Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz schwartz #15138 üzenetére
Tapasztalatból mondom játékoknál sokkal jobb a tesztek meg nem ujjak mivel a 3870-esk mikor bejöttek még sz@r volt a driver, de mostmár sokkal jobb és kicsivel a 8800GT-t leveri játékokban, a 9600GT-hez meg köze sincs, de nem okoskodni akarok hanem én ezt tapasztaltam és rajtam kivűl még egy páran igy vélekednek....
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
válasz schwartz #15166 üzenetére
azért még nézz meg pár frissebb tesztet...(pl ne olyat amikor még új volt, pl computerbase.de vmi későbbi tesztje, náluk általában sok VGA szokott szerepelni) meg azért a 3870nek vannak egyéb feature-jei is...nem meggyőzni akarlak, csak vannak még plusz tények amik lehet hogy elkerülték a figyelmedet. nekem amúgy 8800 GT-m is volt /van
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
B-L-A-C-K
titán
-
lsc
nagyúr
válasz schwartz #15251 üzenetére
Azért dx 10.1-nél már más a helyzet , remélhetőleg a játékfejlesztők nem dx 8-ra fejlesztenek már . A többi tesztben is csökkent a különbség , igaz főleg dx 9-ben a gt gyorsabb .
Mod Eagle 16 : Görgess lejjebb , azért ott már nem így van /gondolom a kiforratlan driver / .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Tomate
veterán
válasz schwartz #15577 üzenetére
3870-el van körülbelül egy szinten, kicsit megrántva. Alapon meg simán otthagyja a 3850-et. Akitől vettem a 2900-asom 3850-re cserélte és utána írta nekem, hogy nem járt jól. Érezhető volt a lassulás!
Na meg a a saját tesztem-ből tudom.[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
válasz schwartz #15594 üzenetére
Szerintem csak a butított verziós 2900pro volt 256 bites, az eredeti az 512 bites ... és persze így sokkal drágább a PCB rajta. A 2900GT volt hivatalosan 256 bites, de ennek sok köze a GPU-hoz nincs, mert mindegyiken R600 volt, nem?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
vzsryl
nagyúr
válasz schwartz #29167 üzenetére
Most nem architekturális különbségekről beszélünk, hanem tuningpotenciálról. Az jól van, hogy %-ban kivetítve jobban húzható egy GTX275 (nemtom, 750-ig?), de a HD4890-ek mennek akár 1Ghz fölé is. Tehát konkrétan ha a Mhz-et nézed, akkor a HD4890-en többet tudsz emelni.
Az se lényeges, hogy a shader órajel emelés sokat hoz a GTX275-nek, mivel a HD4890-en ha húzod a GPU-t, akkor shader is megy vele.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
-
bartucc
addikt
válasz schwartz #29225 üzenetére
Persze hogy nem elég, de nem hinném hogy sokan játszanak 1920-ban. Az átlag vevőközönségnek a számítógép munkaezköz, tanulóezköz, és másodlagosan használja játékra, nem biztos hogy megvenné ha csak arra kellene. (személyes vélemény, akkor talán konzolt venne). Nekik nagyon jó ár/értékű kari a 4850. A Ph! közösségének egy része használ ilyen magas felbontást csak, és sztem kb 5%-a az országnak vagy még annyi seú
samfishR: hát azért elgondolkodtató a kérdésed. Ha most vennék 4850-et, tuti 1gb-ost, mert 1-2 évig használni akarnám, és nem lenne elég talán a Vram. (1920-ban biztos hamar kevés lesz a kártya sztem, de a memória méginkább.) De neked van már egy 512-es, sztem picit várj, és a DX 11-esek közül válogass. (RV840/870)
[ Szerkesztve ]
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
samfishR
senior tag
válasz schwartz #29225 üzenetére
latom te azon vagy fennakadva hogy 1920ra 4850-em van. a monitort nem játékokra vettem hanem a hd filmek miatt és ha meg már megvan, akkor nyilván nem 1024ben fogok játszani.. a vgat meg akkor vettem amikor megjelent, szóval ne nézz hülyének hogy 1920alá direkt 4850-et veszek
azt meg tudom h téged egyáltalán nem érdekel az ár/érték arány, neked csak a teljesítmény számít. de sajnos vannak olyanok, akiknek számít ez előbbi, és nem költenek 100ezreket vgaravolt aki tudott normális hangnemben válaszolni, te meg idejöttél flegmázni, szóval lehetne még firtatni ezt a magas ló témát, de mind1.
#29227: talán onnan hogy az első hszemben leírtam?
fagy53: azért nem biztos h egy 5-6 éves procival ugyan úgy lesz vgalimites mint egy új architecturaval
[ Szerkesztve ]
-
samfishR
senior tag
válasz schwartz #29231 üzenetére
ezzel a 30fpses témával csak annyi a problem, hogyha játszom, akkor szinte csak a cod2 multival, oda meg inkább proci kell a 250fpshez.
a dx11es karikrol nem tudni semmit nyilván, de amelyik jobb lesz ár/érték arányban, azt fogom venni (lehet nvidia is, ha az lesz a jobb). és ott lehet h nem fogok spórolni, mert hosszútávra veszem, nem ugy mint a 4850-et amit azért vettem mert olcsóért adták és nem volt éppen fos az akkori 1024-re. Most az hogy veszek-e más vga-t dx11előtt az a nyárimeló függvénye, yó lenne beizzítani vmit.bartucc: ezért veszek most procit, hogy arra egy ideig ne legyen gond
mod: off
[ Szerkesztve ]
-
PapG.
tag
válasz schwartz #29300 üzenetére
Egy olyanba amelyiken van egy szabad PCI-E slot. Egyébként HP DX438AV lap, Intel 915 chipsettel. De talán fontosabb hogy csak egy egymagos prescott cpu lenne alatta 3.4GHz-n, 800as az FSB, 3GB dual 400as rammal, és szóval a lényeg hogy megköszönnék 2-3 vga típust - javaslatot hogy ti mit vennétek bele kb 15-30e közötti zséért... !!!! (game + HD video)
-
félisten
válasz schwartz #29314 üzenetére
Mert én pl. semmi olyannal nem játszom ami használná.
User függő. Ha nem kell, akkor nem éri meg a felárat. Ha a zöldek nem lépnek valószínűleg ki is fog halni.
(#29315) inori888: 9800 annyira nem jó üzlet. Amit schwartz linkelt egy jó darab. A 4850-nél a hűtőre kell figyelni.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
tzsolesz
nagyúr
válasz schwartz #29817 üzenetére
De nem ám, gondolom Ő Linux alatt akarja végigtolni a Crysis-t, amiben se CUDA, se a Fiziksz nem szól bele a teljesítménybe.
Ez olyan szar, hogy egy felső kategóriás VGA-nál ilyen baromságokkal jön egy két ember, hogy Linux, meg stb... Agyam eldobom, NV-ét kell venni, annak aki grafikai munkát végez Linux alatt, azt csókolom. Gondolom jó sokan lehetnek.
#29819 Tigermaster: Saját magad dugájába dőltél. Elérkeztünk oda, ahonnan indultunk. 4890-et kell venni 55K környékén, azt a 3 fps-t meg leszarod, amennyivel többet nyújtott volna a GTX285. Gon
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz schwartz #29817 üzenetére
CUDA= 0.1% a felhasználóknak
Linux= 1% a felhasználóknak
PhysX vs. Dx 10.1
Nem vicc ez...(#29819) Tigermaster: Nem sok az, támogatod a kedvenc vállalatodat.
A legjobb, hogy egy év múlva újra megteheted. Ha szerencsés vagy akár fél év múlva is.[ Szerkesztve ]
-
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz schwartz #29838 üzenetére
Haveromnál rommá égett a Gigabyte 8600GT 512Mb. 1 hónapot bírt csak. Emlékszem, még én adtam neki kölcsön a HD2600XT-met a gari idejére. Alig akarta visszaadni.
Egy héttel később (és a mai napig is) meg már egy MSI HD4670 dübörgött a gépében.Jah, és ki az az elvetemült, aki egy RV770-est passzívban használ? Hát én el sem merném indítani a gépem. Kell arra szépen egy 2cm-es halk venti...
#29842 schwartz csak aztán föl ne gyújtsd a géped vele. Én szóltam előre.
[ Szerkesztve ]
-
tzsolesz
nagyúr
válasz schwartz #29923 üzenetére
Nézd már milyen évet írunk. 2009.
A farkast kiáltós mondóka története igen csak a végéhez közeledik. Annak pedig tudod mi volt a vége ugye?
Érdemes olvasgatni a híreket is, mi újság mostanság a játékfejlesztők háza táján.
Egy két volt NV-és, már bebiztosította magát. TTomax, stb... Az az érzésem, hogy nem fogja eladni.
[ Szerkesztve ]
-
bartucc
addikt
válasz schwartz #29923 üzenetére
Igen, csak most érkeztünk el oda, hogy már az arra épülő architechtúra gyorsabb lesz, lásd Stromrise, ami teljesen Dx 10-re van írva, ott Nvidia meghal az Ati mellett...
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
vzsryl
nagyúr
válasz schwartz #30426 üzenetére
Azt nem értem miért minőségibb, nagyon nem értem. Az ősszel megjelenő játékok tényleg nem túl számottevőek. És ez a 20k-s tételnél a garit lesz@rom dolog, hát... kérlek ne, nem kéne ilyen hülyeségeket beszélni. Én pl nem vagyok túlzottan kirakva pénzzel (látszik a konfigomon is) és ezért igenis kiütne valamennyire, ha 20k-t csak úgy kidobnék az ablakon. Lehet nem tudod feldolgozni, hogy létezik ilyen vásárló réteg is, de kérlek próbáld meg.
-
kriszbon
őstag
válasz schwartz #30436 üzenetére
Én elégedett vagyok a 4830-as kártyámmal
Vazze nem szerkesztettem bele a másikba bocs érte[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
vzsryl
nagyúr
Meg kell hagyni, érdekes érvelés. Látom nagyon ügyesen egyből az én kártyámat kezded el fikázni. Ezzel az az egy probléma van, hogy 20k körül ilyet semmiképp se fog az illető, 22k-ért van zafír HD4830-as újonnan és utána jön az Asus, His stb... Zalman hűtős giga 4830-ast, ha talál, akkor megtapsolom. Látom neked 8800GTS-ed van, ami kb. ugyanaz, mint a 8800GTX, ezért a tapasztalataid alapján azt ajánlod. Ezzel nincs is semmi gond, de akkor ne egyből az én kártyámat kezd el fikázni, amikor semmi köze az esethez, mivel 4830-asról volt szó.
Tudom én is, hogy milyen a 9800GTX (ugyanaz, mint a 88, de ezt te is tudod jól), nincs is vele semmi gond, remek kártya még ma is. Azt is írtad, hogy high-end kártya volt és ezért biztos huha, de sajnos csak volt high-end. Ha lenne rajta még mondjuk 1 év garancia, akkor valszeg azt mondtam volna neki, hogy azt vegye, hisz erősebb. De 1 nap gari sincsen rá és ha bedöglik mondjuk 2 hét alatt, akkor nézhet. A 4830 előfordulhat, hogy minőségtelen vacak és 1 dicső 3dmark06 alatt meghal, de akkor gari és jöhet az új, ha az is bedöglik, akkor megint új, egyszer csak kap egy olyat, ami rendesen működik. Nem mintha rendszeres dolog lenne a 4830-asok meghibásodása. Tényleg nem értelek.Amúgy a kártyámra visszatérve. 3 hete megy hibátlanul és biztosan hűvösebb, mint a te 8800GTS-ed. Ja, és 3 év gari van rá.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Az a 4830 addig gyengébb, amíg nincs felpöccintve 575ről 700+ MHzre, utána már gondolom te is tudod, mi lesz a viszony. Emellett meg bő 50Wal kevesebbet zabál\fűt, nem lóg le az alaplapról és több feauturet támogat, időtállóbb.
Giga 4850ről, főleg Zalmisról szó nem volt, Sapphire custom PCB meg nem spórolás, hanem átgondoltabb tervezés eredménye..különben nem lenne a legjobb órajel/ventimanagementje a kínálatból..
Hovatovább ha mindez nem lenne, ~azonos áron akkor sem a vén G80 kéne ;p -
félisten
válasz schwartz #30445 üzenetére
No offense meg minden, de ha van két videókari kb. ugyanolyan teljesítménnyel, és kb. azonos áron, te nem azt ajánlanád amint van 2 év gari?
Arról meg tényleg nem tehet senki, hogy a userek jelentős részének elég, vagy sok is a 4850/30. Pláne, hogy a legjobb ár/értékű karik jelenleg.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Akkor tojjuk le a DX10.1-et! A 10%-al gyengébb kártya 2 év garival vagy az erősebb 0 garival? De erre légyszíves ne válaszolj, mert akkor is NV-t mondanál, ha 10%-al a zsír új ATI lenne erősebb.
Nekem is volt két NV kártyám, mert azt hittem, hogy csak azt lehet venni, mert a sok marketing meg a haverok szavai elhitették velem. De nem csak azt lehet, mert van még egy gyártó, amit most a legtöbb árkategóriában jobban megéri megvásárolni.
Az a baj, hogy te csak teljesítményt nézel. És ha egy kártya erősebb pár %-al a másiknál, amiért elkérnek kb. 150%-os pénzt, akkor kifizeted. Viszont azt kötve hiszem, hogy mindenki ezt a példát követné. Főleg olyan emberek nem, akik kb. 20k-ból meg akarják úszni a vásárlást. És még egyszer mondom, az ilyen embereknek fontos a garancia.ATi89 valószínűleg azért gondolkodott el a 8800GTX-en, mert hallotta, hogy erősebb kártya, de sztem azt nem gondolta, hogy ez a fölény nem számít túlzottan, mivel ahol kevés az egyik kártya, ott a másik se fog sokkal többet nyújtani. És bizony ilyenkor jön a képbe egy erős érv, a garancia.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem mondtam, hogy nem húzható. Csak azzal tovább nő a difi kajaügyileg is..
Egyébként ha alapon mindkettő 575Mhz és tuningban a GTX átlag 650 körül megáll, akkor gondolom egyértelmű, hogy a difi kettejük közt tovább csökken, hiszen nem 650, sokkal inkább 700+ a 4830ak vége. Ettől függetlenül inkább a 4850 az, ami egyértelműen legyűri a GTXet, de ezesetben szvsz nem kérdés, hogy 20 ropi körül mi a jobb, egy garimentes GTX, vagy egy új Sapphire 4830..Abban igazad van, hogy a topikban jellemzően megalapozatlan vélemények hangzanak el..de hát valahol muszáj hsz.okat gyűjteni szegényeknek ;p
Tituszazeb
A 3650 a legjobb ezek közül. A 4550est megfojtja a 64bites memóriabusz. -
vzsryl
nagyúr
válasz schwartz #30462 üzenetére
De miért arra a mondatra reagálsz, ami kb. egyáltalán nem fontos most?
Tehát úgy látod, hogy hülyének nézlek. Pedig nem. Én úgy látom, hogy te más értékrend szerint vásárolsz, mint én, ennyi. Azt is leírtam, hogy vásárlók zöme nem úgy vesz VGA-t, mint te. Nem kell ebből azt kihozni, hogy hülyének nézlek.
Viszont ebben a mondatomban szereplő álláspontomat továbbra is tartom: "És ez a 20k-s tételnél a garit lesz@rom dolog, hát... kérlek ne, nem kéne ilyen hülyeségeket beszélni."
Azért van garancia egy termékre, hogy ha tönkremegy, akkor ne kelljen súlyos összegeket rákölteni, hanem ingyen megjavítsák vagy kicseréljék. És bizony 20k is nagy pénz sok embernek.
"viszont tudnod kell, hogy sok hozzad hasonlo okostolyast kopasztottam meg az upgrade-ekkel,"
Most attól eltekintek, hogy leokostojásoztál, de az viszont elég szomorú dolog, hogy ilyesmivel dicsekedsz.
Belőlem tudod miért hiányzik mind két oldal ajánlgatása? Azért, mert cirka másfél hónapja írtam ide be az első hsz-emet, és ebben a rövid intervallumban végig az ATI kártyák voltak jobb ár/érték arányban a legfontosabb ársávban. Ja, és tegnap nem tudom ki volt az az ember, aki kiállt a GTX295 mellett. Igaz, hogy nem istenítettem, de elmondtam, hogy bizony van olyan ember, akinek azt lehet ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz schwartz #30464 üzenetére
Látom, kevésbé bunkó módon is ki tudod fejezni magad.
Hát sajnálni természetesen nem kell őket, de attól még megmaradt a véleményem rólad. Elnézést, de ez van.
És ilyen stratégiai dolgokkal hiába jössz nekem, mivel én itt fórumozok és nem "háborúzok". De hát kinek mi... Amúgy el van nézve, úgy se veszlek túlzottan komolyan, hiába sokkal nagyobb a szakmai tudásod.
Az off részemről befejezve. Ha nagyon akarod folytatni, akkor PM-be jöhet.
ui: Soha nem fogom hülyének érezni magam azért, mert sztem. racionális dolgok szerint cselekszek, még ha te rám is akarod tuszkolni, hogy bizony most ezt meg azt éri meg jobban megvásárolni.(#30465) Tituszazeb: Nem, semmiképp se jó a DDR2-es. Nekem a 9500GT-m DDR2-es volt. Ennek hála kb. 50%-al lemaradt teljesítményben egy 8600GTS-től. (Haverommal hasonlítottuk össze. Persze trémárkba alig volt 20-30%-os eltérés...)
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest