- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-03-03 22:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
NF-
aktív tag
-
Vesa
veterán
Elég erős maradt így? 5% nem kevés az ilyennél és kérdés, hogy a menet mennyire a "szélein" fut most, mert így lehet, hogy könnyen jár, csak nehogy egy rászorításnál megadja magát. Kavalkád kolléga képén nagyon "be van esve" az anyag, egy menetnél ez aligha tolerálható. Hülye kérdés, de próbáltad másfajta filamenttel is? Mondjuk Bambu eredetivel? Hátha azonos beállításokon, az nem lógna így le és akkor nem kéne 5%-ot változtatni a méreten. De ha így is stabilnak érzed a szerkezetet, akkor végülis tök mindegy.
-
izoli
csendes tag
-
kavalkád
senior tag
-
ptesza
senior tag
-
katyilkadr
tag
Bocs, hogy bele kíbickedek, de szerintem nem kell túlgondolni. Sok hasonló dolgot nyomtattam már. Én skálázással simán megoldottam. A szeletelőben az orsó két szenben lévő menetoldali méretét 1-2 százalékkal csökkentettem, a magasság maradt, így a menetemelkedés nem változott. Ha az orsó méretei tizedre kellenek, akkor a belső menetes részt növeltem.
-
oba
addikt
-
ptesza
senior tag
A nyomtatott meneteket sajnos nem lehet gap nélkül tervezni. Ez egy ilyen model lehet. A legbiztosabb, ha elkéred a Fusion360 fájlt a designeertől és a meneten egy sima ofsettel beállítasz pl. 0.5 mm-t. Ez egy nagyon jó videó!
Amit még megpróbálhatsz, hogy az anyát PETG-ből a csavart pedig PLA-ból nyomtatod. vagy fordítva. Az eltérő anyagok elcsúsznak egymáson, az azonosak meg inkább berágnak. -
kavalkád
senior tag
olvasd el a model leírását, én is onnan tudom, hogy nem ez az eredeti model, azért dolgozta át, hogy ne kelljen a menetet állítva nyomtatni, megspórolva a supportot.
nem sok menetet nyomtattam, de azt mindig állítva, fekve gyalázatos minőség volt nálam is. lehet az Arachne fal beállítás segítene rajta így fektetve is, esetleg kipróbálhatod, bár nem hiszem.
-
Emunem
őstag
-
kavalkád
senior tag
- a skálázás nem megoldás az ilyen esetekre, ha belehondolsz a menetek közti távolságot is lecsökkented, még kevésbé fog passzolni.
- a másik képedet nézve nagyon gyenge a minőség, a belső menetnél látni, erről beszélek:

lelóg a filament ahol nincs alátámasztva (a belső menet alja, gondolom az esett felülre nyomtatáskor), ezt vagy supporttal kell orvosolni vagy bridging tesztet csinálj, túl meleg az anyag vagy túl kevés a hűtés.- az orientációt is problémásnak tartom, az eredeti design szerint állítva kellene a menetet nyomtatni, aminek több értelme van, akkor is ha supportot igényel.
- valamit csinálj egy pontossági tesztet, nyomtass ki egy 2-2,5cm-es kockát, mérd meg tolómérővel és kompenzáld a filament beállításnál a zsugorodás mértékét, nekem ez okozott sok fejfájást az elején, hogy ezt elmulasztottam.
-
doc
nagyúr
-
smithsys
senior tag
-
smithsys
senior tag
Azért ahogy Sketch is irta, csodára ne számíts!
Az STL manipuláció ( főleg összetettebb objektumoknál ) jellemzően egy időt rabló tevékenység. Egy több százezer, esetenként több millió poligonból álló cucc módosítása minden szoftvernél rengeteg számolgatással jár. Ha meg csökkented a háromszögek számát, ( ami ugye 3D nyomtatásnál legtöbb esetben járható út ) elveszítheted a részletességet.
Természetesen egyszerűbb tárgyaknál működik a dolog, de ha belejössz a Fusion használatába, akkor ez is értelmét fogja veszteni, mert egy szimplább objektumot gyorsabban újra fogsz tervezni, mint amennyit elszöszölsz az STL konverzióval / módosítással.Szerk.
Még annyit hozzátennék, hogy nem véletlenül visítozik a Fusion 10k poligonszám feletti konverziónál!!!
-
Sketch001
aktív tag
A yt tele van tutoriallal
Import, mesh, beilleszted ahova akarod, atlepsz fent a mesh fulre, és convert mesh. Visszalepsz solid fulre és onnantól az egyenes feluleteken tudod egyszerűsíteni a geometriat egyszerűen. Meg rajzolni amit akarsz.Nyilván a komplexitás függvényében lehet lassú is a szoftver, és sok esetben egyszerűbb ujrarajzolni kb...az íves felületekkel pl sokat nem fogsz tudni kezdeni ezen a szinten
-
Emunem
őstag
-
katyilkadr
tag
-
NF-
aktív tag
Gondoltam, hogy valami hasonló lesz. Ez azért van mert tömör falnál a nyomtató húz pár hosszú, egyenes peremet, és a kitöltés is csak néhány százalék. Viszont a furatok/kivágások mindegyike köré külön kell peremet nyomtatni. Plusz rengeteg sarok keletkezik így, a nyomtató ott mindig lelassít.
-
kavalkád
senior tag
-
soldi3r
veterán
-
NF-
aktív tag
-
doc
nagyúr
-
kavalkád
senior tag
-
ParadoxH
aktív tag
Épp most csináltam a csipeszemhez egy grinfinity boxot.
Nem kell neki suport. Így van kitalálva a rendszer.Off: akinek kellene töltse nyugodtan. A fb annyira lekorlátoz, hogy reklámozni se tudom.

-
icemad
nagyúr
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
nem kell túlgondolni, semmi köze a szépnek, megoldja az A1. Nyomtasd support nélkül!
Amúgy nem látszik az objektum a linkeden. (nekem "-" a mérete)Joshi-tól a kérdést nem értettem (se a kérdezö), miért fontos a gridfinity szisztémánál az oldala, azt csak 1 féle képpen lehet nyomtatni az esetek 95%-ban. Rács réseivel lefelé, mert megoldja azon az 1-2 mm-n a bridgelést.
Amúgy a szögei prímán vannak kitalálva, kevés baj szokott lenni vele bármilyen nyomtatón. (User errort, és anyagot kivéve)
Szerencsétlent jól bekeverted.
#53190: írta kezdö hsz-nél, hog amúgy nem kéri...

-
Joshi
titán
Akkor várj egy olyan válaszra aki már nyomtatott pont egy ugyan ilyen modellt. Ettől függetlenül ha már van kellő tapasztalatod, akkor ez nem lesz már kérdés. Vágd el a modellt és próbáld ki. Ha nem lesz jó, akkor állítsd le a nyomtatást. Szerintem így előbb megkapod a választ.

Pl ezt a darabot kezd el nyomtatni aztán meglátod mi lesz.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Az illesztés jelenti a méretpontosságot a kinézet pedig hogy szép vagy csúnya. Remélem ez meg van.
Azért kell ezt tisztázni/átlátni nyomtatás előtt, mert ahol supportot használsz, ott bizony aránylag csúnya lesz a felület (ahol a support érintkezik a felülettel). Márpedig ahol csúnya lesz az adott felület, ott nyilvánvaló hogy nem lesz jó az illesztésed/méretpontosságod.
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
-
noorbertt
őstag
-
MrAlex
tag
-
Pulsar
veterán
-
Petikeje
tag
-
kzkz
őstag
-
Petikeje
tag
Ja, akkor már 2t vegyél, és millió meg 1 DIY lack enclosure terv van a neten. (Elsonyomtatos projektnek se rosszak). De bolygókereket nem raknék rá.
Nekem sv06 van egy sokkal gagyibb ikeas gyerek asztalon. Saját magamnak nyomtatok, arra teljesen megfelel.
Korábban volt itt beszélgetés, hogy betonlapot vitték fel miatta a lakásba. Ha rövid időn belül üzletet szeretnél belőle csinálni, akkor biztos szükség lesz valamilyen profi megoldásra. -
soldi3r
veterán
-
TomMusic
őstag
Én a DesignSpark Mechanical-t használom évek óta.
Az ingyenes verzióval is bármit meg lehet tervezni. Egyetlen hátránya, hogy szinte semmit se lehet importálni/exportálni. Importálni csak képet lehet, exportálni csak STL-t. Viszont nagyon könnyű a használata.
A fizetős verzió havi kb. 5 ezer, azzal már mindent is lehet.
Én az ingyenest használom, bőven elég. Ha nagyon flancolni akarok, akkor bevetem a FreeCAD-et, de azt brutál körülményes használni szerintem.
Szerk.:
a2d2:
Én használtam Ender 3-at pár évig, és nagyon jó nyomatokat lehetett vele készíteni. Viszont nagyon el tudja venni az ember kedvét a szintezés. Na meg jópár szívás, időkidobás, stb. Emiatt váltottam Bambu P1S-re, hát ég és föld, nekem nagyon bevált.
Ender 3-at én már nem ajánlanám, csak ha fillérekért akar az ember venni valami játszósat. De ha normálisabb használatra kell, akkor én pl. a Bambu A1-et ajánlanám. -
NF-
aktív tag
-
kavalkád
senior tag
-
Sketch001
aktív tag
A tervezés mindig a funkció és a gyárthatóság tánca. Tök jó ha valami ellátja a funkcióját, de ha nem gyártható értelmesen akkor ugyanúgy nem ér semmit mintha gyártható lenne de nem használható... Amikor rajzolsz mindig kezd azzal, hogy oké de ezt hogy nyomtatom ki?
Egyébként így hirtelen ha már ragaszkodsz ehhez a felálláshoz, akkor valami ilyesmit tudok elképzelni. Kiszedtem a hátsó kereszttartót, és a 45 fokot simán kinyomtatja így már support nélkül.

alap gond, hogy ami supportra kerül rész az sose szép, így sem szerencsés az elrendezés, mert a függőleges ovális kivágásoknál lehet tolerancia gond, nem tudom mennyivel méretezted túl, de azt már egy szikével leher korrigálni ha nem adja ki.
Ja meg ami az asztal fele néz vízszintes elemet is húzd már ki a keret síkjáig, hogy ne kelljen ahhoz se support...A tanulás meg ilyen, van aminek többször neki kell futni, mindig tanulva az előző hibákból, aztán egy idő után könnyebb lesz

Ha szimmetrikusra akarod csinálni az se nehezebb

-
soldi3r
veterán
-
kavalkád
senior tag
meglátásom szerint egyrészt anélkül is teljesen stabil lesz ez, elég szilárd/merev a PLA, másrészt ha indokolt is lenne statikailag akkor sem ér sokat, ahhoz átlóban kellene lennie (feltéve, hogy a csavarodás és oldalirányú mozgás megakadályozása lett volna a cél).
nyugodtan elhagyhatod, csak anyagpazarlás. -
kavalkád
senior tag
-
ptesza
senior tag
-
H2o-pok
senior tag
-
kavalkád
senior tag
Kobra 3 v2 combo-t mondanám, de nem fér bele a 100-ba. nagyobb építési tér, multikolor, filament szárító.
ha ezekre nincs szükséged akkor jó a Mini. -
fabula
őstag
Van egyszerűbb is, betöltöd az svg-t az ingyenes Inksape-be, átalakítod útvonallá (az objektumot kijelölöd rákattintással, majd Útvonal legördülő menü/Objektum átalakítása útvonallá, utána mentés svg-ben) és már be is tölti a Tinkercad. Betöltéskor lehet méretezni is.
Verébre nem kell feltétlenül ágyúval lőni (pl. Blender, Fusion360)
.
Ja és a Fusion360 otthoni felhasználásra erősen korlátozottan ingyenes, egy tényleg erős asztali gépen időnként vállalhatatlanul belassul meg lefagy, valamint időnként letiltanak benne olyan funkciókat, amelyeket korábban lehetett használni, nyilván azért, hogy vedd meg.
Jelenleg hobbistaként 3D-s tervezésre jobb az Onshape ingyenes verziója, illetve a Freecad továbbgondolása, az Ondsel és van, amire meg elég a Tinkercad is, szerintem. -
poli27
Topikgazda
-
ptesza
senior tag
Itt egy step by step ami nekem működik.
Olvasd be az SVG fájlt Inkscape-be.
Rajzolj valahova egy biztos méretű valamit. Pl. egy 100x100 négyzet.
Mentsed el az Inkscape saját SVG formátumában.
Fusion360
Valamelyik plane-en hozz létre egy sketch-et.
Az insert/SVG-vel importáljad be az előkészített SVG-t.
Lehet méretezni és mozgatni de most csak tedd le úgy ahogy volt.
Le kell mérni a négyzet oldalait. Ez nálam most 26,436mm.
Nekünk 100x100 kellene. Sajnos az SVG ilyen, nem nagyon foglalkozik a méretekkel.
Ha ezt most újra beimportálom akkor a Scale Plane XY mezőbe át lehet méretezni egy arányszám megadásával.100/26,436=~3,782721. Lehet, hogy ennél is több tizedes érték kell majd , ha atom pontos akarsz lenni.

Így már elég pontos. Akár ki is lehet törölni a keretet és a extrude-al anyagvastagságot lehet adni ennek a formának.
Lényeg, hogy a körvonal zárt legyen mert csak akkor tudja elvégezni ezt a műveletet. Ezt elmentve step vagy stl fájlként már nyomtatható is lesz.
-
fabula
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Trollok komolyan
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- További aktív témák...