Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
Aktív témák
-
zolynet
veterán
Csak valahogy az Ati sosem kapkodott a driverírásban. Anno befontam a hajam mire egy jó ati driver-t sikerült összegubáznom. Azzal is egyet értek h a legtöbb játék elején ott feszít az NV logo, optimalizálás. A 2900XT - 8800GTS vitába nem tudok beszállni, nics tapasztalat.
Life is too short to stay stock!
-
Gyuri27
félisten
''A friss, közepes GeForce-oknak van egy teljesen új technikai részlete is, mégpedig a videodekódolást gyorsító VP2 (Video Processor 2), amely a modern, nagy számításigényű formátumok – mint például a VC-1 és a H.264 – lejátszásánál tehermentesíti a processzort. A VP2 egy programozható SIMD mag, ez végzi a dekódolás oroszlánrészét. A BSP (Bitstream Processor) a H.264-es formátum entrópiakódolását, az AES128 pedig a nagy felbontású (HD-DVD és Blu-Ray korongokon megjelenő) videók másolásvédelmének (AACS) kezelését gyorsítja.''
Na most a hdk-ba ilyen nincs?Amd - Radeon - Ryzen
-
Vandit.
addikt
Azért annyira nem kell lehúzni.Bőven elég a 320-as memória.
[link]
Az másik dolog,hogy mennyivel drágább a 320-as NV.
[Szerkesztve]A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
Vandit.
addikt
''Olvasd el még1x amit írtam...nem lehúztam, jó kártya, de nem ér 1.5x annyit mint egy 1950XT''
''Az másik dolog,hogy mennyivel drágább a 320-as NV''
Ezt is odaírtam.Azt se felejtsd el,hogy a 320-as DX10-es ami hosszú távon kifizetődőbb.
[Szerkesztve]A tudatlanság nem végleges állapot, a hülyeség igen. >A világürből nézve a föld kék és fehér, NEM VÉLETLENÜL BMW>> A sors kénytelen meghajolni az erős akarat és kitartás előtt
-
hitman,
őstag
CoH-ról csak annyit,hogy most is azt tolja tesóm full grafikán és semmi szaggatás nincs.
Ja és még csak annyit,hogy most a legjobb ár/teljesitmény aránya a 8800gts 320-nak van!
De én lezárom a vitát mert hozzá nem értő emberekkel nincs kedvem vitatkozni!Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
djtoomi
addikt
De ha valaki nem akar használt karit venni?Mert se az x1950xt se a 7900gto/gtx nem kerül ujonnan 40k-ba használba meg egyre kevesebb van.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Csiborbogár
őstag
Nekem nincsen nagykeres ismerősöm...
Ja igen, és ha 2 éve nem veszek 6600GT-t, akkor most azzal az 56k-val együtt majdnem Ultrát vehetnék Nagykerben...
Bocsi, de nem hagyhattam ki.
A lényeg, hogy azóta megértem a nőket, mikor remegve megállnak egy bolt előtt.Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
VaniliásRönk
nagyúr
A srác VGA-jának a piaci értékéhez képest kell tekinteni az árakat (12-13k), nem mindegy hogy mennyit kell rádobnia.
Következetesen magas árakat hangoztatsz, mert neked ez tetszik, ez felel meg az ideológiádnak. 2600Pro 20k [link], 2600XT 25k [link], X1950Pro 31k+ [link]
A többivel nem fárasztom magam, egyrészt nem tudsz elszakadni az AA-tól és a max. részletességtől, másrészt látszik hogy nem vagy képben, nekem volt 6600GT és X1600Pro, szobatársnak 6800@16/6, X800XT és végül szintén 6600GT, pontosan tudom melyik mire képes, nem véletlenül maradtunk mindketten 6600GT-nél.
Részemről ez a meddő vita lezárva, ezt is csak azért írtam mert nem akartam szó nélkül hagyni a pocskondiázásodat, de már a 3. topikba cibálod át a vitát, ha kérhetem a 2600XT topikot kíméld meg magadtól, ott még nem hőbörögtél, eztán se tedd. További jó PH!-zást."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
-
Csiborbogár
őstag
Valóban szép lista.
Nem hiszek neki: meg is indokolom. Tapasztalatom szerint 1280*1024-ben szűrők nélkül nem 20,8 fps a Stalker, hanem kb 2 szerese. (COD2 hasonló)Tudom, most mindenki hülyének néz.
Talán azért mondtam azt, hogy elviszem valakihez, mert én csak a saját szememnek hiszek. Bocsi.
Én is linkelhetném a Quake Wars első tesztjét[link], ahol rommá verte a dx9-es karikat, a felsőkategóriáig bezárólag. És?
Én szeretek mindent megtapasztalni saját magam.
Szóljon valami a GTS javára is: DX10ben is képes megnyílvánulni. (<10FPSel..)
Valóban van legalább 5-6 igazi dx10-es gamma, ami nem gyengén megírt patch-el lett dx10-es? Hát persze, hogy nincs. Akkor, miről is beszélünk?
Már bocsánat, de kezd elegem lenni az ilyen jellegű vitából! És ez nem ellened szól!
Vegyetek egy ilyen karit, vagy kérjetek kölcsön, próbáljátok ki, és akkor írjatok véleményt!Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit
-
Re-Tech
aktív tag
Koszi a valaszt, mindenre kaptam valaszt.
1. Elol-hatul 12-es+tapban 9es venti mozgolodik, szal a szellozes talan meglenne. Bar gondolom a passziv prochutes nem eppen +pont ebben az esetben
3. HDCP kompatibilitast csak a HD video miatt kerdeztem, valahogy ''sejtettem'', hogy jatekra keves lenne a kari (meg ugy az egesz gep)
29 GT/Pro mikor esedekes? -
MooN00
aktív tag
Csak akkor ugye te teljes mértékben lemaradsz a DX10 ről, akármilyen is legyen. Nekem mondjuk megér majd +10-15e forintot az, hogy tudjak nagyon jól játszani DX9-ben, és viszonylag jól (bár ez csak sejthető) DX10-ben.
Ha pedig a játékfejlesztők csinálnak egy olyan húzást, hogy a SM3+ helyett csak SM4-et használnak minimumként (lsd: az unreal3 motor-os helyzet korábban) akkor pedig nagyon rápacsált, aki manapság 40e tételbe vesz DX9-es karit. Bár ez elég durva lenne, de semmi sem elképzelhetetlen, és hogy rólunk minnél több bőrt lehúzzanak, ez akár be is következhet.
De persze ezért van a fórum, hogy megvitassunk mindent. Nekem a fentiek a meglátásaim, és konklúzióba azt szűrném le, hogy most nem éri meg már dx9-es karit venni, hanem kb. ősszel egy 8800gts-t pl.....vagy amire a vevőnek igénye van. -
MooN00
aktív tag
Azért lesz olcsóbb a 88 széria, mert jönnek az új DX10.1 -re karcolódott karik(aminek persze értelme szinte semmi, marketing az egész), és ha hiszed , ha nem több ezer 88 tulaj hagyja ott a kariját az új fejlesztésért....-ne legyen igazam
Azért én kételkedek abban a DX9+SM3 megoldásban, de neked legyen igazad.Mert ha belegondolsz, akkor a számtech világában az utóbbi 2 év alatt nagyon sokat fejlődött (ha durván akarunk fogalmazni, és a gyökereket semmibe venni, akkor többet fejlődött 2-3 év alatt, mint előtte 5év leforgása alatt), és ha ez ilyen ütembe megy tovább, nemhogy a DX9, de a DX10 sem lesz hosszú életű.... -
Tuco Ramirez
őstag
Figyu, nem kell élből lekezelni a másikat. Sok ilyen teszt van, mindegyik más eredményt hoz ki. Látványjavítókkal azért jóval nagyobb a különbség az általad említett 15%-nál és szerintem aki ennyi pénzt kiad egy VGA-ra, az általában szeretne élni is ezekkel a lehetőségekkel.
WoT ID: Tuco_Ramirez74 SC2 ID: Peter 1714
-
Zanik
addikt
látszik hogy én a 9xxx Radeonoknál meg a 5ös, 6os GeForce sorozatnál lemaradtam vgaban. Azóta van egy notim is és csak ritkán játszom az asztalival, akkor is csak autós játékokkal, és hát arra kéne. Az 1024x768 és a no AA/AF nekem tökéletesen megteszi!
Akkor körülnézek a 7600GS-ek között, köszi!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MooN00
aktív tag
Ha az xt feltuningoljuk xtx-re, az attól még lehet h jobban mutat a GTS-el szemben, de bizony a gts- is lehet húzni....és akkor máris fordult a kocka.(néhol több mint 20%-os gyorsulás).
És akkor azt se felejtsük, hogy az Xtx ára még manapság is 80e forint körül mozog.
Szóval Xtx ide vagy oda, azt a karit mindenképpen kilőhetjük, Xt ellen pedig húzás szempontjából is jobban mutat, eredményekben is.
Itt van kettő 3dmark 06 eredmény:
x1950XT 512mb [675/1638] 6985 pont [link]
8800GTS 320mb [671/2000] 11256 pont (kép törölve ,lista link [link] )
De hogy legyen benne egy XTX-re húzott kari is belinkelem ezt.
x1950XT 256mb [675/1998] 6933 pont [link]
Proci az első kettőnél egy C2d 6400@3.2ghz volt , az utolsónál pedig C2D 6420@3.6ghz
Ebből én azt szűröm le, hogy szintetikus teszteknél nemcsak 20% a javulás, hanem majd' 60%....(bár többségünk nem 3dmarkokkal játszik , de azért ezt is a javára írhatjuk) -
MooN00
aktív tag
Ha boltban újonnan veszed akkor még mindig 80ezer forint az ára. [link]
Nem forgattam ki a szavaidat, csak te az előbbiekben az xtx-ről beszéltél, én pedig felvázoltam a hozzá fűzott érveimet, ellenérveimet.
Csak megint azt nem vetted figyelembe, amit én már fentebb írtan, hogy az őszi rohamban, illetve karácsony előtt 50e forintért már biztosan lehet venni ilyen kártyát, és akkor már inkább várok, mert nekem megéri +10k költeni (és 2hónapot várni), hogy minimum 20% al jobb legyen a karim DX9-ben, ja és persze, hogy tudjak játszani DX10-ben....sajnos ezt ha xt-t veszek alapból elvethetem.
Azt pedig végképp nem hiszem, hogy átállsz c2d rendszerre 20ezer forintból.....
Amúgy ez természetesen időzítés kérdése, mert a 88 széria megérkeztével nagyon lecsökkentek a dx9 árak (7900GTO 35k ért, hát leesett az állam ), ezért remélem ,hogy az új széria bejövetelével a mostani G80 is olcsóbb lesz.
FireKeeper : Akkor linkelek be egy húzott XTX-et is.
Sapphire X1950 XTX 512MB - 8375 pötty [729/2250] proci : 3600/900 2x4MB Q6400
[Szerkesztve] -
Vandit.
addikt
-
fujno
csendes tag
Köszi mindenkinek a segitség! Természetesen PCIe kártya kén. Ez a 2db FX3500 elég szimpinek tünik. Fél mihályom sajna nincs bonyolultabbra. Még annyi, hogy ez a kártya is elég nagy árdifivel mozog a piacon. Itt mindegy, h milyen gyárto cuccát választom? A link valami pny-t ad be, amit nem ismerek. Vagy ez csak valamiféle röviditett szlengizé?
A másik kérdésem, h ezek a quad kártyák miben különböznek a GF kariktol? Mert ugye irod pl, h az fx5500 GF8 alapu kari. Ezek a quadrok nem csak meg vannak huzva a GFhez képest, amit esetleg otthon is meg tudok tenni és akkor egy occsobb kártya is megteszi? Vagy ez nagy hülyeség? -
Böcsi
tag
Igen 1280X1024-nél nagyobba nem fogom használni,mert szerintem felesleges!Én azért gondoltam a 3870-re mert az nekem még két év múlva is jó lesz,és csak + 8K.Ami a procit illeti,azt könnyebben cserélhetném le,mert AM+-os a lapom.?
Ja és az igaz,hogy a GDDR4-es ramok kevésbé bírják a tuningot?
[ Szerkesztve ]
-
Elydan
aktív tag
Volt régebben egy 1950pro-m,és annál nagyobb már nem igen férne bele a házamba.
Az a baj,hogy 512-esek még nagyon drágák(nekem). A 256-os már láttam 44k-ért. De az is lehet,hogy 3850 lesz belőle,persze egyelőre abból is a kisebb memóriájú...Egy 420wattos chieftec tápom van.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Dell notebook topic
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Google Pixel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Öregszem
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- EAFC 25
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest