Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolaash
senior tag
válasz
Zoli bácsi #21 üzenetére
Nem fikázás, nekem nincs vele tapasztalatom, csak gondoltam megfontolandó, a tisztábban látás végett.
-
Zoli bácsi
őstag
Olvastam én is már azt a véleményt, elhiszem hogy igazat ír. Viszont a kisebb 502-es TRK-ból rengeteg fut, főleg olaszba, állítólag egyre többen átlépik a 100e. km-t, és jók a tapasztalatok.
Nekem Imperiale van, én sokkal rosszabbra számítottam. Hozzáteszem, ha 2 éve piacon lett volna a Honda GB350, akkor gondolkodás nélkül azt veszem, de már nem váltok, szerintem 1m körül menne el a mostani, és még ennyi kéne mire kihoznám a Hondát, pár ezer kilóméteres éves menéshez értelmetlen cserélni.Meg az Imperiale retróbb mint a Honda GB, minap is megkérdezték hány éves..? Mondtam hogy lassan kettő...Nem erre számítottak.
-
-
futo001
senior tag
Mar eleg regen neztem az arakat, de a BMW-k par eve lent voltak a beka feneke alatt mert nem menok. Megbizhatosaggal semmi gond, karbantartas nem draga, a gumi nem olcso ra egyedul. Persze ha beleszaladsz egy kulonlegesebb hibaba, pl benzinpumpa, az tud draga lenni de ritka. Fogyasztas azt hiszem 5l korul volt, de mar erre sem biztos, hogy jol emlekszem, regen volt. De az alapfelszereltseg resze volt az ABS, kormanyfutes, uzemanyagszint kijelzes, fokozat kijelzes, allithato plexi, allithato ulesmagassag, allithato kormanyszog, allithato kormanymagassag, kormanystabilizator, veszvillogo es a futheto ruha/akksi tolto csatlakozas mar ezeken a regi modelleken is, mikozben akkoriban mas motorokon ezek kozul a legtobb kerheto extrakent sem letezett.
Nekem R1100RS volt 5 evig, apropenzert mindenhova elvitt. En 181cm vagyok es akkoriban 75kg, nekem picit magas es nehez volt. Ezert gondoltam, hogy neked lehet idealis lenne. -
-
futo001
senior tag
válasz
ergoGnomik #9 üzenetére
aquark
En a megadott parameterekkel lonek egy hasznalt BMW R1100R-t vagy hasonlot. Lassuk be nem vagy se alacsony se konnyu, a 100km sem keves nyeregben, szerintem kell alad a nyomatek es a komfort.ergoGnomik
Gondolom nem motorozol. -
zuhi_
senior tag
suzuki dl650 pl. miért nem lenne jó?
-
salaud
aktív tag
válasz
ergoGnomik #9 üzenetére
Röviden: NEM!
Hosszabban: a teljes terminus -> "széles utat, gumifákat!" Ez olyan jókívánság, mint a fellépőnek a "kéz és lábtörést". A motorozás erősen veszélyes üzem, ugyanolyan gyors vagy mint egy autó, de két kerékkel kevesebb van és nincs karosszéria ami megvéd. Nem csak magadtól, hanem főleg a többi közlekedőtől. A motorosbalesetek kb 50%-ának NEM a motoros az okozója. Közeli ismerősöm hunyt már el autós hibájából, másik pedig súlyos balesetet szenvedett ugyancsak autóvezetői hibából. -
válasz
ergoGnomik #9 üzenetére
-
ergoGnomik
tag
Jól értelmezem, hogy a "Széles utat!" virágnyelven a "Közúton motorral viselkedj ön- és közveszélyesen!" megfelelője?
-
Zoli bácsi
őstag
194 cm vagyok, 120 kg körül, hosszú végtagokkal.. Nekem kényelmes volt a TRK 251. De inkább egy Imperiale lett, több köbcenti, nagyobb nyomaték..Igaz kevesebb lóerő.
Általánosságban az a véleményem azok után, hogy motorokat nézegettem: A Keeway-ok ázsiai méretre tervezettek, a 300-as V2 kischopper is térden vágott a kormánnyal. A Benellit Olaszok tervezték, magasabb, európai méretre, mindegyik jó volt, amit néztem. -
vendingo
veterán
Igen, 251-ről. Szerettem volna venni, de a lábaim a tank mellet lévő idomokon is túllógtak, így kisebb terpeszben ültem rajta, ráadásul az idom még a lábam is nyomta, ha rászorítottam.
Tudom, hogy sok magas embernek jó, ezért került szóba nálam is.
Menj el egy kereskedésbe, és ülj rá egyre. Lehet, csak nekem hosszabbak a lábaim...
Végül a dl250 lett a befutó, és nagyon nem bántam meg, már megjártam vele Horvátországot is.
Amúgy ha van zseton, akkor g310gs, versys 300x, crf250 rally is jó alternatíva.
A trk mellett az szól leginkább, hogy használtan olcsón kapsz fiatal, keveset futottat. Az új árát szerintem nem éri meg, akkor már inkább a korábban felsoroltak közül néznék egy pár éves példányt.
Ismerősnek van 251, szoktunk együtt gurulni, komolyabb baja eddig még nem volt. Korábban a kényelmére panaszkodott, illetve a végsebességét/erejét kevesli, de nem csodálom, mert gyorsasági után ült rá erre. ~130 a vége (gps)
A fogyasztása 3.5-4 liter között van, ami kategóriájában több mint az átlag. Nekem pl. a DL250 3-3,5 litert eszik, de többnyire 3.2 az átlag. Ha finoman megyek, és nincs száguldozás, akkor 3 liter alatt fogyaszt. -
-
vendingo
veterán
193 centi vagyok, nekem nem fértek el rajta a lábaim. Rázása nem vészes, kényelmes.
Megtehető táv egy seggel az rajtad múlik. Én 18-20 órát is képes vagyok utazni, másnak meg fél óra után már minden baja van. -
válasz
macilaci78 #3 üzenetére
Köszi Macilaci78, a Benelli 18kW, nem sokkal gyengébb. Megírnád (akár privátban) a súlyod? Milyen 50-esed volt, és azzal hogy ment? (Nagyon örülök a válaszodnak, a Benelli TRK FB-oldalon volt, aki azt írta, a 251-es gyereknek való, stb. tényleg csak poroszkálnék vele, esetleg egy-két veterántali, hogy a 250-es Pannóniákkal bírja a tempót...)
-
macilaci78
nagyúr
Nálad nagyobb vagyok minden irányba, Honda Sh300i nagyrobogót használok 1 éve, 50-es kávédarálóról ültem át. Budai hegyek, Budaörs nem gond, Pilis, országúti tempó rendben, Budapest Tatabánya M1 pályán végig 110-zel.
De ez ugye CVT automata, 20 kW.Hogy egy hasonló erejű váltós motor mit csinál ilyen felhasználással, azt passzolom. De tippem szerint sűrűn kell visszakapcsolni, emelkedőn magasabb fordulaton felmenni...
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Szia!
Chatgpt:Szia! A Benelli TRK 251 egy jó választás lehet számodra, ha túra motorkerékpárt keresel. A 140 kg-os súly és a 190 cm-es magasság alapján fontos figyelembe venni, hogy hogyan érzed magad a motoron, különösen az üléspozíció és a kormány elhelyezkedése szempontjából.
Néhány szempont, amit érdemes mérlegelni:
Súly: A Benelli TRK 251 egy viszonylag könnyű túramotor, de 140 kg-hoz és 190 cm-hez talán jobban passzol egy nagyobb motorkerékpár. A 140 kg-os súly nem túl nehéz, de a motor meglehetősen kicsi lehet a testalkatodhoz, így fontos, hogy a vezetési élmény kényelmes legyen. Mivel az üléspozíció viszonylag egyenes, lehet, hogy kényelmesebb lesz hosszabb túrákon, de az emelkedők leküzdésekor fontos, hogy figyelj a motor teljesítményére is.
Teljesítmény: A TRK 251-es 25 lóerőt kínál, ami nem a legnagyobb, de elég lehet a kezdőknek és közepes sebességű, rövidebb túrákhoz. Ha emelkedőkön gyakran kell nagyobb teljesítményre, és intenzívebben szeretnél haladni, akkor egy erősebb motor (például 300-500 ccm között) jobb választás lehet.
Emelkedők: A Benelli TRK 251 jól teljesít sima utakon és városi közlekedésben, de ha meredekebb emelkedőkön akarsz közlekedni, érdemes elgondolkodnod egy nagyobb teljesítményű motorkerékpáron, hogy biztosan ne legyen problémád a hegyekben. Az emelkedőn való gyorsításnál a 25 lóerő elég lehet, de ha nehezebb terepen, gyorsan akarsz menni, akkor egy erősebb motor ajánlott.
Szuper kérdések, nézzük sorban!
1. Mennyire ráz az egyhengeres motor?
Az egyhengeres motoroknak valóban van egy erősebb vibrációs jellemzőjük, és a Benelli TRK 251 sem kivétel. Általában az egyhengeresek rázkódása jobban érezhető, főleg nagyobb fordulatszámon, vagy hosszabb távon. Viszont a TRK 251-nek van egy viszonylag jól kiegyensúlyozott motorja, így a vibrációk nem annyira zavaróak, mint más egyhengeres motoroknál. Ha hosszabb távot tervezel, érdemes pihenőt beiktatni, például 100-150 km-enként, hogy a rázkódás ne fárassza le túlságosan a karjaidat vagy a hátadat. Az üléspozíció is segít a kényelmesebb vezetésben, de ha igazán nagy távokat szeretnél, akkor esetleg érdemes nagyobb, kéthengeres motort fontolóra venni, ami kevésbé vibrál.
2. Milyen üzemanyag ajánlott?
A Benelli TRK 251-hez a legjobb, ha 95-ös oktánszámú benzin használatát választod, mert az a legelterjedtebb és leginkább ajánlott. Az üzemanyag tárolásánál fontos, hogy ha hosszabb időre tárolod a motort, használj üzemanyagtartósítót (üzemanyag stabilizátort), hogy elkerüld a korróziót és a dugulást. Ha nem használod a motort hosszabb ideig (például télen), az üzemanyagban lévő alkohol és más anyagok megnövelhetik a korróziót és lerakódásokat, ezért érdemes az üzemanyagot lecserélni vagy stabilizálni a tárolás előtt.
3. Mennyire rozsdásodik a motor?
A TRK 251, mint sok más motor, ha nem vigyázol rá, hajlamos lehet a rozsdásodásra, különösen, ha nedves környezetben, sós levegővel találkozik (például tengerpart közelében). Az acél alkatrészek, például a lánc, a kipufogó vagy a fékek rozsdásodhatnak, ha nem karbantartod őket megfelelően. A fémek védelme érdekében fontos a motor tisztítása és rendszeres ápolása.
Védekezés a rozsdásodás ellen:
Tisztítás: Minden eső után vagy túra után érdemes letisztítani a motort, hogy eltávolítsd a koszt, vizet és egyéb szennyeződéseket. Ha sóval szennyezett területen közlekedsz (pl. tengerpart), akkor különösen fontos a tisztítás. Védőbevonatok: A fémtüskék és az alkatrészek védelme érdekében javasolt rendszeres olajozás, vagy védőspray használata (pl. WD-40), hogy megelőzd a korróziót. Kültéri tárolás: Ha lehet, mindig garázsban tárold a motort, hogy elkerüld a közvetlen esőt és a párás levegőt. 4. Milyen kiegészítők kellenek egy „normális” motorosra?
Ahhoz, hogy teljesen felkészült legyél, néhány alapvető kiegészítő szükséges:
Sisak: Az egyik legfontosabb kiegészítő. Mivel túrázni fogsz, egy kényelmes, jól szellőző és biztonságos sisakot válassz. A moduláris sisakok kényelmesek lehetnek, mivel lehajtható állvédővel rendelkeznek. Motoros ruha: A megfelelő motoros ruházat (felső, nadrág, kesztyű) védelmet ad az eséstől és a sérülésektől. Érdemes minőségi bőrt vagy textilruhákat választani, amik jól szellőznek, de védelmet is biztosítanak. Motoros csizma: A lábad védelme érdekében fontos egy jó, erős motoros csizma. Ez segít megóvni a bokádat, illetve kényelmesebbé teszi a hosszabb túrákat. Fényvisszaverő anyagok: A biztonság növelése érdekében érdemes fényvisszaverő ruházatot vagy matricákat használni, hogy jobban látható legyél. Táska vagy hátizsák: Ha túrázni mész, szükség lesz tárolóhelyre. Választhatsz tankbag-et, hátsó dobozt vagy hátizsákot is, attól függően, hogy mennyi cuccot kell magaddal vinned. Lánc kenő spray: A lánc folyamatos karbantartása elengedhetetlen, hogy hosszú távon is jól működjön, és csökkentsd a kopást.
Ha hosszú távra indulsz, érdemes egy vészhelyzeti szerszámkészletet is hoznod, hogy kis javításokat el tudj végezni, amíg el nem érsz egy szervizt.
Összefoglalva:
A Benelli TRK 251 egy jó választás lehet városi közlekedéshez és rövidebb túrákhoz, de hosszú távú, nagyobb emelkedőkön való használatra esetleg érdemes egy erősebb motort választani. A vibrációval könnyen meg lehet barátkozni, de hosszú távon fontos a pihenő. Az üzemanyag tárolására érdemes figyelni, és a rozsdásodás elkerülése érdekében karbantartásra is szükség van.
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz!
-
Ha van könyv, fórum, stb., amit ajánlanátok, az is jöhet, akár privátban is!
Új hozzászólás Aktív témák
lo Benelli TRK 251-es vásárlásán gondolkodom. Soha nem volt még autóm, motorom sem, csak egy rövid ideig egy kis Simsonom...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Független
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- HP14,1"FullHd,8.gen.Core i5(8 3,6Ghz)Magyar világító billentyűzet,8-16GB RAM,256-512GB SSD,szép
- Dell XPS QHD+ Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest