Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
válasz Doky586 #22251 üzenetére
nem használtam mediainfot nagyon rég. ez konkrétan a stream specifikációja? jól értem, hogy eleve csak 25fps jön? bár változónak írja, nem tudom elképzelni, hogy pl. a holnapi F1 futam alatt más lesz majd. rá tudsz majd nézni?
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Marcsello31
őstag
válasz Doky586 #22154 üzenetére
Szabad szemmel azt aztán kereshetem, látni nem látok tornyot, mert messze van, viszont kültéri antennával meg működik, de jobban szeretnénk egy szoba antennát, nincs plusz vezeték kiépítve a kültéri antennának, csak próba kép volt megnézve, azon majdnem 100%os a jel. Nem látni ilyen tornyot szemmel láthatóan, attól még van jel. Házon kívül.
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22076 üzenetére
Miket tud a box-od, amit ez nem?
Képminőségben remélem azért nincs eltérés. Nekem végülis az a fontos, hetente 1-2-3 meccset megnézek, esetleg a gyerek is, kb. ennyi igényem van, hogy akkor menjenThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22071 üzenetére
Emlegetett is a srác kompatibilitási.problémákat...
Eddiginél CI szűz volt és látja a mozdult, kiolvas belőle mindent.
Nem láttam ilyen beállítást, DVB t/C -hez kapcsolódik a CI..
Kértem boxokat, visszaadom a CI modult, másik TV fene tudja megy e majd vele (Hisense), így a biztos, még ha utálom is,hogy még egy box legyen... Jó hogy nem vettem meg a modulokat 😂
Locationt nem módosítottam, de megtalalt 76 csatornát... szóval a fene tudja, de már minden is.Akinek van aktív előfizetése megerősítené,hogy tényleg 4 nap inaktívitás után a kártya / box nem fog működni, csak ha betelefonalok és újra aktivaltatom? Ez nekem baromira hihetetlenül hangzik.
[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22043 üzenetére
Ha beválik, megvehetem 3 hónap múlva is (megkérdeztem), viszont ha nem válik be, nem dobom ki 2 CI+ modul árát az ablakon.
Egyelőre pl. van olyan nyűgöm, hogy kirakom az ablakba az antennát 100/100 a jelerősség/jelminőség, eltelik egy hét, elvileg nem mászott el, ugyanarra néz és elromlik a jelminőség. Másik irányba kell állitanom, hogy újra erős legyen, ugyanarról valamiért nem jön ugyanúgy a jel. Belső párkányra teszem, ha kirakom ablakon kivülre, rosszabb a helyzet, a többiek azt írták, vélhetően túl sok a zavaró jel kint.
Amin filózom:
- hogy tudom az antennánál nézni, hogy jó irányba néz-e
- hogy tudnám fixálni (de mi van, ha fixálás után is elromlik és tekerni kéne)
- hogy tudnám valami stand-re rakni vagy valamire, ami esetleg forgatja, mozgatja a jó jelminőség felé
Lehet ez nem fog tetszeni hosszú távon....[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
kovyhun
tag
válasz Doky586 #22029 üzenetére
Nálam a két előrefizetős kártyát nem tudták egy szerződés alá tenni, külön szerződésen futnak, de még azt sem tudták egy ügyfélhez rendelni. Így két felhasználót is kellett regisztrálnom az online ügyfélszolgálatra.
Mondjuk igazad van, jobb is így mert ha egyik nem kell könnyebb átíratni."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22033 üzenetére
Azt hittem ebből azért következik
"Módosítani nem lehet, kezdhettük előről (nyilván a várakozást is...)"Első modul 700 Ft / hó (mivel hűség nélkül kértem, ha hűséggel kérem, akkor ingyen van az első).
A második 700 + 300 hűség nélkül, hűséggel 700. Ha minden igaz.[ Szerkesztve ]
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22031 üzenetére
Elvesztetted a fonalat.
Az első (hibásan rögzített) megrendelés volt az 52000. Azt nem vettem át, hiszen nem akartam megvenni a CI modult.
Újra kellett rögzíteni a megrendelést (és megvárni az új eszköz postázását, mert módosítani már nem lehetett), így már helyesen, 13 ezret fogok fizetni, ha megjön.
Nem bonyiThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22029 üzenetére
Matematikailag lehetséges sokminden, de ismét nem ez történt
Van aktiválási dij 2x (majdnem 3-3000 ft), 1 havi előfizetési dij (prémium családi 4600 körül), a 2 modul bérleti dija, a második +300 ft kb.
Igy kb. 13 ezret fogok fizetni a csomag átvételekor (direkt megkérdeztem, hogy visszacheckoljam jól csinálták-e meg másodszorra, kb. ezt az összeget vártam a posta nyomkövetésén, eléggé meglepő volt a többszöröse).
Ha ugyanezt úgy küldik, hogy nem bérled, hanem eladják a 2 CI modult, akkor jön ki 51800.- vagy hogy, szóval kb. 52k-ra.
Természetesen tudom, hogy én fizetem, saját "telekre" megy a másik isThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22027 üzenetére
Postpaid a szerződés, nem prepaid 😂😂😂
Elég egyszerű a válasz a vásárlás vs. bérlésre is:
-először pár hónapig én tesztelem, ha nem jön be, visszaadom és kész (go-t csak így tudom tesztelni mellé) lehet vissza adom,kiderül... ha megveszem a CI modulokat az jó nagy hülyeség lenne
-másfél év kb. a megterulese, bármikor megvehetem (hűség nélküli verziót választottam)
-mivel nem egy helyre kell, másik helyen lesz még egy antenna telepítési költség (haztetos), ha nálam bevalt
kb. egyszerre nem akartam erre kiadni túl sok pénzt, így jobban eloszlik a költség.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22025 üzenetére
Idézet a weboldalról:
"CI+ modul a webshopban jelenleg nem érhető el, azonban hamarosan újra rendelhető lesz. Amennyiben CI+ modullal szeretnéd megrendelni a szolgáltatást, hívd fel a 1211 telefonos ügyfélszolgálatunkat vagy rendeld meg személyesen ügyfélszolgálati pontjaink egyikén. "
Mióta lehet mindent web-en rendelek, ezeket én is tudom
Magamtól sosem tenném, ha csak nem származna valami előnyöm belőle (pl. egyedi ár) vagy csak telefonon lehet, mint jelen esetben.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz Doky586 #22022 üzenetére
Nem
Telefonos rendelés volt. Ügyfélszolgos szegény sokmindent nem tudott, örökké vártam a vonal végén, mert megkérdezett vkit. Igy jár, aki 2 ünnep között rendelThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Bogyi007
veterán
válasz Doky586 #21934 üzenetére
MinDigTV ügyfélszolgálat Digi irodákban vannak. Én év elején bevittem minden új boxot és még a korábbiakat is kártyákkal és mondtam nekik hogy ez a tiétek.
A régi boxokat nem kérték.
Azóta a szülői házban csak a sima MinDigTV-t használom a padlásszobámban (szülők Telekom IPTV-t használnak) mellette még néha a Sweet tv-t.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #21916 üzenetére
igen, pláne hogy a régi és új is conax modul, csak az egyik kártyás a másik meg integrált. Ezt lehet nem csak az ügyfelek, de még akár az ügyintéző sem érti, ha nem tud róla mi volt pár éve
#21917 Jester01
emlékszem rá pár éve mekkora poén volt, hogy a mindigtv weblap váltásakor az átállás idején azt írták ki, hogy "hamarosan itt a digitv webloldala lesz látható" Aztán lassan úgy néz ki, hogy beteljesül. Pláne, hogy a 4ig összekombinálja a digi, vodafone, mindigtv meg még kitudja milyen ügyfeleket hamarosan "ONE".
Meg ugye ki tudja mi lesz, akarnak e majd nagrás más fajta modulokra, dekóderekre váltani. [link][ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Doky586 #21910 üzenetére
Akkor ne nekem címezd a válaszodat, hanem új hozzászólásként add be amit gondolsz!
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Doky586 #21895 üzenetére
... helyette van az új előfizetői modul....
ami jelenleg nem kapható éppen, csak előrendelést vesznek fel rá a mindigtv-nél, máshol meg kereskedelmi forgalomban ez amúgy sem elérhető, csak kombinált csomagként, ha még egyes üzletben van ilyen. Pl. itt még van... e drágán. Szóval olvasni....az nem árt.[ Szerkesztve ]
-
ficere
aktív tag
válasz Doky586 #21825 üzenetére
Sziasztok!
Kaptam egy mindig TV-s boxot (DTT0911) családi csomaggal(1 évre előre kifizetve).2 hónapig tökéletesen működött.Tegnap azonban az ingyenes csatornákon kívűl mindenre kódoltat ír kivéve a sláger TV-t.
Esetleg valaki járt már hasonlóan.
Előre is köszönöm.Machete nem ír sms-t
-
lócitrom
őstag
válasz Doky586 #21776 üzenetére
mindkét esetben utolsó feltöltött állapotot követő 1 éven belül lehet ismét feltölteni a szolgáltatói eszközt. utána kuka. ez az integrált prime beltérire is igaz egyébként.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
Chereiose
addikt
válasz Doky586 #21709 üzenetére
Nem pinceszoba, hanem a földszint, de valamiért pont abban a szobában elég gyenge a jel. Tv antenna, ennyire hülye azért nem vagyok. Gondolom egyik ilyen antenna se lenne erősebb, szóval ha normális adást akarok akkor a digit kell kábellel behuzassam oda.
Legalább az M1 féle adók bejönnek, egyelőre a semminél ez is több, de a többi ingyenes mint az Izaura meg nem.[ Szerkesztve ]
-
kovyhun
tag
válasz Doky586 #21653 üzenetére
Ebben teljesen egyetértek. Ritkán cserélek dolgokat, csak mikor már nyomós oka van.
A tévéből nem lett hulladék, ment egy ritkán használt vendégszobába, jó dolgokat amúgy sem dobok ki mert az is pazarlás, inkább elajándékozok.
15 éve nem vettem tévét, most azért megengedtem magamnak
Jut eszembe: így a médalejátszó sem fogyaszt hanem ment a szekrény tetejére, mert azt is kiváltotta az új tv.
(Nemrég épp egy Amiko mini combo-t küldtem postaköltségért valakinek, mert nálam csak porosodott. Mivel H.265-öt nem ismeri nekem használhatatlan, kidobni meg sajnáltam. Az ingyenes adásokra használt beltérije elromlott, így neki jó jött)"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
kovyhun
tag
válasz Doky586 #21649 üzenetére
Nem számoltam hogy mikor térül meg (140W-tal fogyaszt kevesebbet) mivel:
-Engem nagyon idegesít a pazarlás, legyen az energia, étel, bármi, a lelki békém fontosabb
(Amúgy sem a megtérülés szokott lenni nekem a fontossági sorrendben az első)
-Most ki tudom fizetni a tévé árát, lehet fél /egy / két év múlva a villanyt is nehezen, ki tudja hogyan alakul a villanyár, a munkalehetőségek, az egészségem.[ Szerkesztve ]
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
andatti
senior tag
válasz Doky586 #21615 üzenetére
A dekódert mindenképpen szeretném elhagyni, mert plusz nyűg és macera, főleg, hogy hetente újra kell indítani...
Illetve a hbb adás (ki)használása is szempont, mert abban van komolyzenei csatorna
+ a mostani tv már egy készülékkel sem tud kapcsolódni, így már chromecast-ban gondolkoztam, de ezekbe be van építve, így akkor már nem venném meg....
Eddig a Thomson 43UG6400 lenne a nyertes, mert így, leírás szerint mindent tud(na). Bár az 5 értékelésből épp azt emelte ki valaki, hogy nem tudja a hbb-t...
+ A mindigtv oldalán nem ismerte fel a készülékkereső... akkor sem, ha elhagytam a "thomson" elnevezést. Így ez is növeli a bizonytalanságot. Bár egy, a készülékhez tartozó használati utasítás (online) írta, hogy tudja a hbb-t is. Bár ez a leírásban is szerepel.Azt már láttam, hogy a kártya miatt az éves díj 48e helyett 60 lenne, azaz a mostani 4 ezer helyett 5 ezerbe kerülne havonta. Ha 12 havis egységet vennék, mivel most családi csomagunk van. A mostanit meg majd le kell mondanom, mivel a tv-ben levő kártyát kivezették és ugye kaptam dekódert...
-
bul07
nagyúr
válasz Doky586 #21567 üzenetére
Én járok és szeretek is.
Csak az a baj hogy annyira előre megyünk hogy a hozzám közelebbi mozi bezárt, mehetek Debrecenbe ami 65km, bár sajnálom az üzzwmanyagot így nem voltam már pár hónapja
De azért az Avatar 2 4DX fogom megnézni
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
titán
válasz Doky586 #21504 üzenetére
Éppen ezt csinája az említett két adó. Az időjárás is belejátszik szerintem. Múltkor napokig semmi baja nem volt, aztán jött a front és megint zöldült, elment. Valószínű gyenge neki az antenna, vagy nincs jól beállítva.
Nézegettem közben az antennákat és pont ezt találtam meg, nem is drága cucc. Viszont a tetőn kívülre nem nagyon fogom tudni kitenni. Van antennarúd, csak nincs aki feltegye oda az antennát. Nem tudom egy ilyen antenna mennyit fogna padláson belül.
Egyelőre szerintem átnézem a vezetékezést, belövöm pontosan az adóra a meglévő antennát és lehet meg is oldódik a kérdés. Ha mégsem, akkor megyünk tovább, új antenna. Ha úgy sem jó, akkor megoldjuk a tetőn kívüli felszerelést, végülis egyszer kell jó megcsinálni.
Köszönöm szépen a sok ötletet és tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Doky586 #21499 üzenetére
Köszönöm szépen az ötleteket! Narancssárga területen vagyunk. Antennát egyébként milyet ajánlanátok, ami bevált termék?
Nagy valószínűséggel egyébként most is a mindigtv üzemel rokonnál, azonban az rtl klub/tv2 gyakran csinálja, hogy bezöldül/elmosódik a kép, majd visszajön, elég idegesítő. Van mikor egy idő után el is megy az adás és azt írja a tv, hogy csak adat. A duna, m1 jön mindig és szép a kép.
Hasonló antenna van fent a padláson:
Gondoltam vásárolok egy másik, jobb antennát és kipróbálom, hátha jobb lesz. Nem értem miért megy egy az említett két adó. Mikor nincs vele gond, teljesen jó a kép.
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Doky586 #21490 üzenetére
Jaja, az megvan, hogy az pont ingyenesbe tartozik.
"Rossz felé áll az antennád"
Csak egy sima antenna kábel megy a falbolt a set top boxba.„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
kovyhun
tag
válasz Doky586 #21454 üzenetére
Nem kell nekem sem CI, sem box, nem akarok olyanért plusz pénzt kifizetni amit aztán dobhatok ki, mert csak náluk lehet használni... (egy CI-be és ha nincs minden szépen megy egy beltéribe kellene kártya) Nem tudom beválik-e dolog, ezért nem akarok előfizetést sem. Fél évet kipróbálom aztán döntök. Már ott vagyok hogy lehet veszek tőlük egy modult, de most berágtam rájuk nem érzem szükségét hogy még pénzzel is támogassam őket. Úgyhogy még gondolkodom a dolgon. (Van még a direct one, ott használhatóak saját eszközök, csak ott meg nincs előre fizetős)
"Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
Arkar
aktív tag
válasz Doky586 #21448 üzenetére
Köszi a 2. tv biztos tudja hiszen már ugy lett véve ,hogy megfelejen a T2 követelményeknek , viszont a Samu az régi valószínüleg azt nem tudom csak másképp megoldani.
Előbb utóbb minden szerszámból kalapács lesz! CPU HQ Tuning listák: Intel, http://cpu-tuning.joruska.com #... AMD: http://www.cpu-tuning.joruska.com/amd.htm
-
garga01
őstag
válasz Doky586 #21432 üzenetére
Azért nem találod, mert egyik sem egy csatorna, hanem online szolgáltatás (olyan mint a Netflix).
A saját oldalukon kell aktiválnod. Amit regvoltrossz linkelt, az konkrétan a mindigtv kód aktiválására vonatkozik, de te nem ilyet kaptál.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Doky586
nagyúr
válasz Doky586 #21430 üzenetére
Sajnos nem találom meg a csatornákat sem.
Előfizetésemhez már évek óta nem nyúltam. TV-n is és online is mindig minden jól működik és nézhető, de pl az "RTL"-re rákeresve sem mutatja hogy lenne RTL Most+ nevű csatorna... Se Filmbox Live sincs
A kuponkódjaim nem MT-vel kezdődnek, így lehet nem ide kéne beírni..?
Ez az utolsó számlám, de lehet ezt a számla megérkezését követő napokban lehet csak beváltani..??? -
Peltár
aktív tag
válasz Doky586 #21261 üzenetére
Köszi srácok! Fejlemény van, amit nem értek de részben működik.
Szóval nálunk Pal rendszer van 50hz az USA NTSC 60hz aztán vannak az 1080i vagy 1080p
módok a Wayteq régi HD95 box tud 50hz és 60hz alapból menüből kiválasztom hogy
1080P 60Hz 16:9 az megy de itt is csak 60hz-en de ez alap hogy 60hz volt ha a monitor ezért ugat. AB Cryptobox 702 mini 50hz 1080p 16:9 1perc után elkapcsol hogy neki ez nem jó, de 1 percig szépen mutatja a képet. aztán ugat hogy 1650x1050 60hz mert ez lenne a gyári max.
Na az egy dolog. Cryptobox gyárilag PAL 50hz legalább is ezt írja, na átkapcsoltam NTSC USA szabvány mert miért ne, hátha. Na megjelentek az 50hz helyett a 60Hz beállítások és láss csodát ha berakom 1080P 60Hz akkor ezt már így elfogadja. Ezt a Pillar Box-ot is láttam csak nem próbáltam. Na most elméletileg a Duna TV az nekem Full HD kéne legyen 1920x1080 de nekem most 1440x1080 16:9 ír ki és szépen megy mivel a monitor csak 1650x1050 tud az 1920 az biztos nem lesz csak gondolom azt kéne kiírja mert az adás azon jön azt hogy a monitorom nem tudja az egy dolog. Az 1650x1050 kéne torz módban megjelenítenie
De 720P 4:3 vagy 1080P 16:9 Pillar Box azt ugyan azt látom az infóban is ugyan az van kiírva.
Nekem NTSC-ben eddig semmi nem ment, most vagy a monitor ami Magyarban lett véve
Samsung Sync Master T220 (LS22TWHSUV/EN) néven fut és csak a 60hz vagy fölötte 75Hz 85Hz megy 60hz alatt semmi és az NTSC átállítás segített, vagy hibás az AB Cryptobox 702 mini FW-je keveri az PAL-NTSC kiírásokat. Érteni nem értem mert a beállítások a 60hz és az 50hz kívül nem látom hogy bármit is változtatnának. Monitor egy DVI-D Dual Link -HDMI kábel segítségével van összekötve. Na mind1 most megy, ez már öröm , csak nem értem , de majd még játszok a monitor saját menüjével is hátha bár ott nincs 50hz, 60hz Pal-NTSC mert ez egy 13 éves cucc és csak sima monitor nem is monitor + TV tuneres. De annó 65e ft volt és számítógépen gond nélkül ment 1650x1050 75-85Hz. De ott már más van helyette az tud 1920x1050 felbontást azon nézek filmeket.[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz Doky586 #21142 üzenetére
Köszi a választ.
Próbáltam keresni a googlival, néztem a hivatalos oldalakon is hátha karbantartás van, de nem jártam szerencsével,
Most néztem a faccén ott van pár hsz elvileg a tegnapi kimaradásról, akadozásról, a mairól nincs egy mukk sem.
"Igazán sajnáljuk a kellemetlenséget.
Tegnap este 9 óra után valóban tapasztalhatott néhány perces adáskimaradást, de legkésőbb 21:15 perckor újra elérhető volt a szolgáltatásunk.
Amennyiben Önnél továbbra sem érhető el a szolgáltatás, javasoljuk, hogy a vételi eszköz újraindítását követően a a dekóder menüjében a gyári alapértékek visszaállítását indítsa el, ha ez sem segített a megoldásban, akkor kérjük hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a 1211-es telefonszámon, munkatársaink segítenek Önnek a hiba elhárításában." -
M.Ildiko
tag
válasz Doky586 #21097 üzenetére
Adsz hozzá mindig megfelelő sávszélességű netet is? Ugyanis itt a garantált 1/0.25. Ezzel nem nézel semmit, és nem lehetőség a telefonon tévézés. PC-n hasonló.
Kedves hogy láthatóan nő létemre úgy gondolod, hogy a szex csatonákat hiányolom... Nem jellemző, ez sokal inkább a férfiak kiváltsága - és meg is hagyom nekik. -
farkas-j
őstag
válasz Doky586 #20974 üzenetére
Doky586: Amikor a saját antennarendszer készült (vagy 25 éve), akkor helyben vettük az MTV1-et, Pécsről vettük az MTV2-őt és az FM rádiókat. Ezenkívül 2 jugoszláv adóra volt még fent antenna.
Hogy miből gondolom, hogy lesz MindigTV vételem? Abból, hogy az ablakból rálátok a helyi adóra, ami légvonalban talán 2 km-re van. Még műszer sem kell hozzá, pedig van nekem az is. Ráadásul lepróbáltam és a TV-jük egy darab dróttal simán veszi az adásokat. Olyan FM adó viszont nincs a környéken amihez ne kellene külső antenna.azbest: A kábelTV-n elérhető 19 rádióműsor, csak azért nem abban gondolkodom, mert csak az említett két adót hallgatják, és a DVB-C vevők drágábbak, mint egy T2-H265 átállás miatt leselejtezett MindigTV vevő. Egyébként lehet, hogy mégis veszek drágábban a Jófogáson egy használt AMIKO Impulse-t, és akkor mehet kábelTV-ről.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20974 üzenetére
Korábban írta, hogy kábeltévéjük van - ezért nem volt már fenn antenna. A rádió is azon ment, csak az fm rádió sugárzást kikapcsolta a szolgáltató és így már nincs a kábelen. És ahelyett keres valami megoldást.
szerk: írta, hogy van helyi dvb-t adótoronyfarkas-j: nincs feltéve tévécsatornaként a rádió a kábeltévén, ahogyan a mindigtv esetén is? Tarr csatornalistán rádiókat is sorolnak ahogy látom. Esetleg a kábelszolgáltatót érdemes megkérdezni, nincs-e valami alternatív módjuk a rádióra az fm helyett.
Amúgy nosztalgikus a téma. Régen, még analóg műholdas tévé időkben sokat hallgattan rádiókat, amelyek alternatív hangcsatornaként voltak a tévé csatornák alatt
[ Szerkesztve ]
-
farkas-j
őstag
válasz Doky586 #20964 üzenetére
Örülök, hogy Te és a társaság tele van ötletekkel, de az internetes rádió nem járható út. Apósoméknak nincs Internete és nem is lesz. 80-on felüliek, őket az Internet nem érdekli. Telefonból is Alkatel nagymama telefonjuk van. Nem is boldogulnának egy tapogatóssal. Az ajándékba adott HiFi torony kezelését is elég volt megtanítani nekik. Számukra az a fontos, hogy a Kossuth és a Bartók rádiót hallgatni tudják jó minőségben. Ezt meg legegyszerűbben egy box-szal tudom megoldani, hiszen a HiFi-torony adott.
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
-
SztiviVander
őstag
válasz Doky586 #20892 üzenetére
Igy van, sokminden van ami nem újkeletű itt balkánisztánba. Régen ki lehetett hozni 2e Ft-ból (csak kártya mindigtv-től + használt olvasó) azt ami most összeintegrálva 9e. És nincs választás hogy veszek simán egy használt ca+ bedugom és kész. De borzasztó naiv dolog is volt azt feltételezni hogy az átallast meg az "ingyen" boxokat nem az előfizetők fogják majd igy vagy úgy kifizetni.
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20892 üzenetére
Viszont az nem szolgáltatóhoz kötött eszköz volt. És másoktól, más áron is megvehettél kompatibilis eszközt. Az integrált megoldás kvázi a szolgáltatói kártyával párosított eszközzel ekvivalens. És bármikor cserélhettél eszközt, csak a kártyát elég volt átdugni.
De amúgy nem a szolgáltatói eszköz ellen vagyok, csak azt írtam, hogy kicsit felemás a helyzet, hogy szolgáltatói eszköz, de az újaknak ki kell fizentie az árát. (kivéve tán most akcióban elengedik hűségért ha jól olvastam). Az online szolgáltatásokhoz nem nagyon van általános megoldás, így muszáj hozzá szolgáltatói box. Bár a modulnál valsz ez kimarad, arra gpndolom nem találtak megoldást, hogy tévékkel is működjön általánosan.
Ha okostévés appot kihoznának a népszerűbb tévékhez, akkor elhagyható lenne a box mellé vagy akár a modul is. Elég lenne csak online login a streaming változathoz. (btw a múltkori #20873 chromecast probléma az én készülékemben volt, megy a cast)
#20894lócitrom
ja hát manapság már, amikor alig van hagyományos kódolsú megoldás kábeltévén, már nincs sok alternatíva. Bár boxokból van komolyabb, ami modulfogadós. Csak ott meg azon szoktak találgatni, hogy vajon az integrált mindigtv modul kompatibilis-e velük. A műhold + antennás kombóknál van csak feltültüntetve ci+, a többinél ci-t írnak, akkor is ha esetleg mégis kompatibilis lenne.[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Doky586 #20868 üzenetére
Tényleg olyan conaxmodulokat árulnak, amiben nincs kártya, hanem egy chip tartalmazza a kártyakódot.
Esetleg még árusító helyeken (mediamarkt, euronics, stb) lehet venni beragadt készletből kártyás csomagokat, vagy akinél kinnmaradt kártya van, újra lehet aktiváltatni az ügyfélszolgálati pontokon.Azt viszont nem tudom, hogy ha pl. a Vaterán vennék egy kártyát, hajlandóak lennének-e az előfizetésemhez kapcsolni. Minden bizonnyal nem.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
fezsoo
aktív tag
válasz Doky586 #20823 üzenetére
Nem gondolom. Nem is tudom. Ezért kérdezem. Régi kártyával használtam volna. Vagyis használnám.
Ezt elvileg fillérekért megkapnám egy holland házaspártól. Csak mivel nem.tudom jó e. Ezért kérdeztem.
Még mielőtt megveszem.[ Szerkesztve ]
Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20808 üzenetére
A vízszintes meg nött. 25%-kal több pixel van. Streamingnél is 540 az elterjedt sd felbontás, ahogy láttam.
Valsz a codec különbség miatt a 16:9 támogatáshoz a régebbi codeccel, régebbi készülékekkel kompatibilisebb lehetett, hogy 4:3 arányú képet lapítottak be, ahogy anno az analógnál is. Az újabb codec és készülék kombóknál meg négyzet alakú pixelek lehetnek. Amcsiknál ntsc miatt meg 480 pixel volt régen.[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz Doky586 #20777 üzenetére
... mert nincs rajta CI+ és az AH nem árul kártyát. ...
Jól írják, mert az [link] AB CryptoBox 702T boxban csak belső, beépített kártyaolvasó van, nem CI+ modulfogadó. Úgy ahogy a képen is látható.
Tehát Conax titkosítást ismerő kártyaolvasó van benne, és emiatt a földi digitális fizetős televízió adások vétele csak a régi mindigTV-s előfizetői kártyával működhet, azt viszont már csak használtan tudsz beszerezni, újonnal olyat már nem árulnak.[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz Doky586 #20773 üzenetére
A 752HD-nak normális kijelzője van, kiírja a csatornát, CI+ fogadója és pár csatlakozója, SCART, optikai, hang kimenet, LAN stb. Képes streamelni az adást telefonra, táblagépre és pár egyéb szolgáltatás. Van akinek ezek lényegesek, de nem kötődik a MindigTv-hez.
Nekem van 4k PurE2-Enigma 2-es vevőm is, ez közel kétszer annyi volt, mint a 752HD, de meg sem próbálom leírni mi a különbség, mert nem lehet.[ Szerkesztve ]
-
tibor2010
tag
válasz Doky586 #20770 üzenetére
Virtuális kártyát csak CI+ modulba lehet programozni. Ezért követelmény a CI+ fogadó.
A CI+ fogadó lefelé kompatibilis a CI modullal, de fordítva nem igaz, CI fogadóban nem működik a CI+ modul.
Hogy kicsit bonyolultabb legyen, a CI+ modulból is több verzió létezik, a magasabb verziójú nem biztos, hogy működik az alacsonyabb verziót kezelő fogadóban.
A régi kártyához Conax cas7-es modul kellett, az újabb kártyákhoz Conax Contego. Itt jön az újabb csavar. A Contego modulnak nem feltétlenül kell CI+-nak lenni, pl. a SMARDTV CI modulja már régóta tudja a Contego-t. Sőt pl. ez a Synaps modul: [link] valójában szintén SMARDTV.Már volt róla szó, hogy a gyártók nem mindig tüntetik fel, hogy a CI fogadójuk valójában CI+.
Bár a fenti AMIKO típusoknál és a Cryptobox 752HD-nél is CI-t adnak meg, ezek egészen biztosan CI+ fogadók. -
cof
veterán
válasz Doky586 #20768 üzenetére
Van CI+ modul, azt kell kideríteni, hogy milyen titkosítást használnak az új kártyákon.
A Conax még a régi kártya kódolás.
Nincs benne zavarodottság, CI foglalatnak nevezik, és van CI és CI+ modult is fogadó képes TV. Mivel fizikai különbség nincsen CI és CI+ között.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Jester01
veterán
válasz Doky586 #20766 üzenetére
Szerintem nem szüntették meg a terjesztését. Csak kötelező conax modullal venni.
De lehet hogy beépített virtuális kártya van, ugyanúgy mint a boxban. Az egyik oldalon ezt írják:
"Amennyiben CI foglalatos televízió készülékében van beépített DVB-T2 tuner, illetve kezeli a HEVC (H.265) videótömörítési szabványt, abban az esetben CI+ modulra van szüksége. A készülékben integrált Conax chip található, külön smart kártya nem szükséges."
Jester
-
-
fezsoo
aktív tag
válasz Doky586 #20750 üzenetére
Pont tegnap kérdeztem rá egyébb ügy keretében. Hogy mi van a régi kártyákkal. Azt mondta a hölgy hogy azt bármikor vissza lehet kapcsoltatni. És használni.
Tv be dugható kártya íránt érdeklődtem. De 15.000ft az eszköz. Azt azért nem kevés. Így jött a kérdés. Hogy ha szerzek régebbi modult. Azzal olcsóbban meglehet oldani. A kérdés hogy be lehet e szerezzni a modult és milyen árban.Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
azbest
félisten
válasz Doky586 #20752 üzenetére
A szolgáltatói... mivel kb nincs más. Valószínűleg elég réteg igény az, hogy valaki nem a szolgáltatóit akarja használni. A szolgáltatónak meg az az érdeke, hogy az ő boxukat használd, amivel később elő tudsz fizetni más - online - szolgáltatásukra is. Nekik nem érdekük az, hogy más boxszal biztosan ne költsenek az ügyfelek több pénzt. A régi kártyás ügyfelek meg kihalálos alapon majd kikopnak - vagy ha kell nekik újabb fajta szolgáltatás is, akkor önként váltanak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Synology NAS
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parkside szerszám kibeszélő