Új hozzászólás Aktív témák

• Cickánykoma

tag

Sziasztok!

Tanácsokat, véleményt szeretnék kérni a topik lakóitól.
    Jelenleg bő 2 éve üzemel nálam teljes megelégedésre egy HP Proliant N40L microserver, azonban most elgondolkoztam a topikba betévedve, hogy megérné-e egy miniITX-es konfigot összeraknom melléje.
    A Proliant tök jó, teszi a dolgát 8GB RAM + 1 SSD+5 HDD társaságában, viszont mivel nem csak FTP szervernek, távoli asztalnak vagy filmezős gépnek használom szinte a kezdetektől, hanem kvázi ezen dolgozok napi szinten, így gyakran már érzem, hogy a gépben levő AMD proci már nem elég bizonyos dolgokra (értem ezalatt pl. az Adobe Indesign/Photoshop és Sony Vegas használatát, illetve hogy távoli asztal módban is gyakran el kell érnem a gépet) és a felhasználói szokásaim miatt (sok program fut fut párhuzamosan) is időnként többet gondolkodik a rendszer. Az SSD-s OS miatt és az elengedő RAM-al csakis a procira gondolok, mint szűk keresztmetszet.

Gyakorlatilag a Proliant "kistestvérét" szeretném összerakni, hasonló funkciókkal de erősebb procival, hasonló vagy jobb fogyasztással. Talán a Proliantos fórumban olvastam valakitől, hogy a Gxxxx Celeronok erőben 2-3x jobbak hasonló fogyasztással, mint a Proliant AMD procija. Ezt valaki meg tudná erősíteni nekem, hogy tényleg ennyivel erősebbek a Celeronok?
    Szeretnék több vinyót is tárolni benne az tárhely elérhetősége miatt. illetve a Proliantból áttenném a H6450-es VGA-mat is majd. A Proliantnál az is zavart mostanában, hogy nem Gigabites a hálókártyája, viszont a nagyobb gépem és közte gyakran mozgatok sokgigás videókat.
    A költségeket ésszerű határok között szeretném tartani, mondjuk úgy, hogy a legjobb ár érték arányú megoldásokat keresem a lehetőségekhez mérten :)

Némi keresgélés után az alábbiakat szedtem össze tervnek:

-Cooler Master Elite 130 Advanced ház (2xUSB3 kivezetés, tágas, jó hűtése van, sok férőhely) - 12K
    - FSP-350-60APN (több vinyó miatt nem merek 90W-os PSU-t tenni bele) - 8K
    - Asrock 1155 H61MV-ITX (a tervek szerint 1 SSD és 3 db 2 v 3 TB-is 3,5"ös vinyó menne hozzá) - 13K
    Intel Celeron G1610 proci BOX - 8,5K
    Intel Celeron G3220 proci BOX - 14K - egyelőre a két proci közt vacillálok, nem tudom megér-e a 3220 +6K-ja ennyi felárat az igényeimhez :)
    4 GB Kingston DDR3-1333 RAM - 10K
    ---------------------------------------------------------------------
    + szerverből átjönne: 120 Gb-os Kingston SSD + 3 x 3 TB HDD
    + Sapphire HD6450 VGA átjönne még

Szerintetek ez így megfelelő és jó arányú vagy tudtok jobb alternatívát írni?

Előre is köszönöm a véleményeket! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés