- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Ep128Emu felhasználói képeskönyv
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
aktív tag
ilyennel találkozott már valaki? ha a "Drop down model" bekapcsolva van akkor 0.061mm-el az építési sík alá teszi a modelt. ha kikapcsolom és kézzel bepötyögöm az értéket akkor jónak tűnik ugyan, de nem tapad le az építőlapra.
SketchUp-ban készült a model, ha ez számít és csak ennél az egynél jelentkezik a gond. -
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49527 üzenetére
hogy ne lenne tudomány az elektromágneses indukció? nem egy laposföld elméletről beszélünk, hanem tudományos tényekről.
nem a hang okozza az alvási problémát, mivel a egyrészt a PC ha nem csinál semmit el sem indulnak a ventillátorok. másrészt a fal túloldalán van a gép, a másik szobában, azt sem hallanám ha fullon menne benne minden venti. az idegrendszer is eletromossággal működik, ergó az agy is, miért pont annak ne zavarhatna be? ott az MR, EMG, csak pár orvosdiagnosztikai eszköz ami eszembe jut most, ezek szintén az EMF-en alapulnak.
ez mind tudomány és nem csak elméleti mint a féreglyuk vagy a graviton részecske, hanem a hétköznapi élet számos területén bevált technológia, amit persze meg lehet kérdőjelezni, csak épp felesleges. -
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49521 üzenetére
példa a tudományos részre: a PC tápjában tekercsek vannak amik elektromágneses mezőt gerjesztenek, valamint feszültséget indukál bennük egy külső elektromágneses mező. ez egy létező jelenség, nem legenda. de kb. minden elektromos cucc generál EMF-et. az, hogy egy mennyire okoz gondot már más kérdés. korszerű eszközökben ez szerintem már nem nagy dráma, de vannak élettani hatásai is, nekem a PC csak egy keretben van, borítás nélkül és ha éjszakára bekapcsolva hagyom a gépet akkor rosszabbul alszom.
-
kavalkád
aktív tag
azt meg lehet oldani valamilyen módon, ha egy tárgynak 20%-os kitöltést szeretnék, de egy részén kellene, hogy 100%-os legyen?
-
kavalkád
aktív tag
a supporttal készült részek nagyon csúnyák lesznek, ezen lehet valamilyen beállítással javítani a szeletelőben (Cura)?
(ez tree/zigzag módban készült, a normal/zigzag egy fokkal jobb, de az sem túl szép)
azt néztem, hogy a szeletelő a támogatandó felület alatt kihagy egy réteget, tehát a support nem addig meg fel ahol a felület első rétege kezdődik, ez normális így?[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
kavalkád #49153 üzenetére
FYI:
megjavította az "ember" a nyomtatót, sok baja nem volt, az extruderben valami kis csapágyaknak adott kenést, kicserélte a PTFE csövet valamint az E-step-et kellett beállítani. csinált vele próbanyomtatást, nagyon szép lett. megmutatta hogyan lehet a gcode-ban hogy lehet bekapcsolni az auto-szintezést, meg javasolta vegyek izopropanolt és azzal takarítsam a szappan helyett. (ilyet hol érdemes venni?)
mégegyszer kösz mindenkinek a tippeket/tanácsokat.
-
kavalkád
aktív tag
válasz
pilu01 #49283 üzenetére
OFF: törd le a maradék fogakat, csiszold simára a felületet és ragassz rá vastag félkemény gumit, úgy tudna működni dörzshajtással is szvsz. ugyanez működik úgy is ha csak 1-1 fogaskerék koszorút csináltatsz és ráhúzod az eredeti darabra, max rövidebb fogak lesznek, nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49167 üzenetére
az ötleteket és tanácsokat mind megköszöntem, ki is próbáltam, örültem a segítségnek, de egyik sem jött be, elfogyott a tudományom/szakértelmem, az a logikus ha keresek valakit aki ért hozzá és ez nem sírás-rívás. már találtam közben, holnap elviszem.
nem tudom min sértődtél meg ennyire, de ha úgy érzed, hogy a kommentem a személyed elleni támadás volt akkor elnézést kérek, véletlenül sem nem annak szántam.
nem spórolás, X pénzem volt rá, a többszázezres gépek nem férnek bele nekem egy hobbira, ez van. -
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49165 üzenetére
kérlek ezt az "én megmondtam" részt ugorjuk át, nem segít. nagy nyomtató kellett amit meg tudok fizetni, ez fért bele. ráadásul semmi nem garantálja, hogy egy Bambu/Prusa/akármi nem fog elromlani.
-
kavalkád
aktív tag
na feladom, ehhez nincs türelmem, csak nyomtatni akartam, nem megtanulni nyomtatót szerelni. van olyan ember/cég ahova elviszem és pénzért kitalálják helyettem mi a baja ennek a fostalicskának?
-
kavalkád
aktív tag
válasz
ParadoxH #49156 üzenetére
este berendeltem az eSun PLA+-ot amivel eddig nyomtattam, közben csináltam cold-pull-t is, nem láttam benne semmit, de hogy kiszűrjük a hibákat betettem egy új nozzlet is.
akkor szétszedem az extrudert megvizsgálás céljából és ráállítok a szorításra. visszajelzek mire jutottam. -
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49149 üzenetére
> Nyomtatás közben nem hallottál kattogó hangot az extruder felől?
de, néha, nem következetesen, nekem úgy tünt, hogy akkor kattan amikor retraction-t csinál, de nem esküdnék meg rá, hogy teljesen jól figyeltem meg.
-
kavalkád
aktív tag
válasz
JulianSinulf #49147 üzenetére
köszi, megkeresem ezt a venti opciót (Curát használok, Orca-t csak a kalibrációs tesztek miatt tettem fel egyenlőre, nekem az bonyolultnak tűnik még).
nem mindig a saroknál kezdi valamiért, van amikor az egyik oldal közepénél, és a sraffozásban is ott a hiba ahol elkezdi/abbahagyja (teszek be képet).
az a nozzle méret van beállítva, igen. korábbi kódot nem tudok nyomtatni, mert intelligens módon mindent PROBA néven mentettem rá az előzőre, ne kérdezd meg miért, én sem tudom
direkt drive, most beállítottam a Z hop-ot, a brimet is, meg letiltottam a ventit, reggel folytatom a próbálkozást.
köszi mindenkinek a mai segítséget!
itt vált pozíciót az extruder.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
kavalkád #49140 üzenetére
hosszas kisérletezés után a következőre jutottam:
(előtte újratakarítottam és szintbe is kalibráltam ismét a rendszert)
megpróbáltam az Orca-s flow testet kinyomtatni, a második rétegnél elkezdett feljönni az anyag több hőmérsékleti beállításra. az első rétegnél a tárgyhűtés (vagy bármi is a neve annak a két ventinek az extruderen) nem megy egyáltalán, a másodiktól kapcsol be. ha kézzel kikapcsolgattam akkor nem kunkorodtak fel a szélek.
ezt remélem nem kézzel kell majd állítgatnom minden alkalommal.a nyomtatásbeli folytonossági hibák pedig ott keletkeznek ahol épp megkezdi/vagy befejezi a nyomtatást, értem itt, ha van egy négyzet, akkor ott hiányzik néha egy kis darab ahol elkezdi azt nyomtatni vagy ahol befejezi, ezt még nem sikerült kiderítenem melyiknél is van a gond pontosan a kettő közül. van ennek köze a Z hop opcióhoz? ez most ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
-
kavalkád
aktív tag
lemértem húshőmérővel, 57 fok amit 60-nak mond, de az előzőt 65 fokos ággyal nyomtattam, ami ezek szerint 61-62 lehetett. 205 fokos a nozzle, 0.2 layerrel 50mm/sec-el nyomtatok.
vettem fém hézagmérőt, mert a papírlapot bizonytalannak találtam, 0.1-re állítottam középen és a 6 szintezési ponton. ezután megméri 7*7-es rácsban az eltéréseket a 0-tól és (állítólag) ahhoz korrigálja a nyomtatást.
a ragasztót és a lakkot még nem próbáltam, sőt, szoknyát sem csináltam a tárgynak, mert elég nagynak gondoltam a felületet, ezt még kipróbálom.
gyári Elegoo textúrázott PEI lap van rajta, az előző tulaj belenyomhatta a nyomtatófejet középen, ott van egy krix-krax (azt hittem valami logó először), ezért picit eltolva nyomtatok, hogy az a rész kiessen. -
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #49130 üzenetére
ja, amikor kivettem a csomagból még teljesen jó volt, pár cuccost szépen ki is nyomott, rajta hagytam a nyomtatón, vettem páratartalom mérőt, 37% (22 fok). megpróbálom kiszárítani, bár azt hittem a PLA nem érzékeny erre, előtte (és most is) ESUN-al nyomtattam, az is csak le van téve az asztalra, annak bezzeg kutya baja.
-
kavalkád
aktív tag
válasz
ParadoxH #49128 üzenetére
feltettem az OrcaSlicer-t, megtaláltam a kalibrációs teszteket, köszönöm, lefuttatom majd őket. GCode-re generálásra nem merem használni még, mert bonyolultabbnak tűnik mint a Cura, de majd idővel megpróbálom kimatekolni mi mire való.
lemostam először folyékony szappannal, az nem segített, vettem azt a Denkmit marhaepe szappant is amit valaki itt ajánlott, attól sem lett jobb. Curában a General PLA van kiválasztva, de van Eryone PLA is, csak annál a a retrection distance/speed az 6.5mm/45mm/s (míg a generálnál 1mm/25mm/s) amit sokalltam (mondom úgy, hogy nem értek hozzá), ezért hagytam az általánoson.vettem szilikátgyöngyöt, meg egy száraztésztás konyhai dobozt amibe belefér a filament, segíthet ha esetleg kiszárítom?
köszi az eddigi asszisztációt, egyenlőre nem gyújtok alá a gépnek
-
kavalkád
aktív tag
-
kavalkád
aktív tag
valaki tereljen a megoldás irányába lécci, mert lassan felgyújtom ezt a pokoli szerkezetet
vettem múlthéten EryOne filamentet, mert ebből kaptam olyan színt amire szükségem volt, szépen is nyomtattam vele, 0.1-es rétegvastagsággal, kiváló minőség lettm viszont a héten egyetlen értelmezhető nyomtatást sem tudtam gyártani, az első vagy második rétegnél felszedi a nozzle az addig lerakott filamentet.
újrakalibráltam a magasságot kétszer, elmentem vettem normális fém hézagmérőt, megint újrakalibráltam, vettem azt a Denkmit szappant a PEI boardot letakarítottam, de továbbra is sz@r az egész. Elegoo Neptune 3 plus nyomtató, PLA anyag, Cura-val csináltam a gcode-ot a Engineering/Fine gyári beállítással (bár már annyit nyomkodtam, hogy tutira elállítottam valamit, csak nem jövök rá mit). próbáltam 200/210 fokos nozzleval, 60/65/70-ös beddel, mindig ugyanaz a vége.
-
kavalkád
aktív tag
D8x60 méretű tengelyt kellene nyomtatnom, gondoltam állítva megoldom, de olyan 2 cm után eldől akármit csinálok. van ennek valami trükkje vagy felejtsem el állítva és fektetve kell nyomtatni?
-
kavalkád
aktív tag
a TPU / PETG / ASA közül melyik számít hidrofilnek?
a TPU-ból kapni többféle "keménységűt" is? csak a 95-ösöt találtam (bármit is jelentsen ez).[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
beüzemeltem a frissen szerzett nyomtatómat, megcsináltam a kézi kalibrálást, utána pedig ráangedtem az automatikus mérést, ami azt mutatja, hogy a tárgyasztal elején mintha homorú lenne (kb ez: +0.3, -0.09. + 0.3). az asztal többi része kb homogénnek tűnik.
kell ezzel foglalkoznom vagy jóvanazúgy? -
kavalkád
aktív tag
van valami különleges elvárás a PLA+ filamenthez vagy bármelyik nyomtató tudja kezelni ugyanúgy mint a PLA-t?
-
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #48963 üzenetére
ismerem a viccet, azért írtam, csak nem kedvelem a smiley-kat, emiatt nem mindig megy át írásban a vicc.
ettől függetlenül valóban érdekel, hogy honnan érdemes rendelni és milyen gyártó termékét, ha nem akarok kezdőként sokat szívni. PLA/PETG/ASA/TPU ami érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
filementet honnan érdemes rendelni, ha a minőség, ár és a gyors szállítás a szempont?
melyik márkák megbízhatóak?[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
MészárosJenő #48921 üzenetére
-
kavalkád
aktív tag
válasz
5leteseN #48899 üzenetére
megnéztem a refurbished árakat, annál picit olcsóbban veszem amit kinéztem, ha pedig az új árhoz nézem akkor kb 50% kedvezménnyel kellene adniuk a kibontott, sosem használt, visszaküldött terméket, ekkora kedvezmény nem hiszem hogy lesz.
a saját motyóimat legyártani jó lesz ez, már most annyi bizbaszt szeretnék gyártani, hogy ha a bérnyomtatás áraival számolok akkor "kifizeti" magát a gép. -
kavalkád
aktív tag
találtam egy használt Neptune 3 Plus-t, első nyomtatónak jó lesz, mit kell nézni rajta megvétel előtt?
-
kavalkád
aktív tag
olyan nyomtatót keresek ami horizontális irányban tud 40 centit nyomtatni, megfizethető áron van, könnyű kezelni és nem egyedileg épített. létezik ilyen?
-
kavalkád
aktív tag
válasz
Reggie0 #32607 üzenetére
köszi a tippet!
imibogyo: hagyd, ugyanaz mind a kettő, csak amit Reggie0 belinkelt az újabb. azért kevertem a másikkal mert ugyanazok az elemek vannak benne, szerintem azt javította ki/vette át.
ez az OpenSCAD-os jól működő verzió nekem tökéletes, van benne lehetőség hogy bármelyik fogaskereket módosítsam, fogakat számát, méretet, szinte bármit, jobb oldalt egy paraméterező ablakban csak meg kell adni mit szeretnék és már rendereli is a módosított objektumot.
nagyon köszönöm a segítségeteket, meg persze a többieknek is aki foglalkozott a problémámmal, ezzel már sínen vagyok!
-
kavalkád
aktív tag
válasz
imibogyo #32605 üzenetére
igazad van, összekevertem másik Thingiverse feltöltővel, hasonló volt a feltöltött termék képe.
ezt próbáltam: Getriebe.scad.
ha lesz rá időd, energiád majd nézz rá kérlek, hogy nálad működik-e.
OpenSCAD version 2021.01-el próbáltam.update: nem kell, ez működik és dettó ugyanazok vannak benne, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz
Reggie0 #32603 üzenetére
hehe, ezt találtam meg én is elsőre, gondoltam hurrá, letöltöttem, feltetten az OpenSCAD-ot is és sajnos nem nyitja meg. feltöltött ugyanez a szerző STL-ben is fogaskerekeket, amit már tudnék szerkeszteni, de azt max átméretezni tudom, az áttétek viszont nem optimálisak nekem. mindenestre köszönöm!
(lehet írok neki hátha szerkeszt pénzért egyedi méretűeket)
[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
ismer valaki olyan alkalmazást ami tud fogaskereket tervezni a megadott paraméterek alapján? kúpos, valamint csigakerekeket szeretnénk nyomtatni.
-
kavalkád
aktív tag
PLA nyomtatáshoz használt fúvókából ki lehet szedni valamilyen módon a beszáradt anyagot? ha igen akkor hogyan?
-
kavalkád
aktív tag
nem közvetlen 3D nyomtatás jellegű a problémám, de gondolom itt van olyan ember aki esetleg már belefutott hasonlóba.
szóval egy tetszőleges íves felületre (jármű műszerfal) szeretnék egy kis tartót tervezni, aminek a teteje lapos és vízszintes. mivel a műszerfal íves és dől nem igazán tudom, hogyan lehetene erről méretet venni. van erre valami bevált módszer vagy marad a kartonpapírból kikisérletezés a profil meghatározásához?bocs ha nagyon offtopic vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen monitort vegyek?
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Marvel's Spider-Man 2 PC technikai teszt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...