Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem jó volt úgy ahogy volt: led-szalag nélkül, átlátszó plexivel, és hozzá pont Jó méretű csavarokkal.
Mert az magára vonta a figyelmet, majd onnan a belbecs vette át... Most - a füstplexivel - csak a csavarok látszanak, a további tartalom homályba vész.De te tudod. hogy mit akartál elérni az ablakkal, és a mintával rajta
Három nap...
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
a többi részt azért nem cserélgettem még idén, mert tavaly volt noti-> asztali-> noti ->asztali és azért nagyjából kimaxoltam a gépet, olyan értelemben, hogy nekem játékra nem kell ennél több.
i5-6600, 16GB DDR4, gtx 1050ti, 240+480GB SSD, fullHD multira tökéletes
Mindez egy metis-ben és ami lényeges:
A teljes gép fogyasztása, eddigi mért maximum 146 W konnektorból!!!
Csendes és hűvös, rx 470-el tettem 2 próbát, de hangos és meleg lett az egész 250W fogyival[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
betyarr
veterán
ööö,ez ram kit amit linkeltem,2x4gb ebben a házban lesz elszállásolva: [link]
cinemazealot: hát igen,ezt már mondták valahol fentebb,hogy nem egy felüdülés ez a gyári hűtő
a rammal meg akkor inkább nem kísérletezgetek,mert sok galibát tud okozni.marad ez a kingston hyperx.egyébként a 120-as fsp maradhat ehhez a konfighoz?most olvasgatom a manualt és az az fsp-ből valamiért 150wattosat ajánl,míg más márkákból (delta,dell stb) meg kisebbet.pedig ami lap most van,az is asrock és 19 voltot kér szintén.
[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Alapból 250k lett volna a keret az egész géphez, de aztán hozzájutottam egy Dell asztalihoz, amiből jött a 4790 és a RAM, illetve az AW-ból maradtak az SSD-k. Vettem lapot 20ért, házat 28ért (ez még visszamondható, ismerős boltból lesz, ha nem kell, akkor haverom elviszi), maradt még 202k a projektre. Nyilván nem szeretném az egészet elkölteni ha nem muszáj, de ha belefér egy erősebb VGA, egy minőségi, halk táp, illetve valami jó hűtés a CPU-ra meg a házba, amivel tökéletesíteni lehetne a masinát, akkor megfizetem az árát
-
Mercutio_
félisten
Ja, erre szokták azt a választ írni, hogy többezer terméket forgalmaznak, nézd meg a gyártó honlapját
Azért kérdeztem, mert 1 éve vettem egyet, abban még alapból benne volt, de rémlik, hogy mintha valaki azt írta volna kispórolták az újabbakból.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Chaser
legenda
& HookR
érdekel, több órája itx házakat nézek de valahogy egyik se az igazi, még ha azt mondom oké, legyen drágább
úh lehet egyszerűbb egy kis lp-s, az sok mindent leegyszerűsít
talán a metis lenne a legközelebb az elképzelésemhez, bár eléggé más koncepció mint a tt v1 - az tökéletes lenne karcsúsítva - , de megfordítva pont tetszene, viszont az alja likacsos', nehogy már a pH@raszt használja másképp
vagy egy design itx project lenne, és akkor szeretném látni a vga-t, vagy ha az nem megy akkor elég lp is
viszont ilyen böhöm nagy itx házaknak én értelmét nem látom, annak se ha viszonylag keskeny és alacsony, viszont nagyon mélyszerk: a vége az lesz csinálok neki egyet fábú' ahogy elnézem árban se lenne több értelmesebb háznál
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
-
HookR
addikt
A dVGA-ban a 'd' leginkább discrete (esetleg dedicated). Megkülönböztetendő az integrált megoldásoktól.
Esetleg az OrigenAE M10 és az OrigenAE MM100 érdemelnek még említést. De az áraikat csak ülve szabad megnézni.
(#38132) Chaser: "metis plust is néztem, de nem jöttem rá mi az eltérés a sima metishez képest"
Leginkább a tetején lévő szellőzőnyílás az eltérés. Ablakos változat a simából is van.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Chaser
legenda
ilyet soha
ezeknek nem látom értelmét, alapterületből nagyobbat elvesz mint egy matx, cserébe nem lehet rárakni semmit, bumfurdi, neeeeem
nem oldalán használnám a metist, teteje lenne az alja..úgy már látszódna a vgaÐávid nem az elrendezés miatt, látszódjon a vga, az a része ahol a ventik vannak - bár épp lehet elrendezésnek is mondani ( : -, de olyan videót nem láttam róla
ha design pc _csak_ msi gaming kártyát veszek azt eldöntöttem, és szeretném látni isHookR ezek a lian li-k jók, kis hackelés kellene plexihez a tetejére ( : de tetszik, oldalát lehet fel se raknám, bár láttam van ebből is plexis verzió
a kettő közt mi a különbség? nézegettem, a 34-es jóval drágább, talán térfogatban egy icipicit nagyobb, de mást nem látokszerk: q34 olcsóbb, már belekeveredtem
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
Newegg-en 120 dodó.
$120 * 282 HUF/USD * 1.27 = 42.977,- HUFSzóval még így is WTF kategóriás, főleg hogy az Asus ugyanilyen deszkája valóban negyvenakárhány ezresbe kerül.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mpierre
veterán
Az is megvan, csak még nem ér annyit. Sehogysemutat. Kb, mint a gyártó honlapján, annyit látni, meg még telepítés, meg ilyenek.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
alcsa
senior tag
Nálam alapból kifele fújt. Mellékelek egy képet, hogy érthetőbb legyen az elgondolásom.
A piros téglalappal jelölt rész válna szabaddá, ha a venti kívülre kerülne.Gondolom én, hogy a proci hűtő által az alapra fújt levegő kimenne egyből, mert a jelenlegi felállásban onnan nem megy sehova.
Hülyeség amit elgondoltam, vagy van legalább egy pici értelme?
Légcsatorna pedig a tápon keresztül szerintem van, mert a fentről lefele áramló levegő, majd hátul ki, behúz egy kis levegőt a táp keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
alcsa
senior tag
Köszi ezt is, igyekszem nem elfelejteni .
(#38369) Pendra37: Nem, ez teljesen működő képes . A táp "félpasszív", ami ebben az esetben azt jelenti, hogy teljesen az, mert még a ventit forogni nem láttam- Fenn van 2 venti, ami ráfúj a videokártyára, onnan meg a hátsó venti húzza ki a levegőt. Tudom, hogy nem a legjobb meleg levegőt lefele nyomni, de a Metis már csak ilyen .
-
FefeX
csendes tag
A táp szerintem egy Corsair SF600 lesz és vga-nak pedig egy gigabyte 1070!
A kérdés még az hogy nagy különbség van egy itx-es méretű 1070-es és egy sima 1070-es között?!
Másik kérdés hogy kell-e nekem 16gb ram vagy elég a 8?
Ma már összeraktam egy gépet fejben, csak a baj, hogy 430-ra jött ki az összeg, 80-at valahogy le kellene rövidíteni belőle.
Az sem lényeg számomra, hogy nagyon halk legyen, úgyis mindig üvölt a házimozi...
De hogy ne csak levegőbe beszéljek ezek lennének a kiszemelt hardware-ek:
Processzor
Intel Core i5-7600K dobozos74 910 Ft
Alaplap
Asus Strix Z270I Gaming 64 520 Ft
Memória
Corsair Vengeance LPX DDR4 2400MHz Kit2 CL16 16GB 44 910 Ft
Videokártya
Gigabyte GeForce GTX 1070 Founders Edition 154 429 Ft
SSD
Samsung 850 EVO SATA 500GB 51 350 Ft
Számítógépház
Raijintek Metis PLUS -Szürke, plexis 21 050 Ft
Tápegység
Corsair SF600 41 350 Ft -
Nirvanus
aktív tag
Nagyon-nagyon helyes. Időközben összepattintottam a rendszert, a pico tökéletesen megy (és ami fontosabb, stabilan) a QC5000-rel, meg 2x2 XMS3-1600-zal. Viszont csak egy 5400-as Fujitsu maradt itthon szabadon, így most cserélhetem a WD10EURX-et egy SSD-re. Azért felhúztam a Win 8.1EIP-et a Fusira. Tetszik, elég lesz, lényegesen jobb, mint az Ion.
[iTX-or-GtfO!]
-
cinemazealot
addikt
Nekem kezdetek óta így indul be a(z adatlapomon látható) konfigurációm, igaz nekem 12 cm-es ventivel nem zavaró a hangja. De a felpörgés kb. 2 másodpercig hallható, utána normál sebességgel forog tovább. Én viszont ezt nem portalanításnak, hanem tesztüzemnek véltem, lehet, hogy tévedtem.
-
törölt tag
Ez olyan jellegű anomália, hogy a 12V jóval hamarabb áll fel, mint ahogy a ventilátor vezérlés, bios magára találna.
Ennek oka lehet bármi, ami miatt nem lesz megfelelő tápellátás és nem tudja gyorsan lereteszelni magát a cpu, majd betölteni a BIOS egy részét a memóriába.-tápellátás zavar indulásnál.
-pontatlan memória beállítás.
-esetleg korrupt bios.A teljes szétszedés alkalmával mi történt, miért kellett szétszedni?
/5db asrock ITX lapom van, abból csak az AM1H-itx /szintén DC/-s tesz így indulásnál, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, eddig természetesnek vettem hogy olcsó-x@r. De mivel van aparát hozzá, meg esetleges haszna is...utána járnék, hogy mi okozza, hogyan lehet ezt megszüntetni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest