Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sasNAXO

aktív tag

válasz AxBattler #67114 üzenetére

User errorok sorozata. :DDD
    User error 1: Asrock (B650I) alaplapot vettem. (Mivel náluk égtek el legjobban a procik, ez minimum user error. :D).
    Ott ha állítasz memória EXPO-t, akkor nem azonnal indul a gép, hanem villog össze-vissza a powerled az elején, és csak utána. És valahogy nagyon kínkeservesen sikerült a gyárilag memóriára írt értéket hozni (Kinsgton Fury talán? XMP + EXPO). Nem tudom más alaplapoknál is ennyire lutri-e.
    Aztán user error 2 - 8600G-t lecseréltem 8700G PRO-ra. Ami valamiért nem tud EXPO-t :W , magyarul alig növelt valamit a grafikus teljesítményen és drágább rammal sem lettem volna előrébb.
    Ezen kívül jó fülem van és volt egy minimális coil whine az alaplapról.
    A fogyasztás jó volt, a teljesítmény jó volt, de nagyon nem voltam elégedett, hogy megnyomom a gombot és akkor komótosan indul (pedig valami memória tesztet ki lehetett lőni a biosban hogy gyorsabb legyen) és hallom hogy ciripel; és akkor ugye a proci árak éppen akkor megint nem voltak jók (sima 8700G kellett volna)... Úgyhogy szépen felraktam először az alaplapot és a procit...aztán valahogy szembe jött egy 12. gen Intel, és akkor memória maradt; lett alaplap is (H610I, abban nem ment az XMP, de azóta van újabb, abban megy) és ez lett a "kisgép". És amúgy ezzel most nagyon elégedett vagyok.

Jelenleg nekem a főgépben 5700X + Giga B550I + DDR4 van és mindenre elég. Mondjuk a kisgép megy már többet, mert kevesebbet fogyaszt és kisebb játékra is elég. :B

Új hozzászólás Aktív témák