Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nikilauda #28952 üzenetére
Szia!
Igen, megoldható. Az új router egyik LAN port-ját összekötöd a régi router egyik LAN port-jával, és a régi router-en kikapcsolod a DHCP szervert. Így lesz két különálló WiFi hálózatod, de azonos alhálózaton.
(#28953) smileismarci: Egyértelműen a TP-Link az ajánlottabb. Ebben a topicban nem is szokott szóba kerülni a Tenda márka.
-
válasz
nikilauda #28947 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényekre tökéletesen megfelel a TP-Link TL-WDR3600 modell.
Megj.: WiFi-t tekintve ne várj komolyabb jelerősség növekedést a jelenlegi router-edhez képest. Abban az esetben se, ha nem az általam javasolt router-t választod. 110 m2 nem kevés, plusz még a kert... Nem hinném, hogy bármelyik SOHO router-rel le tudnád fedni a teljes területet, de ez függ sok mindentől, így előre nem megjósolható. A legoptimálisabb, ha valahol a ház közepén helyezed el a router-t.
-
válasz
Ragnar95 #28940 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényeket tökéletesen ki tudja szolgálni az alábbi modell: TP-Link TL-WDR4300 (Megj.: Érdemes hardverker-ből vásárolni, mert ott még 5 év garanciával kapod. De valószínűleg hamarosan ott is az új, 2 éves garanciaidő fog érvénybe lépni.)
Az egyetlen kitételed amit nem értek: "tudjon streamelni 35MBps-os bitrátájú filmet akadásmentesen"
Most az USB port-jára csatlakoztatott HDD-ről tudjon DLNA-n keresztül 35 Mbps (Megabit nem MegaByte!) bitrátájú filmeket streamelni, VAGY a router-re csatlakoztatott gépről stream-elt videót tudja akadás nélkül közvetíteni pl.: egy szintén csatlakoztatott TV felé?(Előbbire nem vagyok biztos, hogy képes bármelyik router is. A 35 Mbps az egy BD50 lemez bitrátájának felel meg kb., és én még sosem próbáltam BD filmet lejátszani router-re csatlakoztatott HDD-ről.)
AC-s router az általad megadott árkategóriából bőven kilóg. Az AC-s WiFi-re képes router-ek 40 ezertől kezdődnek (Asus RT-AC66U ; TP-Link Archer C7), és az AC képes WiFi stick-ek ill. kártyák sem olcsók.
-
válasz
Claude Leon #28901 üzenetére
Szia!
ITT találsz róla táblázatot, hogy miben különböznek a verziók. A fő előnye a v8-nak az előző verziókhoz képest az 535 MHz-es processzor (szemben a "régi" 400 MHz-eshez képest), valamint a WiFi ki-be kapcsoló a router hátulján. Továbbá látható a táblázatban, hogy a WiFi SoC is más minden modellen. Ez okozhat némi sávszélességbeli / jelerősségbeli különbséget a modellek között.
-
válasz
ketele69 #28876 üzenetére
Szia!
Igen, tökéletesen megfelel, amennyiben nem gyorsabb az internet kapcsolatod mint 80 Mbit, ill. nem is tervezel 80 Mbit-nél nagyobb internet csomagra váltani.
Arra viszont figyelj, hogy a vásárlandó TL-WR841ND v8-as hardver verziójú legyen, mert a régebbi verziókon nem található meg az általad igényelt WiFi kapcsoló. (A hardver verzió megtalálható a router doboz oldalán lévő matricán, ilyesmi formában: Modell.: TL-WR841ND ver.: 8.1)
-
válasz
saltanus #28873 üzenetére
Szia!
Sajnos nem említetted milyen internetről van szó, de a router csere előtt is az volt a panaszod, hogy "neha magasra ugranak a pingek ok neluk", így arra tudok tippelni, hogy vagy az interneted nem elég gyors / jó, vagy a géppel van valami gond, amin játszol. (De ez a kérdés inkább illik a Router gondok topicba.)
-
válasz
Vasinger! #28870 üzenetére
A legolcsóbb ilyen router, ami alkalmas a linkelt hozzászólásban leírt követelmények teljesítésére, az a TP-Link TL-WDR3600 router. DE mint minden WiFi-vel kapcsolatos kérdés esetében, itt sem lehet közelben sem garantálni, hogy az egész ház le lesz fedve 90/10 Mbit-es sávszélességet nyújtó jelerősségű WiFi-vel. Amit én tennék a helyedben:
Vennék egy TP-Link TL-WDR3600 router-t. A Technicolor csodán kikapcsolnám a WiFi-t, bridge módba állítanám (hogy a route-olást a TP-Link végezze), és összekötném a vásárolt TL-WDR3600 router-rel, amit elhelyeznék a ház közepén.(Az említett TP-Link router amúgy ~130-150 Mbit-et képes átengedni WiFi-n, megfelelő dualband-es ellenoldal esetén.)
Szerintem annak nincs sok értelme, ha a ház egyik felében a Technicolor, a másik felében pedig egy AP vagy egy router szolgáltatja a WiFi-t. Valamint én személy szerint a repeater megoldásokat sem igazán szeretem. De ez az én ízlésem, véleményem.
Antennákat pedig nincs értelme lecserélni 8 dBi-s TP-Link antennákra (mert ~ semmi pluszt nem ad) vagy 16 dBi-snek beállított eBay-es kamuantennákra.
-
válasz
vargalex #28862 üzenetére
Hát igen, nem véletlenül. TL-WDR4900 esetében azért némileg értelmesebben van megoldva a belső antenna, mint a legtöbb belső antennás router-en, amin az alaplapon van.
-
válasz
Omega7plusz #28857 üzenetére
Szia!
Amennyiben a jövőben nem kívánsz 80/25-ös Digi csomagra váltani, akkor a TP-Link TL-WR841N modell tökéletesen megfelel neked.
(#28858) Zanik: AC-s WiFi igény esetén az alábbi modell ajánlott: Asus RT-AC66U. (Gépek oldaláról pedig valamelyik az alábbi AC-s adapterek közül: Asus PCE-AC66 ; Netgear A6200 ; D-Link DWA-182)
(#28859) Reader: Természetesen a TL-WR740N modell is megfelel az általad leírt célra. A különbség annyi a TL-WR841N v8 modellhez képest, hogy nem kettő, hanem csak egy darab 5 dBi-s antennája van, valamint nem 535 MHz-es, hanem csak 400 MHz-es processzora van. (Mindettől függetlenül a személyes véleményem: Én biztos nem adnám TL-WR841N alá. Nálam az a router minimum.
)
-
válasz
MrSealRD #28851 üzenetére
Hát sajnos mást nem tudok ajánlani. Tudomásom szerint a TL-WR1043ND a legolcsóbb gigabit képes router.
(Megj.: Nekem otthon is - vidéken, és Budapesten is - albérletben - TL-WR1043ND teljesít szolgálatot. Igaz nem gyári firmware-rel, hanem OpenWRT-vel, de beton stabil. Legutóbb 135 napja ment, és csak azért szakadt meg ez az uptime, mert OpenWRT-t frissítettem.
)
-
válasz
MrSealRD #28848 üzenetére
Szia!
Ilyen árban a TP-Link TL-WR1043ND modell az ajánlott. Tudja a gigabit-es LAN sebességet, és a 300 Mbit-es elméleti WiFi sebességet. (Ami a valóságban max. 60-80 Mbit-es WiFi átviteli sebességet jelent.)
Megj.: Ennél olcsóbban nem igen találsz gigabit-re és 300 Mbit-es WiFi-re képes új router-t.
-
Szia!
Én semmiképp nem választanám ezt Fritzbox csodát, főleg nem havi 5 € ellenében.
Inkább vennék egy TP-Link TL-WDR3600-at vagy egy Asus RT-N66U-t vagy esetleg ha WiFi-t tekintve a jövőre akarsz tervezni (és már kiadsz ennyit egy router-ért) akkor egy Asus RT-AC66U-t.Egyik említett router esetében sem ajánlom, hogy torrent-et futtass rajta. Nem erre lett tervezve. Főleg nem arra, hogy 100 Mbit-tel töltsön lefele. (Persze ha bekorlátozod a letöltést 20-30 Mbit-re, akkor még működhet is rendesen a dolog. A 6 Mbit-es feltöltéstől biztos nem terhelődik le a router. A TP-Link modell esetében OpenWRT firmware-rel, az Asus modellek esetében Tomato firmware-rel tudsz torrentezni.)
-
-
válasz
Reader #28820 üzenetére
Szia!
Amennyiben max. 50 Mbit-es optikai csomagra tervezel váltani a jövőben, akkor megfelel neked egy TP-Link TL-WR841ND v8 router. Ha 120 Mbit-es csomagra tervezel váltani a későbbiekben, akkor viszont a TP-Link TL-WDR3600 router ajánlott.
-
Szia!
Természetesen tökéletesen megfelel a TL-WR741ND is. Csak és kizárólag azért ajánlottam inkább a TL-WR841N modellt, mert ~500 Ft a két modell közti árkülönbség, és a TL-WR841N 2 db 5 dBi-s antennával rendelkezik, és erősebb processzorral. DE mint írtam, tökéletesen megfelel a TL-WR741ND is.
-
válasz
attesza #28788 üzenetére
Szia!
Nem valószínű, hogy új router-rel komolyabb jelerősség növekedést tudnál elérni a tetőtérben. Az alapvető probléma az, hogy három szintes lakásról van szó, és a WiFi router-ek antennái főleg horizontális irányban sugároznak, így nem csoda, ha a földszinten lévő TL-WR841N jele már alig fogható az emeleten.
Én úgy oldanám meg, hogy földszinten maradna a jelenlegi TL-WR841N, és vennék egyet a tetőtérbe is. A földszinti router LAN portját összekötném egy UTP kábel segítségével a tetőtéri router LAN portjával, és kikapcsolnám a tetőtéri router DHCP-jét. Így azonos alhálózaton, de lenne két WiFi hálózat. Egy a földszintnek, egy pedig a tetőtérnek.
-
válasz
Gabeee #28781 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényekre tökéletesen elég az általad említett TP-Link TL-WR741ND, DE kb. ugyanennyiért kaphatsz TP-Link TL-WR841N router-t, amin jobb WiFi antennák vannak, és erősebb hardverrel is rendelkezik.
-
válasz
ketele69 #28748 üzenetére
Szia!
Tudomásom szerint a legolcsóbb olyan ajánlott router, amin megtalálható az általad igényelt WiFi ki/be kapcsoló, az a TP-Link TL-WDR3600 modell. (kép)
Ettől olcsóbb ajánlott router-t, amin található ilyen kapcsoló, sajnos nem tudok mondani.
-
válasz
saltanus #28743 üzenetére
Szia!
A TP-Link TL-WR841N és a TP-Link TL-WR841ND között alapvetően az a különbség, hogy az ND verzió esetén az antennák levehetőek, lecserélhetőek. Ezt jelöli a D betű (Detachable). A sima N verzió esetén az antennák nem levehetőek. Mindkét modellen 5 dBi-s antennák találhatóak, így ha nem kívánod őket lecserélni (és nem is ajánlott) akkor megfelel a sima N verzió is. Lényeg, hogy v8.x legyen a hardver verzió, mert abban már 535 Mhz-es Atheros processzor van, szemben a régebbi modellek 400 Mhz-es processzorával. (A hardver verzió megtalálható a router doboz oldalán lévő matricán, ilyesmi formában: Modell.: TL-WR841ND ver.: 8.1)
Az Intruder2k5 kolléga által javasolt ASUS RT-N12 D1 is nagyjából ugyanazt tudja, mint a TL-WR841N és a TL-WR841ND. Ugyanúgy 5 dBi-s antennákkal rendelkezik, valamint 300 Mhz-es Broadcom processzorral. Az általad leírt célra ez is tökéletesen megfelel.
-
Szia!
Ezen kérdéseket érdemes lenne a TL-WDR4300 topic-ban feltenned.
Bár nem tudom mi a problémád a 15 MByte/sec-es másolási sebességgel. Ne várj el egy router-től 30 MByte/sec-es másolást USB-n.
Ha ilyen igényed van, vegyél NAS-t. A router nem erre van tervezve, még ha van is rajta USB.
-
válasz
Vakegérke #28713 üzenetére
Szia!
A linkelt MyNet 600 NEM képes 300 Mbit-et átengedni a WAN portján. Mint ahogy azt fentebb a kollega is írta, 100 Mbit-es portokkal rendelkezik, így "csak" annyit képes átengedni. (Az egy dolog, hogy 300 Mbit-es WiFi SoC van benne.)
80/25 Mbit-es Digi nethez legalább egy TP-Link TL-WR1043ND ajánlott, vagy ennek az utódja, a TP-Link TL-WDR3600. (LAN-on mindkettő kiválóan le tudja kezelni a 80/25 Mbit-es Digi csomagot, WiFi-n viszont nekem csak ~60 Mbit-et sikerült kicsikarnom a TL-WR1043ND-ből. A TL-WDR3600 megfelelő ellenoldal esetén ~120-150 Mbit-et tud átengedni WiFi-n.)
-
Eredetileg a gyártó 5 év garanciát ad rá. Minden TP-Link dobozon rajta is van egy piros "5 év garancia" matrica. Én még csak digistreet-nél láttam azt, hogy csak 2 év garanciával adják a TP-Link termékeket, és így olcsóbbak is ... de hogy miért csak 2 évvel adják, és ettől miért olcsóbb, arról fogalmam sincs.
-
válasz
h0b0ard #28698 üzenetére
Szia!
Mivel emeletes házról van szó, így kissé bonyolultabb a helyzet. Tekintve azt, hogy WiFi-s router-ek körsugárzó antennái főleg horizontális irányba sugároznak, nem csoda, hogy ha csak azon a szinten van megfelelő WiFi jelszint, amelyiken a jelenlegi router található.
Mivel belépőszintű router van jelenleg, így gondolom az internet se gyorsabb ~50 Mbit-nél, így a javaslatom a következő: A földszintre vásárolj egy TP-Link TL-WR841ND router-t, az emeleten pedig üzemeld be "range extender" módban a jelenlegi TL-WR542G-t, amennyiben a TL-WR841ND nem biztosít megfelelő jelszintet az emeleten.
(Ha esetleg tervezel a közeljövőben 80 Mbit feletti internetcsomagra váltani, akkor TP-Link TL-WDR3600 router az ajánlott.)
-
válasz
pepe_g #28683 üzenetére
Szia!
Amennyiben az általad használt webstick szerepel valamelyik ország kompatibilitási listáján, akkor tökéletesen megfelel az általad leírt célra egy TP-Link TL-MR3420 router.
-
válasz
probizz #28664 üzenetére
Szia!
Ez esetben azok ajánlottak, amiket kali kolléga linkelt neked. (Az ukrán kompatibilitási listán rajta van a Huawei E173.)
- TP-Link TL-MR3220
- TP-Link TL-MR3420Csak azért ajánlanám inkább utóbbit, mert annak van egy kisebb közössége prohardver fórumban, így ha bármi gond merül fel vele kapcsolatban, ott tudsz kérdezni. (Egyébként megfelel a TL-MR3220 is.)
-
válasz
csongi #28642 üzenetére
Szia!
Az általad megadott funkciót az alábbi ajánlott TP-Link modellek tudják (58. oldal): TP-Link TL-WDR3600 & TP-Link TL-WDR4300
Persze jól jött volna egy megadott keret is, hogy mennyit vagy hajlandó rákölteni, valamint az, hogy milyen internethez kell.
-
válasz
skayline #28619 üzenetére
Szia!
Gigabites router-hez kevés lesz a 10k-s keret. A legolcsóbb gigabites router a TP-Link TL-WR1043ND. (Én is ezzel használom a 80/25 Mbit-es Digi-t.)
Én semmiképp nem javaslom, hogy a megadott szűk keret miatt egy 100 Mbit-es portokkal rendelkező router-t válassz, így nem is ajánlok olyan modellt. Inkább add ki azt a 12 ezret, és tökéletesen működni fog vele az említett internet.
-
válasz
Intruder2k5 #28614 üzenetére
Akiket felsoroltál mind megbízható felhasználók. TE is az vagy, az egy dolog, hogy valamikor volt rossz tapasztalatod valamely TP-Link termékekkel, így Asus párti lettél. Ebből kifolyólag TP-Link oldalról nyomatékosabban számít azok véleménye, akik jelenleg is olyan terméket használnak. Asus oldalról pedig azok véleménye, akik meg azt használnak. És ha tegyük fel jön egy újonc (aki a linkelt oldalon a "megbízható vélemény" plecsnivel nem ellátott felhasználónak felel meg) és elkezdi lehordani és fikázni pl.: a TL-WR1043ND-t, akkor nyilván hitelesebb az én vagy vargalex, vagy bármely nem laikus TL-WR1043ND tulaj véleménye, mint az övé. És ugyanez érvényes a te helyzetedben is. Te szerinted kiváló router a RT-N66U, és ha jön egy újonc, nekiáll fikázni, akkor nyilván nem neki fogok hinni, hanem neked. És ez a linkelt oldalon is így működik.
-
válasz
Intruder2k5 #28612 üzenetére
Csak magamat tudom idézni: "Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között..."
Biztos totális véletlen egybeesés, hogy a "megbízható vélemény"-es felhasználók nem írtak negatív véleményt, míg a sima felhasználók meg szétfikázták.
-
Szia!
Az, hogy néhány laikus felhasználó lehúzza a router-t, nem jelent semmit. A legtöbb lehúzó jellegű hozzászólás megfogalmazásán is látszik, hogy nem túl értelmes emberek írták őket, ellenben azokkal, akik pozitív véleményt írtak a router-ről, mert azok igényesen meg vannak fogalmazva, ergo értelmes emberek írták őket. (Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között...)
Legutóbb mate3553 kollégának ajánlottam a TL-WDR4300 modellt, és ez lett a végső véleménye.
-
válasz
#73959936 #28600 üzenetére
Ő köszönöm, de azért a matekot még értem annyira, hogy el tudjak képzelni egy 100 m2-es házat az alapján, hogy nekünk 80 m2-es van.
Azért javasoltam a kollégának, hogy helyezze a ház közepére a router-t, mert nekem évekig a "ház sarkában" volt, és így átlósan a ház másik sarkában már az okostelefon nem tudta fogni a WiFi jelet, köszönhetően a benne lévő kicsi antennának. Így a ház közepére helyeztem át a router-t, és így az egész házban megfelelő jelerősség van.
-
válasz
st6969 #28595 üzenetére
Szia!
Az általad jelenleg használt Belkin modellnek csak belső, nyákra épített antennája van, amely valószínűleg 2 dbi-s lehet. Ezzel szemben mind a TP-Link TL-WR841ND mind a kovacsen222 kolléga által említett Asus RT-N12 D1 két darab külső 5 dbi-s antennával rendelkezik, így mindenképp várható javulás a jelerősségben. De továbbra sem garantált, hogy a ház sarkából lefedi a 100 m2-es házat. (Javaslom továbbra is, hogy próbáld meg a ház közepére helyezni az új router-t.
)
-
válasz
st6969 #28591 üzenetére
Szia!
Nehéz megmondani előre, hogy bármely router le fogja e tudni fedni az általad említett területet. Sőt, megjósolhatatlan. A 100 m2 eleve sok, és én kizártnak tartom, hogy a ház legsarkából le lehetne fedni az egész területet WiFi-vel. Ha esetleg meg tudod oldani, hogy a router nagyjából a ház közepére kerüljön, akkor egy TP-Link TL-WR841ND modell tökéletesen megfelel az igényeidnek, amennyiben nem tervezel a jövőben 120 Mbit-es, vagy 240 Mbit-es csomagra váltani. (Félreértések elkerülése végett: Más router-rel se lenne több esélyed a nagyobb lefedettség elérésére, amennyiben a ház legsarkában akarod elhelyezni azt.)
-
Szia!
Ajánlott router a TP-Link TL-WDR3600 vagy a TP-Link TL-WDR4300, esetleg a TP-Link TL-WDR4900 modell, valamint a TP-Link Archer C7, ha szükséged van AC-s WiFi-re.
-
válasz
sanzi89 #28529 üzenetére
Tekintve, hogy mindhárom említett modellben ugyanaz az Atheros AR9340 2.4GHz-es wireless SoC teljesít szolgálatot, nincs különbség a hatótávjuk között. A TL-WDR4300 plusz egy antennája nem jelent plusz hatótávot, csak plusz sávszélességet. Így továbbra is a TP-Link TL-WDR3600 az ajánlott az általad leírt célra.
-
válasz
sanzi89 #28526 üzenetére
Szia!
Hát lényegében megválaszoltad magadnak a kérdést. TP-Link TL-WDR4300 plusz tudására nincs szükséged. TL-WDR3500-on csak 100 Mbit-es portok vannak. Így marad az arany középút, a TP-Link TL-WDR3600.
De azért kifejthetnéd, hogy "nagy WiFi lefedettség" alatt mit értesz. Pontosan mekkora területet akarsz lefedni, milyen falakkal? Panelról / társasházról van szó?
-
válasz
bajoros #28495 üzenetére
Szia!
Ez inkább illik a Router gondok topicba.
A tippem az, hogy valamiféle DNS szerver probléma áll fent. Próbáld ki, hogy a Tenda router-re kötött laptop hálókártyájának IP beállításainál beállítod az alábbi (google féle) DNS szervert: 8.8.4.4
Ha így sem megy a böngészés, akkor nekem nincs ötletem.
-
-
Igen, ez nem WiFi-n megy. Úgy műkodik, hogy a fal egyik oldalán - ahol gondolom van egy router jelenleg - bedugod a konnektorba az egyik egységet, és egy UTP-vel összekötöd a router-rel. A másik egységet pedig a fal túloldalán dugod be a konnektorba, és egy UTP-vel összekötöd a laptoppal.
Lényegében akkor hasznos, ha nem szeretne az ember falat fúrni, vagy a WiFi nem képes áthidalni egy területet.
De ha nálad csak WiFi jöhet szóba, akkor ... ez van.
-
Értem. Kár, hogy ki van kötve, hogy extreme digital jöhet csak szóba vásárlás céljából. Egyéb esetben inkább javasolnék egy Power Line Adapter párost. Nagyobb eséllyel és nagyobb sávszélességet tudnál velük átjuttatni, mint bármelyik SOHO WiFi router-rel / Access Point-tal, az adott kereten belül. (Persze az említett Power Line Adapter csak egy lakáson belül működik!)
-
-
válasz
Intruder2k5 #28467 üzenetére
Persze, hogy ajánlott, mivel gyári firmware-rel, és OpenWRT-vel tökéletesen működik. Azon nincs semmi meglepő, hogy DDWRT-vel sz@rul megy, mivel szvsz. a DDWRT egy rakat sz@r, és akkor visszafogtam magam a jellemzésben.
De tényleg ne OFF-oljuk ezzel szét a topic-ot.
-
válasz
Intruder2k5 #28465 üzenetére
Azért, mert egy belépő szintű router-en nem megy normálisan DDWRT, ami amúgy is egy rakat sz@r OpenWRT-hez képest?
Szép...
-
Szia!
Intruder2k5 kollega által említett TP-Link TL-WR841ND tudja gyárilag a repeater módot. Két darab 5 dBi-s antennával rendelkezik. Ha ez a router nem tudja átlőni az említett 50 cm-es vasbeton falat, akkor semmi, az adott kereten belül.
-
válasz
Dr. Romano #28438 üzenetére
-
Szia!
WRT320N-nek ha jól tudom 3 db belső antennája van. Két darab 1,5 dBi-s és egy 2,2 dBi-s. Ezekkel nem csoda, ha ilyen gyenge jelet tud csak produkálni.
Ajánlott külső antennás (3 dBi) router a TP-Link TL-WDR3600 modell, vagy a TP-Link TL-WDR4300 modell. Előbbi hátránya, hogy jelenleg legolcsóbban hardverker-ből szerezhető be. Digistreet-nél, ahol 2000 Ft-tal olcsóbb (és csak 24 hónap garancia van rá a 60 helyett!) elvileg csak 1,5 hét múlva lesz újra.
A különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van, valamint az, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud. Továbbá míg előbbi 2x2 MIMO-t, addig utóbbi 3x3 MIMO-t tud.
TL-WDR4300 esetén a plusz 1 db antenna nem jelent jelerősségbeli előnyt TL-WDR3600-hoz képest.
Sajnos az új router esetén se lehet garantálni, hogy sokkal jobb lesz a jelerősség, mint volt, mivel ez a helyi viszonyoktól függ. (Falak száma, vastagsága ... közelben lévő többi WiFi hálózatok ... stb.)
A gyári antennák lecserélését semmiképp sem ajánlom. A hardveraprón és ebay-en megtalálható, 16 dBi-s körsugárzó antennának beállított termékek FAKE termékek. Garantáltan nem tud 16 dBi-t.
A TP-Link gyárt 8 dBi-s antennákat, de felhasználói tapasztalatok alapján nem nyújt annyi pluszt, amennyit gondolna az ember a 3 vs. 8 dBi-ből.Szerk.: Egy inSSider screenshot-ot szívesen látnék. (Hogy láthassam mennyire túlzsúfolt a környék WiFi hálózatokkal.)
-
válasz
Tommy1982 #28414 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényekre tökéletesen elég a TP-Link TL-WDR4300 modell, felesleges kétszer annyit kiadnod az ASUS modellért. (Sőt, egy TP-Link TL-WDR3600 is bőven elég lenne, csak abból jelenleg készlethiány van, így ez csak akkor jöhet szóba, ha nem sürgős neked, és két hét múlva - amikor új szállítmány érkezik belőle - is ráér a router vásárlás.)
-
válasz
pista1235 #28405 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényekre bőven elég a TP-Link TL-WDR3600 modell. Nem szükséges ennél többet kiadnod router-re.
(#28407) KaiotEch: Hatótáv különbség nincs a két TP-Link modell között. A különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van, valamint az, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud. Valamint míg előbbi "csak" 2x2 MIMO-t, addig utóbbi 3x3 MIMO-t tud.
Igazából úgy vélem, hogy az, hogy a telefonod nem tudja fogni a WiFi jelét, azt nem a router-en múlik már. A telefon antennája meglehetősen kicsi a router-éhez képest, úgyhogy ennek inkább maga a telefon az oka. Javaslom, hogy amennyiben kivitelezhető, ne a ház sarkában legyen a router, hanem valahol a közepén. (Nekem is így fedi le az egész házat a TL-WR1043ND-m, amitől - prohardver felhasználók szerint - a TL-WDR3600-nak erősebb WiFi jele van.) De igazából egyik router esetén se lehet garantálni, hogy fogsz tudni jelet fogni a telefonoddal, mert ez előre megjósolhatatlan.
(#28403) vargalex: Igen, sajnos hibáztam, mert siettem az 5 perces szerkesztési idő miatt.
Köszönöm a korrigálást.
-
válasz
KaiotEch #28395 üzenetére
Szia!
Én a listából mindenképp a TP-Link TL-WDR3600-at ajánlanám neked.
Asus RT-N15U vs. TP-Link TL-WDR3600:
500 Mhz-es Broadcom CPU vs. 560 Mhz-es Atheros CPU
64 MB RAM vs. 128 MB RAM
1 db USB port vs. 2 db USB port
Belső antenna vs. Külső antennaNagyjából ezek a lényegi különbségek.
Prohardveren van külön topicja a TL-WDR3600-nak, így ha valamit a későbbiekben nem tudnál OpenWRT-vel kapcsolatban, ott tudnak segíteni.Kicsit nehézkes most a TL-WDR3600 ellátása. Elvileg 2 hét múlva lesz ismét kapható. Jelenleg jóformán csak iPon-nál lehet kapni, de ott 17 ezer forint, szemben a digistreet 14 ezres árával.
Szóval ha nem sürgős, akkor várd ki a két hetet, és vedd meg digistreet-től.Szerk.: Látom közben javítottad magad. Az Asus RT-N16 ugyanúgy 2 USB porttal és 128 MB RAM-mal rendelkezik mint TL-WDR3600, de továbbra is belső antennás, és 480 Mhz-es Broadcom CPU-s.
-
Szia!
Az általad leírtakra nyugodt szívvel tudom ajánlani a TP-Link TL-WDR3600 vagy a TP-Link TL-WDR4300 modellt. Stabilak, gyorsak, mégsincs horribilis áruk.
(A TL-WDR3600 sajnos jelenleg ellátási gondokkal küzd. A legtöbb boltban nem kapni (kivéve ITT), és állítólag csak 2 hét múlva lesz újra elérhető. Így ha sürgős, akkor a TL-WDR4300-at ajánlom, ha nem sürgős, akkor pedig javaslom várd meg, míg újabb szállítmány érkezik TL-WDR3600-ból, és vedd meg pl.: digistreet-től. (Mert ott a legolcsóbb.))
-
válasz
ragamof #28342 üzenetére
Szia!
Valójában a TP-Link TL-WR1043ND modellel sincs semmi gond, de már inkább ajánlott az utódja, a TP-Link TL-WDR3600. Jelenleg hiány van belőle, de ha a hírek igaznak bizonyulnak, 2 hét múlva újra kapható lesz mindenhol. (Bár hardverkernél várható érkezést szeptember 13-ra írják.
Csak hát ott jóval drágább, mint pl. digistreet-nél.)
-
válasz
Toolfan #28328 üzenetére
Szia!
Erre a célra kiváló választás az általad említett TP-Link TL-WDR3600 router. Egyetlen hátránya, hogy mint fentebb írta egy kolléga, még ~2 hétig semelyik boltban nem lesz kapható.
De ha tudsz várni annyi időt, akkor mindenképp ezt a modellt ajánlom.
(Ha pedig nem tudsz várni, és a keretedbe belefér, akkor a TP-Link TL-WDR4300-as modellt ajánlom.)
(A Netgear DGN2200 a TL-WDR3600-tól jóval gyengébb hardverrel rendelkezik. Csak egy 320 Mhz-es Broadcom processzor van benne 32 MB RAM társaságában, míg TL-WDR3600-ban 560 Mhz-es Atheros processzor van 128 MB RAM-mal.)
-
Én nem tudok róla, hogy jönne új best buy router. Pedig nap mint nap olvasom híreket, és az ilyesmi szemet szúrna.
Sok ideig a TL-WR1043ND volt a best buy a TP-Link-nél. Most szerintem 1-2 évig a TL-WDR3600 fogja betölteni ezt a szerepet.
És igen, TL-WDR4300 is remek ár-érték arányú modell.
-
Szia!
Javaslom kérdezd meg mobilx-et és zóna computers-t, mert mindkettő weboldalán az van feltüntetve, hogy van raktáron nekik TL-WDR3600. (Bár utóbbinál már tegnap óta 'kissé' feljebb ment az ár.
)
Ahogy Intruder2k5 kolléga írta, nincs más ajánlott gigabites router 15k-n belül, ami át tudja engedni 240 Mbit-et LAN-on.
-
válasz
VinoRosso #28314 üzenetére
Véleményem szerint semmilyen hátrányt nem jelent. Gyárilag 5 dbi-s antennák vannak rajta, amik nagyon jók. Bár a TP-Link forgalmaz 8 dbi-s antennákat, de prohardveres felhasználók tapasztalata alapján jóformán semmivel nem nyújt többet, mint a gyári 5 dbi-s antennák.
-
-
válasz
Livius #28291 üzenetére
Szia!
Az általad leírt igényeket tökéletesen kiszolgálja egy TP-Link TL-WR841ND router.
Ha esetleg a későbbiekben tervezel 120/10 vagy 240/20-as csomagra váltani, akkor viszont ajánlott már most inkább egy TP-Link TL-WDR3600 modellbe befektetni.
-
válasz
body007 #28287 üzenetére
Ha OpenWRT alatt akarsz torrent-et meg FTP szervert futtatni,, akkor mindenképp legalább a TL-WDR3500 ajánlott. De előtte mindenképp érdeklődd meg az előző hozzászólásomban említett két boltban, hogy hátha van nekik TL-WDR3600.
(Ha már kiadsz ennyit egy router-ért, akkor miért ne vennéd a jobbat?)
-
válasz
Intruder2k5 #28284 üzenetére
Valóban illene neki. De TL-WDR3500-al nincs tapasztalatom. Csak arra tudok alapozni, hogy TL-WR941ND (ami a gigabites switch-et leszámítva ~ugyanaz mint egy TL-WR1043ND) már nem elég a 80/25-ös csomag teljes kihajtásához, TL-WR1043ND-nek meg meg se kottyan.
-
válasz
body007 #28280 üzenetére
Szia!
Amennyiben nem tervezel a közeljövőben 80/25-ös Digi csomagra váltani, vagy más szolgáltatónál ~90 Mbit-nél nagyobb csomagot igénybe venni, illetve nincs szükséged gigabites LAN hálózatra, akkor elegendő a TL-WDR3500 is. DE ugyanakkor az is megemlítendő, hogy HA az előbb kifejtett feltételek érvényesek, akkor még TL-WDR3500-ra sincs szükséged, mert egy TP-Link TL-WR841ND bőven elég neked.
Megj.: ZónaComputers-nél és Mobilx-nél is érdeklődtél? Mindkettő weboldalán az áll, hogy "Raktáron".
-
válasz
body007 #28276 üzenetére
Szia!
WR3400?
Nem inkább TP-Link TL-WDR4300? Esetleg hívd fel digistreet.hu-t, és kérdezd meg, hogy házhozszállítással mennyi idő lenne beszerezni a router-t. Egyik kollega írta itt egy TL-WDR3600-al kapcsolatban, hogy mikor ő vette, akkor is az volt a weboldalukon, hogy "Rendelésre", és mégis volt raktáron.
(Ha más nem, iPon-ban mindig elérhető. Csak hát eleve drágább, meg a szállítás is 2500 Ft és nem 1000 Ft, mint digistreet-nél.)
Amúgy ha nem akarsz komoly sávszélességet elérni WiFi-n keresztül, akkor lehet, hogy elég lenne neked egy TP-Link TL-WDR3600 is. (digistreet)
-
Szia!
80 Mbit-et gond nélkül át tud engedni WiFi-n keresztül mindkét említett router. (Persze ez függ a klienstől is.)
A különbség a TP-Link TL-WDR3600 és a TP-Link TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van, valamint az, hogy míg a TP-Link TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TP-Link TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud. És míg előbbi csak 2x2 MIMO-t tud addig utóbbi 3x3-at.
A +1 antenna jelerősséget nem növel. Csak sávszélességbeli különbséget eredményez, amit az előző bekezdésemben ki is fejtettem.
Röviden elmondható, hogy a lényegi különbség a két modell között csak a WiFi sávszélességben nyilvánul meg.
(És mivel én kábelpárti vagyok, én biztos nem fizetnék ezért a plusszért +4 ezert forintot. Inkább megvenném a TL-WDR3600-at. De ez csak az én személyes véleményem. Te tudod, hogy neked mire van szükséged.
)
-
válasz
boozoo #28270 üzenetére
Szia!
Azt sejtettem, hogy a már behúzott koax-szal nem tudsz variálni.
Én éppen úgy képzeltem a dolgot, hogy koax bejön modem-be, modem-ből egy UTP megy a ház közepén elhelyezett router WAN port-jába, és a router egyik LAN port-jából jön vissza egy UTP az asztali gépnek. A laptop pedig WiFi-n csatlakozik.
De ezt te tudod, hogy hogy tudod a legideálisabban megoldani.
Az UTP hossza miatt pedig ne aggódj, mert 100 méterig gond nélkül működik.
Azt, hogy a router hogy bírja a padlás körülményeit nem tudom megmondani. Mindenesetre én a téli hidegtől jobban félteném, mint a nyári melegtől. (De semmiképp nem raknám ki a padlásra.)
Az általam linkelt két router közül a TP-Link TL-WDR3600 gigabites, és továbbra is tudom ajánlani.
-
válasz
boozoo #28263 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, akkor az asztali géped a ház egyik végében van, a hely, ahol a feleséged a jövőben dolgozna a lapotopján, az pedig a ház másik végében. (?) Ez esetben érdemes lenne venni egy router-t (kerettől függően TP-Link TL-WR841ND vagy TP-Link TL-WDR3600) és azt nagyjából a ház közepén beüzemelni, hogy az egész lakást le tudja fedni megfelelő jelerősségű WiFi-vel.
Persze hogyha mindez nem kivitelezhető, és mindenképp az asztali gép mellé kell tenni az új router-t, akkor is van rá esély, hogy a 15-20 méterre lévő laptoppal tudja fogni a WiFi-t a feleséged, de ezt nehéz megjósolni, főleg a falak miatt. (Hogy ha csak 10-15 cm-es falakról van szó, akkor én olyan 2-3-as jelerősséget tudnék tippelni így látatlanba. De ezt nem garantálhatom.
)
-
válasz
simonzsoli #28254 üzenetére
Szia!
Amennyiben csak UTP kábelen szeretnéd kihasználni a teljes 240 Mbit-es letöltési sebességet, akkor az általad leírt igényeket tökéletesen ki tudja szolgálni egy TP-Link TL-WDR3600 router.
Ha WiFi-n keresztül is szeretnéd kihasználni a teljes 240 Mbit-es letöltési sebességet (1 kliensen), akkor AC képes router, és az adott kliensen AC-s WiFi kártya / stick szükséges.
Ajánlott AC képes router-ek:
Asus RT-AC66U
TP-Link Archer C7Ajánlott AC képes WiFi kártya és USB stickek:
Asus PCE-AC66
Netgear A6200
D-Link DWA-182 -
válasz
Viktoár #28246 üzenetére
Szia!
Nem írtál keretet, így improvizálnom kellett.
Gyárilag a TL-WR841N és az ND is 5 dbi-s antennákkal van szerelve. Megpróbálhatod, hogy veszel egy ND modellt, és hozzá 2 db olyan 8 dbi-s antennát, amit előbb linkeltem, de NE várj csodát. Ha még tapasztalsz is némi jelerősség növekedést, közelbe sem hoz annyit, mint amennyit az 5 -> 8 dbi különbség sejtet.
-
válasz
Viktoár #28239 üzenetére
Szia!
TP-Link TL-WDR3600 tulajok állítják, hogy erősebb a WiFi-je, mint egy TL-WR1043ND-nek, amiből egyenesen következik, hogy valószínűleg az általad említett TL-WR841N modellnél is erősebb. Bár előre megjósolni nem lehet, hogy jobb lesz e az említett TP-Link TL-WDR3600 router-rel a szomszéd házban a WiFi jelerősség, azért van rá esély. Ha más nem, helyezd át a router-t az első háznak azon részébe, amely közelebb van a második házhoz.
Szerk.: Az antenna cserét pedig nem nagyon tudom ajánlani. A TP-Link árul 8 dbi-s antennát, de prohardveres felhasználók szerint semmivel nem ér többet, mint a gyári antennák. Amire pedig 8 dbi-nél több van írva, az nagy eséllyel kamu.
-
Nekik van tapasztalatuk erről.
(Mármint arról, hogy az adapter maga hány Mbit/s-re képes.)
(#28217) Intruder2k5: Tudom, téged már meg se próbállak meggyőzni.
(Azzal nincs bajom, ha valaki okkal nem szeret egy márkát. Az szokott zavarni, ha valaki már-már divatból leírja, mondván "a TP-Link az sz@r!", de megindokolni már nem tudja. És itt most nem rád gondolok, mert nyilván neked nyomós okod van.
)
-
válasz
Intruder2k5 #28215 üzenetére
Na de azért ugye nem írjuk le egy hibás termék alapján az egész TP-Link márkát?
-
válasz
pero19910606 #28205 üzenetére
Szia!
Amennyiben az említett két fal max. 10-15 cm-es, akkor az általad leírt igényeket tökéletesen ki tudja szolgálni egy TP-Link TL-WDR3600 router.
-
válasz
Szabi020 #28206 üzenetére
Szia!
Amennyiben csak UTP kábelen akarod a teljes 250 Mbit-es sávszélességet kihasználni, akkor bőven elég egy TP-Link TL-WDR3600 router. (Persze a gép hálókártyájának is tudnia kell a gigabitet, valamint a gép és a router között legalább CAT5e besorolású UTP kell hogy legyen.) (Megj.: Ez a router ~800 Mbit-et is tud NAT-olni, így meg se kottyan neki a 250 Mbit.)
Ha esetleg WiFi-n is ki szeretnéd a teljes 250 Mbit-es sávszélességet használni, akkor AC képes eszközök kellenek.
Ajánlott AC képes router-ek:
Asus RT-AC66U
TP-Link Archer C7AC képes hálókártya és USB stick:
Asus PCE-AC66
Netgear A6200
D-Link DWA-182 -
válasz
Starlights #28193 üzenetére
Szia!
Hatótávolságon nem fog növelni a +1 antenna. A különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között - az antennák számát leszámítva - csupán annyi, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud, valamint hogy előbbi "csak" 2x2 MIMO-t, utóbbi 3x3 MIMO-t tud.
Azt pedig te tudod, hogy ez a plusz megér e neked + ~4 ezer forintot.
-
válasz
Fernet #28178 üzenetére
Szia!
A linkelt két Asus router tökéletesen ki tudja szolgálni a felsorolt igényeket.
Esetleg még tudom figyelmedbe ajánlani a következő két router-t:
TP-Link TL-WDR3600
TP-Link TL-WDR4300Képességekben ~ ugyanott vannak mint az általad linkelt Asus router-ek. A TP-Link TL-WDR3600 kb. az RT-N56U-nak megfelelő képességekkel rendelkezik, a TP-Link TL-WDR4300 pedig az RT-N65U-nak megfelelő képességekkel. Csak a TP-Link modellek ára kevésbé horribilis.
A scanner-es kérdésedre sajnos nem tudom a választ.
-
válasz
5150head #28176 üzenetére
Szia!
Amennyiben a későbbi sebesség növelés során max. 60/5-ös csomagra váltasz, akkor tökéletesen megteszi egy TP-Link TL-WR841ND. Ha viszont későbbre 120/10-es csomagot tervezel, akkor egy TP-Link TL-WR1043ND modellt ajánlok, 240/20-as tervezett csomag esetén pedig TP-Link TL-WDR3600 modellt. (Bár utóbbi kettő már kívül esik az általad írt 10k-s kereten, gondolom azért is írtál ekkora keretet, mert nem tervezel 60/5 Mbit-es csomagnál nagyobbra váltani.)
-
Értem.
Ezekkel a 3G stick-es router-ekkel nincs tapasztalatom, de a TL-MR3420 modellnek van prohardveren topic-ja. Szerintem olvasd át azt a kemény 173 hozzászólást, és abból levonhatod a következtetést, hogy érdemes e belefektetni egy ilyen router-be. (Valamint azt, hogy egyáltalán kompatibilis e az adott stick-kel ez a router.
)
-
Igen, pontosan. A gigabites WAN port miatt.
Régebben voltak tapasztalatok azzal, hogy egy másik, csak 100 Mbit-es WAN porttal rendelkező TP-Link modell (TL-WR941ND) nem tudta teljesen kihajtani a 80/25-ös csomag letöltési sebességét. És nem a processzora volt a szűk keresztmetszet, vagy más hardverelem, hanem a 100 Mbit-es WAN port.
-
Szia!
A különbség annyi, hogy míg a TL-WDR3600-on gigabites LAN portok és WAN port van, valamint 2 db USB port, addig a TL-WDR3500-on csak 100 Mbit-es LAN portok és WAN port van, valamint csak 1 db USB.
A 40/20-as Digihez, és a leírt igényekhez tökéletesen elég a TL-WDR3500.
(De ha esetleg tervezed a jövőben leváltani a csomagot 80/25-re, akkor inkább a TL-WDR3600-at válaszd.)
-
válasz
Gubek-Einste #28156 üzenetére
Elolvastam a kérdését kedves kolléga. És azt figyelembe véve vagyok kíváncsi rá, hogy miért van rá szüksége. (Instabil ADSL? ... stb). Remélem nem gond...
-
válasz
Ivy.4.Ever #28147 üzenetére
Szia!
De az is megfelel. A különbség a kettő között annyi, hogy a sima TL-WR841N-nél nem vehető le az antenna. A levehetőséget a TL-WR841ND esetén a D betű jelzi, azaz "Detachable antennas".
-
válasz
liziantusz #28146 üzenetére
Szia!
Igen. Fel van tüntetve. A doboz alján van rajta egy matrica az alábbi szöveggel:
"Model: TL-WR841ND Ver: X"Az X helyén a hardver verziószámmal.
-
válasz
RedBullFan #28139 üzenetére
Bizony nem dob le 20 percenként. Nekem is TP-Link router van 80/25-ös Diginet alatt, és semmi gond nincs vele.
Az AC-t csak az ár miatt említettem. Mármint csak azért, hogy ha már 40-et kiadsz, akkor már inkább 43-ért az AC-s modell. Amúgy az AC-t hívják "gigabites wifi"-nek is, de azért közelben sem tud annyit. Egy AC-s router és egy AC-s kliens között - prohardveres teszt alapján - kb. 50 MB/s-os átviteli sebesség érhető el.
Ugyanez N-es WiFi esetén 30 MB/s-os érték körül lehet, de ezt csak tippelni tudom, mert prohardveres tesztben valamiért csak 2.4 GHz-en tesztelték az N-es WiFi-t, 5 GHz-en nem.
És mellesleg egy AC-s WiFi adapter is ~16 ezer körül kapható. Szóval egyelőre nem egy olcsó mulatság.
A 80/25-ös digi nethez bőven elég lesz neked az N-es WiFi 5 GHz-en.És ha már asztali gépről van szó, akkor én inkább szavazok egy PCIe WiFi kártyára, mint egy USB-s stick-re.
-
válasz
RedBullFan #28137 üzenetére
Szia!
Én úgy vélem, hogy annyival közelbe se jobb az ASUS, hogy dupla annyit kiadj érte. A 80/25-ös digi netet gond nélkül ki fogod tudni használni TL-WDR4300-al is.
De ha esetleg mégis az ASUS mellett döntesz, akkor inkább vegyél egy Asus RT-AC66U-t, és akkor lesz egy AC képes router-ed. (Ezt csak azért javaslom, mert ha ASUS-t választod, akkor ha már kiadnál 40 ezret egy N-es router-ért, akkor már inkább adj ki 43 ezret egy AC képes router-ért.)
-
válasz
laceeek #28117 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy milyen lesz a WiFi jelerősség. 2-3 db 30-50 cm-es fal plusz 15m távolság azért komoly akadály a WiFi-nek.
Az általad megadott 10000 Ft-os kereten belül egy TP-Link TL-WR841ND-t tudnék ajánlani, ha pedig a keretet nem veszem figyelembe, akkor TP-Link TL-WDR3600-t. (Elvileg utóbbinak erősebb a WiFi-je. Ez mondjuk látszik az árán is.)
Viszont sajnos egyik esetben sem tudom garantálni, hogy nem csak 1-2-es lesz a jelerősség. Mint írtam túl sok az akadály, és ezt megjósolni nem lehet. Csak akkor derül ki, ha kipróbáltad.
-
válasz
laceeek #28113 üzenetére
Szia!
Hát nem ártana kicsit jobban kifejteni, hogy mégis hány, meg milyen vastag falakról van szó, valamint, hogy mivel akarod fogni a WiFi jelet.
Nekem ház másik végében van, 10 méterre a router. Köztünk 2 db 10 cm-es fal. És így van 3-4-es jelerősség notebook-on, beépített WiFi-vel.
-
válasz
kjuhasz #28082 üzenetére
Szia!
Amennyiben a torrent-ezést gépen gondoltad, és nem router-en, valamint ha nem a router-t akarod használni NAS-nak, hanem már van egy meglévő NAS eszközöd, akkor a legolcsóbb megfelelő megoldás az igényeidhez egy TP-Link TL-WR1043ND router, de ajánlom inkább ennek az utódját, a TP-Link TL-WDR3600 modell-t, esetleg egy TP-Link TL-WDR4300-t.
A különbség a TL-WDR3600 és a TL-WDR4300 között csupán annyi, hogy előbbinek kettő, utóbbinak 3 antennája van, valamint az, hogy míg a TL-WDR3600 mind 2.4 Ghz-en mind 5 Ghz-en "csak" 300 Mbit-et tud biztosítani, addig a TL-WDR4300 2.4 Ghz-en 300 Mbit-et, 5 Ghz-en 450 Mbit-et tud, és a TL-WDR3600 2x2 MIMO-t, a TL-WDR4300 3x3 MIMO-t tud. Azt pedig te tudod, hogy van e szükséged ilyen extra WiFi teljesítményre. (Amit amúgy kétlek.) Ha nincs, akkor a TP-Link TL-WDR3600 bőven megfelel neked.
Asus-ban nem vagyok otthon 30k alatt. Ha szerencséd van, akkor azt majd egy másik kolléga ajánl.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3231
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest