Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Wolfskin

őstag

Milyen program ami...

azt tudja, hogy a névjegyek felkerülnek egy androidos telefonra?

A problémám, hogy van egy szatyor telefonom, egy google fiókom (gmail címem) és több ezer kaotikus kontaktpom. A PC-n egy programban letisztáztam őket, ebben vannak a névjegyek adatbázisban, a neve essential PIM.

Ezek az elvi szinkronizálási illetve export/import kapcsolódások jöhetnek szóba:

1. PC --> android
    2. Android -->gmail
    3. gmail-->PC

1. az essential PIM tud exportálni csv és vcf formátumba is. a vcf-et a telefon felismer, de nem tudja kezelni az ékeztelek, mert nem UTF-8 kódolásúak. Ha az android beolvassa őket, nincsenek ékezes betűk, helyettük '"?" lesz. lehetne átkódolni egyesével, de 750 névjegynél ez egyesével kicsit macerás lenne txt editorban megnyitni és visszamentegetni őket.

2. Az android elvileg szinkronizál a gmail fiókkal. Létrehoztam egy szűz fiókot, hogy ne szinkronizáljon bele több ezer szemetet, a valaha volt kontaktot és mailt küldött mindenkit. De fogalmam sincs, hogyan lehetne. Van erre program?

3. Régen a gmailből oda vissza lehetett névjegyeket exportálni/importálni a PC-re. Mára ez a funkciója eltűnt... vagy én nem találom?

Itt vagyok a XXI században és képtelen vagyok megoldani azt a problémát, hogy átlássam és kezeljem a kontaktjaimat. Azokat, a kiket én szeretnék. Nem mindenhol minden szemetet. Létezik erre megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák