Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz azbest #20597 üzenetére
Megvan. Ez a dtt0901 box-ban a 12 jegyű "biztonsági kliens azonosítója" az első és utolsó számjegy nélkül. Eszerint ők ezt már önállóan átírták a profilomban.
(ámbár fura hogy weben az előfizetői adatok /csomag előfizetésnél csak az ingyenes csatornákat adja, de az összes előfizetett csatornámat tudom online nézni) -
azbest
félisten
válasz Doky586 #20596 üzenetére
ami régen a smartkártya száma volt, ami az ügyfélkapun az eszköz azonosító a szolgáltatások fül alatt, a boxon lévő matricán meg vsc id. Nekem 10 jegyű mindkettő boxszé. A kártyáké 12 jegyű, de első 0.
A jó kóddal a box menüjében a beállítások/beállítások/rólunk/név és email cím alatt látszik a saját neved és email címed.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz azbest #20595 üzenetére
Mi az a box azonosító?
Nekem csak a régi (deaktivált) kártya (10 jegyű) számát hajlandó elfogadni.
A box-ban van egy 11 jegyű chip azonosító és egy 12 jegyű bizt azonosító, azokat nem fogadja el (igaz space vagy - karaktert nem írtam bele)Egyébként csak 1db számot lehet beírni.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Aki CI+ kártyát használ szokott olyan gond lenni,hogy bekapcsolás után hol a nem található a CI+ modul vagy az inteligens kártya ....... vagy a kódolt adás hiba jelenik meg a fizetős csatornáknál? Ha áramtalanítom helyre áll,de sima ki-be kapcsolásnál semmi.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz amarna #20590 üzenetére
más szolgáltatóknál csak a szolgáltató boxát használhatod talán tőlük kapott ca modult vagy eleve iptv megy hogy még szolgáltatói box nélkül használni sem tudod. Talán csak a digi esetén érhető el hagyományos dvb-c -vel a tévéadás, többségében kódolatlanul adva a kábelen.
Tanyán persze minden nehezebb, ezt tudni kell ha valaki kiköltözik a világból. Mobilnet viszont elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
-
azbest
félisten
válasz amarna #20585 üzenetére
" kártya aktív most is, csak nincs miben használni. Lapos tévében volt, át állást követően a tévében nem lehetett tovább használni,"
ha helyette kaptad a boxot, akkor nem aktív már. Az ügyfélkapun meg is tudod nézni, hogy nincs rá aktiválva szolgáltatás. Minden plusz hozzáférésért felárat kell fizetni, ingyen nem adnak 2őt. De ne dobd ki azért a kártyát, mert még visszakérhetik.
Szóval, az nem opció, hogy boxon nézed vissza a korábbi adást? Dugd már internetre és ha még nem regisztráltál mindigo oldalon, akkor oda regiszrálj és add meg a fiókodnál a box sorozatszámát. Utána a box áramtalanítása után megjelenik a visszanézési lehetőség is, epg-ben a korábbi időpontokat is megnézhetet sok csatornánál. Akár a boxon, webböngészőből pécén, vagy a telefonos appban is.
Hivatalosan lehet még nem jelentették be, de elvielg már működik. Nekem megy.
[ Szerkesztve ]
-
amarna
tag
válasz gasztony #20584 üzenetére
A kártya aktív most is, csak nincs miben használni. Lapos tévében volt, át állást követően a tévében nem lehetett tovább használni, küldték a fostalicska boxukat. E helyett szeretnék egy fent leírt képességekkel bíró boxot, de úgy látom esélytelen. Imádom, amikor túl iskolázott, egyébként életképtelen lúzerek összedugják a fejüket egy meetingen és kitalálják a leghasználhatatlanabb szart, ami csak létezik. A szolgáltatói kártyát pl, miért kellett megszüntetni? Miért erőltetik az emberekre a üzletek polcain porosodó szarokat? Adja a kártyát és majd eldöntöm, mibe akarom berakni. Idióták!
-
amarna
tag
válasz gasztony #20579 üzenetére
Ok, csak ez nem dupla tuneres.
Amire nekem szükségem lenne
Egyszerre lehessen felvenni egy adott műsort, miközben egy másik csatornát nézek.
Magyar menü
Time shift
Csatorna rendezés, törlésKártya van, használva is volt, míg ezek a bal..... ki nem találták ezt az új szuper rendszerüket.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz amarna #20576 üzenetére
Nem úgy tűnik, hogy lenne modul vagy kártya fogadója.
Új előfizetéshez nem adnak külön kártyát már, hanem vagy tőlük lehet stb-t vagy integrált modult lehet venni tőlük. Neked kártyád van vagy újabb előfizetés?
Egyébként mihez kellene a dual tuner? Felvenni adást miközben másikat nézel? A saját boxuko sok csatornánál alapból van már interneten keresztüli visszanézési lehetőség.
Úgy ahogy a https://mindigtvgo.hu/ oldalon is.[ Szerkesztve ]
-
gasztony
csendes tag
válasz amarna #20576 üzenetére
Igen, ez csak a szabadon fogható adásokra jó.
Azért ilyen drága, mert dual tuneres, tehát egyszerre tudsz felvenni és más csatornát nézni vele. Nem a magyar piac volt az elsődleges szempont gondolom, itthon a szabadon fogható maradt sima T-ben, a kódoltak T2 HEVC, ahhoz viszont kell mindenképp kártya.
-
amarna
tag
Legyen kedves valaki segíteni.
Ez a box [link] ,csak a szabadon fogható adásokra jó? Nem írják sehol, hogy kártya fogadós lenne, nekem meg mindig extrához kellene. -
törölt tag
OK, hogy szar a prime box, de másik típusba honnan lesz kártyája? Pláne 3, ha nem akar megosztani. Csak valami régi prepaid csomagot megcsípve valahol.
-
fezsoo
aktív tag
Üdv.
Nálatok is van olyan, hogy pl az M2 ordít a hang mondjuk 10es hangerőn.
Más csatornán meg nem lehet hallani.Cseréltünk tvt. Ezen ütközik ki nagyon zavaróan.
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
amarna
tag
Üdv.
Megtudnátok mondani, hogy a Wayteq HD-95CX készülék tudja a HEVC kódolást? -
Addel
senior tag
válasz István2020 #20565 üzenetére
Lassu, az epg-n kicsik a betűk, 1,5-2 méterről (ágyból nem tudom elolvasni, a tv-m(LG) epg-jét simán el tudom olvasni, nincs epg-n óra, tehát azt látod mi mikor kezdődik, csak azt nem, most mennyi az idő.
-
farkas-j
őstag
válasz István2020 #20559 üzenetére
Az Amiko boxok között van már több olyan típus, ami tudja venni az új DVB-T2 HEVC kódolású adásokat. Pl. az Amiko 8265+ -nak és az Amiko Impulse T2/C H.265 -nek van kártyaolvasója is. Én a Jófogáson vettem majdnem féláron 8265+ -t, igaz én kábel TV-hez használom. Van egy nagyszerű szolgáltatása az Amiko legtöbb boxának, ...EMU frimwre-rel, képes belső hálózaton megosztani a behelyezett előfizetői kártyát a többi boxal. Elég egybe kártyát tenni és csatlakoztatni a belső hálózatra, és konfigurálás után a többi box vezetéken vagy WiFi-n ettől kaphatja a kikódoláshoz szükséges adatokat. Egy box 8 másikat képes kiszolgálni. A WiFi adapter sem drága hozzá. Arra ügyelni kell, hogy tudtommal csak a Ralink RT5370-es USB WiFi-kkel működnek. Pl. itt olcsón kapható, én is itt vettem.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
Addel
senior tag
válasz István2020 #20562 üzenetére
Nagyon buta, még a tv csatornák sorrendjét se lehet változtatni nekem ez a legnagyobb problémám vele, de van más is.
-
Doky586
nagyúr
Nekem 4098 Ft/hó családi csomag +szabadidő csomag +dekóder (ami 100 Ft a számlán, de kedvezménnyel 0Ft) papír számla nélkül.
-
tibor2010
tag
Én alapvetően elégedett vagyok a szolgáltatással, de kártyát használok, a TV-m alkalmas a vételre és vannak külön HEVC vevőim is. A visszajelzések alapján a szolgáltatói Prime vevő használata nem ajánlott. A mindigtvgo.hu weblapon pedig egészen elképesztő programozási hibák vannak.
-
István2020
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a MindigTv Prémium mennyire megbízható és jó szolgáltató, milyen véleményetek van róla, mivel ezt a szolgáltatót szeretném a jövőben választani. A TV készülékek nem alkalmasak az új DVB-T2 HEVC kódolású csatornák vételére, ezért sajnos 3 db set-top-box-ra van szükség, és az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatosan, hogy ennek díját csak a szolgáltatás megrendelése során kell kifizetni, vagy rendelkezik-e havidíjjal pluszban. Mennyire jó ez a dekóder (PRIME), amit ők árulnak? És mennyi a havidíj, ha a családi csomagot szeretném választani körülbelül. Azt olvastam, hogy 3500-4000 Ft között mozog, de kíváncsi vagyok azokra a véleményekre is, akik jelen szolgáltatónál vannak. Minden más plusz véleményt, érdekes választ szívesen fogadok, és előre is köszönöm a véleményeket és a válaszokat.
-
matej013
tag
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy Best előfizetés nyereményemről jött e-mailben azt írták, hogy futárral fogják küldeni.
Valakinek van tapasztalata, hogy a szállítási idő mennyi idő? Illetve mit takar a futár, melyik céggel szokták küldeni? Magyar Posta?
A sörben kevés a vitamin. Ezért kell sokat inni belőle.
-
azbest
félisten
-
vpanangin
senior tag
Én egy Családi+ csomagot pörgettem ki. De hogy ez 1 hónapra vagy 1 évre szól, sejtésem sincs.
-
matej013
tag
Nálam egy Best magazin előfizetés jött ki.
-
fezsoo
aktív tag
válasz UberMutant #20551 üzenetére
Máik böngészővel is ugyan ez a helyzet.
Te mit használsz?
Gépen vagy telefononUlefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
törölt tag
válasz fezsoo #20548 üzenetére
A pörgetés csak szimbólum. Amikor megnyomod a gombot, már eldőlt, nyersz-e vagy sem. A pörgetés időpontja alapján. Korábbi években is valahogy úgy működött, hogy a rendszer egy időpontot generált az adott nyereményhez, aki ezután elsőnek pörgetett, nyert. Valami ilyesmire emlékszem, szabályzatban biztos benne van. Kiegészítő csomagot nyertem többször is, kemény 5-600Ft-ok voltak akkoriban...
-
DarkByte
addikt
Vajon a Mindignyer-en kipörgetett 1 hónapos kiegészítő csomagos kuponoknál megoldották azt hogy januártól ne vonjon le a fordulónapon havidíjat érte? Valakinek volt már ilyen promóciós csomag kuponja aktív? Csak mert írja a megújulás napját. Azt hiszem a biztonság kedvéért beállítgatok naptár bejegyzéseket és ki lövöldözőm majd.
[ Szerkesztve ]
-
garga01
őstag
válasz dvidoff #20543 üzenetére
Furcsa amúgy, hogy nem reagál a távra, más volt aki így járt (mármint rátolta a hulladék AH-s szoftvert), de távirányító működött utána is. Ha van még rá garancia, akkor szervíz (habár nem tudom ilyen estben mennyire van a javítás ingyen).
Legjobb lenne egy topik összefoglaló és kiírni, hogy lehetőleg senki se cseréljen AH-s szoftverre, mert eddig csak panasz volt rá.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
dvidoff
csendes tag
-
senior tag
válasz fezsoo #20541 üzenetére
Igen. Mintha csak egy GIF lenne. Legalább csináltak volna úgy, mintha lenne esélye az embernek nyerni. Több előfizetéssel is nézem, mindben csak ennyi, pörög hármat, oszt nem nyert, szevasz.
[ Szerkesztve ]
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
fezsoo
aktív tag
Nálatok is olyan győkér módon pörög ez a szerencsekerék?
3 cikket fordúl és annyi.
Nem tudom rendessen megpörgetniUlefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
garga01
őstag
válasz dvidoff #20539 üzenetére
Ezt töltsd le, csomagold ki. A kicsomagolt abs fájlt nevezd át auto2.abs -re. Ezt másold fel egy üres pendrive gyökerébe. Box legyen áramtalanítva, dugd be a pendriveot és helyezed áram alá. Elvileg automatikusan fel kellene tölteni a szoftvert. Tudom, hogy írtad, hogy nem látja a pendriveot de ez működhet. Illetve próbáld meg FAT32r-e és NTFS-re formázva is.
Ha egyik se megy, még soros porton vagy jtag-al javítható, de már hozzáértő tudja megcsinálni. Ilyen T2 box még nem volt nálam, de képek alapján van az alaplapján soros port.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
dvidoff
csendes tag
Szervusztok!
Úgy néz ki hogy lett egy téglám Amiko Impulse T2c-re véletlen egy mindig TV-s firmvaret húztam rá.. 3.5.xxx verziót mindegy is nem a verzió a lényeg hanem hogy elszúrtam..
A vas bekapcsol képet is ad viszont a a távírányítóra nem reagál semmit. Se semmilyen USB-s beviteli eszközt nem támogat úgyhogy a bekapcsolás után semerre nem tudok lépni. Hogyan tudnám visszaállítani a régi firmwaret táviránítyó hiányában? SOS lenne mindent segítséget meghallgatok köszönöm -
brazos
senior tag
válasz csakovacs #20536 üzenetére
Próbálj meg egy teljes gyári visszaállítást csinálni, majd újra kerestesd le az összes csomagodba tartozó csatornákat. Ha ezek után is folyamatosan kiadja a "Kódolt csatorna" ablakot, akkor valszeg az újtípusú SmarDTV CI+ cam lehet a hunyó.(amennyiben a tv-d teljesen kompatibilis az új hevc kodolással)
[ Szerkesztve ]
-
csakovacs
újonc
Mindig tv extra családi csomagom van. Amióta megvan nem igazán jó, mert a kódolatlan csatornák között váltási idő 1-2s, de a MindigTV CI+ modullal 5-6s, ami szerintem egy kicsit sok (Vagy ez a normális?). A másik furcsa jelenség, tv bekapcsolás, csatorna váltáskor, vagy TV nézés közben feldobja, hogy "Kódolt csatorna".
CI+ modul típusa: SmarDTV CI1500-CNX01-08 R1.0Lehet hogy ez kártya hibás?
-
brazos
senior tag
válasz Jester01 #20532 üzenetére
Ahogy néztem, nem tudja, ehhez valószínűleg a weboldalba beépített lejátszót kéne kicsit fejleszteni, de ahogy az AH-s box szoftverének a beígért fejlesztése sem megy gyorsan, a webes lejátszónál sem várható már ebben az évben szerintem semmi modernizálás.
És ez nem csak a virusjárvány miatt van.... -
Jester01
veterán
Csudi mindigo tv (a webes) tényleg nem tud csúsztatott lejátszást? Vagy élőt nézem vagy megvárom míg vége van és akkor a felvételt.
Jester
-
mr_ricsi
veterán
Van valami hír az AH-s boxokhoz (Amiko, Prime) szeptemberben beígért új firmwareekről? Amiben már működik a rögzítés, vannak netes szolgáltatások, nem csúszik a hang, és nem keres 2 óránként újra csatornákat?
A gyári Amiko szoftvert használom, és mindezek a dolgok megvannak, illetve működnek, csak kiváncsi vagyok, hogy mennyi ideig tart átírni a gyári szoftvert.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
azbest
félisten
válasz Joker88 #20528 üzenetére
Nekem online sikerült pluszban befizetni, amikor beszedéssel is levették már. Mert szerződésmódosításkor az új kártya aktiválásának személyes befizetése megkavarta a rendszert és fizetetlennek tűnt.
Semmi gond, nézd az ügyfélkapusat, hogy ott esetleg megjelenik-e plusz pénz mondjuk egy héten belül. Ha nem látod ott megjelenni befizetésként, akkor a felületen lehet írni nekik és ott meséld el. A legegyszerűbb, hogy jóváírják és a következő számla annyival kevesebb lesz vagy épp 0.
[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
srácok,srácok..
olyan problémám lenne, hogy én a neten lévő ügyfélkapun már befizettem a havidíjat átutalással..
hétfőn azonban megjött a postai csekk is, párom,látván MindigTV-s csekk, ő is befizette a postán
ilyenkor mi lenne a következő lépés? (megnéztük, az azonosítószámok stimmelnek..)In loving memory of Garrett Lockhart
-
matej013
tag
válasz gasztony #20523 üzenetére
Hali! 4k-s tévéhez használom a mindig tv-t. Képminőség kellő távolságból elfogadható, a HD csatornák szépen néznek ki rajta, az SD-k-en azért a pixeleket már lehet számolni, de ez FullHD-nél is igaz.
Én nem beszélnélek le a 4k-ról, mert vannak előnyei, ha ez a csatornákon keresztül jelenleg még nem is jön át, de hosszabb távon jobb befektetés (pl. fullhd-4k filmek, játékok, stb. + ha okos, akkor netflix/youtube tartalmak.).
-
gregory91
senior tag
válasz gasztony #20519 üzenetére
A 4K elég messze van annak ellenére, hogy annak idején(2012) indítottak Budapest-en a UHF43-on egy kísérleti jellegű 3D adást is az olimpia idejére.
[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
gasztony
csendes tag
válasz Doky586 #20522 üzenetére
Igazából attól félek, hogy az SD adások csúnyábbak lesznek a 4k-s tv-n, mint egy fullhd-n és csalódás lenne az új készülék.
Szerencsére még a nagyobb gyártóknál is elérhető a fullhd, de nyilván választék nagy része már 4k-s.A megrendelés után kb mennyi idő, míg megkapom az eszközöket (CI+ modul)? Csak hogy a jelenlegi szolgáltató lemondásával tudjak számolni. Illetve ezek árát csekken kapom vagy hogy kell fizetni? Sajnos a weboldaluk nem túl bőbeszédű ezzel kapcsolatban.
-
gasztony
csendes tag
Használ valaki 4k-s tv-n Mindig TV-t? Most állok tv vásárlás előtt és erősen gondolkodok, hogy egyelőre még elég lesz a fullhd-s is.
-
tibibi
őstag
Tudja valaki hol találom a mindig tv merre forgassam app-ot?
-
garga01
őstag
válasz pw12345 #20515 üzenetére
Több korábbi hsz-edre reflektálva:
Valóban az erősítőnek küldhető 0/5V-al működő kapcsolók kimaradtak, ez lehet(ne) megoldás, ha a tv sw-je tudná egyszerre kezelni.
De pl. van egy Samsung tv-monitor kombóm, ami tud C és T vételt, ha menüben átváltom egyikről a másikra, nem kell semmit keresni a csatorna lista is átáll a kábelről az antennásra és oda vissza."később már T-t nem enged C mellé kiválasztani, csak analógot, vagy műholdast (még, akkor is, ha nincs lehetőség tányért rákötni ) "-> Van ez mögött logika. A tv gyártók az egyszerű userekből indulnak ki, 2 csatlakozó van a tv hátulján. Alapvetően egyikbe vagy (földi)antennát vagy kábeltv vezetékét dugod. Ettől a másik tunerre (műholdas) vagy kötsz egy parabolaantennát, vagy nem.
Közben olvasom, hogy "Amúgy műholdas adókat be lehetne állítani, egy szépséghibája van, hogy sem S tuner, sem csatlakozó nincs a készüléken. " -> Akkor szimplán hibás a szoftver, valszeg a panelen ott a helye, csak a tiédben nincs benne de nem tiltották...Szerintem neked végül a legegyszerűbb megoldás egy olcsó DVB-T(2) beltéri egység lenne, azt rákötöd HDMI-n, és ha épp nem műxik a kábeltv, akkor felveszed a 2. távirányítót.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pw12345
aktív tag
válasz tibor2010 #20512 üzenetére
Kösz, ismerem (legalja Philips, csodálom, hogy kibírt 4 évet, bár lehet, hogy már T2-t is tud) én nem másztam bele, mert valami gondja volt
(vagy nem tudta szerkeszteni a listát, vagy a készülék nem ette meg a módosítottat, aztán nem kínlódtam vele). Lehet, hogy majd újra nekifutok. Philipsen, azt sem tudom lehet-e utólag analógot hozzáadni, nemhogy T-t.
Az a gond, hogy a készülék, maga, emlékeim szerint nem tud egyszerre C és T adókat keresni (mondjuk érdekes is lenne, ha max. egy antennát tud kezelni egyszerre) azt meg utólag nehéz úgy rendeztetni.#20513 Jester01
Szerencsés vagy. Ha egyszer eldobja magát (amióta letiltottam az auto frissítést, azóta nem csinált ilyet) majd lehet kipróbálom, addig nem nulláznám le a kábeles beállításokat, amit egy fél nap gatyába rázni, főleg, hogy tetves lassú a gép. C-re jelsebesség tesztnél pl. kiírja a paramétereket, T-nél is gondolom hasonló a helyzet, ha ilyen eltérések vannak C-hez képest, akkor lehet esélytelen.Ha sikerül valamit összehozni, majd felnyomom ide, hátha valakinek segít.
Amúgy sok TV-nél a kedves gyártó a leírásban sem köti a felhasználó orrára, hogy működik a kézi keresés és az utólagos hozzáadás, ha nem
találja meg az autoscan, akkor így járt. Ráadásul teljesen más a metódus gyártónként. Már analógnál is így volt Thomsonnal vért izzadtam, Orion nem mentette el a kézzel keresett adókat (és az útmutató sem tartalmazta), Funainál, meg kétszer cifrább volt az eljárás, mint egy fullos DVB-C kézi beállítás.#20514 gregory91
Úgy néz ki, ez dual tuneres + bemenetes TV nélkül bukta.
Azt én is néztem, hogy a C-nél pont ott van egy "hézag" a frekikben, ahol a T jönne, így még ott sem akadna össze, de hát ez van. Egy külön T box kell HDMI-re, amelyre most biztos nem ruháznék be, főleg, hogy már egy T2-est lenne érdemes venni, azon, ha van CI+ fogadó port (ami nélkül a T2-nek sok értelme nincs), már egy húszas felett járunk, ha nem 30... az meg egy új készüléknél néhány plusz collt jelent képátlóban.[ Szerkesztve ]
-
gregory91
senior tag
válasz pw12345 #20500 üzenetére
Sajnos a szoftver ilyen,nem tudsz ez ügyben semmit se tenni.Külön módon kell hangolni őket.
Mondjuk én is dolgoztam kb. nyáron egy ilyen "tartalék rendszeren".Mondjuk én egy elosztóhoz kötöttem a DVB-T-s antennát,illetve néhány műholdvevő-t összekötöttem(igen a szobámban jön egy-két kábel a fej irányából azt osztogatom a beltérikkel-FTA csatornák) és ezeket összekötözgetve "analógként" továbbítom a háztartás különböző pontjain(az "analóg" csatornák kb 800 környékén kezdődnek szóval a dvb-t2-t nem is zavarják).Ezzel 12+ műholdvevő száma=csatornával számolgatok.[ Szerkesztve ]
Remélem itt elfér - https://sites.google.com/site/geriprojekt/ - https://github.com/kgregoryan - Az ember téved,a gép hibázik.
-
-
pw12345
aktív tag
válasz Doky586 #20507 üzenetére
Akkor az egy nagyon jó gép, becsüld meg, a gyártók pont az ilyen funkciókat szeretik kispórolni az újabb típusokból: minek az neked, helyette van butított angol menü, konzolos távos, angol hangvezérlés, meg hasonló marhaságok.
Mert az egy Pana, olyanom nincs.
Nem is az a gond, hanem a C-t kavarja össze az új keresésnél, akkor is, ha C-t keresek (T-re nem is tudok). Nálam sem magyar, mert úgy nem lehet normálisan csatornát állítani. Samun pl. tök kulturáltan lehet rendezni a C és az analóg csatornákat (ezt vártam volna el T-re is), igaz csak kézi kereséskor, amúgy összehányja az is.#20509 brazos
Kösz, ez kb., ahogy van mehetne az összefoglalóba.
Közben kaptam egy olyan infót, hogy a SR 8000 nagyon függ az antennától és a tájolástól (nem tudom miért), ezért nem fogom tudni belőni a kábel csatornák mellé. Nálam már az analóg vétel is elég ócska volt sajnos.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz pw12345 #20506 üzenetére
A sima DVB-T(ingyenes) használja ezt a beállítást.
Ehhez a frekvenciák és egyéb dolgok ebben a két, az ath oldaláról ingyen letölthető 2 pdf-ben(táblázatban) vannak leírva:
Csatornák, vételi adatok [link]
Szolgáltatási paraméterek, kódolási technikák [link] (részlet az utóbbi pdf-ből a képen)A h-265-HEVC-nél 8k/256 QAM-ot használnak, ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Sziasztok jelenleg egy ilyen [link] antennával az eresz alá szerelve fogom a mindig tv csatornákat.Tudnátok ajánlani valami kültéri antennát, amivel szélben, esőben is megfelelő a jel erősség? Lehetőleg minél kisebb legyen. Az erdő közepén vagyok gondolom ez is közrejátszik a gyengébb jelerőségben.
-
Doky586
nagyúr
Nekem egy régebbi Panasonicon a távirányítón külön gomb van amivel váltani tudok DVB-S -C -T és Analóg közt. (sajna T2-t nem tud). Igaz a kedvencek nem keverhetők de ez lényegtelen. (C T A egy bemeneten)
És attól hogy újrakerestetem a C-t, nem változik meg a T listája.
Igaz én nem magyar beállítással inicializáltam a TV-met mert úgy a DVB-S -t nem tudná..[ Szerkesztve ]
-
pw12345
aktív tag
válasz azbest #20505 üzenetére
Kösz, ettől féltem, túl egyszerű lenne, ha a kedves szolgáltatók, kompatibilisen sugároznának...
Mondjuk egy topic összefoglalót megérnének, ezek az értékek és a frekvencia tábla:
Vivők száma: IFFT 8k
Moduláció: 64QAM
Kódarány: 3/4
Védelmi intervallum: GI 1/4(Rápróbáltam, 498 634 64 8000-re C-ként, be lehet állítani, de 0 jelerősség, később kipróbálom analóg antennával, hátha...)
Nem használtam még THE-t, de gondolom a bandwidth az csak a keresési lépcső, a többi "fix" érték.
Kösz, ezt a cikket megnézem.
Ezért (sem) tolom végig az auto keresést, van, ahol az SR és QAM
(nálam pont nem) is választható auto-ra, de rapszodikusan működik.
Ez a vegyes keresés sanszos, hogy azokon a készülékeken működik, amin "dedikált" T és C csatlakozók vannak.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz pw12345 #20504 üzenetére
Az a baj, hogy a C esetén nem teljesen ugyanolyanok a paraméterek. Nem biztos, hogy minden megfeleltethető neki vagy valamilyen módon kiszámolható az egyikből a másik. A vastag betűset nézd, előtte van egy felsorolás a mindenféle lehetséges értékkel, ami csak ismeretterjesztő.
Tvheadendben például így hívják a T-s értékeket: bandwidth 8MHz, constellation Qam/64, transmission mode 8k, guard intervall 1/4, fec 3/4 ha minden igaz.
C esetén a symbolrate szerintem ezek közül egyik sem, hanem talán bizonyos qam és fec értékből jön ki. [link]
Egyébként még akár az is lehet, hogy ha auto módban keres, akkor amint talál valamit már nem próbál keresni más fajtát. Ha nem támogatja azt, hogy egy listára feltedd. Neten láttam olyan videókat, ahol auto módban dtv (dvb-t) analóg és dvb-c módokat is végigkeres például valamelyik lg tv, de ha több félét is talál, akkor sem biztos, hogy mindet lehet menteni, lehet választani kell köztük.
[ Szerkesztve ]
-
pw12345
aktív tag
válasz azbest #20501 üzenetére
Kösz, na, erre voltam kíváncsi félig, tehát a QAM 16/64 (bár nem tudom enged-e ilyet beállítani), a jelsebesség még mindig nem tiszta, az SR ez a IFFT 2k, 8k (2000, 8000) lenne?
A választót vágom, de nincs ilyenem, talán egyszer majd beszerzek, de egyelőre az is megfelelne, ha szobaantennán befognék valamit.
Régi, analóg antennával jön ez? Neten láttam ilyen négy felé vágott koax is működött... állítólag.Újrakeresést biztos nem nyomok, mert törli a beállításokat, az új adókat is manuálisan adom hozzá, mert összekeveri a csatornákat és ki is hagy párat különben.
#20502 brazos
Király, kösz, pont ilyen táblázat kellene, de DVB-T-ről lenne szó, nem T-Com C kínálatáról.#20503 odrif
Bocs, de egy embernek válaszoltam az erre lennék kíváncsi-> minek az neked stílusú válaszára "olyan" stílusban. -
brazos
senior tag
válasz Doky586 #20498 üzenetére
Azt értem, de én elvileg garga01 pistának küldtem azt az előző választ.
A tv szoftver meg olyan, amilyen, ez van. Ahol egyetlen közös tuner( és emiatt az antennabemenet is közös) szolgál a dvb-c és dvb-t/t2-re, ott esetleg egy átkapcsoló szolgálhat még megoldásként, pl. egy ilyen, [link]
Viszont itt is fenn áll az említett gond, az egy listába való beszerkesztés lehetősége és vagy hiánya. Vlszeg csak külön-külön 1-1 kedvenc listába menthető az éppen bekapcsolt/átváltott DVB-C/DVB-T bemeneten jövő műsor.
pw12345 -nek.
A -T QAM, SR értékek - kérdésedre a válasz, az hogy van, legalább is 2018-ban volt, lásd ezt a táblázatot.
2018.08.07 Telekom Kódolatlan Digitális Alap csomag DVB-C csatornák. [link] (részlet a táblázatból)
(nyilván a mostani értékeknek meg utána kell majd érdeklődni a T-nél)[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A kódolatlan mindig tv gondolom nem változott és ezek a paraméterei [link]
Általános, univerzális, 42 megoldás meg nincs. Készülékfüggő.
Az ajánlott átkapcsoló pedig arra jó, hogy csatornaváltáskor a megfelelő antennát ki is válassza, ha a tévé tud tápellátást adni antennás esetén. De túl egyszerű lenne, ha bármi konkrétum lenne Van amelyikkel nem megoldható, mert nem foglalkoznak azzal, aki kézzel akarja dugdosni az antennát és csak egy bemenet van.Majd antenna átdugás után nyomsz egy újrakeresést, ha elromlott a vezetékes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest