Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz havenday #60627 üzenetére

A kollega szerintem nem keresett rá a konkrét típusra youtubeon.

Ezt a Samsungos bordát az alakja miatt nem nagyon lehet berakni másik borda alá.

Ennél az alaplapnál "magasságban" építkeznik az ASUS az M.2 slotokkal, külön "daughter-boardok" segítéségével.
    Ezeken az Asus gyári bordához beépítve van a csavar, tehát ha egyedi bodával szerelt SSD-t akarsz használni, nem biztos hogy rendesen le tudod csavarozni.
    Az Asus bordája alá nem működik ez a "thermal pad is olyan vastag" meglátás, mert a Samsung 990 PRO-n lévő gyári borda más alakú, nem tudod majd felrakni az asus bordát a samsung borda tetejére. [link]

Mellesleg az SSD thermal padok általában 1-2 mm vastagok, nem 5 mm-esek, az már alkar vastagság.

Az alsó daughter boardra, tehát a második M.2 slotra fel se tudod majd szerelni a Samsung bordájával, mert végképp elveszíted a felsőbb rész rögzítését.

TLDR.: szerintem nem fogod tudni egyből összeszerelni, az is valószínű hogy le kell szerelned a Samsungos bordát az SSD-ről.

Ezért szoktuk a "Milyen SSD-t vegyek" totyikban mindig azt javasolni hogy olyan SSD-t vegyenek, amihez nincs borda mellékelve és inkább egyénileg megoldani a bordázást.

De ha valakinek van tapasztalata, vagy ábrával be tudja mutatni a megoldást, örömmel veszem az ötletelést, de én így látom a youtube videók alapján.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés