Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz niki^^ #49948 üzenetére
Nem rossz kártya mert a 4830 környékén mozog teljesítményben, csak rengeteget zabál és 2db tápcsati van rajta. Az eladó meg több mint 1 hónapja nem is járt a Ph-n.
Ennél azért sokkal jobbakat ajánlottunk neked.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Neontea
csendes tag
Aloha!
Köszönöm válaszaitokat.Ezeket találtam elfekvőben magamnál.Az mitől lehet, hogy 7600GS jobban dolgozik, mint a 8600?Nem 3DMarkt-tal néztem, hanem szemre látható.
PhotoShop és vágóprogram(Adobe Premiere Pro CS4) használatára kellene videókaritt vennem.Ebben szeretnék tanácsot kérni.Milyen paraméterekre figyeljek?
Más.3DMarkt, hogy jelzi ha hibás a videókari?Tiszta Windows, rendes ház
-
joi29
őstag
válasz niki^^ #49948 üzenetére
Még egy két hsz és kikupálódsz, teleszel a videó kártyák ura ,
mivel már szinte az összes ma kapható alsó középkategóriás
kártyát felsoroltad.
Ezek közül a 4730 a lehető legrosszabb választás de ha igazán jó vételt akarsz
csinálni akkor egy 4670-et vagy egy 9600GT-t veszel.
Ezekkel szépen elmennek még a mai játékok is, DE ha kiakarod használni őket
akkor vagy rángasd meg a procidat vagy cseréld le mert ott ahol ezek a kártyák
még szépen teljesítenek 1280-on ott a procid erőtlensége sokkal hamarabb
érezhetővé válik.(proci limit)(#49904) Angelotti
Használtan szintén zenész HD4670, újonnan 14-ért 4650 GDDR3 ha van.dízelracer
DXVA-ra HD4350, nem szabvány kódolású videókhoz pedig
nVidia 8400GS ha betudod állítani CUDA-ra.Neontea
Sehogy a 8600GT minden paraméterében erősebb, esetleg ha mindkét
kártyához ugyanazt a meghajtót használod az bekavarhat vagy ha
a 8600GT DDR2-es.
A PS-hoz lehetőleg Geforce kártyát az adott összeghez képest minél nagyobb
videó memóriával.
A 3DM lefagy vagy a képen apró pöttyök vagy színes csíkok jelennek meg.[ Szerkesztve ]
-
Black Light
csendes tag
Sziasztok.Jelenleg éppen gép tuningot tartok és pár dolgot nem akarok lecserélni mert ugye az sok lenne.Ha minden igaz most veszek egy AMD Phenom™ II X4 945 ez a max ami belemegy az alaplapba.Na most ezzel lesz egy 4 magos procim van a gépembe 3 giga ram.De nics vidi karim.Ugyanis 7600gt volt eddig amivel némelyek meglepetésemre 1024x768 fullon mentek a játékok.Na most vettem végre egy erős procit kellene hozzá videó kártya de olcsó.Ja és most veszek 120Mhz monitort ledet ( olyan olcsón hogy annyiért mindenki megveszi XD 29k full hd 3d támogatással).Na kb 20 maximum 30k lenne a vidikarira.Játszanék elsősorban na meg 3d kihasználni.Volt 9600gt amivel minden játék simán fut ful grafikán 1280x1024 ben.Az új full hd miatt max 1600-1200-ba játszanék vagy kisebben de maximális grafikán.Na ez hosszú volt de milyen kártyát ajánlotok 20 k ért És 30k ért.Használt is lehet nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
válasz m1sk4r #49946 üzenetére
Konkrét válasz nincs rá csak kisakkozni lehet.
A 3850-et az AGP 2GB/s-ja a pci-ex-es verzióhoz képest némileg pár
%-ot vissza fogja, még közel azonos konfig, CPU esetén is.
A 8x-os 1.1-es pci-ex-nek a sávszélessége ugyanennyi vagyis egy 3850-nél
nagyobb kártyát nagy valószínűséggel már vissza fogna a lapod.
Ezt alátámasztja hogy egy CF tesztben a 4x-es 2.0-ás pci-ex sebessége
ami szintén 2GB/s drasztikusan vissza fogta 4850-eket, hiába CF kiépítés. -
Baritone
tag
Üdv mindenkinek!
Szerintetek hd5850 vagy gtx 470??? jelen pillanatban 2-3 e Ft a különbség. Szóval melyiket érdemesebb megvenni? a 470 1280mb-os a 5850 1 gb-os. vélmény?
-
Izzé
őstag
Az a baj, hogy ami jó vétel lenne neki 20k alatt (4850), az neki nem jó, már próbálta. Most egy 4670-el, vagy vele szinte azonos teljesítményű karival mitől lenne jobb? Éjszaka már-már az összes vga szóba került, de valamiért nem akar ránk hallgatni. Csak a bitek és a megabájtok, csak ezek számítanak.... Én jelentem feladtam, ha valaki ide jön segítséget kérni, az igenis fogadja el a tanácsainkat, vagy legalább vegye fontolóra.
(#49957) Baritone: Egy szavazat a GTX470-re.
[ Szerkesztve ]
-
manoarc
senior tag
válasz Black Light #49955 üzenetére
Használtan egy jobb fajta 4850 20k-ért szerintem jó lenne neked.
30 ért elgondolkodnék egy új GTS 250-en .Egyforma a teljesítményük kb, de legalább új és biztosan rendes garit kapsz rá.{。^◕‿◕^。}
-
NOD
senior tag
válasz Baritone #49957 üzenetére
Válaszd csak a 470et. jóval közelebb áll teljesítményben az 5870hez mint az 5850hez.
(#49959) RootRulez : az a 7 százalék meg már nem 7 százalék. A prohardver tesztben még 19x driverrel tolták. Azóta lett 2 új a fermiknek és gyorsultak vagy 6-7 százalékot.
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
ti melyiket választanátok?
gigabyte gts250 1gb oc 80 euro (2d ben leveszi az orajeleketCore Clk: 300.00 MHz Mem Clk: 100.00 MHz Shader Clk: 600.00 MHz)
hd 4870 512mb se 85 euro (ezen csak az att segit)
-
Stirbi
addikt
válasz Baritone #49957 üzenetére
Üdv! én a gtx470et venném
RootRulez-egyáltalán nem hangos a gtx470 , kérlek tekintsd meg
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
ha ez így van, akkor mégse szimpátia kérdése, hanem a 470 tényleg megéri és jobb választás lehet.
═════════════════════════════════════════
-
1hijjanhusz
senior tag
Üdv!
Sajnos elúszott a Giga 4870, amit múltkor említettem. Más alternatíva után kell nézzek. Még mindig 30k körül áll rendelkezésre. Szemezgetek a HD5750-el, de nagyon drágának tartom. GTS250/HD4850/HD4870 512MB közül keresek hátha találok vmi igényeimnek megfelelőt.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
bmwsan
senior tag
válasz Stirbi #49967 üzenetére
Ez sztem hülyeség hogy feküdne már ki a HD4870 a memória miatt.
Elég nagy a sávszéllessége.
Ahhoz nagyon extrém beállítások kellenek (min 1920x1080, 8x élsimítás, szűrők és minden maxon kell hogy legyen ahhoz hogy egy 1GB-os HD4870 és egy 512-es HD4870 között olyan nagy különbség legyen.
Ahol pedig meg hal az 512-es HD4870 ott már az 1GB-ossal sem lehet játszani.Kb ekkora a különbség a GTS250 1Gb és a HD4870 512MB között ( a GTS250 nem más mint egy át nevezett 9800GTX+)
-
fagy53
nagyúr
válasz 1hijjanhusz #49969 üzenetére
Hogyan? Elolvadt a jég és elúszott? Vagy a jegelve szó mást jelentett az eladónak, mint a vevőnek?
-
BoogeyM@n.
aktív tag
-
fagy53
nagyúr
válasz bmwsan #49970 üzenetére
A memória méretének, 512MB v. 1GB, semmi köze nincs a sávszélességhez, amit a memória órajele és a adatsín bitszámának a szorzata határoz meg. A képletben nem szerepel a memória kapacitása...
1hijjanhusz: ez előző is 512MB-os 4870 volt! 25k alatt nehezen jön össze!
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz fagy53 #49975 üzenetére
Szia
Tudom, csak el kezdtem vmit aztán nem fejeztem be.
Mert mennem kellett el.
A lényeg hogy HD4870 512MB vs. 1GB között a különbség nem számottevő.
Tehát inkább egy HD4870 512Mb mint egy HD4850 vagy hasonló kártya 1GB memmoriával.
FullHD-ig bezárólag bőven elég a 512MB egy erős VGA-n, -aki nem akar nagyon extrém beállításokon játszani.
Aki pedig azt akar az min. egy HD5850-t vesz. -
Black Light
csendes tag
Köszönöm egy választ kaptam.NA akkor egy kérdés melyiket? 9800 GT 512 DDR3 vagy 4850 512 gdd5 változat.Mindkettő 20 k ért adják melyiket?
-
RootRulez
félisten
válasz Black Light #49980 üzenetére
Szia!
Szerintem a 4850 es is ddr3-as. És 9800Gtx-el lenn egy súlycsoportban. Ezért (is) az ATI-t választanám...═════════════════════════════════════════
-
bartucc
addikt
válasz Black Light #49980 üzenetére
Ha csak ez a kettő van, csak a 98GT lesz jó, sajnos.
Kollégák: Holnap délelőttre befejezem az ATi 5xxx sorozat leírását is, és majd berakom a kész Nvidiát is.
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
cass
aktív tag
Sziasztok!
Nekem van egy ilyen asztali gépem, amiben már eléggé elavult a VGA, és szeretnék egy újat venni, amin elmegy most minden új game, még a mostani VGA-mon is elment a Call of Duty 6: Modern Warfare 2 úgy 40-50 fps-el! (medium grafika)*
Íme a gépem:
Processzor: AMD Phenom II X2 545 Boxed
Memória: Kingston DDR2-RAM 2GB PC2-800
Videókártya: Radeon x1950xt
DirectX-verzió: DirectX 9
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: MSI K9A2 Neo
Merevlemez: 180gb
Hangkártya: integrált
Tápegység: Deer DR-C400ATX 380w
Monitor: sima PnP képernyős
Billentyűzet: Logitech WAVE
Egér: A4Tech x7*
Igényeim: Maximum 20k! Lehet használt is, ha ajánljátok ,hogy vegyek használtat!
Menjen el minden új game min. 60 fps-el medium grafon (1024x768).Üdv: MSI52
[ Szerkesztve ]
Ha szemmel mindent el lehetne intézni, az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
-
Angelotti
tag
Szia!
tehát akkor egy HD4670-be érdemes lenne beruháznom?
Most nézegettem a karikat.. egy zafír 5550-essel nem járnék jobban?
(újonnan 18 ezer egy zafír, és GDDR5-ös ramokkal van szerelve és kurva jó rajta a hűtő is )
Ami fontos: egy abit IP35.ben menne. nem tudom most mi a helyzet PCI-E csatolók, meg csipszetek terén.. ez a lap ki tudja hajtani ezt a kártyát?
Üdv és köszönet.más is válaszolhat ha keni vágja a témát
[ Szerkesztve ]
(*)(*)
-
kriszbon
őstag
válasz Angelotti #49987 üzenetére
Ha újat akarsz venni akkor lehet hogy jobban jársz vele, igaz hogy valamivel gyengébb mint a 4670 [link]. Ha jól gondolom akkor (ilyen) hűtésűt néztél, mert ezek elég jó és halk is, amúgy ilyen hűtéssel érdemes venni a 4670-et is.
A lapodba jó lesz a kártya, ettől kezdve a döntés a tiéd, mert újan ennyiért 4670-et nem kapsz.
Mod: Basszus tényleg a 4830-as az jobb lenne, de neki halk is kell, amúgy ahogy nézem a tesztet a 4650-es szinten mozog a kártya.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Buda76
senior tag
Mindenképpen egy 4830 as lenne a legjobb. Az XFX 18 körül mozog. Bár a hűtése nem világbajnok, de megteszi. 5550 egy 4200 es integrált kártyát alig ver meg...
ui.: De rándá egy avatarod van. először azt hittem egyéni, de utána rájöttem h eddig miért nem láttam. (a lehető legkevésbé se offense)
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
-
Archanon
őstag
Sziasztok!
Korábban voltam már itt, és anno, mint nekem megfelelő kártyát, a HD 4830-at ajánlották. Kitartottam amellett, s talán ki is tartok majd, ha még lehet kapni... Boltokban sajos már csak XFX példányokat találok, ez önmagában nem is lenne gond, egyedül az, hogy mindenhol 1 slotos verzió van. Azon a gyári kis hűtés [sokak állítása szerint, de tényleg elég kevésnek látszik] meg nem éppen megfelelő, így cserélni kellene, szóval az plusz pénz.Felmerült bennem, hogy lehet jobban járnék hosszabb távra a HD5xxx-es szériával, de eléggé utánaolvastam itt, és igencsak megoszlanak a vélemények. Sokan írták, hogy 5750/70-ig nem érdemes az 5ezres kártyákat nézni, de azokra nekem kevés a procim [húzni meg nem tudom hogyan kell, érdemes-e egyáltalán]. Így néztem a HD5670-et. Olvastam a PH-s tesztet, találtam egy ilyet is [game testeket itt érdemes meglesni], és talán ez van a legközelebb teljesítményben és árban is a HD4830-hoz. Húzva meg 4830/50-es szintjén van simán.
Az 5xxx igazából azért lenne nekem fontos, mert a 4xxx-eknél jóval alacsonyabb a fogyasztás [és ez nekem fontos szempont], van hardveres védelem leégés ellen, stb, amitől 5xxx. A Dx11 annyira nem játszik, mert még kevés játék van még rá [mellesleg dx 10/10.1 is elég szép], és a HD5670 talán még 1280x1024-ben is elvérezne.
Szerintetek érdemes lenne beruháznom egy HD5670-re~23,5k- [és marad a proci a helyén, elvileg elég így 2x2,93ason, bár nem értek hozzá], aztán ha keveslem kicsit, húzok rajta valamennyit [ha húzom, kell hűtést cserélni rajta?], vagy inkább később egy HD5750-re~28,5k?
512mb-os mind, mert mire nekem 22"-os monitorom lesz... Khmm. Arra még várni kell.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Archanon
őstag
válasz RootRulez #49997 üzenetére
És ahhoz kellene húzni a procimat? 4830 meg ezzel a hűtésével nem valami csábító... Teljesítmény ide vagy oda, + hűtést nem szeretnék venni [~5-10k?].
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
banderasz77
addikt
4850-es szintnek melyik újabb kari felene meg? 5750 v 70?
de szép kerek számom lett...
[ Szerkesztve ]
-
Archanon
őstag
válasz 1hijjanhusz #49999 üzenetére
5750-re gondoltam. [Ja hogy már a 4830-at se hajtja ki teljesen a procim? ]
-
Buda76
senior tag
válasz banderasz77 #50000 üzenetére
5750, néhol 1 kicsit talán meg is veri. Csak ugye a DX11 hiányzik belőle.
-
Jimscore
tag
hali.
azt szeretném tudni hogy meik a jobb videókártya? 60.000Ft-m van
(cod4, codmw2, crysis,)Gigabyte GTX 260 OC
Sapphire Radeon HD4850 Vapor-X 1GB 256bit DDR3
Asus ENGTS250 DK OC 512MB 256bit DDR3
vagy ebbe az árba van jobb mint a Gigabyte GTX260 OC nál?
[ Szerkesztve ]
.
-
-
kriszbon
őstag
Nem, az a 4850-es környékén van (fent/lent), de nem is annyiba kerül mint a 4830-as az biztos.
Mod: Bakker megelőztek.
Mod2: Milyen típus lenne az a táp?[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
Az egy tápnál édeskevés hogy "de sztem jó minőségű, apámé volt neki jó volt!"
Mod: Rendben, most már úgy is későn van.[ Szerkesztve ]
-
Pompi
MODERÁTOR
A topik betelt, a következő fejezetben lehet folytatni.
Feel Good Inc.
Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Vezetékes FEJhallgatók
- Háztartási gépek
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest