- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
Horvee #14531 üzenetére
Igazából szerintem egyiket sem. A Be Quiet-ek csak sima 80+-osak, 100 watt terhelésen a 83-84% körüli a hatásfokuk, a Chieftek hatásfoka még 50% terhelésen (minden tápé itt a legjobb) sem éri el a 80%-ot.
Továbbra is fenntartom hogy a lehető legkisebb 80+ gold tápra van szükséged, szerintem csak ATX méretben fogsz találni értelmes áron. SFX méretben van 450-es a Silverstone-nak, de egyrészt túl nagy a teljesítménye, másrészt rohadt drága. Jelenleg a Seasonic-nál nem tudok kisebb teljesítményűt, a többiek (FSP Aurum, stb) tudtommal 400 wattól indulnak.
Amint megjön a 160-XT pico tápom, megejtem életem első logout írását. Összehasonlító teszt lesz, PicoPSU 160-XT/192 wattos kocka, Seasonic G-360 és Be Quiet SFX-350 tápokkal. Egész véletlenül pont ezek állnak itthon a rendelkezésemre. Elrettentő példának be tudok még vetni egy
csillió11 éves Chieftec HPC-340-201 tápot is. A tesztkonfig elméleti maximális fogyasztása 90 W körül alakul, ezt még 1 db 2 TB-os green vinyóval meg tudom toldani, így ha normálisan sikerül terhelni a VGA-t is akkor lesz esély elérni a 100 W-ot. -
válasz
Horvee #14518 üzenetére
Szerintem egy SFX táppal megoldható a dolog: Be Quiet! 350W SFX Power. 100W teljesítménynél már 80+ a hatékonysága és eléggé kussban van.
Normál ATX táp helyére is beépíthető egy beépítő keret segítségével, tudtommal.
Ennyi HDD-nek kell a hely. Egy mATX ház-ban fog csak 8 db elférni. De még így is keresgélned kell majd.
-
Pista0001
addikt
válasz
Horvee #14521 üzenetére
Az általam említett táp ugyanúgy működik mint egy pico + lülső kocka. Csak a 12 V-ot állítja elő transzformátorral, a többit ebből csinálja DC-DC áramkörökkel (ez a panel/pico táp is). A pico táp magában rendkívül hatékony, viszont a külső kockával együtt már nem biztos hogy egy gold vagy főleg egy platinum szintű táppal felveszik a versenyt. Az utóbbi még baromi drága, de a gold már simán megfizethető. A 360-asnak 100 W terhelésen 230 V-on a hatásfoka 89-90% körül van, mivel 20% terhelésen minimum 88%, 50%-on minimum 92% a hatásfok (230 V-on, a specifikáció ennél alacsonyabb értékeket tartalmaz mert 110/115 V-on van meghatározva!), de gyártótól függően ez jobb is lehet.
Ha pár hetet tudsz várni (és emlékeztetsz rá) akkor amint megjön a 160-XT/192 W-os kocka párosom össze tudom majd vetni a G-360-al. A konfig 65 W TDP proci + 20 W TDP VGA + 1 db SSD gép, tehát 100 W-ot el sem tudja elvileg érni.
Ja, és esetleg azt tudja valaki hogy mi a jó büdös fenéért elemesek a fogyasztásmérők? Az enyémbe 3 db LR44 kell, de elég szívás mert azért olyan sokat nem használja az ember, amikor meg kéne addigra tuti behalnak benne. Jó az ha veszek neki egy 4,5 V-os kis tápot és arról megy?
-
canniball
nagyúr
válasz
Horvee #14521 üzenetére
""Milyen tápegységet vegyek" topikból küldtek ide."
8HDD-vel és mATX lappal a mITX topikba...?"...az idle fogyasztása olyan 100W-t lehet..."
Nem tudom van-e olyan pico amelyik ezt tudja vinni."...azért az ATX tápok ott még nem valami hatékonyak."
Biztos lehet olyat találni ami már ebben a tartományban is jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem biztos, hogy fenntartható az Apple iPhone-ok menetelése
- Ismét új formájú Pulsar egeret köszönthetünk az ultrakönnyű halmazban
- Milyen monitort vegyek?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Lexus, Toyota topik
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Fotó állvány eladó
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest