Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
regisztrációkor kéri a dekóder sorozatszámát.
Mi a kártya kér ilyet?
A kártyát kell nevedre regisztrálni és az alapján kapkod a kódot, hogy mire fizettél elő.
Persze automatikusan megy ez.
Van 1 hét korlátozás nélküli próba.Kártyánál nincs ilyen megkötés.
De az új Tv-ben nincs conax kártya olvasó, csak kártya modulnak helye.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
jFox
addikt
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ha veszek egy dekódert akciósan MindigTv Extra kártyával, akkor azt a kártyát másik dekóderben/ci modulban tudom használni?
Teszem azt, ha közben veszek egy olyan tv-t, amibe bedugható a kártya, vagy belevág a villám a dekódetbe és ki kell cserélni.Csak azért merült fel bennem, ez a kérdés, mert regisztrációkor kéri a dekóder sorozatszámát.
Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
darvinya
titán
-
-
-
-
törölt tag
Emlékszem, a 80-as években az utcánkban egyszer felrobbant egy Colorstar tévé. A magyar csodafegyver.
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #5786 üzenetére
Bár mellékes, de Colorion. A Jácint sem távszabályzós volt, de nem is szenzoros, hanem nyomógombos programváltóval. A Nárcisz pedig távszabályzós volt, LED-számkijelzővel. De amúgy fő vonalakban ezek azonos konstrukciók voltak, mázsaszámra javítottam őket.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
darvinya
titán
-
danee91
senior tag
Pl 2010-es Samsung LE40C650 LCD nem tudja a felvételt és TimeShiftet, csak firmware okosítással(sokunknak van sztem ilyesmi tévéje, vagy régebbi generációk). Pedig elég jó tévének számít ez is, igaz nem Smart, de hát aki kicsit bátrabb simán utánaolvashat és feloldja a szoftveres butítást..
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
Kernel
nagyúr
válasz darvinya #5776 üzenetére
Ez melyik Tv tudja?
Max. médiát lejátszik.Panasonic plazmák, LG, Samsung LCD-k között akad több rögzítős is. De az egyszerűség kedvéért csak a digitális adást, továbbá a nevesebb gyártók nem szeretik összerúgni a port jogvédőkkel, ezért a felvétel titkosítva történik. Másik azonos TV-n sem tudod megnézni, gyári szám szerint kötődik hozzá.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Watt25
veterán
válasz zolee86 #5778 üzenetére
Ezt most nem értem, hogy miért írtad. Darvinya, szokásához híven mondott valami okosat... Én csak felhomályosítottam arról, hogy teljesen alaptalan volt, amit írt. (Ettől függetlenül ő itt régi tag, aki nem fog első hozzászólást olvasgatni, és ez érthető is. Mármint ezt úgy értem, hogy nem nézi meg újra és újra a már bejáratott topicjának első hozzászólását.) Nem az volt a lényeg, hogy van egy blog-om...
Vagy úgy gondolod, hogy poénból írtam ezt a blogbejegyzést?
Ezzel a mondattal pedig nem arra akartam utalni, hogy miért nem googlizta ki a blogomat, hanem azt, hogy azért írtam a bejegyzést, mert sok ilyen tévé van.[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Watt25
veterán
válasz darvinya #5776 üzenetére
Hee??? Te hol élsz? 2000-ben? Az én tévém is simán tudja a felvételt és a TimeShift-et. LG 37LV5590. 2011-es modell.
De tessék, akkor neked is egy sablonválasz. Vagy úgy gondolod, hogy poénból írtam ezt a blogbejegyzést?[ Szerkesztve ]
-
zolee86
tag
Köszönöm!
Tehát, ha jól értem, egy 8-10 k boxal vidéken tetőtéri antennával(nem erősítős) működni fog a dolog (mivel a dvb-t tv-el megy).
Akkor így felmerült a következő kérdésem, mi a helyzet Budapesten? Régi építésű 3 szintes ház (2 szinten lakom), szembe szintén ilyen magas épület, tetőtéri antenna nem megoldható, esetleg ablakba szerelhető, de rálátás így sem lesz.
Esetleg valami vélemény ezekről az olcsó antennákról? Szoba vagy kültéri antenna a jobb választás városban?
-
Watt25
veterán
válasz zolee86 #5771 üzenetére
Én nem szeretem a boxokat, de ez egyénfüggő.
Az meg, hogy melyik jobb, tévétől és boxtól függ. Egy alap tévénél sokkal jobb egy olyan box, ami tud felvelt, timeshift-et. De ezeket a funkciókat a tévék is tudhatják. (Csak éppen a tévék sosem engednek csatornát váltani felvétel közben, míg van olyan box, ami ezt engedi MUX-on belül.) A tunerek érzékenységében sem lehet szerintem egyértelmű általános kijelentést tenni. (De egyébként is azt szokták mondani, hogy legyen jó az antenna, ne a többi dologgal bohóckodjunk.)
Az 5V kimenet azt jelenti, hogy az eszköz az antenna bemenetén kiadja az 5V-ot az antennaerősítő számára. (Ha nincs erősítő az antennán, akkor erre nincsen szükség. De ha van, akkor is megoldható tápfeladóval is.)[ Szerkesztve ]
-
zolee86
tag
Sziasztok!
Lassan vennem kellene 1-2 db ilyen dvb-t vevőt.
3 tv-k van, ebből egy már dvb-t tuneres és ő a régi antennával (szó szerint nagyon régi) tökéletesen fogja a digitális sugárzást.
Az lenne a kérdésem, hogy egy beltéri dvb-t vevő jobb mint a tv beépített tunere vagy fordítva?
Olvasgatva a termékinfókat, észrevettem, hogy mindegyiknél írják az 5V-os aktív antennát, ez mit is jelent?
-
-
danee91
senior tag
válasz jubilleum #5766 üzenetére
A Strong DVB-T beltériket tudom ajánlani, jól működnek, nekem 8105 sima van, nagyon szeretem(ezen van RCA hangkimenet, nem csak SPDIF). Ha a kódolt adásokat is akarod fogni, akkor olyan kell, amiben van kártyaolvasó, ezeket eleve MindigTV kártyával is meg lehet venni, de akkor nyílván drágább.
[ Szerkesztve ]
ANDROID SZOFTVER SERVICE, -CSERE (PM) // XIAOMI REDMI NOTE 5 AI 4GB/64GB - MIUI 12.0.3
-
-
Watt25
veterán
válasz jubilleum #5766 üzenetére
Na, így már jobb.
Ha csak a pénz a szempont, akkor bemész bármelyik tesco-ba és ott megveszed a legolcsóbbat. (6-8eFt. Plusz SCART kábel, ha az sincs otthon.) Sima tévé nézésre mindegyik ilyen megfelel.
Előbb azért legalább a MindigTV oldalán ellenőrizd, hogy lehet-e nálatok fogni a digitális adást.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
jubilleum
senior tag
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy mire lenne szükségem ahhoz, hogy digitális adás fogásához mire lenne pluszban szükségem? Jelenleg van egy tetőantennám, és egy tv-m (egy régi katódsugár csöves tv, scart, és antenna van rajta, biztosan.)
Gondolom egy setopboxra. Ebből milyen típust ajánlotok, lehető legolcsóbban szeretnék kijönni... -
danee91
senior tag
-
Meg lehet, köszönni, de ezt megtudod tenni 1 hozzászóláson belül is.
Részlet a fórum alapelveiből:
Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.
Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Laca0
addikt
1.) Ha a REC gombbal felvételt indítok, akkor a felvétel halálpontosan 2 óra múlva leáll, (az időzített felvételnél is ez gond volt, de az +oldódott 1 beállítással).
Az energiatakarékos módban van a válasz. Alapból, ha 2 órán belül nem nyúlsz a készülékhez, kikapcsol energiaspórolás miatt. Ezt a funkciót kell kikapcsolni a menüben.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Balage21
tag
Az Euróvíziós dalfesztivál alatt figyeltétek hogy DD 5.1 hang volt? Nagyon jól szólt...
-
kigyi_23
addikt
válasz danee91 #5743 üzenetére
5.1 régóta van M1-en pl. Tavaly is több műsort pl. F1 5.1-ben nyomtak már a foci EB-ről enm is beszélve. Az idén is abban megy, de az Euroviziló-s dalfesztivál is 5.1-es hanggal ment most. 1-1 film is 5.1 hangot kap néha, de ez még nem túl gyakori ahogy észrevettem.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
Watt25
veterán
válasz danee91 #5746 üzenetére
A csóka írt a DigiTV topic-ba is (ő is keveti a DigiTv-t a MindigTV-vel), onnan másolta át a szövegét és bár mondtam neki, hogy valszeg nem digitv-zik, nem cserélte ki a digi szót.
Szóval MindigTV-t akar rögzíteni, erre leírtam a digitv-s topic-ban a választ (kell a számítógéphez venni DVB-T tunert), csak ő szájbarágosan várja... (Kattints ide, aztán ide...)
Bocsi, de sztem ilyen leírást itt nem fogsz kapni...[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz danee91 #5746 üzenetére
2. Csak 1 tuner miatt van a 1 mux felvétel, de ezek között bárhova kapcsolhatnál, ha AH ezt engedné az ezt támogató fw telepítését.
WayteQ HD95CX FAT és NTFS-is kezel, de kódolja a kódolt csatornákat, így azt nem nézhető box-on kívül.
-
danee91
senior tag
1 - Erre nem tudok mit mondani, sztem beállítás kérdése, beállítások részen kell vmit átnézni.
2 - Azért nem lehet, mert 1db tuner van benne, így nem tudsz váltani(TALÁN esetleg saját MUX-on belül át tudsz kapcsolni - pl RTL-en felveszel, és TV2-t nézel, vagy fordítva, esetleg M1-et veszel fel, és M2-t nézel.....de azt hogy M1-et veszel, és TV2-t nézel, nem lehet, más frekvencián megy a 2 adó)
3 - DIGITV alatt MindigTV adását érted? Vagy DIGI szolgáltató adását? DIGI adását nem tudod felvenni, csak pl DVB-C tuneres tévével, vinyót TV_re kötve..
MindigTV adását meg csak úgy, ha USB-s vinyót kötsz(ezzel ajánlott) a Wayteq-re, és felveszed. Ha nem kötelező átformázni a vinyót EXT3-ra, akkor nincs gond(pl nekem Strong SRT 8105 dekóderem van, NTFS-re simán felvesz, gépre átmásolható-lejátszható .TS fájlokat alakít ki). Itt még meg kell említeni, hogy kódolt adásokat nagy valószínűséggel nem tudsz itt sem visszajátszani gépen. Viszont sok dekódernél kötelező EXT3-ra formázni, így nálad CSAK a Wayteq-en játszható vissza a felvétel, máshol NEM.
CD-re kiírást meg sztem hagyjuk, nem tudnád nagyon lejátszani sehol ezeket...
-
darvinya
titán
1. nyomd meg még 1x a REC gombot és állítsd át az időt (jobbra balra nyíl és szám gomb), kilépni az almenüből Exit gombbal!!(ez fontos különben nem állítódik be)
Időzítettnél, ha EPG-ből időzítesz akkor annyi időt vesz fel amennyi a program tart.
(De ez függ a csatornától és háttértár méretétől!)2. ezt a funkciót AH tiltja így nincs mód olyan fw-t feltenni ami ezt engedi.
3. nem tudom nincs digitv -m.
-
regr
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek az alábbi gondokra:WayteQ HD-95CX STB-t vettem pár hete 1/2 éves előfizetéssel. SAMSUNG LE27S71B A TV-m, HDMI-vel van összekötve. A TV-hez csatlakozik még 1 laptop HP Nx7090, van hozzá dokkoló), 1 videomagnó és egy DVD lejátszó.
Sok gondom volt vele, ezért a WayteQkel leveleztem a problémák nagyobbik részét +oldották,
DE a gondjaim a következők:1.) Ha a REC gombbal felvételt indítok, akkor a felvétel halálpontosan 2 óra múlva leáll, (az időzített felvételnél is ez gond volt, de az +oldódott 1 beállítással).
2.) Akár időzített,akár REC-es felvétel megy nem lehet átkapcsolni az aktuálisan felveendő csatornáról más cstira, mert,akkor a felvétel rögtön +szakad.
3.) Az +oldható, hogy a laptoppal "online" felvegyem a digitv adását és utána CD-re kiírható?, Ha igen hogy?
Sajna teljes antitálentum vok, se a pc-hez, se a technikai dolgokhoz nem értek, ezért azt kérem úgy magyarázzátok el a +oldásokat, hogy +értsem.Előre is köszönöm.
-
darvinya
titán
válasz Sandagyanu #5739 üzenetére
Android-os van, de nem extra mert ahhoz kellene kártya olvasó is.
Bár Linux driver, ha van kártya olvasónak akkor lehetséges.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Sandagyanu
csendes tag
Lehet hülye kérdés de van olyan Androidos box ami kezeli a MindigTv extra szolgáltatásait?
Vagyis van benne conax kártyaolvasó?Gondolok itt a filmek lejátszására, webböngészés stb nyilván egyszerűbb egy ilyen androidos csodakütyüre feltelepíteni egy lejátszót ... csak lenne benne ilyen DVB-t extra dolog is.
Bocs ha hülyeséget kérdeztem
-
danee91
senior tag
válasz danee91 #5737 üzenetére
hangsávok
RTL KLUB 1. magyar 24kHz/61kbps HE-AAC | 2. eredeti/magyar szintén u.a. hangjellemzőkkel
TV2 csak magyar hang 24kHz/61kbps HE-AACM1+M2+Duna 1. magyar 48/384 Dolby 2.0 | 2. magyar 48/128 MPEG | 3. magyar/eredeti HE-AAC(sztem 24/61)
DunaWorld 1. magyar 48/128 MPEG | 2. magyar/eredeti HE-AAC(sztem 24/61)
[ Szerkesztve ]
-
danee91
senior tag
nem 5.1-es a hang, csak 2.0
Az egyik hangsáv 48kHz ~128kbps, a másik 48kHz ~384kbps, és elvileg indult egy 3. is, amin az eredeti nyelvű filmek hangjai fognak menni(ha van, ha nincs akkor magyarul sztem), de ez várhatóan szintén 128kbps marad, és nem lesz rajta kódolás, mint műholdon DVB-S2 vételnél.
[ Szerkesztve ]
-
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy melyik mindigtv csomag kerül havonta 999 Ft-ba, ami a reklámban van?Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
_Karesz_
tag
Sziasztok, biztos sokan jöttek már hasonló kérdéssel és igen, rengeteg olvastam a témában, de van pár dolog, ami nem tiszta számomra.
Szóval: analóg kábeltv mellé szeretnék dvb-t jelet illeszteni, hogy 1 kábelen vegye a tv és ne kelljen kapcsolgatni az elosztót. A szolgáltatóm egy városi kicsi szolgáltató, lényegében a net mellé ajándékba kapjuk a kábel tévét. Ahogy nézem, 400mhz fölött nincs is csatornájuk. Na én a tv csatlakozója előtt szeretném a kábelre kötni az antenna jelét, hogy a csatornákat egyszerre lehessen fogni. Egyébként olyan közel vagyunk az adóhoz, egy 10 centis rézdróttal tökéletes az M1 hd, szóval nem igazán kell ezen variálni.
Muszáj nekem megvennem a relés kapcsolót ehhez? Nem létezik valami szűrős megoldás? Nem tudom, hogy a TV-m adja-e a +5v-t antennára. (Samsung ue40eh6030) Olyat olvastam, hogy lehet, fordítva bekötni iránycsatolót, azzal elérhető a kívánt hatás, nem tudom ez mennyire felelne meg nekem, tud esetleg valaki segíteni ebben? Kábelezést megoldom, de ehhez a frekvenciás dologhoz már nem annyira értek.
-
Armagedown
őstag
válasz Tamás88 #5725 üzenetére
Én egy LifeView FlyDVB-T Hybrid tunerrel és a hozzáadott kis antennával próbáltam a Fehérgyarmati adót befogni, és egy bizonyos helyzetben 65 %os jelerőséggel bejön mindkét multiplex.
Ez szerintem nagyon jó eredmény 60 kmre az adótól !“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
-
-
Kernel
nagyúr
Úgy, hogy még egy darab drótot, botantennát sem dugsz bele, biztosan nem lesz vétel.
Van olyan, ahol nagyon jó a jelszint, hogy csak bedugok egy műszerzsinórt, egyik kézzel felemelve fogom a végét, másik kézzel be tudok hangolni analóg, esetleg digitális adókat is. De ahogy elmozdulok, vele megy az adás is.
-
süti5
őstag
Lehet hülyeséget kérdezek, de antenna nélkül nincs esély a mindigtv vételre?
LCD tv-m van, tunerrel és Zuglóban lakom. Egy próbát megér vagy esély sincs? A lakás a Széchenyi hegy irányába néz. -
-
Kernel
nagyúr
válasz Tamás88 #5718 üzenetére
A frekvenciagazdálkodás elég összetett dolog, sokféle fizikai és nem fizikai szempontot kell figyelembe venni, kívülállóként ezt nem egyszerű átlátni.
Én ilyenkor szeretek bízni abban, hogy akinek ez a szakmája, pontosan tudja, hogy mit, miért csinál. Mint ahogy én is a saját területemen, amit viszont sokszor nem értenek mások.
-
kigyi_23
addikt
válasz Tamás88 #5718 üzenetére
Gondolom egységesíteni akarják az A mux magasabb frekin menjen mindenhol és a C alacsonyabb frekin, ennek biztosan meg van a miértje, csak nem biztos, hogy logikus
Viszont akkor kapunk egy újrarajzolt térképet is, mert ugye a terjedése más lesz a muxoknak a frekicserék miatt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz bb.bocs #5716 üzenetére
De lesz, csak azt nem bántják, és azért nincs feltüntetve.
(#5714) Kernel
Ebben igazad van, erről én is meggyőződtem. Főleg mikor este Gyálról ha jól helyezem el az antenna csatlakozót a másik antennacsatlakozóhoz (az is számít, hogy hogyan megy a kábel), akkor a lepke antennával be tudom fogni a 42-es muxot, amit a Hideg-hegyről (kb. 60 km) sugároznak, főleg, hogy a főváros elektorszmogja, valamint az épületek és a hegyek is takarják. A másik három pedig simán jött, kivéve amikor pár napja este 3-szor jött a zivatarrendszer, és a 3.-nál pedig csak a B mux jött be, de az is nagyon akadozva (az A és a C egyáltalán nem jött be).
Még valami: Mi értelme van annak, hogy a 44-est átteszik egy másikra, a 60 fölöttit pedig a 44-re? Nem lett volna egyszerűbb, ha a 60 fölöttit teszik a másikra, a 44-et pedig békén hagyják?
-
Kernel
nagyúr
válasz bb.bocs #5716 üzenetére
Ami nincs ott, az nem változik, csak a változások szerepelnek a táblázatban.
A UPC kiküldött az ügyfeleknek egy szórólapot, amiben arról tájékoztat, hogy minden marad változatlan, vagyis a digitális átállás miatt ne izguljon senki (nyilván nem ezekkel a szavakkal, én csak futólag olvastam).
Épp ideje volt egyébként, mert én viszont hallottam olyat is, nem egyszer, amikor idős ügyfelet azzal vezettek félre, hogy fizessen elő a digitális csomagra, mert az analóg hamarosan megszűnik. Persze az lehetett sumák üzletkötők egyedi akciója is. Mostanra viszont úgy tűnik, elegük lett a sok érdeklődő hívásból, ezért igyekeznek tiszta vizet önteni a pohárba.
A jelenséget én is ismerem sajnos, mert engem is rendszeresen csesztettek, főleg idősebb emberek, kábeles előfizetők, akiknek a TV-jét javítottam, hogy mi lesz a digitális átállással, most akkor ki kell dobni a TV-t?
De úgy tűnik, mostanában már kezdik jobban megérteni, hogy csak a földi vételt érinti az átállás.
[ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Na ez jó hír a 22-es csatira kíváncsi leszek az tuti jobb lesz mint most, de az 57-es annyira nem változtat a dolgokon. Mindegy most már kivárok ahogy először is terveztem aztán meglátom a továbbiakat. (Én is 45+km-ről veszem az adást, hát 1-1 hiba becsúszik néha. A múlt héten F1 közben 2-3 alkalommal is blokkosodott a kép egy-egy pillanatra, ezt a problémát talán megoldja a 64-ről 57-re költöztetés
-
Kernel
nagyúr
Nem az a lényeg, mit jelez ki a készülék, különböző szerkezetek számszerűen másképp értékelhetik ugyanazt, továbbá a tunerek érzékenysége között is lehetnek kisebb eltérések.
Egy a lényeg, hogy elmegy az adás, tehát ami van, az kevés. Ezért próbálkozni lehet nagyobb nyereségű antennával, azt magasabbra szerelve, szükség esetén fejerősítővel kiegészítve.
Ugyanakkor a későbbiekben változhatnak a terjedési viszonyok, mert az UHF-sáv tetején használt csatornákról alacsonyabb frekvenciára költöztetik az adókat, így még az is előfordulhat, hogy addig nem érdemes jobb antennára beruházni:
A digitális átállás hozományaként költöznek a jelenlegi A és C multiplexek is
Minél magasabb a frekvencia, annál jobban közelíti a fény terjedési tulajdonságait, vagyis egyre jobb rálátást igényel az adóra. Míg ezzel szemben a hosszabb hullámok (pl. a rövidhullám) még a föld görbületét is képesek követni, az ionoszféra és a föld között többször oda-visszaverődve.
De azért kisebb visszaverődés még az UHF-sávon is előfordul, ami főleg sötétedés után javíthatja vételt, az adótól távolabbi helyeken. Legalábbis nálam, amikor még távoli adó vételére voltam kényszerülve (50 km), épp estére javult a vétel, amiben valószínűleg szerepet játszhatott még a zavarforrások csökkenése is.
[ Szerkesztve ]
-
first1
csendes tag
Nem tudom hogy másnál is előfordul de felénk(a határtól kb.40km.-re lakom Nagyvarad mellett)bár nagyon jó vételi lehetőség van folyton folyton jel problémák vannak pláne este fele.Jelerősség 90 jelminőség 83 ami nem gyenge.NEM vagyok megelégedve a szolgáltatással.Egyszerű analóg antennával soha nincs ilyen probléma.Idegesitő mikor műsornézés közben fél órákra elmegy a jel de legtöbbször csak az RTL és TV2-n.
-
azbest
félisten
válasz Tamás88 #5710 üzenetére
Rossznak tűnik a linked. Egyébként valóban az a legegyszerűbben beüzemelhető előfizetői kártyát támogató program windowsra. A fejlesztő cég más irányt vett, így már sajnos nem lesz újabb verzió belőle.
Az alcor oldalán megvan a homesys4_4.46.0.200.zip (10.77 MB) -
darvinya
titán
Ha már ennyire lovagoltok a veszteséges tömörítési eljárásról.
Akkor maradjunk analóg rendszer feldolgozáson/állományon, mert az egyetlen digitális állomány nem tudja visszaadni bármilyen nem veszteséges eljárással is hozzák létre.
-
akom
őstag
Ez a külön kártyaolvasós dolog hogy működik?
Teszem fel, ha van egy kínai DVB-T stick-em, egy mindigtv-s kártyám, illetve egy usb-s kártyaolvasóm, akkor pld. VLC-vel tudom nézni a kódolt adásokat is?
Vagy ez nem ennyire egyszerű?
-
PuMbA
titán
Manapság minden lejátszó (telefonoké is) tudja a HE-AAC-t szóval az az eset nem állhat fönt, hogy nem jól játszod le. A lényeg még mindig ott van, hogy van egy kis információ, hogy hogyan állítsa elő a dekóder a magas frekvenciákat, de pontosan nem tudja visszaállítani: "Some guidance information for reconstruction of the high-frequency spectral envelope is transmitted as side information." Olyan, mintha egy kép bal felét behomályosítanák és te írsz egy programot, ami teljesen visszaállítja azt a részt --> képtelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Hihetetlen, hogy azon vitáztok, hogy a mintavételezési freki függ-e a tömörítéstől és hogy a 24kHz szólhat-e olyan jól, mint a 48kHz.
Legközelebb nyissatok vitát arról, hogy a fű zöld-e?Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
eboostr
aktív tag
Valaki megosztaná velem hogy az M1 HD a Dolby hang milyen? (kbps, csatorna,stb..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest