet az SFXből, aztán meglátjuk mi lesz belőle, köszönöm
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Pista0001 #14512 üzenetére
Köszi a választ! Teljesen igazad van, de mivel nekem ez csak másodlagos gép lenne (kizárólag HTPC), ezért nem lenne gond, ha véletlen történne vele valami, az viszont fontos lenne, h halk legyen. (max nem adom el a jelenlegi SFX tápot, és akkor lesz tartalék is).
A táptesztet várom én is
-
tkesy
őstag
válasz
Pista0001 #14549 üzenetére
Az FSP-nek elvileg van 250W-os 80+ Gold-os ATX-es illetve, 200W-os 80+ Bronze-os SFX-es tápja... kérdés persze az ár, meg hogy mennyire lehet beszerezni...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14469 üzenetére
"Az EVGA-ban ötletes a táp elhelyezése
"
Valóban. Ám nem véletlen, hogy máshol még nem láttunk ilyet.
Behatárolja a kompatibilis alaplap elrendezését. Ennek fényében gyanús, hogy nem is önálló házként kívánják forgalmazni, inkább barebone-ként, az alaplapjukat mellékelve."Viszont ha minden opciót egyben nyújtó házként akarják árulni az a sok cserealkatrész meg kiegészítő miatt tuti nem lesz olcsó. Lian-Li-s léptékkel számolva meg ki merem jelenteni hogy kib*szott drága lesz."
Meglátjuk. Annyi bizonyos, hogy nem a haszonszerzést tűzték ki célul, hanem a gyári színvonalú megvalósítást, aminek követelménye a 300-as minimum darabszám, s beszerzési áron akarják értékesíteni.(#14473) maláj: Cooltek Coolcube-ként €49,99 a ház és €19,40 a GLS futár - ha jól látom.
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #14459 üzenetére
Igen kicsit olyan Silverstone-os forma (FT03 mini), szerencsére az elrendezés nem olyan.
Ja becsúszott egy kakukk tojás.....Nekem is tetszik nagyon a második, Q30-as ház, csak azt nem látom a képről (tükröződik), hogy dVGA szerelhető-e a házba.
Q27: nagyon hasonlít a Q07-re, de szerintem valamivel nagyobb (mélység, magasság), mert ha jól láttam, már két slotos vga szerelhető bele.
A régi "korong" talpakért kár, hogy nem maradtak. Az is olyan Lian Li jellegzetesség volt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14218 üzenetére
Legalább 13,3"-os kijelző és 35W-os proci
HookR: Nagyon klasz ez a kuckó, ideje lesz lassan kidolgozni a sorozatgyártás menetét
Goose-T: 2TB-s WD Green 3,5" 24k ennyiből hol kapsz 2,5"-t újonnan? Mondjuk ha elég 1x 2-3TB megoldás lehet egy Sharkoon usb 3.0-ás külső ház + WD Green vinyó is méretcsökkentési céllal.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #14212 üzenetére
I see...
A 360-as seasonicról majd adsz nekünk egy rövid beszámolót? A durván 18k-s ár már nem is annyira rossz, ha 5 évre kiszámoljuk a fogyasztási különbséget, illetve, hogy annyival is kevesebb termelt meleget kell kiszellőztetni a házból, ezáltal csendesebb az egész rendszer.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13991 üzenetére
Tökéletes! Már rengeteg gépet raktam össze mATX, ATX méretben, a mITX-el még csak "ismerkedem" így ezt nem figyeltem meg annyira, de most már tudom.
Mondhatom, hogy belehülyültem ebbe a méretbe, valaki minél nagyobb házat akar, erődemonstráció gyanánt, de szerintem a nagy kihívás a kis gépekben van, hogy hasonló teljesítményt egy jóval kisebb méretű házba is bele lehet "szuszakolni".Nekem ugyan AsRock B75M-ITX lapom van, de jövő héten ráérek, hét vége fele (csütörtöktől előreláthatóan), szívesen betesztelhetjük a procid.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13987 üzenetére
mATX tuti belemegy, vmi s775 asus lap volt benne, csak a felfogatás miatt dilemmázom, az alaplap tartó bakok miatt.
@mrbig25
Szuper, én is átnéztem még 2x a rajzomat, mérésemet!Ezzel bearanyoztátok az estémet, spóroltam durván 10k-t. Nah, jó nem teljesen annyit, mert a táp ventijei cserére szorulnak, de akkor is.
Úgy volt, hogy 1x2gb kerül bele, de így hogy spóroltam ház+táp kombóval így megy bele 4gb. Ahogy néztem erősen visszaveszi az órajelet, de 1333MHz ramot simán visz.Köszönöm szépen!
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Pista0001 #13706 üzenetére
Visszatérve még egy pillanatra erre a témára, alacsony fordulaton (Bitfenix Recon ==> 400/500rpm) egészen csendesnek írnám le a Spectre Pro 200mm-est, viszont maga a venti minősége, kívánni valót hagy maga után, már a dobozán is érződik, összeszerelésén, masszívságán pláne - összehasonlítva egy Be Quiet Shadow Wings-szel
Még egyszer nem vennék Bitfenix (Spectre/Spectre Pro) ventiket, legalábbis annyiért amennyibe most kerül és kerülnek, a felszereléssel rengeteget bajlódtam, a BQ 14 centisével hátra egy fél percet sem, nem bántam meg hogy hátra nem Spectre Pro került oda. ha a 12 és 14 centis is olyan mint a 20-as, akkor abban a kategóriában nem igazán versenyképes - természetesen ez erősen magánvélemény.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #13918 üzenetére
Nálam ez a helyzet. Az előzmény írásban a teóriám a hibáról. Kérdés hogy az alaplap vagy a proci miatt áll-e fenn a hiba.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13876 üzenetére
Akkor költségek tekintetében a ház+táp rögtön 15k-ra ugrana, és még egy 2,5" hdd is kellene... ez sajnos így már sok...
Az Intel atomos történetek felejtősek, nem? FullHD filmezés+netezésre ez az Asrock e350m1 tökéletes, vagy van jobb inteles alternatíva?
Ez a Modecom Feel egész csinos, köszi az ajánlást! Esetleg más ház, ami támogat 3,5" hdd-t? -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13871 üzenetére
@Pista0001 & Grave444
Én is ebben gondolkozok, e350m1 + 2/4gb ram + 250gb hdd + mITX ház+táp/paneltáp.Ahogy nézem ez az EPC3 elég csinos darab, egyetlen "hibája" számomra, hogy 2,5" hdd-ket támogat...
Még sosem használtam paneltápot, ezt egy hétköznapi hálózati tápkábellel kötöm a 230V-ba, vagy kell hozzá vmi speckó adapter?@tlac
Netezni is szeretnének majd rajta szüleim, nekik szánom, egy kis pc-nek jobban örülnének, de köszi. -
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #13814 üzenetére
Ez igaz!
Ezt mindig elfelejtem !Majdnem vettem múlt hét végén (FM1-re) egy noctua nh-9-es hűtőt, amikor én is szembesültem ezzel a problémával.
Szerencsére van, egy két megoldás (cpu hűtő), ami variálható, vagy éppen az amd foglalathoz jó. Már ha a fentebb említett elrendezés a fő csapás irány. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #13696 üzenetére
Esetleg keress embert aki németben melózik, hátha ott feladva a gyárnak olcsó a postázás
dabadab: Ha boltban veszi, akkor nincs lényeges árkülönbség FM1/FM2 között és utóbbi foglalatba később is jön majd proci, integrált VGA erősebb, energiagazdálkodás - ha jól tudom - valamivel jobb. Használtpiac az egy másik történet.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13667 üzenetére
és (#13670) Mercutio_
Arra akartam utalni mivel nem kispályás boltról van szó, talán csak egy telefonba és pár nap várakozáson múlna. Rengeteg termék nincs raktáron, sőt egyre inkább jellemző a boltokra hogy csak rendelésre tudsz ezt azt venni még "sláger" cikk esetében is.
Nyilván nem mai készülékről van szó de egy perc hívást szerintem mindenképp megér.Zotac A75 lap volt a mobilx-nél.
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13563 üzenetére
Próbáltuk venti nélkül is (csak a fronton ment a 120mm-es), akkor beköszönt 80 fok fölé is és terhelés nélkül is nezhezen ment 60 alá. Előszőr azt hittem, nincs rendes hőátadás, de a Ötzi érinthetetlenül forró volt. Szóval minimális légmozgás kell neki. Köszi még1* a segítséget!
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13330 üzenetére
Tegnap megoperáltam, ha megy az oldalsó 80-as venti, akkor teljes terhelésen sem megy a proci 46 fok főlé, ez rendben. A ötzi sajna nem fért el a táp alatt, de a tulaj abban maradt magával, hogy gyárt egy új hátsó tartólemezt a tápnak, és hátrafele ki fog lógni a házból. Így a 80-as venti is lecserélhető 120-asra.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pista0001 #13484 üzenetére
Ami paneltápot én láttam (ilyesmi megjelenése lehetett, Spire ITX kuckóban volt) az három VRM-et tartalmazott (12V ---> 5V, 12V ---> 3,3V, 12V ---> 5VSB - a -12V-os valószínűleg az alján volt, kondis-kapcsolgatós megoldással), de a +12V az adapterbemenet csatlakozástól sima, mezei NYÁK vezetékezéssel volt az ATX csatihoz és a perifériacsatikhoz továbbítva.
HGyu
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #13437 üzenetére
Az x1-es sínt használva abba se tudsz dupla VGA-t tenni, s bár a H61H2-MV árát nem ismerem, szemlátomást szintén a költséghatékonyság szellemében készült.
(#13438) kribe: Feltételezem, a felsorolt alkatrészek közül a sziámi macska végül inkompatibilitási okok miatt nem lett beépítve.
(#13444) szabi__memo: "Amugy abba belemenne? mITX-et irnak csak. Nem tudom mi a max amit meg bele lehet tenni.
Valaki akinek van megnezne??"
Nem, csak mini-ITX alaplapot fogad. - [Link] -
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13325 üzenetére
Szvsz meggyőző a Ötzi-s teszt. A ház elején van a gyári 12cm venti, szinte alig van hangja (legalábbis a jelenlegi cpu cooler mellett
)
Ha jól értem, akkor az alaplapot ki kell venni, mert az alsó oldal felöl lehet a leszorítópöcköket összenyomni és kitolni? Vagy olyan mint az inteles gyári cpu felfogató, elfordít és kihúz? Aztán gondolom régi pasztát elpucolni, érzéssel újrapasztázni, új hűtöt felhelyezni és örülni.
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #13315 üzenetére
Csak hirtelenjében nem találtam ilyen tápot, és azt hittem, hogy nem is nagyon van pci-e vezetékes.
Gondolom ezeknél a tápoknál a zaj nem szempont, tehát hangos mint a dög (pl a fentebb bemutatott játékos gépben)ITX elrendezés: nagy kár, mert így eléggé leszűkül a választási lehetőség a cpu hűtők terén. (persze azért van, csak nagyon ki kell számolni előre, ami néha lehetetlen, mert eléggé hiányosak a méret adatok)
De ha megfordítanánk a dolgot, akkor mostanra már eléggé nőtt a mini ITX-esek "tábora", amire igazán reagálhatnának (jobban) a cpu cooler gyártók is.
Az a baj, hogy a mini ITX méret be van skatujázva a HTPC/netezős gép kategóriába, ahova nem kellenek a torony hűtők.
A "betegek" tábora, akik meg játék gépet építenek ITX alapokon még elég elenyésző, főleg piaci szempontok alapján..... Meg nekik ott van/lesz a drágább kialakítású Asus/Evga.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13230 üzenetére
Egyetértek a D-sub kérdéssel de biztosan van rá magyarázat mint anno a soros portokra.
pl a leendő F2A85-V PRO lapomon is ott figyel a D-sub csati. -
Goose-T
veterán
válasz
Pista0001 #13225 üzenetére
Valaki tudja esetleg, hogy a három jack aljzatos analóg hangcsatlakozós alaplapoknál konfigurálható úgy a Realtek ALC887, hogy 5.1-es analóg kimenetként működjön a három aljzat? Olvastam ugyanis valahol, hogy az ASRock miniITX-es FM2-es alaplapja csak 512MB VGA-memóriát támogat, az MSI-é viszont 1024-et, és azt is olvastam, hogy az 512 esetenként lekorlátozza a grafikus teljesítményt. Most akarok összerakni egy FM2-es gépet, és jó lenne, ha működne vele a Genius 5.1-es hangrendszerem. Így néz ki a kinézett MSI FM2-A75IA-E53 alaplap hátulja:
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #13181 üzenetére
Igen, a kábelköteg elhelyezésére nagyobb figyelmet kell szentelni. S ez esetben talán nem csak esztétikailag szerencsésebb vezetékenként/vezetékpáronként harisnyázni.
======================================
Érdekesség: 63db 120mm-es ventilátor tesztje (interaktív összesítőgrafikonnal, franciául)
-
saturn27
tag
válasz
Pista0001 #12932 üzenetére
"A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek."
A 34-35.000 huf annyira azért annyira nem olcsó
Bár ez az 5800k ára, szóval talán az 5700-at meg lehet kapni majd 30-ért kb... Már csak a boltokba kell kerülniük, meg az alaplapoknak is
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12944 üzenetére
"Node 304-et így hirtelen én sem találok. Lehet hogy még nem indult el a forgalmazása?"
skinflint.co.uk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Apple asztali gépek
- Battlefield 6
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Konteó topic
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3228
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- Apple iPhone 16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest