Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
fezsoo
aktív tag
válasz garga01 #22362 üzenetére
Pár érdekesség [2025.01.01] -től!
😵💫😵💫😵💫Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
johnywalker
őstag
válasz garga01 #22360 üzenetére
Szia!
Köszi szépen a gyors választ! Próbáltam a V-format-ot is persze, de semmilyen távgombra nem reagál. Azért gondolom csak hogy az eszköz nem tégla, mivel bekapcsolás (áram alá helyezés ez) nagy betűvel jelenik meg az On, majd kábé fél perc múlva kicsi lesz.
A pendráv-os "auto2.abs" módszert is próbáltam, sajnos az sem megy. -
-
bringasisti
őstag
válasz garga01 #22317 üzenetére
Révfülöp és analóg korában lepke dél felé. Most azt mondta az eladó hogy Kabhegy vagy Siófok. Csináltam rajzot a számítógépen hogy merre kell tájolni az utcát ahol vagyok figyelembe véve. Képet mindjárt küldök, csak valami nem stimmel
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
pjen
félisten
válasz garga01 #22319 üzenetére
Olyan Tv t még nem láttam ami a normál antenna bemeneten tápot adott. Én egy időben elég sok 4 elemes T illesztésű és 60+ elemes hajlított dipolos yagit, labtörlőt készítettem és telepítettem ahol az illesztést és az impedanciát a kötések helye adta. De kondit sosem tettünk. De ha van benne ám legye igaza Doky nak. Valoban szakadást mutat.
-
Tomessz85
tag
válasz garga01 #22217 üzenetére
Bocsánat figyelmetlen voltam , tegnap már későn értem ki a helyszínre így csak az új antennával dugtam össze és elfelejtettem lefényképezni a tv gyári matricáját. Hétvégén megnézem. Az már fix, hogy mindenképp jobb lett a dolog egy erősítős külső tápos szoba antennára cseréltem az eddigi stb+passzív antenna párost ami már így is 10+ éves volt..
A szabadon foghatóak közül mind megvan, jó minőségű képpel elvétve apró kockás csíkkal ,de ahogy írtam , már ez is nagyobb előrelépés a régi állapothoz képest. Sajnos külsőleg feltenni az antennát macerás, mert régi dupla szárnyas ablakok vannak és a tulaj sem akarja, hogy külsőleg legyen .... így marad egyelőre ez.
A teszt csatornára ránézek ... de előbb majd a tv adatlapját nézem át ha megvan a pontos tipus, hogy van-e értelme egyáltalán keresni
Köszönöm a segítségeteket !!! -
pjen
félisten
válasz garga01 #22213 üzenetére
En felhívtam az üfszt. Megkérdezte hol lakom, megkérdezte milyen Tv m van. Megkereste hogy nekem ne kelljen: mekkora antenna kell, hova tegyem es milyen irányba. Megkérdeztem a kártyát. Mondta csinálljak egy teljes csatorna keresést, ha a 86 vagy 88 aa csatornán bejön a teszt akkor minden rendben. Az hogy ez a teszt csatorna helyfüggő e nem tudom. De így garantáltan működik.
-
Jester01
veterán
válasz garga01 #22213 üzenetére
Ha nem bírálod felül a csatornaszámozás bizony a szolgáltatótól jön. Én úgy látom a HEVC teszt az 88-as. Te magad linkelted fentebb a táblázatot, az LCN a programhely száma.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
pjen
félisten
válasz garga01 #22207 üzenetére
Ezért irtam a szolgáltatót és a terület függőséget. Szerintem mindig a legegyszerűbb a szolgáltatót hívni először. Nekem mindíg bevállt. Egyébként van lefedettségi térkép, hová milyen antenna kell és az irány is. Ha ezt betartja nagy baj nem lehet. Igaz nálam elég 3 méter MCU.
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz garga01 #22132 üzenetére
Köszönöm.
A 2013-as firmware van rajta, arra emlékszem tisztán. A monitornak 2 hdmi bemenete van, az egyik egy PC, aminek volt hangja, a másik az stb, de ott nem volt hang. A monitor beállításai között csak a hangerőt lehetett volna állítani, más hanggal kapcsolatos dolgot nem. A boxon sajnos nem volt hang menü, pedig a felhasználói kézikönyv szerint kellett volna lennie.
-
erdeidominik
csendes tag
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22096 üzenetére
Vodától szabadultam meg, más nincs ami tyúkbeles (ha jól tudom ők is lassan átállnak az internet alapú szolgáltatásra, gondolom butítanak ők is majd, kábelen patent volt a kép, de az internet pocsék és mivel olyan cég amilyen az értelmes szakemberek menekülnek. Egyébként Budapest, belváros, kb. leosztott piac. Telekom optika a ház előtt, de nem jön be (ki tudja miért ).
Műhold?The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22075 üzenetére
Ezek szerint Dokynak régi rendszerű lehet, megy ameddig megy, nekem már nem lesz más választásom.
Igen, jól dugtam be. Volt popup buborék, hogy modul-t beraktam és eltávolitottam (miután kihúztam), tudtam olvasni az adatait, információkat a Sony hozzá tartozó menüpontjában.
Én arra gyanakszom, hogy ezekkel az integrált cuccokkal van a gond és mégsem kompatibilis teljesen (TV tipust ellenőrzött a műszakis, támogatott egyébként). Van egy tippem, hogy egy hagyományos modul + kártya verzió működne.
Sajnos azt kell mondjam a sok tanácstalanságból, szerződés "elrögzítésből", fél információkból és teljesen fals infókból is - ld. 4 nap után inaktiválják az eszközt, ha nem nézek semmit rajta- , hogy nincsenek a top-on szakmailag. Gondolom a backend csapat is hasonlóan felkészült. Hasonlót tudok elképzelni, mint ahogy a UPC amortizálódott le a mostani Vodafone utód szörnyeteggé... Szakemberek elmenekültek, létszámfeltöltés azzal, aki hajnaldó náluk dolgozni, de onnantól kezdve irány a lefelé.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22059 üzenetére
Akkor jó, hogy az ingyenesen teszteltem mindent
Hát... spiler 1-re kapcsoltam utána kézi hangolás, ott irja ki a jelszintet és a jelerősséget, 100/100...
Valami nem kerek...[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22054 üzenetére
Köszi az érveket, de biztos nem szeretnék ilyesmit (ilyet majd a telekre, ott megvan a helye, luk a falon ahol az előző, műholdas bement). Elhiszem, hogy azok jobbak, ha lenne méretre kisebb ilyen stilusú antenna esküszöm kipróbálnám mit művel a belső párkányról
Elhúzom a függönyt, úgysem látom
Gondolom szélesebb szögből jövő jelet képesek venni, ezért mindegy neki, hogy most balról jön kicsit a jel vagy épp jobbról. Mig a lapos kicsinél forgatni kell, ezeknél gondolom betalál. Ez a difi?[ Szerkesztve ]
The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22052 üzenetére
Fölöttem van, de ha piszkálni kell, még bonyibb lenne. Kábelt levezetni horror (födém átfúrás). Ennyit nem ér meg.
Inkább az állitgatás lesz a megoldás, csak azt kell jobbá tenni.Megnézem milyen erősítő nélküli antenna jöhet szóba, amit ablakon belülre le tudok tenni.
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22050 üzenetére
Jaja, az van.
Vettem egy új szűrőt és bekötöttem a rendszerbe (amit itt ajánlott valaki), sokat javult is.
Most is jó, mindig, félre ne érts, de mindig utána kell állitani. Ha ezt megoldom "kényelmesre" jó is vagyok.
Sajna rendes antenna nálam nem lehetséges, amerre "nézek" az a front városképvédelmi fene tudja mi alá tartozik (nem műemlék, de hasonló), semmit sem lehet nálunk kitenni. Erkényem stb. nincs.Volt nekem is egy tájolós programom, de döglött IOS alatt teljesen. Talán Antenna Hungáriás volt. De lehet ezen nem fog segiteni, ha ugyanaz az irány, csak 15--20 fokot állitanom kell, mert éppen a visszaverődés a jobb jel, a másik meg leesik 30%-ra. A tájolás fix marad, ezért kéne az irányban jelminőséget nézni. Van, hogy arrébb kell tennem az ablakban 40 cm-t és még úgy elforgatni x fokot. De ha belövöm, 100/100-as lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22016 üzenetére
Vidék teszt is megvolt.
Túéles kép, kb. radiátorra lerakott antennával
Hát király
Ami fura volt, hogy az ingyenesek között nem találtam meg az rtl-t és a tv2-t (nekem egyik se hiányozna, de anyósnak igen ). A kódoltak közé sem keveredett, ezernyi variációja volt mindkettőnek, csak a simán nem voltak meg.
Fura, de kb. mindegy, a teszt megvolt, tavasszal odaküldök egy antennást és rakjon fel egy stabil cuccot és kész is vagyunk.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22013 üzenetére
Jó, de most 2 mbit / sec-es minőséget hasonlítunk a 30-50 mbit/sec-hez A netes adás csúszik jópár másodpercet (látom, hogy fotmob irja, hogy góól, erre nálam még kapuskirúgás van ), szóval lenne azért bőven idő 10 csatornánál (ahol tényleg releváns a gyors mozgások miatt a jó minőség) tisztességesen tömöríteni (egyszer kell, kb. real time, utána tárolják le a visszanézéshez... nem megoldhatatlan dolog elvileg).
Szerintem 4k is megoldható lenne, de egy 4k-s adás sincs - talán Eurosport valahol - , max. szutyi HD Gondolom a gépem realtime tudná kiforgatni vmi streamelhető formában legalább az egyik adót, szóval még 9 gamer pc kéne
A sweet ha jól tudom sávszél problémák miatt nem tud jobb minőségben adni.
Hogy ne legyunk full off:
Ha minden igaz (sajnos nem állt módomban tesztelni), a Mindig GO jó minőségben adja netes streamingen is a sportokat is (Voda netese se volt olyan rossz, mint a többi egyébként), szóval bőven megoldható lenne...
Azzal egyetértek, hogy igénytelenek.The lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #22005 üzenetére
Vissza nem küldöm 10k-ért
Még úgyis ki kell próbálnom egy helyen, ha beválik kell még egy valami, de vidékre, házra, lehet érdemes antennást hivni, aki kirak egy korrektet (ott mindegy hogy néz ki, mi van kint, csak jó legyen).Nem is tudom van-e erősítő nélküli ilyen kicsi. De jó lesz ez, csak fura, hogy egyik ilyen, másik olyan, hetente 2x nézném kb. 1.5 órát, lehet túllihegem... Csak jó lenne tudni, hogy a Spilerek, Arena 4, Match 4 éppen a kockásodók közé tartoznának vagy olyan lenne, mint az M4, ami kb. mindig jó....
-
Sword
őstag
válasz garga01 #21997 üzenetére
V. Nyugati tér, kb. bármerre tudnék nézni elvileg.
Szerk: hát ez túlzás.. Hármashatárhegy felé nem tudok nézni...
Széchenyi hegy felé tudok, te mellékutca van, rögtön házzal... lehet jobb a tér felé nézni, ami kb. direkt rálátás a Száva u. felé, nyilván közben vannak házak azért jócskán, de a téren túl kezdődnek.
Légvonalban google maps szerint 7 km.Ha kirakom a párkányra, szarabb a jel erősség, mintha bent lerakom a párkányra Nem értem miért... 100/100 minden. Kirakom 100/50-60 néha fel, néha le, mint a pom pom...
De a belső párkányon csak nem lenne jó tárolgatni....
Antenna:Technisat Smartenne 2HD amit vettem.
Kb. ez a méret, forma amit ki tudok tenni ablak melletti < 10cm szélességű ablaktokos falrészre (külső frontra tilos bármit, városképvédelmi izé...).
Esetleg párkányra tudnám ragasztani[ Szerkesztve ]
-
Sword
őstag
válasz garga01 #21992 üzenetére
HEVC megy, tegnap nem vette fel a csatornalistára, ma igen... Ma jobb napja van, nem kockásodnak a csatornák, pedig ugyanott van az antenna. Jelszint 100, jelerősség 100 (tv-n).
Jó lesz ez szerintem. Szűrő jön (valamiért csak a Yettelt néztem meg, pedig van T-s szolgáltatásom is , ez jó lesz ), még vettem pár átalakitót, kábelt az ablak átvezetőhöz aztán meglátjuk. Ezek alapján el lehet dönteni, hogy működhet-e vagy sem.
Köszi még1xThe lesbians next door bought me a Rolex for my birthday. I think they misunderstood when I said I wanna watch...
-
Sword
őstag
válasz garga01 #21992 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Szűrőt akkor veszek is pluszban, ilyet.
Igen, 3 adótorony felé is tekergethetném magam (a mindig tv-s linket ismertem).
Lehet bekever, hogy ilyen "jól" ellátott a hely
TV-n kerestem plusz infókat, de nem igen találtam, de csak keveset foglalkoztam vele eddig. Sajnos nagy antenna kihelyezésére nincs lehetőségem, ahhoz már tetőzni kéne, onnan bevezetni lakásba, ne adj isten födémet átfúrni. Ezt inkább elengedem
Egyelőre csak tesztelgetem mehet-e ez, ennyit megér nekem a játék mindenképpen.
Alternatíva lehetne a GO szolgáltatás, de nagyon félek a minőségétől (eddig szinte minden netes vacak volt amit láttam, sőt, nem szinte, minden...), illetve nagyon vacak az app ellátottság (Sony TV, Hisense TV, Apple TV pl. 0).[ Szerkesztve ]
-
lócitrom
őstag
válasz garga01 #21970 üzenetére
hát ez fasza. csak nem boldogít... úgy értem a csomag így kb. számomra értelmetlenné is vált. amúgy amit a warner brothers megvesz azt szét is cseszi. érthetetlen minden lépésük, amit optimalizálás címszó alatt csinálnak.
Stop Destroying Videogames >>> https://eci.ec.europa.eu/045/public/#/screen/home - „the cake is a lie” - mi band 4 fordítás: https://bit.ly/miband4hu - mi band 5 fordítás: https://bit.ly/miband5hu - mi band 6 fordítás: https://bit.ly/miband6hu
-
attila6152
csendes tag
válasz garga01 #21958 üzenetére
Köszi a meglátást,
igen, azt a régi analóg "gömb alakú világvevőt" ismertem, viccparádé volt
Két irányban gondolkodom:
1.) antenna beépített előerősítője + csillapítás beiktatása
2.) kipróbálás irányított antennával
Ha első nem jön be, azt gondolom a második (általad is javasolt) nyerő lehet
(ebben az időben egyenlőre nincs kedvem tetőre mászni )
Még 1x köszi -
attila6152
csendes tag
válasz garga01 #21953 üzenetére
köszönöm,
igen van benne 5G szűrő, torony beüzemelés sem voltFurcsa, hogy az eddigi passzív módban vett 50-90% jelerőséget 100+ %-ra növelve (az antenna beépített 20dB előerősítőjével), a jelminőségek 0-ra estek
A +20 dB (ha jól tudom) 100x-os feszültség viszony, abban nincs tapasztalatom, hogy gyakorlatban ez a CATV esetében mit okoz MindigTV vételénél
[ Szerkesztve ]
-
szimi57
őstag
válasz garga01 #21927 üzenetére
Kösz a reagálást. Megoldódott. Egy banális hiba volt a részemről. Nem volt elég a dekóder áramtalanítása, újra kellett kerestetnem a csatornákat. Az antenna alapból Bp. felé nézett amikor átfordítottam a kékesi adóra. A térkép Tiszatenyőtől 3 adotornyot ad be. Légvonalban a szentesi távolsága a legkedvezőbb, nincs 60 km se, viszont a szomszéd ház takarja. A másik két adó 100 km felett. Kérdés, hogy melyik lehet a döntő, a távolság, vagy takarás? A kékesi torony magassági helyzete csak előny lehet. Pestről gondolom Kab-hegyről jön a jel. Nem tudom most az adótornyok teljesítményét, már régen volt nálam ez a téma.
[ Szerkesztve ]
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
-
spgabor
aktív tag
válasz garga01 #21844 üzenetére
Szia,
fotóm most nincs, mert ritkán járok oda, de egy ilyen kialakítású antenna. Nem azonos teljesen, mert a műanyag elemek nem így helyezkednek el, de így néz ki.
Az LTE szűrőt megnézem, hol vág. Viszont amik csatornák nekem lényegesek, azok mind alacsony frekvencián jönnek. Akkor is zavaró lehet az 5G, ha érezhető? Gyanakodom a mobil szolgáltatásra, de ami miatt meg mégsem vagyok benne biztos, hogy az érintett helyen még gyakran a telefonálás is lehetetlen térerő hiányában Voda és Telekom hálózatból is. Az ilyen terepviszononyok az 5G-t viszont teljesen ellehetelenítik,
A bekötési sorrendem jó: Antenna - fél méter kábel - LTE szűrő - fél méter kábel - erősítő - 20 méter kábel -> tápfeladó -> 3m kábel -> box.Doky568: A villáámot kizárom, mert elsőre arra gondoltam, ezért a rendszer minden aktív elemét lepróbáltam cseredorabbal. Iletve az eredeti mellé megépítettem még egyszer ugyan azt a rendsert más eszközökből és úgy azonos eredményt kapok. Mintha valami teljesen zavarná a jelet.
Talán műszerrel mérni lehetne, hogy zavarja-e valami, de azt nem tudom, onnan tudnék szerezni.Üdv.
spgabor -
azbest
félisten
válasz garga01 #21800 üzenetére
így van, korábban már felvázoltam ezt neki Most is boxról megy, csak másikról. A régi box meg gondolom csak a szabadon foghatót tudja így már.
A régi, ingyen kapott box jogállása lehet még érdekes, mert az elvileg az AH tulajdona. Így, hogy nem árulta el, hogy van már boxa (mert új szerződést kötöttek a modullal), az ügyintéző nem tudta, hogy csak át kéne rendelni ahhoz az előfizetést a modul helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Chalkboard
csendes tag
válasz garga01 #21751 üzenetére
Nagyon köszi a szakértői választ!
Lengőkábel lesz mindenhol.
https://m3digital.hu/iskra-p-2845-f-logper-antenna-nagy
https://m3digital.hu/kabel-tv/belteri-osztok/teletronik-6-os-oszto-h2776ez a kombináció szerinted ütőképes?
-
Ármester
válasz garga01 #21515 üzenetére
Ha jól emlékszem az nem sárga, akkor azt kicserélem.
"Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész."
Igen, ugyanez, a fali csatlakozóból ki se lett húzva, csak a boxot cseréltem ki a Mindigtv-s dobozraA direktben kijövő fehér koax az a modembe megy.
Többi megnézem még, köszi hogy ennyit segítetek.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
cof
veterán
válasz garga01 #21515 üzenetére
Most már kezdem érteni, jól sejtem, hogy a kábeltv jele is le van vezetve és a tv antenna jele is a fali aljazba/hoz?
Ugyanazt a fali kiállást használja a TV előtt mint a Vidanetnél is, legalábbis én így szűrtem le, ezért is érdekes ez az egész.
Bár ezen a képen valóban 2 kimenet is be van kötve, egy szál koax ami direktben jön ki a falból és egy koax apa csatlakozó is be van dugva. [kép]
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Ármester
válasz garga01 #21512 üzenetére
Délután lövök egy képet az antennáról is. (Még a parabola is fent maradt mellette, elmaradt annak a leszedetése...)
Igen, az a válasz másra vonatkozott, abból a fali csatlakozóból használtuk a vidanetet is.
Amúgy néztem a kábeleket elég jól feliratoztad őket, stimmel mindegyik. Ami az erősítőből megy a 3-as elosztóba, abból megy az egyik kábel egy 3-as splitterbe (kép) és onnan le az adott szobába, ahol a Mindigtv box van.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz garga01 #21492 üzenetére
Jahh, azt hittem ilyen szobai antennára gondolt, sorry.
Később fotózok majd egyet.Azért furcsállom, mert korábban másik szolgáltató volt (Vidanet), ott semmi probléma nem volt, emiatt gondoltam, hogy a box nem az igazi, vagy szolgáltatással lehet-e a gond.
-
kovyhun
tag
válasz garga01 #21478 üzenetére
Az új tévével jött az ötlet hogy ne kelljen hozzá doboz, meg egy külterületi kisházba is kell valami pénzben kedvező megoldás, lehetőleg előre fizetős.
De körbejárva a témát látom egyszerűbb dobozokkal megoldani. Mindigtv azért került képbe mert a kisházban szeretnék saját dobozt használni meg nem akarok tányérat felszerelni. Aztán kiderült már a mindigtvnél sem nagyon lehet saját doboz, mert kártyát nem árulnak már, CI-s beltériből meg nincs nagy kínálat.
"Direct One" jó lenne (ha sikerülne a tányérat elrejteni) csak ott nincs előre fizetős lehetőség :(
Egyenlőre akkor otthon nem piszkálom (marad tányéros digi), kisházba meg megy az előre fizetős "mindig" (itt zavarna jobban a tányér és úgyis elég itt a szobaantenna a földire) aztán majd kialakul."Hajszolom a tudást, de ő mindig gyorsabb nálam!"
-
-
Chris0321
addikt
válasz garga01 #21413 üzenetére
+brazos:
Hello.
Megnéztem ma a csatlakozót, mert én is arra gyanakodtam. Kihúztam, összedugtam újra. Bedugtam mindkét tv bemenetbe. Van egy százlábú és 3 jack csatlakozós AV kábel is, azt is kipróbáltam de nem egyformák. A színjelölés+felirat a kábelen és a tv-n lévő színjelölés nem egyezik de azzal is kipróbáltam több verziót. Váltottam AV csatornát a tv-n, de mindegyik csak fekete kijelző. Megpróbálok még szerezni egy sima százlábús csatlakozót és kipróbálni azzal. -
azbest
félisten
válasz garga01 #21326 üzenetére
Amiket az átálláskor osztogattak meglévő előfizetőknek "ingyen", azok a szolgáltató tulajdona. Azokkal lehet esetleg később probléma.
Amelyiket megvették az előfizetők, azokkal gondolom azt csinálnak, amit akarnak, akár el is adhatják. Ha nem aktív az előfizetés, akkor ez is csak kiírja a kódolt csatornánál, hogy nem nyitható.
-
Hoffer
őstag
válasz garga01 #21315 üzenetére
Egy sima koax kábellel megoldottam a dolgot, amint a kábel hozzáér a radiátor csövéhez, hibátlan képet kapok.
Maradhat ez így hosszú távon vagy vegyek egy ilyen logper antennát?
Ez vajon ugyan az lehet? -
Peltár
aktív tag
válasz garga01 #21231 üzenetére
Fater lehet hogy is-is, azaz amikor még az elején kezdett parabolázni minden csatorna kódolatlanul jött amit szeretett, ez biztos 89 környéke aztán kezdték el kódolni az előtte ingyenes csatornákat a Videocryptel. (amiket Ő szeretett) időnként szólt hogy na már ez sem jön be. Néha hangolgatott hogy átrakták e valahova máshova esetleg. Beltérit meg soha nem is cserélt egy Strong beltérije volt, ami lehet megvan még mert a 100-as antenna még a tetőn van, de ha ott is átállás volt, és miért ne lett volna, akkor azért is felejtős. A Mindig TV megjelenése óta meg a konyha lett a főhadiszállás, reggeli ebéd, vacsora közben nézi.
Esetleg reggel a szobájában is, de este nem, mert ha nézné is rögtön elalszik azt ki kell kapcsolni helyette.
-------------
A Parabolát szerelő srác tette fel, állította be még annó, azt nem vállalta be fater.
Nekem is volt 110 antennával ugyan ez, hamarabb ment tönkre. Na addig voltam képben.
nagyjából. Mivel falún élünk, állatokat is mindig tartott fater, jobban érdekelte az, mint a technika az állatok miatt idő sem maradt. Anyám meg mindig félt minden elektromostól
nehogy elrontsa (persze okosnak okos) a technika iránti kedvelésben, mentalitásban
náluk az 1980-2000-es évek van még, ott leragadtak nem bírták követni és nem is érdekelte őket annyira, pláne fatert mert őt az állatok, kert, autó, természet. Az SMS-t sem tudja megnézni a 20 éves telefonján, de ha gond van szól, ő nem "okos" mint anyám
Anyám tegnap vette észre hogy ki lett cserélve az egyik monitor nagyobbra és 1 hét után is tud mind a két TV-jén egyszerre adást nézni és vagy felvenni, a másikat nézni, na mert nem volt így amíg a második Funke ODSC-100 DVB-T be nem lett rakva és a Prime leválasztva külön erre. Szóval náluk most zajlik az ipari forradalom. Anyám olyan mint Kelly Hőseiből Csodabogár amikor eromlik a Sherman és Kelly szól neki hogy javítsa meg. "Én nem értek hozzá, én csak vezetem" -
Peltár
aktív tag
válasz garga01 #21222 üzenetére
Garg01 - Brazos
Ha kimarad az antenna szimmetrizáló az tényleg csak gyengébb jelet eredményez, kárt nem okoz??
Hepiend!!
Az igaz hogy sokat írtam , de ha keveset néha az is baj, elolvasni kb öt perc, leírni sokkal több.
Érteni valóban nem értek hozzá azé jöttem kérdezni. Amiket leírtatok tök szuper érthető is.!
Viszont remélhetőleg nektek nincs 78 éves anyukátok aki 4 beltérit használ 4 monitor-TV-t
egyszerre két helyen vesz fel a harmadikat nézi = ha ő fel tud venni, saját állítása szerint ügyesebb mint a nők 90%-a = ért hozzá, mert van kép. Az hogy a kép olyan, hogy Ti is 2 nap után felkötnétek magatokat egyrészt a minőség, másrészt anyám miatt az más kérdés.
Az alapelvet, hogy mit hogyan kéne, ha lenne rá pénz és le lehetne állítani a rendszert 1-2 napra azt tudtam, hogy ezeket konkrétan technikailag milyen eszközökből kéne (márka, típus stb azt nem. Szakszavakat sem.) Gyakorlatilag egy aknamezőn kellene rendet rakni amit anyám nem enged, mert jó ez így működik (nem jó mert ezer sebből vérzik) egy felvétel sem maradhat ki. A padlásra, tetőre a lepke antennához nem mehetek, át nem köthetek új kábelre,
osztót nem rakhatok be a padlásra a nem is tudom milyen helyett stb. A gond az, hogy analóg rendszer volt kiépítve, 1 lepke antenna, 1 szalag antenna. Ezekhez:
3db analóg tv
2db VHS kazettás magnó (ezeken menet a felvétel akkor még a szabadon fogható.)
2db sima DVD lejátszó ezeknek üzemelni kell a lejátszás miatt, felvenni már nem vesz fel vele
aztán jött a MindigTV alap csomag majdnem mindig beltérivel együtt megvéve.
1+1db Wayteq 95CX, ezeken lett felvéve a kódolt alapcsomag
1db Funke ODSC-100 DVB-T antenna mert a konyhában már kevés lett a jel a bekerült
Wayteq-95-nek.
1+2db Wayteq 95 ezeken lett felvéve a kódolatlan alapcsomag
3db Samsung monitor egy vagy kettő monitor+TV +
2db Selectline monitor TV (egy van használva.)
1db MindigTV Prime DTT-0901_DVB-T2 HEVC mert az összes többi csak DVB-T képes.
A bajok itt és az átállással áthangolásokkal kezdődtek. Kevés lett a Prime-nak a jel
kevés lett az ingyenes adások felvételéhez a jel. Ez nekem 1 évvel a Prime használata után
derült ki. Én nem itt lakom és nem nézek TV-t
Fateromtól kikerült a szalag antenna, de bekerült az egyik Wayteq 95CX az ingyenes adókat nézni (előtte műholdas rendszert nézett
amíg le nem kódolták az ASTRA műholdas adásokat.
Azaz 1 erősítő nélküli régi lepke antenna + 1 Funke ODSC-100 DVB-T antenna kevés lett 2 eszköznek a felvételhez, 1 eszköznek a folyamatos nézéshez. Vagy 2 eszköz folyamatos nézése 1 eszköz felvétele melett.
Én 10 éve nem nézek TV-t vagy ha néztem az csak az F1 volt amíg Sumi el nem ment síelni és balesetet nem szenvedett, + Olimpia most 2021 pár szám online Interneten keresztül.
--------------
Mit tettem: Megnéztem a Prime készüléket láttam hogy nem a legjobb darab.
Minden készüléken néztem jelerősséget és jelminőséget.
Megkérdeztem anyámat hogy most mik a TV-s szokásai. (Nem tud felvenni a Prim-on)
Megérkeztem ide, visszaolvastam 1.5 évet addig amíg a Prime bevezetésre nem került és az
A, B,C ,D, E Mux-ok átvariálásra nem kerültek.
Kértem jó sok tanácsot, írtam jó sok "marhaságot"
Jelentettem anyáméknak hogy áthangoltak csatornákat, megcserélték a MUX-okat
= gyenge most már ide az antenna jelerősség.
1.) Elmondtam hogy ide kell: + 1 antenna, ami nekem van mert nem használom,
2.) Kell egy db nagy nyereségű antenna + erősítő , normális elosztó, új kábelezés.
Ezt leszavazták 10 másodperc alatt.
3.) Felhoztam a Funke ODSC-100 DVB-T antennámat bekötöttem, bezavarta a másikat
amit írtam is. Ez mint lehetőség nem is jutott eszembe hogy 2db 10.000 ft-os antenna
3-5 m távolságból zavarhatná egymást.
4.) B-terv lekerül a tetőmről a régi 12dB Yagi Inglar TV-4543 széles sávú UHF antennám
felkerül a zavaró Funke ODSC-100 DVB-T antenna helyére vagy tetőre, de mint kiderült ennek az az izé (antenna szimmetrizáló ) a belsejében szétrohadt. Na Jó derítsük ki lehet ezt cserélni, mi az antenna típusa ha megkérdezik, a 7-féle megoldás közül nekem melyik a jó.
Amíg okosodtam és vártam a válaszokat eszembe jutott hogy mi lenne ha próba képen kiszedném az egyik funke tápfeladót, átkötném a Prime ba a Funke antennát és a tápot meg a Prime adná. És ez lett a működő jó, ingyenes, de nem szép megoldás. 3 antenna van most a házon. Mondjuk 5db funke is jobban mutat mint egy lepke vagy egy Yagi.
5.) Faterommal kemény harcot folytatva megrítkítottuk a fákat is, az antennák előtt.
Tehát a szülőknél most jobb a helyzet a Prime 41-47 jelerőssége felment 80-89-re a jelminőség 100.
--------------------------------------------
Nekem maradt viszont egy antennám, (12dB Yagi Inglar TV-4543 széles sávú UHF)
ami elég jó tartaléknak ha teszek bele egy antenna szimmetrizálót Badmor BAD*16Z, vagy
erősítős verziót LNA-101, LNA-169, vagy LNA-177 + táp, vagy veszek valamilyen szélles sávú állítható antenna erősítőt saját táposat PL Amiko, de akkor is kell a Badmor BAD*16Z.
+ háromszoros árnyékolású, kültéri réz árnyékolású RG6U méterben is kapható kábel.
Itt tartok most, de ez már részletkérdés anyámnál lévő aknamezőhöz képest.
Ja az TV szerelő majdnem családtag, koránál fogva már esélytelen.
Más, meg akit egyáltalán beengednének anyámék olyan nem létezik.
Azt mondták különben is, hogy optimisták és remélik az ő életük alatt, ami hátravan az alatt nem romlik el, nem kell költeni, mert jó volt eddig is amíg Antenna Hungária nem variált. 78 évesek, nekem belefér még ha 12 évente szívnom kell a TV-nézési szokásaik okán, ha vált az AH.
-------------------------
Több regényt nem tervezek....csak ha igény lenne rá.. -
brazos
senior tag
válasz garga01 #21224 üzenetére
Valszeg igazad van, mert ebben a háború és békével vetekedő hosszúságú beszélgetésben az egyik reagáló társunk említette meg azt a Panasonic videót: PANASONIC DMR-EX84, egy más felvetés kapcsán, én meg rosszul emlékeztem ki is volt, és már keveredtek a dolgok, mindegy, a lényeg akkor is az, amit írtunk, nem jó a bejövő antennajel elosztása jelenleg a kérdezőnél, azt élből javítani kéne neki, vagy a már szinte családtaggá vált szerelőjének.
[ Szerkesztve ]
-
brazos
senior tag
válasz garga01 #21222 üzenetére
... Minek volt átveztve egy videón a koax, mikor analóg adás évek óta nincs? ...
De van értelme, ugyanis az a Panasonic videó, amit a kérdező mamája használ, eleve tartalmaz dvb-t tunert, és azon a videón a saját tuneréről vesz fel, amit a tuner fogni képes.(ingyenes adók műsorát)
És ezt a lehetőséget a mama nem fogja elengedni, az már más kérdés, hogy az antennától lejövő vezetéket más módon kellett volna szétosztani a vételi helyek közt.(nem úgy, ahogy leírta a jelenlegi állapotot) Amúgy van a kérdezőnek antennaszerelő ismerőse, már majdnem családtag, -ő írta- hiszen annyiszor volt már náluk, talán azzal kéne előbb konzultálnia)[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
válasz garga01 #21204 üzenetére
Köszönöm szépen! Mindent át fogok nézni!!!!
Lefotózom az antennát ami nekem van kültéri azt megmondod hogy a Logpert-hez képest milyen, az ára remek egyet ha veszek és nem jó az belefér, ha igen és jobb hozzánk mint jelenleg a Funke ODSC-100 , akkor ha lesz pénzem veszek nekik hármat két ablak mellé és egy a tetőre a Funke ODSC-100 második átkerült az ablak mellé távolabb és árnyékolva a másiktól de ha a 220V-ra zavar rá az gáz, azzal nem tudok mit kezdeni holnap hirtelen.
Kertes ház, völgyben, szülők kicsit feljebb 150m adó Hármashatár hegy, ORFK torony, tőlünk 4.5km a hegy felénk takarja, mögötte majd egy vonalban a Széchenyi torony.12km. Úgy van ahogy mondod, csak szülők nem akarnak rá költeni mert 78 évesek, meg mert csak, meg csessze meg a rendszer direkt biztosan őket szopatják. Fater érti félig, amit elmondok hogy mit miért
muter egyenesen meg akar győzni hogy ez így szarul a jó és tökéletes, ha picit nem jó a kép az nem baj. (Értsd : szakadozik, kockás, nincs jel, homályos) Én vettem nekik az első Funke ODSC-100 az jó volt eddig kültéri, erősítős. Csak a konyhába egyedüli boxra.
Átállásig nem volt gond+ egy két fa megnőtt az gond, főleg a szomszédban. A saját Funke ODSC-100 ablak mögül a torony felé néz az régen RTL F1 full HD jó volt azóta azt sem nézem,
1 készülék 1 antenna ha kirakom a tetőre 100% 100% csak macerás a tájolás, de ha egyszer megvan onnan jó. Na ezt az antennát adtam oda a másik mellé, mert ne legyen 3 box gagyi osztókkal, 1 régi lepke antennára kötve, nem is tudom hogy de hogy nem RF az biztos.
Erre ma mint olvastad is beszoptam vele. Van egy régi Yagi is szerintem az azt is megnézem azt is odaadom tesztelés után. így lesz 4 antenna. Ha jó, jó , ha nem akkor vagy megveszik amit TI és utána én tanácsolok, +én mindent megcsinálok. Vagy ha nem várnak arra amíg lesz feles pénzem és megint veszek nekik valami szuper 100% antennát ami a fél falunak elég. Vagy a Covid közbe nem szól. Egyébként ők vannak rágyógyúlva a TV-re, főleg muter.
Egy harc megyőzni pláne TV-s dolgokban Ö tud felvenni, az új boxot be tudta üzemelni =
Ő ért hozzá, fater meg közben ordibál hogy a természetfilm meg akadozik kimarad.
"Az áram alatt lévő alkatrész ugyan úgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt..... csak más a fogása!" Akartam már írni, a fogása ugyan az, csak az elengedése más. Saját tapasztalat
220-380.[ Szerkesztve ]
-
Peltár
aktív tag
válasz garga01 #21194 üzenetére
Hali! Most Garga01 hogy így szerencsére beleszóltál, amit köszönök! a kérdés hozzád szól ne csak Azbest legyen zaklatva, de remélem Ő is beleszól és segít, azt majd esetleg Ti össze vesztek rajta
Tehát a kérdés:
1.) Melyik az a három márka amelyik a legjobb DVB-T/T2 HVEC piacon
2.) Az AMIKO a Wayteq-hez képest milyen szintet képvisel mint gyártó.
3.) Te mit vennél most ha, csak szabadon fogható csatornák kellenek, de mindenképpen
DVB-T/T2 HVEC kell legyen.
4.) Mit vennél ha CI+ vagy CI modulos kellene a kódoltak miatt (Amiko 8265+ )
Légy szíves írjál 3-3 típust, minőség érzékenység IS nagyon számít.
Én a Wayteq beltérit ismerem HD 95 vagy HD95Ci DVB-T témában, de ők már nem forgalmaznak. Műholdas vonalon 20 éve a Strong márka amit használtam és látom gyárt DVB-T2 HVEC box-ot
Itt DVB-T2 HVEC -ben mi számít Panasonic, vagy Sony , vagy éppen ASUS, Kingston , Intel, kategóriának minőségnek?
--------------------------------------------
EZ A PÁR FENTI KÉRDÉS MINDENKIHEZ SZÓL AKINEK VAN VÉLEMÉNYE ÉS TAPASZTALATA
Nem sürgős a válasz de szeretnék rá mondjuk egy-két hónap alatt infót kapni, tehát aki csak később olvassa az is válaszolhat. Aztán vannak a szakértő hölgyek-urak a két fenti kollégán kívül kb szerintem 6-8 fő, igen rád is gondoltam, de nevesíteni nem szeretnék hátha valaki kimarad. Ha valaki valamilyen oknál fogva Privátban válaszolna, hogy itt ne legyen esetleg vita az is jó megoldás. Bár van egy két arc akiken jókat röhögtem a beszólásaik miatt (pozitív értelemben) az utolsó 1.5 év visszaolvasása során.
Ne kíméljetek! Köszi! -
farkas-j
őstag
válasz garga01 #20850 üzenetére
A boxok a Ralink RT5370-es chipszettel szerelt WiFi adaptereket támogatják. Nekem a 3 digites 1 USB portos verzió van. A gyári magyar nyelvű firmware verziója: MT2203_HD120_V10019 Én bugot eddig nem találtam benne, vagy nem voltam elég figyelmes. Az is igaz, hogy én a "saját" fejállomás által kikódolt és újraosztott DVB-T adáscsomagokat nézem vele. Viszont engem az IP TV listád érdekelne, ha külön elérhető.
Engem egy dolog zavar igazán, hogy nem tudom a többi program EPG műsorát megnézni, csak annak amelyiket nézem.
Egyébként én egy ilyen távszabályzót használok hozzá.[ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
-
garga01
őstag
válasz garga01 #20674 üzenetére
Közben megtaláltam a képet, ezen a boxon van 4 pin-es Jack csatlakozós soros port. Arról rá lehetne tölteni a megfelelő sw-t, csak kell egy pc soros porttal, vagy usb-soros átalakító. Korábban ezt részletesen kitárgyaltuk már itt, melyik adapter a jó, hogy működik. Akivel erről beszéltünk ő a flash kiforrasztotta és úgy írta bele a jó szoftvert. Ettől függetlenül szerintem soros portról is javítható én már több másik Amikot "javítottam" így meg.
Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
dvidoff
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Prime Video
- Windows 11
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Garmin topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Path of Exile 2
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest